Mangalia – politica locală

31 martie 2020

Primăria Mangalia asigură cazare personalului medical și persoanelor aflate în autoizolare

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:57

    Primăria Mangalia asigură cazare tuturor persoanelor aflate în autoizolare sau care urmează să revină acasă, din străinătate și fac o solicitare în acest sens, cu scopul de a-și proteja familia, pe durata celor 14 zile. Primarul Radu Cristian a declarat că a luat această decizie pentru a proteja locuitorii orașului, în lupta cu virusul. „Mulți locuiesc în apartamente relativ mici și nu au condiții locative de autoizolare, riscând să îmbolnăvească și alți membrii ai familiei, în caz că ar fi infectați. Am decis să-i ajutăm în acest fel, oferindu-le cazare, la cerere, atât pentru siguranța lor, dar și a celor dragi. Pe toți cei care vin dintr-o țară străină îi rog insistent să se autoizoleze imediat ce revin în Mangalia și să sune la 112 pentru a se declara”, a precizat primarul.

          El a mai spus că municipalitatea oferă cazare și cadrelor medicale care nu mai vor să meargă acasă, între turele de la spital, pentru a-și proteja familia. „Deja avem numărul de solicitări, iar în cel mai scurt timp vom identifica și repartiza unitățile de cazare, astfel încât aceștia să poată fi aproape de spital. De asemenea, pentru dezinfectarea domeniului public, conform recomandărilor autorităților, vom monta în fiecare scară de bloc recipiente pentru soluții dezinfectante și vom continua să spălăm cu soluții speciale, așa cum am început încă de acum două săptămâni”, a completat edilul Mangaliei.

          Radu Cristian solicită magazinelor alimentare să dezinfecteze, zilnic, unitățile și să asigure prioritare la cumpărături persoanelor în vârstă, în intervalul 11.00 – 13.00.

mangalia.ro

16 Comments

 1. Unde fac solicitarea persoanele obligate să se autoizoleze, pentru că în comunicat nu scrie ? Dau telefon la 112 și acolo se face cazarea ? E vreo locație secretă sau doar campanie electorală ? S-au aprobat bani în buget pentru cazarea și masa acestor persoane ? Acești oameni trebuie să și mănânce !

  Comentariu by lucian visa — 31 martie 2020 @ 15:01

 2. E doar un articol scris pentru lauda mincinosului de primar. Vedeti d-voastra, pana acum s-a injurat ca bla bla bla, ca PSD-ul ciuma rosie. Iata ca a venit Cancerul Galben la putere si nimic nu a facut. E absolut depasita de sistem tara asta, in frunte cu presedintele tarii. O tara condusa de incompetenti.

  Comentariu by Anonim — 31 martie 2020 @ 17:33

 3. domnii doctori isi dau demisia.
  parca in criza nu mai e frumoasa viata de doctor sau asistenta
  .s a dus viata frumosa cu statu la birou intr un spital de stat cateva ore , spaguta de rigoare si pacientii trimisi la cabinetu propriu .
  si asta pe banii nostri.stiti cat castiga un dr cu o activitate medie si cateodadata neinsemnata in spital?vreo 3-4 mii de euro.ca n vest.cu responsabilitati ca n est.
  as propune ca acestia care si dau deisia sa nu mai fie primiti niciodata in sistemul medical de stat.
  acest sistem medical putred este in principal creatia sau mai bine zis distrus de catre cadrele medicale.ia uite i cum ies in strada si se tem.acum spun la tv ca nu au pregatirea necesara.mai sa fie,ce facem ?suntem cadre medicale doar cand ne e bine si luam spaga nu?
  ba eroilor
  rusine.
  ar trebui desfiintat si DSP ul asta.
  e unul din principalele focare de spaga trandavie si numire politica.astia ne au adus aici.

  Comentariu by wow — 31 martie 2020 @ 18:20

 4. Nu de frica fug, ei nu stiu ce sa faca, sunt si prost pregatiti si indolenti.

  Comentariu by doru — 31 martie 2020 @ 20:30

 5. Nu am văzut medici să fugă că nu știu ce să facă!
  Am văzut medici care își dau demisia pentru că sunt trimiși să facă actul medical fără minimă protecție!
  PS:Nu sunt medic!

  Comentariu by Zozo — 1 aprilie 2020 @ 7:30

 6. nu e o scuza.
  cine trebuia sa le asigure minima protectie?
  pana acum nu au avut nevoie de protectie ?
  cum spuneam medicii au creat acest sistem putred si in avantjul lor nu i a interesat sa construiasca ceva.a primat doar interesul lor ersonal.
  iar ceilalti care nu au condus s au complacut.
  le a placut spaga luata la achizitia supraevaluata a unorproduse de proasta calitate s de multe ori inutile.a contat doar parandarat.
  iti recomand filmul colectiv.
  in cazul hexifarma din 100 de medici epidemiologi parca 80 erau platiti de hexi pentru a acepta produsele false.
  ce zici de asta?
  acum nu le mai convine ?
  tot aia sunt medicii care si in cazul colectiv si la inceputul pandemiei urlau ca nu au nevoie de nimic.
  acum ce s a schimbat?

  Comentariu by wow — 1 aprilie 2020 @ 8:27

 7. Nu trebuie generalizat. Cadrele medicale care își dau demisia sunt puține. Deasemenea, fără protecție, își pun viața în pericol și iar nu e bine.
  De ce oare țara, prin serviciul de urgență condus de Arafat, nu s-a aprovizionat la timp cu materiale ? Și mă refer la lunile decembrie și ianuarie. Dacă era un război sau o altă boală contagioasă cu mortalitate mult mai mare ? Țara noastră chiar nu trebuie să fie pregătită ? S-a văzut de la Coletiv cum stăm și că se poate și la noi să fie și rău. De ce niciun politician n-a solicitat public verificări ale stocurilor de protecție ale țării în caz de urgență ? Nu acum, ci când nu era nicio problemă.

  Revin și la o problemă locală. Curtea spitalului Mangalia e plină de vile. Ce se va întâmpla dacă apare o altă boală gravă contagioasă ? Cum faci carantina ?
  E simplu de a da vina doar pe Iorguș, cel care a propus proiectul. Au votat pentru acel proiect aproape toți consilierii. Dezbatere publică n-a fost, poate doar în hârtii, iar medicii din spital nu s-au revoltat public. Cum nu s-au revoltat public nici medicii din spitalele locale sau județene că au manager politic și nepriceput. Iar la unele din ele ați văzut ce s-a întâmplat din cauza incompetenței. Parchetele vor lucra, dar morții vor rămâne tot morți ! Și e mare păcat.

  Comentariu by lucian visa — 1 aprilie 2020 @ 9:50

 8. @6- Aveti dreptate cel putin in privinta celor de la DSP-institutie deprofesionalizata de mult timp,unde au ajuns oameni care sa protejeze SISTEMUL in a NU face cheltuielile obligatorii-pentru protecția adevarata a personalului medical si a populației devenită eventual „pacienti” ! S-au stabilit spitalele din țară care pot „cat decat” sa fie eficiente ! In asemenea pandemie ca si „factor de risc” echipamentul de protectie (subinteles- pentru care orice cadru medical este instruit si scolit) ocupa un loc mai de mică importanță in „clasamentul” factorilor de risc ! Sunt altele mai importante cum ar fi interdicția intersectarii circuitelor de instrumentar sterilizat cu cel nesterilizat,circuitul hranei pentru pacienți ( de pers. medical nici nu se mai pune problema- ex. : Vasilică infirmierul anunta medicul de pe secție ca i-a adus masa in cabinet,pe un circuit numai de el stiut) deci controlul lifturilor de mancare. Instalatiile de ventilatie si aer conditionat separate pentru secțiile bloc operații -ATI (si la noi a fost „candva” asa ceva)…si multe,multe altele ! „Merge si asa” a fost si ramane politica sistemului ! Revin la acel DSP care ar fi trebuit sa fie institutie independenta(agentie) si sistemul mai are si alte mari bube in cap ( cand e vorba de „merge si asa” si pus talpa in gura profesionalistilor care „solicita” cheltuieli necesare întru protecția cetatenilor) cum ar fi Protecția Muncii,Instalații de ridicat si sub presiune s.a care sunt puse în subordinea celor care manevrează banul…direcționat electoral !

  Comentariu by I.S — 1 aprilie 2020 @ 10:14

 9. Avem un singur spital care respecta,avand dotarea necesara,toate masurile necesare de protectie. E vorba de spitalul Foisor din Buc.(gasiti informatii si chiar video),dar si acolo e vorba de osteo-articular o alta „specialitate” dar care are si ea un „terorist” la fel de rau ca acest covid 19 ! Este vorba de Pioceanic !( si tocmai de aceea s-a ajuns la necesitatea construrii lui ! (Prea incepuse sa plece unii ca Base sau Ponta sa se opereze afara ! Deci: medici avem,organizare si dotare…canci !)

  Comentariu by I.S — 1 aprilie 2020 @ 10:23

 10. @7 Primarul si consilierii pana sa decidă,trebuia sa ceara referat de specialitate ! ( VORBEAM MAI SUS DESPRE CIRCUITE- Sterilizare,hrana,pacienți,laborator etc…iar cel care putea pune Stop era chiar dr. BOTAS (director acolo)cel care,ulterior din poziția de viceprimar semna executarea unor oboare(sterile?!),sau era șef de echipa la spatii verzi la o lucrare din banii publici în curtea unui hotel…”devenit” privat !

  Comentariu by I.S — 1 aprilie 2020 @ 11:15

 11. pentru curtea spitalului nu dam vina pe iorgus.si a luat o singur.atata timp cat posesorii de vile in mare parte sunt acolitii lui de atunci,inseamna ca el e vinovat.le a platit serviciile.doamna aia ..ariciu care a fost lasata sa si construiasca hotel la 1m de statia de oxigen mi se pare culmea.nu vb de amicu de afaceri sebat, consilieru local..am uitat cum il cheama..etc.
  vina e a lui in proportie de 99%.el nici macar nu ar fi trebuit sa se gandeasca la asa ceva.curtea aia era facuta exact cu scopul izolarii orasului de sursa de infectii care era spitalul.acum ce sa ai spunem raul a fost facut.
  acum as vrea sa i vad si pe posesorii de vile din curte.

  Comentariu by wow — 1 aprilie 2020 @ 11:25

 12. @7 Spitalul avea sursa de apa proprie,avea grup electrogen calculat pentru puterea instalată a spitalului…era pregătit pentru razboi după cum spuneti ! Ulterior s-a băgat pumnul in gura si celor de la ENEL -Eforie,pen’ca rămâneau fără „utilitatile” stabilite prin certificatele de urbanism si autorizații date „tovarasilor” care cântau în filmele de campanie electorala alături de primar ! Astea sunt adevarate motive pentru…condamnarile de „doi lei” date ulterior !

  Comentariu by I.S — 1 aprilie 2020 @ 11:31

 13. https://evz.ro/traian-basescu-s-a-dezlantuit-trebuie-sa-refacem-stocul-de-barbati-in-romania.html

  Comentariu by lucian visa — 1 aprilie 2020 @ 11:31

 14. Pt. #6
  https://www.replicaonline.ro/iorgus-si-oleniuc-doi-ciocli-care-au-ingropat-curtea-spitalului-mangalia-9684/

  Comentariu by nabuco — 1 aprilie 2020 @ 13:35

 15. mai stie cineva cine a fost presedinte de licitatie?

  Comentariu by anonim — 1 aprilie 2020 @ 13:51

 16. https://www.cotidianul.ro/pandemia-fara-vinovati/

  Comentariu by nabuco — 4 aprilie 2020 @ 9:46

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress