Politica locală

20 martie 2020

Coronavirus electoral terminat cu plângere penală la Mangalia. Politicieni acuzaţi de răspândirea de informaţii false

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 16:55

Chiar dacă România este în plină pandemie, iar oficialii fac apel la responsabilitate, unii politicieni fac orice pentru a folosi această criză în scop electoral.

În municipiul Mangalia o astfel de situaţie a ajuns în atenţia procurorilor, primarul oraşului acuzând doi politicieni locali că au răspândit informaţii false cu privire la o deplasare a sa în Italia şi o presupusă îmbolnăvire cu coronavirus.

Leonard Tănase şi Menabit Ozghiun sunt acuzaţi de primarul Radu Cristian că „au postat pe Facebook o serie de informaţii prin care au încercat să inducă populaţiei municipiului Mangalia ideea că, în urma unei deplasări în Italia, în vederea unui presupus tratament medical, am fost infectat cu coronavirus, nu am respectat procedura de izolare la domiciliu impusă de autorităţi şi că, în mod deliberat şi în scop electoral aş fi pus în pericol sănătatea unui număr mare de persoane, în special al angajaţilor primăriei.”

Totul a început pe 11 martie, când Leonard Tănase a postat informaţia că a aflat „cu stupoare” că primarul s-a întors pe data de 23 februarie din Bologna – Italia, unde „se pare că, a fost pacientul unei unităţi medicale pentru nişte intervenţii estetice. În loc să urmeze regulile medicale si ale bunului simţ de autoizolare, în plină criză Coronavirus, dumnealui, la nici o săptămână de la întoarcerea dintr-o zonă de risc, în încercarea disperată de a cerşi câteva voturi, a făcut băi de mulţime cu ocazia zilelor de 1 si 8 Martie expunând la un risc major doamnele Mangaliei, majoritatea vârstnice deci, categoria cea mai vulnerabilă. A luat contact cu angajaţii primăriei si cu cetăţeni ai Mangaliei.”.

În final, Tănase îi cere demisia primarului pentru gestul iresponsabil, mai mult, scrie că Bologna a avut pe 10 martie 14 decese înregistrate din cauza COVID-19.

La toate acestea, primarul răspunde explicând că a fost la o întâlnire cu mai mulţi aleşi locali (17-23 februarie), într-o localitatea din Sudul Toscanei, iar la întoarcerea în ţară a respectat toate procedurile legale impuse în acel moment (regiunea respectivă din Italia nu figura atunci ca o zonă de risc), iar printre acestea nu figura autoizolarea la domiciliu. Radu Cristian afirmă că niciun român din acea delegaţie (au fost mai mulţi primari din ţară) nu a avut niciun simptom, nu s-a îmbolnăvit sau nu a fost suspect.

Mai mult, edilul spune că a cerut DSP să i se facă un test dar a fost refuzat deoarece nu a venit dintr-o zonă de risc în ultimele 14 zile şi nu prezintă nici un fel de simptome.

Plângerea penală a fost depusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa sub aspectul săvârşirii de comunicare de informaţii false.

Călin Gavrilaș, adevarul.ro 19.03.2020

7 Comments

 1. https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/cristian-radu-primarul-de-mangalia-a-fost-in-italia-ce-a-patit-de-atunci-cine-unde-si-de-ce-a-fost-reclamat-l-a-reclamat-714349.html

  Din articol se vede că altcineva a comunicat informații false. Poate că cei doi ar trebui să-i facă o plângere penală și nu invers.

  Și acest articol ar trebui citit https://evz.ro/azi-manager-maine-nu-ce-a-patit-preferatul-lui-kovesi.html Uite cum și foștii procurori ajung șefi la spitalul de nebuni.

  Comentariu by lucian visa — 20 martie 2020 @ 16:58

 2. Cred ca si programele electorale sunt tot informatii „false”:
  http://www.mangalia.tv/category/politica/alegeri-locale-2016/
  indiferent de partid, alianta, etc.

  Comentariu by nabuco — 20 martie 2020 @ 17:51

 3. La unii, apropiați de servicii, e legal să mintă.

  Comentariu by lucian visa — 20 martie 2020 @ 18:21

 4. O să i se întoarcă boomerang!

  Comentariu by Mentalistul — 20 martie 2020 @ 22:36

 5. In traducere libera: Insh’Allah!!!!

  Comentariu by Anonim — 21 martie 2020 @ 12:32

 6. https://www.cotidianul.ro/scrisoare-deschisa-nu-mai-esti-ministra-mea/

  Comentariu by nabuco — 21 martie 2020 @ 13:42

 7. Știe cineva dacă au mai fost și alte persoane cu RC în Italia, în perioada vizitei, în afară de Angelescu ?

  Comentariu by lucian visa — 21 martie 2020 @ 14:33

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress