Politica locală

28 martie 2020

Raliul Mangaliei. Ba e albă, ba e neagră: Primăria Mangalia o dă de GARD cu un eveniment programat pentru luna mai

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:18

În ciuda pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse de carantina totală din România, se pare că în sudul litoralului autoritățiile se pregătesc de raliuri. Este vorba despre Raliul Mangaliei, programat în perioada 8-9 mai. Pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) apare un contract de achiziții publice, publicat pe data de 23.03.2020 și finalizat pe 24.03. 2020, între Primăria Mangalia și firma deținută de fostul boxer, Mihai Leu, Asociația Club Sportiv AMC Racing. Este vorba despre servicii organizare evenimente sportive, mai precis: servicii amenajare traseu, servicii de cazare, servicii arbitraj, servicii de securitate și ordine, etc. Valoarea totală a achiziției ar fi de 54.000 de euro. În timp ce primarul a spus că sunt informaţii false, vicele recunoaşte şi spune că a fost o greşeală a funcţionarilor publici urcarea pe SEAP a evenimentului programat pentru luna mai. Suntem în plină pandemie de coronavirus şi nu se va organiza niciun eveniment, spun autorităţile locale din Mangalia.

Contactat telefonic de Replica de Constanța, primarul Mangaliei, Radu Cristian, nici nu știa despre ce eveniment este vorba, ba mai mult, a negat vehement desfășurarea acestuia, chiar dacă achiziția este înregistrată pe SEAP acum trei zile, pe data de 24.03.2020.

Radu Cristian: Este o ştire falsă

„Nu are cum să se organizeze, nu, ce s-a întâmplat, ce eveniment? Chiar dacă am fi noi inconstienți, nu are cum să se întâmple. Jurnalistul Lucian Mîndruță a fost cel care a expus problema într-o postare pe Facebook, iar primarul Mangaliei l-a criticat aspru.„Este regretabil că ditamai jurnalistul, Lucian Mîndruță, își ia informații de la colțul străzii, putea să mă sune. Nu suntem atât de inconstienți pe cum ne crede domnul Mîndruță, lumea stă în case, fiecare mai debitează câte o minciună, câte o prostie. Intrați să vedeți pe Facebook, că Mihai Leu, cel care este organizatorul acestui eveniment a spus clar că este o dezinformare”, a spus Radu Cristian. Primarul Mangaliei a continuat șirul negațiilor și al indignării, nu există, nu are cum, nu se poate. „Cum să se organizeze? Un asemenea eveniment înseamnă să implici Jandarmeria, Ambulanța, etc. Nu se achiziționează nimic, nu are nicio legătură ce apare pe site. Chiar dacă apare pe site, nu se poate face achiziția. Colegii de la achiziții au urmat procedura acum câteva luni de zile”, mai spune primarul Mangaliei.

Citirea achiziției publice în care este implicată Primăria Mangalia, l-a făcut pe Radu Cristian să schimbe subiectul și să afirme că discutăm la telefon de șase minute pentru o prostie, cu siguranță, cu același șir de negații, pe care le-a menținut pe toată durata dialogului. „Haideți să schimbăm subiectul, este o știre falsă. Am atâtea pe cap în momentul ăsta și noi stăm să discuăm acum de lucruri care nu se întâmplă. De șase minute stăm și vorbim de ceva care nu se mai întâmplă. Nu se întâmplă. Este exclus să mai organizăm evenimente”, a mai spus Radu Cristian.

Mihai Leu: Am vorbit și cu domnul viceprimar și vom amâna, până la urmă. Nu voi încasa niciun ban

Pentru a afla o părere și din partea firmei ofertante, am apelat la fostul boxer, Mihai Leu, care a confirmat că, deși era optimist că acest eveniment se va ţine până la urmă, a constatat și el în final că este imposibil. „În primul rând, sănătatea oamenilor este cea mai importantă, vă dați seama. Noi am fost optimiști pentru că am văzut că în China s-a mai ameliorat, că au început să găsească soluții, dar la momentul ăsta, și eu cred că în luna mai este destul de târziu. Am vorbit și cu domnul viceprimar, Dragoș Angelescu, să amânăm”, a spus Mihai Leu.

Deoarece au apărut zvonuri că firma deținută de el și-ar încasa banii de la Primăria Mangalia oricum, Mihai Leu a dorit să infirme această informație. „Nu se pune problema de încasarea unor bani în aceste momente în urma evenimentului. Noi am început să discutăm despre acest eveniment încă de anul trecut, intenția a fost să se țină în continuare, dar la ce se întâmplă acum, nu se pune problema. Se va amâna, dacă ține mai mult această pandemie. Nu m-am gândit la încasarea acelor bani, doar dacă vor fi condiții bune și se va desfășura, dacă nu, nu voi cere niciun ban. Eu cred că în anumite locuri s-au făcut anumite hârtii, care nu au mai fost modificate, așa cred că este posibil să se fi strecurat o greșeală”, a mai spus fostul boxer.

Viceprimarul Mangaliei: A fost o greșeală din partea tuturor, nu pot arăta cu degetul pe cineva anume

Spre închiderea ediției, viceprimarul Mangaliei, Dragoș Angelescu, a recunoscut greșeală colectivă, comisă de toți funcționarii publici din cadrul Primăriei Mangalia, și a comunicat faptul că achiziția a fost scoasă de pe SEAP după toate cele întâmplate. Cu alte cuvinte, Raliul Mangaliei din luna mai nu se va mai desfășura, iar achiziția este nulă în acest moment.

„Nu pot să dau vina pe cineva acum, sunt colegii mei și ei la rândul lor au primit ordine de la conducere. Nu pot să arăt cu degetul, nici pe unul, nici pe altul, este greșeala noastră generală”, a spus Dragoș Angelescu.

Achiziția poate fi văzută aici: http://e-licitatie.ro/pub/direct-acquisition/view/105872978?fbclid=IwAR2zdq4IlY695B2oQ81tcew_x7nM0nPuoxQ4WxQwxDj5mUbLGb9Jkt5xI3o

Petruț IACOB, Replica 28.03.2020


17 Comments

 1. Am postat hotărârea pentru art.2. Celelalte hotărâri ale comitetului sunt pe mangalia.ro

  Măcar Angelescu e sincer și își recunoaște greșeala. La capitolul ăsta e mult peste RC. Nu-l cunosc personal, dar l-am văzut pe video la unele ședințe ale CL Mangalia și am văzut că s-a descurcat bine, cu calm și fără să jignească pe cineva. Mare lucru în astfel de vremuri la Mangalia.

  Dacă nu se sesiza presa, probabil că se livrau și banii, dacă nu s-au livrat deja.

  Personal sunt extrem de trist că nu vom avea acest eveniment. Îmi era dor de zgomotul motoarelor și de poluarea generată de acestea. Nu vom mai avea parte de urmele generate de cauciucuri în urma frânelor. Mare păcat ! Cred că și Covid 19 ar fi fost debusolat !

  Comentariu by lucian visa — 28 martie 2020 @ 15:21

 2. Banii se plătesc pentru servicii prestate, după prestare, nu e ca la contractele de „mentenanţă software” sau ca la publicitatea lui Ciuraru.

  Altfel, e bine că apreciem un articol cu aspect de urme de frîne pe lenjerie…

  Comentariu by Beveriţa — 28 martie 2020 @ 18:29

 3. În caz că nu v-aţi prins, toată discuţia asta foloseşte unei singure persoane. Candidat „independent”…

  Comentariu by Beveriţa — 28 martie 2020 @ 18:33

 4. Nici dacă vă cade o cărămidă în cap nu o să recunoașteți că există!
  La situația actuală, unii tot o dau că e politică atunci când este vorba despre a fi dotat spitalul cu echipamente de protecție. V-ați pierdut rațiunea?
  Te pomenești că pe butonul „Achiziționează” a apăsat calculatorul singur în data de 24.03.2020, să cumpere un raliu… Dacă s-au sistat, cine a apăsat pe buton? Și nu o dată, ci de 3 ori. O dată imediat dupa 1 oră după ce a fost publicată oferta și de 2 ori a doua zi, la prima oră.
  Și acum, ăia ai lui Radu cu ăilalti uniți în PSD, s-au aliat cu denigrări împotriva mea. Ciuraru, Stamate, Nichita, Colgiu (sub 5 conturi false) etc. distribuie pe ALDE, pesediștii pe Radu, e tot o horă pe niste combinatii pe timp de pandemie, pentru că nu mai e control. Oricum alegerile locale sunt cel mai devreme în toamnă, dacă am scăpa azi de coronavirus. Așa că nu mai aberați cu candidații, pentru că nu mai este nimeni candidat. Nu ai la ce!
  Ipocrizia și ticăloșia este că în timp ce primarul cerea pe facebook donații de la cetateni pentru spital, el achiziționa raliu, pachete cadou cu dulciuri de 1 miliard, servicii de publicitate de 80.000 lei etc. Câte echipamente a achiziționat primăria? Măști de 38.000 lei și mănuși de 420 lei. Servicii de dezinfecție pentru toată Mangalia de 39.000 lei.
  Dacă faci achiziția de spectacole și dai și avans artiștilor după ce s-a emis Ordonanța Militară nr.3, nu înseamnă că ai bani? Ceri donații, foarte bine dacă este nevoie, dar tu primărie te grăbești așa de mult încât comvoci ședința peste câteva zile?
  Pentru a aloca bani la borduri se face ședința de îndată în aceeași zi, am prins vreo 20, iar în situația de pandemie aștepți câteva zile? Ăștia care gandesc doar că e politică sunt normali? Nu realizează situația?
  Mi-e scârbă și mi-e groază de ceea ce am citit si la primar, și la viceprimar! Și de unii sunt de acord că spitalului să i se întârzie alocarea de fonduri pentru echipamente.

  Comentariu by Mentalistul — 28 martie 2020 @ 20:40

 5. ■ 18 Martie – Ordonanța Militară nr.1 interzice evenimentele publice.
  ■ 23 Martie – Asociația X publică anunțul pe SICAP cu oferta că prestează servicii organizare eveniment raliu.
  ■ 23 Martie – lipsă de echipamente de protecție în spital.
  ■ 24 Martie – Ordonanța Militară nr.3 interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței, cu excepții stabilite.
  ■ 24 Martie – cineva în primărie apasă pe butonul “Achiziționează” de pe SICAP și cumpără de 260.000 lei servicii pentru un eveniment raliu.
  ■ 24 Martie – se organizează donații pentru spital, fiind în nevoie.
  ■ 24 Martie – primarul convoacă o ședință a Consiliului Local, care să se țină peste 3 zile, fără nicio grabă.
  ■ 25 Martie – primarul promovează solicitarea ca cetățenii să facă donații pentru spital, pentru a se cumpăra echipamente de protecție.
  ■ 25 Martie – Menabit Ozghiun solicită că ședința consiliului local să fie convocată „de îndată”, pentru aceeași zi.
  ■ 26 Martie, ora 10:00 – Menabit Ozghiun solicită informații despre situația Spitalului Mangalia, cu articolul „Primare, spune-ne ceva!”.
  ■ 26 Martie – agenții comerciali și cetățenii contribuie cu donații pentru spital, în valoare de cca 100.000 lei. Eforturi mari.
  ■ 26 Martie, ora 18:00 – Menabit Ozghiun dezvăluie achizițiile de pe SICAP și solicită re-alocarea pentru Spitalul Mangalia a fondurilor de la spectacolele și evenimentele din luna Aprilie și Mai, care oricum nu se pot organiza.
  ■ 27 Martie, ora 01:00 – Petiția online cu Inițiativă Cetățenească pentru alocarea sumelor la spital începe să fie semnată.
  ■ 27 Martie, ora 10:00 – În presă și în mediul online apar dezvăluirile cu achizițiile pentru raliu. Subiectul e de nivel național.
  ■ 27 Martie, ora 13:00 – are loc ședința (online între consilieri) a Consiliului Local, se alocă 2.000.000 lei pentru spital. Cu întârziere de 3 zile, pentru că ședința putea fi convocată în 24 Martie pentru aceeași zi. Dar nu a fost grabă ca pentru raliul care trebuia să se țină pe 8-9 Mai.
  ■ 27 Martie, seara – Menabit Ozghiun este denigrat și insultat de primărie, de către consilierii locali obedienți primarului și de către postacii cu conturi false pe facebook, într-o acțiune ordonată și concertată.

  Comentariu by Mentalistul — 28 martie 2020 @ 20:41

 6. Astia din politica impreuna cu chibitii, in mintea lor, sarbatoresc „Ora Pamantului 2020” in 8784 h / an.

  Comentariu by nabuco — 28 martie 2020 @ 20:51

 7. Do you know what extension he’s on? http://xxxnx.fun/sitemaps/1.html nhentai gender bendwr The Thomson Reuters/University of Michigan survey showedAmericans in early July were more optimistic about currenteconomic conditions than they had been in six years, but hadlost some confidence in the recovery’s prospects.

  Comentariu by Antoine — 28 martie 2020 @ 20:53

 8. Gata m-am convins,omul nu e sanatos la cap.

  Comentariu by Anonim — 28 martie 2020 @ 23:45

 9. Cat timp sa scrie au astia care nu muncesc..

  Comentariu by Fane Covidu” — 29 martie 2020 @ 0:43

 10. Ozzy sa izolat în Hagieni unde se pregătește cu Doru Marinescu de campanie …..adică gătesc produse tătărăști precum capră la protap și șuberek cu carne de oaie ….yahhhhhh

  Comentariu by Anonim — 29 martie 2020 @ 9:32

 11. @8 și 10 Gata și eu m-am convins sunteți din echipa de propagandă a lui PI ticu și vă e mai frică de tătar decât de Moroianu.

  Comentariu by Marian Vasile — 29 martie 2020 @ 11:34

 12. viorel.cerchez@tiriacgroup.ro

  Roagă primarii din toată tara, să îl contacteze. Vrea sa ajute toți seniorii din toată tara cu un cos de ce au nevoie saptamanal!

  Plus: O organizație medicală trimite medici la Mangalia, în caz de necesitate. E nevoie de locuri de cazare.

  Comentariu by Mentalistul — 29 martie 2020 @ 14:28

 13. Pt. #12
  https://www.dezvoltatorimobiliar.ro/ansamblul-rezidential/anl_mangalia

  Comentariu by nabuco — 29 martie 2020 @ 16:42

 14. @13 Terenul era prea valoros pentru construcții ANL. Cum vor pierde clar viitoarele alegeri locale le trebuie niște compensații materiale Pi-Tic-ului și echipei sale de manglitori.

  Comentariu by Marian Vasile — 30 martie 2020 @ 8:39

 15. Sa ii cazeze Piticul la vila la Constanta. Pe toti.

  Comentariu by Anonim — 30 martie 2020 @ 18:47

 16. https://www.replicaonline.ro/mohammad-murad-partidele-nu-s-in-stare-sa-produca-oameni-de-care-are-nevoie-societatea-424894/

  Comentariu by nabuco — 31 martie 2020 @ 10:36

 17. Vrem raliu in ghetou. Orasul e mort fara raliu.

  Comentariu by Anonim — 31 martie 2020 @ 14:54

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress