Politica locală

10 martie 2020

Autoritățile din Mangalia au luat mai multe măsuri de prevenire a infecției cu COVID-19

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:46

     Autoritățile locale din municipiul Mangalia aplică mai multe măsuri de prevenire și combatere a răspândirii coronavirusului pe teritoriul Unității Administrativ-Teritoriale. Astfel, primarul Radu Cristian a declarat că, pe durata închiderii unităților de învăţământ, vor fi închise pentru public Biblioteca Muncipală, creșa, Casa de Cultură și Muzeul Callatis. „În sediile municipalității vom lua măsuri suplimentare igienico-sanitare și vom informa, în mod constant, toți cetățenii orașului despre metodele de prevenție și respectarea regulilor de igienă, pentru evitarea riscurilor de îmbolnăviri. „Am transmis materialele informative pentru a fi lipite la fiecare scară de bloc, magazine, gară, mijloace de transport în comun și toate instituțiile publice din oraș, astfel încât oamenii să fie informați despre cum se pot proteja”, a explicat edilul. De asemenea, Radu Cristian solicită instituțiilor de invățământ să facă dezinfectări în unitățile școlare, pe durata zilelor în care nu se fac cursuri. „Solicit totodată tuturor agenților economici și șefilor instituțiilor care au relații cu publicul să pună la dispoziția populației soluții dezinfectante pe baza de clor sau alcool. Administratorii asociațiilor de locatari să asigure igienizarea constantă a ușilor de acces în blocuri și a tuturor spațiilor comune. Voi verifica personal respectarea acestor măsuri de prevenție”, a subliniat Radu Cristian. El a mai spus că la nivelul Primăriei Mangalia funcţionează permanent Compartimentul pentru Situații de Urgență, care va lua toate măsurile legale, în situații de criză. „Am transmis deja societăților de transport public să pună în practică măsuri concrete de prevenție și igienizare permanentă în mijloacele de transport în comun. „Fac apel la cetățenii care se întorc din zonele cu risc sau care au intrat în contact cu persoane venite din astfel de zone să dea dovadă de responsabilitate și să se autoizoleze la domiciliu, timp de 14 zile, pentru a nu pune în pericol sănătatea celor dragi”, a afirmat primarul Mangaliei.

     La nivelul Spitalului Municipal Mangalia s-a instituit carantina încă din data de 8 martie, ora 12.00. Potrivit reprezentanților instituției medicale, este interzis accesul oricărei persoane, cu excepția pacienților și cadrelor medicale. „Avem protocoale stricte pentru eventualele suspiciuni de coronavirus. Am amenajat un izolator conform normelor în vigoare și suntem în contact permanent cu specialiștii DSP pentru gestionarea potențialelor cazuri”, au declarat reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia.

mangalia.ro

9 Comments

 1. Nu stiu cum vor trai aia de la Casa de cultura fara sa munceasca o saptamana.Pericolul era mare fiind atat de multi se puteau imbolnavi unii de la altii saracii.

  Comentariu by anonim — 10 martie 2020 @ 15:56

 2. Radu.C – din voiajele lui prin Italia a văzut cum se salută unii p’acolo cu o zicala,salut care ar insemna:baftă,sa ai noroc si dupa ce ne anunta ca a luat toate măsurile ne salută pe toți: IN BOCCA AL LUPO !!

  Comentariu by I.S — 10 martie 2020 @ 16:38

 3. https://en.m.wiktionary.org/wiki/in_bocca_al_lupo#Italian
  Daca se refera si la „balerinele” din primarie, spital, etc. e mai potrivita aia cu balena … ca de Ziua Marinei.
  Cat despre navetisti li se potriveste „reply”.

  Comentariu by nabuco — 10 martie 2020 @ 17:19

 4. @3- În culo alla balena ! – ii urează dl Visa lui Radu,pen’ca d-lui i-a fost nas,când l-a poreclit Pinocchio !

  Comentariu by I.S — 10 martie 2020 @ 21:38

 5. La Casa de cultura cati erau angajati ?

  Comentariu by Sile — 10 martie 2020 @ 22:27

 6. Pt. #2
  https://www.replicaonline.ro/suspiciune-de-coronavirus-la-mangalia-video-421723/

  Comentariu by nabuco — 11 martie 2020 @ 10:46

 7. Daca ar fi dezinfectate ( spalate) trotuarele si strazile de excrementele cainilor s-ar mai reduce din inbolnaviri.Iubitorii de caini sa faca bine sa-si ridice excrementele de pe strada, scor patrupedele la plimbare seara in ideea ca nu pot fi vazuti si va mai mirati de ce se imbolnavesc oamenii.Daca nu vor sa fie civilizati atunci poate o amenda ii disciplineaza.

  Comentariu by un mangaliot — 11 martie 2020 @ 14:15

 8. „Fac apel la cetățenii care se întorc din zonele cu risc sau care au intrat în contact cu persoane venite din astfel de zone să dea dovadă de responsabilitate și să se autoizoleze la domiciliu, timp de 14 zile, pentru a nu pune în pericol sănătatea celor dragi”, a afirmat primarul Mangaliei.
  Tu ai venit pe 23.02.2020 din Bologna o zona cu risc mare din nordul Italiei. Dece nu te te-ai autoizolat 14 zile, cum recomanzi cetatenilor?????Dece ai pus in pericol sanatatea cetatenilor orasului?????

  Comentariu by DAN VUCEA — 11 martie 2020 @ 17:12

 9. Pe 25 02 2020 primarul cu sleatca sa a participat la iminarea unor su7me de bani la Casa Casatoriilor,dovezile sunt pe pozele facute cu aceasta ocazie de fotografii agreati de primar.Eu nu stiu de ce a trebuit sa se duca in Italia pentru asi aseza fata cind firmele mortuare din Mangalia o fac mult mai bine.

  Comentariu by doru — 12 martie 2020 @ 13:48

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress