Politica locală

20 martie 2020

Stațiunea Neptun se pregătește de sezonul estival în plină pandemie!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:38

În plină pandemie de coronavirus, străzile din stațiunea Neptun sunt pustii și … decopertate. O imagine de sătuc pustiu te izbește imediat cum pătrunzi pe străduțele stațiunii. Însă, se pare că acestă imagine are și o explicație: un proiect în valoare de aproximativ 23 de milioane lei, ce are ca obiectiv valorificarea potențialului turistic din zona de sud a litoralului se referă la modernizarea stațiunii Neptun-Olimp, reprezentativă pentru litoralul românesc.

În stațiunea Neptun se muncește de zor încă de la începutul acestui an. Chiar dacă este declarată stare de urgență din pricina virusului SARS-Covid 19, în stațiunile de la malul mării se fac deja pregătiri pentru sezonul estival 2020. Pustietatea și liniștea din stațiunea Neptun a fost alungată de zgomotul utilajelor care au decopertat asfaltul. În momentul actual întreaga stațiune pare a fi un sătuc uitat de lume.

Însă, ce trebuie să precizăm este că potrivit documentațiilor tehnice, în această stațiune, se vor reabilita și moderniza străzile și aleile secundare din stațiune, se vor reface trotuarele, sistemul de iluminat public și vor fi amenajate parcări, precum și piste de biciclete. Atât în Neptun, cât și în Olimp, vor fi reabilitate și modernizate următoarele străzi: Scriitorilor, Delta, Gării, Crinului, Plopilor, Școlii, Aleea Steaguri, Vilele Speciale și Faleza Neptun. Totodată, se vor reface trotuarele și sistemul de iluminat public, vor fi amenajate parcări pe străzile Scriitorilor, Gării, Plopilor și Aleea Steaguri.

Dintre acestea, deocamdată doar mici porțiuni au fost reasfaltate. Speranța constănțenilor este ca acestea să nu cumva să rămână așa pentru că dacă s-ar întâmpla asta, vor încerca să evite cât se poate această stațiune. „Totul arată atât de straniu. Stațiunea e pustie și pare că pe acolo s-a petrecut un război. Acum, sperăm să se refacă totul până în sezonul estival căci dacă nu, va fi o nebunie totală. Însă, trebuie să spun partea bună, din punctul meu de vedere, și anume faptul că modernizează trotuarele. Alea erau cele mai jalnice prin Neptun” a transmis pentru Replica un constănțean care a tranzitat în ultima perioadă stațiunea.

Proiectul în valoare de aproximativ 23 de milioane lei, are ca obiectiv important valorificarea potențialului turistic din zona de sud a litoralului și se referă la modernizarea stațiunii Neptun-Olimp, reprezentativă pentru litoralul românesc, se arata într-un comunicat. Modernizarea sistemului de iluminat public rutier și pietonal pe străzile ce fac obiectul proiectului implică corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată – tip led, cu durată mare de viață. În acest sens, la trecerile de pietoni semnalizarea vizuală va fi alimentată cu energie regenerabilă, verde, prin sistem de plăcuțe fotovoltaice. De asemenea, pe străzile Gării și Crinului vor fi amenajate piste de biciclete, iar la intersecția străzilor Gala Galaction, Ferdinand și Trandafirilor va fi amenajat un sens giratoriu pentru fluidizarea traficului rutier.

Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 7: ,,Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului”, Prioritatea de investiții 7.1 SUERD: ,,Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice (Investiții în infrastructura de turism)”.

Diana BERECHET, Replica 20.03.2020

2 Comments

  1. În al doilea război din Irak, când tancurile americane erau la porțile Bagdadului, oficialii locali aduceau la cunoștiință presei străine că au câștigat războiul.
    Orice asemănare cu realitatea din Neptun e cu totul și cu totul întâmplătoare.

    Comentariu by lucian visa — 20 martie 2020 @ 17:41

  2. https://www.abc.net.au/news/2020-01-04/history-why-america-and-iran-hate-each-other/11589584

    Comentariu by nabuco — 20 martie 2020 @ 18:06

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress