Mangalia – politica locală

11 martie 2020

FB Leonard Tănase

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 16:23

Am aflat cu stupoare ca, primarul Radu Cristian s-a întors în data de 23 februarie din Bologna, Italia, unde se pare ca, a fost pacientul unei unități medicale pentru niște intervenții estetice. În loc să urmeze regulile medicale si ale bunului simț de autoizolare, în plină criză Coronavirus, dumnealui, la nici o săptămână de la întoarcerea dintr-o zonă de risc, în încercarea disperată de a cerși câteva voturi, a făcut băi de mulțime cu ocazia zilelor de 1 si 8 Martie expunând la un risc major doamnele Mangaliei, majoritatea vârstnice deci, categoria cea mai vulnerabilă. A luat contact cu angajații primăriei si cu cetățeni ai Mangaliei. Le doresc din tot sufletul, domnului Primar, viceprimarului Dragos Angelescu, care l-a însoțit in această călătorie, familiilor lor si tuturor celor cu care au luat contact, multă sănătate si sa dea Dumnezeu să nu fie nimic. Dar pentru comportamentul absolut iresponsabil si pentru lipsa de respect față de locuitorii Mangaliei ,le solicit domnilor Radu Cristian si Dragoș Angelescu demisia imediată !
P.S.In Bologna, în ultimele 24 de ore au avut loc 14 decese cauzate de Coronavirus!

11.03.2020

Update 1. Punctul de vedere a primarului din Ziua de Constanța 11.03.2020

În Bologna, în ultimele 24 de ore au avut loc 14 decese cauzate de Coronavirus, însă în perioada în care a fost în Italia, primarul din Mangalia lucrurile nu stăteau așa. Contactat telefonic de cotidianul noștri, Radu Cristian a precizat ca într-adevăr la începutul lunii a participat împreună cu o delegație de primari la un eveniment organizat la Bologna. „Noi am fost în Bologna la începutul lunii februarie. Am revenit în țară în jurul datei de 17 februarie, când nu exista aceasta situație legată de Coronavirus. Nu m-am testat pentru ca a trecut aproape o luna de zile de la acea vizita și sunt perfect sănătos. Ceea ce au încercat astăzi domnii care au propagat această informație face parte din registrul campaniei electorale. Va asigur ca atât eu cât și viceprimarul nu avem nicio problema de sănătate „a precizat Radu Cristian.

Update 2. FB Radu Cristian 11.03.2020

Din păcate, unii politicieni iresponsabili de la PSD-ALDE profită de subiectul zilei, COVID-19, pentru a panica populația, prin atacuri murdare, care frizează latura penală. Chiar astăzi, un astfel de politruc a dezinformat populația, sugerând că aș fi adus eu virusul în Mangalia. Adevărul este următorul: am fost în Italia, într-o delegație oficială, la invitația Asociației stațiunilor balneare din țara respectivă, într-o localitate din sudul Toscanei, care atunci nu era în nicio zonă de risc. De altfel, la plecarea spre Italia, în 19 februarie, nicio regiune din acea țară nu era declarată cu risc. Am revenit în țară acum 18 zile, pe 23 februarie, iar la aeroport am respectat toate procedurile legale, ca orice alt pasager. La data respectivă, autoritățile încă nu impuseseră măsurile actuale de prevenție. La nivelul municipiului Mangalia nu avem niciun caz de infecție și sper să rămână așa. Fac apel încă o dată la toți cetățenii resposabili să nu mai plece urechea la știrile false aruncate în spațiul public de PSD-ALDE.

Update 3. Figurantul zilei Replica 12.03.2020

Chiar ne întrebam când avea să devină coronavirusul arma politicienilor! Leonard Tănase, de la Mangalia, a dat startul, băgând frica în mangalioți prin răspândirea zvonului potrivit căruia primarul ar fi fost în Italia și a ținut totul secret. O fi fost omul, dar…să ţină secret?!

Păi, așa, Leonard mamă?! Fără să verifici informația, din surse sigure, lansezi astfel de săgeți pentru a crea isteria și indignarea cetățenilor? Se joacă cu focul și s-ar putea să se cam ardă.

Update 4. FB Leo Tănase 12.03.2020

Pe langa ca este iresponsabil, primarul Radu Cristian este si un mare mincinos. Poate ca si-a decontat din bani publici excursia in Italia sub pretextul unor intalniri oficiale sau vizite de lucru asa cum a declarat presei dar nu a participat la acestea ! Minte cetatenii Mangaliei, minte si presa.

www.rotalianul.com/primari-din-localitati-romanesti-cu-bai-termale-in-vizita-la-casciana-terme-statiune-balneara-din-italia/

Update 5. FB Radu Cristian

În atenția locuitorilor municipiului Mangalia
Am depus plângere penală împotriva politicienilor iresponsabili de la PSD-ALDE, care au dezinformat populația, prin distribuirea de informații false, în contextul actualei crizei umanitare. Astfel de indivizi trebuie să răspundă în fața legii pentru că sperie populația și induc panică printre cetățeni, din motive populiste și electorale. Sunt aceiași politicieni care în 2016 promiteau apa 1 leu și mințeau că am făcut zid de 7 m pe Aleea Teilor. Rog insistent locuitorii Mangaliei să mă contacteze personal de câte ori au neclarități ca urmare a informațiilor vehiculate în mediul online. Vă prezint totodată câteva fotografii de la reuniunea pe care am avut în localitatea din sudul Toscanei, la jumătatea lunii trecute, pentru a va convinge cu toții că PSD-ALDE minte și dezinformează. Precizez încă o dată că, la vremea respectivă, acolo nu era nici carantină, nici zonă de risc, iar la întoarcerea în țara am respectat toate procedurile legale. Vă mulțumesc pentru înțelegere!

Update 6. FB Leonard Tănase 13.03.2020

Domnul Chitac a fost la Adunarea Parlamentara NATO in perioada 16-19 Februarie si s-a intors in tara pe 20 Februarie. Primarul Radu Cristian s-a intors pe 23 din Italia, o zona de risc pentru care in Romania se instituise masura autoizolarii din 22 Februarie. Domnul Chitac este infectat, asemenea famila domniei sale precum si seful sau de cabinet si le doresc din tot sufletul insanatosire grabnica. Dar zeci sau sute de persoane, politicieni, jurnalisti, tremura de teama pentru ca s-au intalnit cu persoane care au avut contact cu acestia. De 8 martie Domnul Chitac a participat la evenimente la fel ca si Cristian Radu. Acum, sute de pensionare sunt speriate de moarte.
Asa ca ii sugerez Primarului Radu Cristian sa lase plangerile penale, pentru ca nu ma sperie, sa-si faca un test si sa faca public rezultatul, sa stim una si buna, sa nu mai tremure de teama oamenii pe care i-a expus la un risc. Oricat ar fi el de mic.
Asta trebuie sa faca un om responsabil nu plangeri !

Update 7. FB Radu Cristian 13.03.2020

La această oră, Primăria Mangalia dezinfectează toate spațiile publice din oraș, locuri de joacă, clubul pensionarilor, piețe, stații de autobuz, birourile de relații cu publicul, parcuri, toalete publice, precum și toate spațiile și zonele cu risc de infectare. Inclusiv instituțiile publice sunt incluse pe această listă, respectiv Muzeul de Arheologie Callatis, bibliotecile, Casa de Cultură etc. Cetățenii sunt rugați să evite zonele aglomerate, în special cele din spațiile închise. De asemenea, agenții economici, transportatorii și reprezentanții instituțiilor sunt obligați să ia toate măsurile preventive de igienă.

Update 8. FB MangaliMEA 13.03.2020

Italiano

⚠️Mulțumim primarului nostru “Italian” pentru grija sa față de cetățenii orașului nostru!❌Macar este mai frumos

Publicată de Mangalia MEA pe Sâmbătă, 14 martie 2020

53 Comments

 1. A fost o localitate prin sud vestul României când un primar a trebuit să stea 14 zile în izolare la domiciliu pentru că fusese în Italia. Era după o vizită oficială în nordul Italiei.

  Poate ne spune Leo și despre ce operație estetică era vorba și ce căuta și viceprimarul pe acolo, când orașul e vai de mama lui.

  Comentariu by lucian visa — 11 martie 2020 @ 16:28

 2. A fost intr-o clinică pentru a se injecta cu botox . Aceasta intervenție se face pentru a întinde pielea feței și pentru riduri . Vicele a fost cu el pentru ai ține companie plus cele două doamne .

  Comentariu by Anonim — 11 martie 2020 @ 17:34

 3. In data de 23.02.2020 primarul Radu Cristian si compania sa s-au intors de la Bolognia cu o cursa Wizz Air care a decolat la ora 14.30 de pe aeroportul Guglielmo Marconi din Bolonia.In data de 20 02.2020 in nordul Italiei se agravase criza iar in 22.02.Ministerul Sanatatii din Romania luase decizia ca toti cetatenii care vin din zonele afectate ale Italiei sa se autoizoleze 14 zile la domiciliu.Dl.primar nu numai ca nu a respectat aceasta decizie ,ba mai mult la nicio saptamana facea bai de multime.Asta se numeste inconstienta deoarece a pus in pericol sanatatea cetatenilor.Mai mult el recomanda autoizolarea cetatenilor si el nu o respecta. Se pare ca asa este,referitor la botox, deoarece cei care l-au vazut in avion spuneau ca avea fata umflata.

  Comentariu by Anonim — 11 martie 2020 @ 18:08

 4. Pt.1
  Crezi ca i-a interesat vreodata ca orasul este vai mama lui?Daca da, te inseli.
  La 3 tot eu semnez.

  Comentariu by DAN VUCEA — 11 martie 2020 @ 18:10

 5. O doamnă actualmente domnișoară cu o funcție de director a confirmat astăzi intr-un cer restrîns că prietenul ei de suflet RC a fost plecat intr-o țară străină pentru a face un tratament facial cu botox . 100% siguranță în această știre

  Comentariu by Anonim — 11 martie 2020 @ 18:15

 6. În general, orice se petrece în primărie tot se va afla. Așa că cei care au călcat ”strâmb” vor fi descoperiți. Aici e doar o problemă de imagine, dar în alte cazuri vor fi și probleme penale grave. Și la ce s-a întâmplat în ultimii 8 ani, e greu de crezut că faptele vor fi trecute cu vederea chiar și de procurorii azi ”prieteni”. Așa că atenție funcționari publici ! S-ar putea să nu merite riscul.

  Comentariu by lucian visa — 11 martie 2020 @ 18:50

 7. https://ubercool.com/wp-content/uploads/2009/01/Homer-Botox-720×390.jpg

  Comentariu by nabuco — 11 martie 2020 @ 19:13

 8. @7 Se gândea vreodata Ceausescu ca vor intra romanii fraudulos in tara ?!…cu sau fara operații estetice !

  Comentariu by I.S — 11 martie 2020 @ 19:37

 9. Poate Nae Negrea …

  Comentariu by nabuco — 11 martie 2020 @ 22:32

 10. Si totusi, un singur om care a mintit ca nu a fost in strainatate (pe 26 februarie)si, culmea, in Israel care nu era pe lista tarilor afectate precum Italia (Bologna) a reusit sa-si infecteze si familia si o groaza de cadre medicala si cativa colegi de serviciu!

  Ce face iresponsabilitatea din om!

  P.S. Si ala s-a pupat cu o groaza de femei si a impartit martisoare pe 1 martie! Vreo cateva sunt deja la urgenta!

  Comentariu by Coronerul — 11 martie 2020 @ 22:50

 11. În Italia s-au închis și clinicile estetice.

  Comentariu by lucian visa — 12 martie 2020 @ 8:14

 12. botox sunt autorizati sa faca si dentistii.

  Comentariu by anonimul — 12 martie 2020 @ 8:35

 13. Trebuie sa existe un echilibru- daca orasul e praf macar primarul sa fie frumos. Ar trebui sa il puna pe Ciuraru si restul slugilor sa ii voteze buget de botox ca e ca infrastructura pentru Mangalia

  Comentariu by Anonim — 12 martie 2020 @ 9:32

 14. Ciuraru se crede giorgi cluni de Mangalia si cred ca s-ar baga si el in hora.

  Comentariu by anonim — 12 martie 2020 @ 9:35

 15. Sunt primele semne de andropauza …

  Comentariu by nabuco — 12 martie 2020 @ 10:24

 16. În primele două update nu se leagă datele.
  Din al treilea update se simte miros de lovele.
  După al patrulea update, mă întreb și eu ca în titlul filmului ”A fost sau n-a fost ?”

  Comentariu by lucian visa — 12 martie 2020 @ 15:43

 17. Asta s-a botoxat pe banii nostrii

  Comentariu by Anonim — 12 martie 2020 @ 16:22

 18. E vreo dovadă că s-a botoxat ?

  Comentariu by lucian visa — 12 martie 2020 @ 16:38

 19. Ne uitam la fata lui. Dar cred ca ii e rusine sa o mai arate acum ca s-a aflat

  Comentariu by Anonim — 12 martie 2020 @ 16:59

 20. https://images-cdn.9gag.com/photo/aepWvzO_460s.jpg
  Poate ne spune Mitica Filip din Buzau (CL Mangalea) cum se zice in limba lu’ Dante.

  Comentariu by nabuco — 12 martie 2020 @ 17:56

 21. După al cincilea update, văd că RC a fost la Monte Catini cu delegația, dar nu văd nicio poză cu el de la Casciana Terme. Sunt două localități diferite aflate la aproximativ 40 km în linie dreaptă, iar RC spune că a fost în localitatea din sudul Toscanei. Poate mai postează și alte poze. O parte din ceilalți primari par a fi în pozele din ambele localități.

  Comentariu by lucian visa — 12 martie 2020 @ 18:06

 22. Eu am mărit imaginea de mai sus…si-l vad acolo in dreapta sus.Pentru asemenea deplasări oficiale se fac niste acte si la plecare d’aci…si mai ales d’acolo !(decontare,acte stampilate) După mine vor urma si alte „update” care in final vor avea un…404 -cod penal,pe care nu se știe daca-l mai vedem p’aci,tot din considerente electorale !

  Comentariu by I.S — 12 martie 2020 @ 18:43

 23. Ar mai fi ceva de menționat.Sunt multi care cred ca o postarea pe facebook,daca va fi ștearsă…inseamna ca n-a fost.Fals ! Prin copiere si trimitere catre alte adrese( de pildă un folder securizat) poate fi scoasă de acolo…in forma initiala.Si nenea goagal arhiveaza,chiar si postari de p’aci in forma initiala(Dacă au apucat să plece).Va reamintesc ca eu am facut lucrul asta in cazul Ciuraru care si-a sters postarile de pe blogul lui bazel 09 unde-i umplea de rahat pe Radu.C

  Comentariu by I.S — 12 martie 2020 @ 19:10

 24. Update 6 – Leo & co au cam sfeclit-o!

  Comentariu by Anonim — 12 martie 2020 @ 21:48

 25. Ce faptă penală a făcut Leo ? Că ne-a spus că RC a fost în Italia și după o săptămână a făcut baie de mulțime și că n-ar fi trebuit.

  În loc să urmeze regulile medicale si ale bunului simț de autoizolare, în plină criză Coronavirus, dumnealui, la nici o săptămână de la întoarcerea dintr-o zonă de risc, în încercarea disperată de a cerși câteva voturi, a făcut băi de mulțime cu ocazia zilelor de 1 si 8 Martie expunând la un risc major doamnele Mangaliei, majoritatea vârstnice deci, categoria cea mai vulnerabilă. A luat contact cu angajații primăriei si cu cetățeni ai Mangaliei.

  Că ne-a arătat că în Italia ”s-a rătăcit” de grup ?

  Nu ne-a arătat dovada intervenției estetice. Dar mai e timp.

  Comentariu by lucian visa — 13 martie 2020 @ 8:19

 26. Avocatul pitiponcului sunt aia care au luat milioane de euro pt procesul de granituire cu Limanu?
  Cât or cere acum?

  Comentariu by Anonim — 13 martie 2020 @ 9:54

 27. PS:Au pierdut procesul!

  Comentariu by Anonim — 13 martie 2020 @ 11:21

 28. UMANITÁR, -Ă, umanitari, -e, adj. Care urmărește, care se preocupă de binele omenirii, plin de umanitate, devotat umanității.
  criza umanitară sună a analfabestism crunt

  Comentariu by Adrianooo — 13 martie 2020 @ 12:48

 29. Încă o dovadă că Leo a avut dreptate

  https://www.b1.ro/stiri/politica/senatorul-vergil-chitac-diagnosticat-cu-coronavirus-si-a-imbolnavit-toata-familia-325063.html

  https://www.romaniatv.net/alerta-la-constanta-senatorul-vergil-chitac-infectat-cu-coronavirus-a-participat-la-o-petrecere-cu-400-de-femei-de-8-martie_512830.html#n

  Comentariu by lucian visa — 13 martie 2020 @ 14:21

 30. Pițiponcul botoxat,unde e?
  O fi cu ciudatul și colegii la izolare!
  Le doresc muuuulta izolare la Poarta Albă

  Comentariu by Anonim — 13 martie 2020 @ 15:26

 31. De pe ordinea.ro mai aflăm :

  De asemenea, președintele ALDE, Leonard Tănase, a revenit cu un comentariu, în care susține că primarul Mangaliei ar fi tras chiulul, participând doar parțial la activitățile delegației.

  ”Din verificarile pe care le-am facut a rezultat ca Primarul Radu Cristian a fost intr-adevar la acea intalnire dar a participat la actiuni doar doua zile din cinci. Cel putin acestea sunt informatiile primite de la unul dintre primarii care au participat in toate cele cinci zile. Informatia pe care am furnizat-o a fost preluata din presa si nu exista nicaieri vreo informatie care sa-l prezinte ca participant. Totusi tinand cont ca a participat, chiar daca nu la tot evenimentul, declaratia mea doar partial justificata. Sunt un om corect si am puterea sa recunosc atunci cand gresesc. Faptul ca a fost si la acel eveniment nu scuza totusi iresponsabilitatea de a nu se autoizola atunci cand a venit dintr-o zona de risc sau care dupa doua zile a fost declarata zona de risc, asa cum declara dumnealui.” – a scris Tănase.

  Am postat și update 6. Într-adevăr, RC nu le are cu dialogul atunci când e vorba de critici la adresa lui. De aceea și realizările lui ca primar sunt sub mediocre.

  Am postat și update 7. Dezinfectează primăria, dar RC este sigur negativ la COVID-19 ?

  Comentariu by lucian visa — 13 martie 2020 @ 16:31

 32. Nu am pregătirea juridică necesară,dar fac apel la un avocat (poate Foleanu) să îi facă plângere penală ticălosului pentru infectarea cu nepăsarea lui față de locuitorii orașului

  Comentariu by Anonim — 13 martie 2020 @ 17:14

 33. Primarul era prin oras sa dea mana cu oamenii sa arate ca nu e bolnav. Eu am taiato dar altii de rusine dadeau mana cu el. chiar e tampit a fost la sedinte cu Chitac si cu Hutuca

  Comentariu by Anonim — 13 martie 2020 @ 17:52

 34. Cum ar zice Amiralul (R)-Senator Chitac in campanie: sa actionam POZITIV, cu responsabilitate … tov. Petrov.

  Comentariu by nabuco — 13 martie 2020 @ 20:22

 35. https://www.replicaonline.ro/coronavirus-orban-trebuie-sa-avem-o-gandire-de-perspectiva-sa-pregatim-spitalele-pentru-a-face-fata-cresterii-numarului-de-pacienti-422153/

  Comentariu by nabuco — 13 martie 2020 @ 21:06

 36. https://www.facebook.com/MangaliMEA/

  Comentariu by Lala — 13 martie 2020 @ 21:55

 37. Pt.32
  Nu are niciun rost pentru ca la cati,,prietenii” are prin parchete ar fi in zadar.

  Comentariu by DAN VUCEA — 13 martie 2020 @ 22:17

 38. Pentru toate cele de mai sus(articol) este o singura cale.Sa prezinte dl.primar numele persoanelor care au participat la intalnire,cat a costat calatoria,cazarea,mancarea s.a.Sa prezinte delegatia de serviciu pentru fiecare persoanacare a fost in Italia ,pentru ca toate sunt documente publice si platite din bani publici.Dl .primar atentioneaza pe PENALUL Zamfir ca am scris acest articol si poate mai face o plangere la Comisia de Disciplina.Nu mai conteaza ca este legala sau nu pentru ca legalitatea nu va inereseaza.Nu uita ca ai doi copii acasa si toate relele care le-ai facut o sa le platesti pe lumea asta ,dar din pacate plata se va resfrange asupra altora de obicei asupra celor dragi ca sa poti suferii cat mai mult si plata sa fie pe masura.

  Comentariu by VUCEA DAN — 13 martie 2020 @ 22:32

 39. https://www.facebook.com/106272507667722/posts/106458174315822/?d=n

  Comentariu by Lala — 13 martie 2020 @ 22:37

 40. Update 8. Am ajuns și de râsul țării.
  Poate le face plângere penală și celor de la B1 sau poate liliecilor din China.

  Comentariu by lucian visa — 14 martie 2020 @ 15:33

 41. Pentru ce postezi….. ne vom razbuna. Nu pe tine, ca noi suntem lasi prin ceea ce ne face sa existam.

  Comentariu by colgiu, ciuraru & co — 14 martie 2020 @ 15:41

 42. Ar fi prima dată ? Și Tusac a făcut așa. Denodământul vostru va fi același. Puterea e trecătoare și dacă ai semănat vânt s-ar putea să culegi furtună.

  Comentariu by lucian visa — 14 martie 2020 @ 15:42

 43. Mânca-l-ar tata de frumos! Ce muian sexi și-a tras! Pe el, lașul netestat, îl vor vota ….. credulii, ca să fim diplomați. Du-te băi, cocotă necrescută, du-te și fă testul! Râde și dracul de ce reacții idioate ai.

  Comentariu by Iliescu — 14 martie 2020 @ 16:05

 44. Fără jigniri !

  Comentariu by lucian visa — 14 martie 2020 @ 16:58

 45. Pt. #41
  Botoxul merge si la sinapse?

  Comentariu by nabuco — 14 martie 2020 @ 17:24

 46. Ok! Să-l aplaudăm pe liderul neînfricat de covit19 al Mangaliei! Să apreciem tenacitatea sa în fața molimei și modul sfidător cu care o întâmpină! E un viteaz!

  Comentariu by Iliescu — 14 martie 2020 @ 17:46

 47. Botoxat. Viteaz botoxat….. Am voie sau e tot jignire?

  Comentariu by Iliescu — 14 martie 2020 @ 17:49

 48. Jenant…jenant….Mangalia sa ajunga subiect de bascalie tocmai la B1TV ? Jenant !

  Comentariu by coronerul — 14 martie 2020 @ 21:41

 49. https://www.facebook.com/106272507667722/posts/107731667521806/?d=n

  Comentariu by Lala — 14 martie 2020 @ 22:02

 50. Share https://www.facebook.com/106272507667722/posts/106458174315822/?d=n

  Comentariu by Lala — 14 martie 2020 @ 22:03

 51. Tot nu ati zis cu ce domnisoare au fost plecati asa ca nu stiti mare lucru si va laudati . Nu de alta dar poate unii au avut si ei intalnire pe neveu cu domnisoarele si sunt curiosi si speriati multe din domnisoarele din primarie o dau la mai multi

  Comentariu by Adi — 15 martie 2020 @ 1:23

 52. Normal ca o dau mai la mai multi da las ca iti vine si tie randul bani sa ai

  Comentariu by Stefy — 17 martie 2020 @ 3:19

 53. S-a invatat cu lingurita …
  https://www.cotidianul.ro/video-pe-preoti-nu-i-doare-nici-in-lingura/

  Comentariu by nabuco — 17 martie 2020 @ 17:18

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress