Politica locală

7 martie 2020

USR Mangalia. Dezvoltarea industriei și a pieței muncii în Mangalia

Filed under: USR — lucian visa @ 20:22

Ieri, 06.03.2020, USR Mangalia a organizat un eveniment despre modalităţile de atragere a investitorilor în oraşul nostru şi de dezvoltare a Parcului Industrial și a pieţei muncii.
La discuții au participat:

– Dumitru Paris pentru Mangalia, candidatul USR pentru Primăria Mangalia;
– deputatul Cristian Seidler – membru în Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi fost manager resurse umane;
– Delia Ungur – director general EBM-PAPST Automotive&Drives România (companie germană cu 300 de angajaţi), fost director al Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea (compania care a dezvoltat parcurile industriale Oradea în perioada 2008-2017).

Am creionat modul prin care putem valorifica infrastructura existentă la care are acces Mangalia – portul, calea ferată, autostrada A2 – pentru dezvoltarea parcului industrial și atragerea investitorilor în Mangalia. Astfel, am construit împreună cu cei doi invitați următorul plan de dezvoltare industrială a Mangaliei:

• transformarea actualei S.C. Administrarea Parcului Industrial Mangalia S.R.L. (societate cu răspundere limitată) într-o societate pe acțiuni (S.A.), în care Consiliul Local Mangalia să fie acționarul majoritar;
• extinderea suprafeței parcului industrial;
• atragerea fondurilor europene pentru infrastructura necesară noilor zone ale parcului;
• construirea tuturor utilităților pentru noile zone ale parcului industrial;
• construirea centurii ocolitoare Mangalia și conectarea directă a acesteia la Parcul Industrial Mangalia;
• construirea unei pagini de internet în care sunt afișate în mod transparent toate datele necesare pentru potențialii investitorii ai Parcului Industrial;
• stabilirea unui program rapid de eliberare a autorizațiilor necesare investitorilor care aleg să își desfăşoare activitatea în Parcul Industrial Mangalia;
• formarea unei baze de date care să cuprindă toate persoanele din Mangalia care sunt disponibile pentru angajare, specializarea și experiența fiecăreia;
• extinderea acestei baze de date cu forța de muncă disponibilă în localitățile din apropierea Mangaliei, pentru a deţine o bază solidă pentru posibile extinderi ale investițiilor;
• căutarea de investitori mari și medii în colaborare cu ambasadele și consulatele și atragerea de investitori cu activități conexe în șantierul naval.

Acesta este cel de-al treilea eveniment pe care echipa USR Mangalia l-a organizat cu specialiști din domeniul privat și public, astfel încât să ofere cel mai bun plan pentru salvarea și dezvoltarea Mangaliei.

Puteţi urmări filmarea întregului eveniment accesând următoarea pagină:
https://www.facebook.com/usrmangalia/videos/550904782187913/

24 Comments

 1. Tătăroaica să facă niște șuberek și o tavă de baclavale decît să țipe ca o țață pe stradă . A uitat cînd făcea trafic de țigări prin vamă ?

  Comentariu by Anonim — 7 martie 2020 @ 20:31

 2. Dacă ai ceva de spus despre articol bine, dacă nu, lasă-ne în pace.

  Comentariu by lucian visa — 7 martie 2020 @ 20:51

 3. Prea puțin ne interesează de tătăroaică!
  Din tot ce se scrie mai sus , vorbe goale , limbaj de lemn , program electoral la copy paste. Și ce subiect, parcul industrial care arată că după Cernobîl. Ați fost vreodată acolo? Știți că nu sint utilități , rețea , nimic? Plus că și zona este imposibila. Nu vine nimeni. Vorbe goale. Timp pierdut. Campanie la mișto. Paris pare candidatul lui RC… Hai sa fim serioși!

  Comentariu by Anonim — 7 martie 2020 @ 20:52

 4. Cum să facă băi trafic de țigări prin Vamă ? Adică Vucea șeriful, Ozzy polițaiul, Tănase Vameșul dormeau în front ? Ia vezi tu măsoară-ți cuvintele că te dau cu Ariel.

  Comentariu by Garide — 8 martie 2020 @ 0:12

 5. O ‘strategie’ de dezvoltare locala, facuta pe genunchi, in care antrepenorii locali nu isi au nici un loc. O strategie care isi propune sa aduca ‘stapani’ si nicidecum sa dezvolte afacerile locale existente. Asta inseamna sa fii mafiot!

  Comentariu by Anonim — 8 martie 2020 @ 8:31

 6. Parcul Industrial Mangalia in forma actuala a fost infiintat in anul 2002 si de la infiintare pana in prezent, desi ocupa aproape jumatate din suprafata fostului santier militar, nu a produs si nu produce nimic. Au fost inchiriate cateva spatii de insemnatate redusa si nu se incaseaza de la acestea nici macar bani necesari pentru plata salariatilor Parcului Industial si a energie electrice consumate. Pana la extindere, nu e mai bine sa se discute de rentabilizarea parcului in forma actuala? Nu ma pricep, dar este economic si fiabil sa estinzi o afacere care nu merge?. Nu este mai bine sa o faci rentabila si apoi sa discuti de extindere? Interesele sunt cu totul altele. Probabil ca se urmareste obtinerea cu titlu gratuit de cladiri si terenuri cu acces la lacul Mangalia/Limanu, ca apoi sa fie trecute in patrimoniu privat al UAT Mangalia si vandute la firmele de casa.

  Comentariu by Cobe — 8 martie 2020 @ 9:25

 7. Surprinzator este faptul ca aceasta idee a actualei conducerii a UAT Mangalia, a fost clonata si preluata fara nici un fel de analiza de un candidat la Primaria Mangalia, care se vrea un concurent cu sanse pentru altualul primar (sic!)

  Comentariu by Cobe — 8 martie 2020 @ 9:31

 8. Inevitabil indreptam discutia catre interesul orasului si mai putin catre interesele grupurilor mai mult sau mai putin…mafiotice ! Dezvoltarea economica a orasului nu sta numai in vointa si implicarea antreprenorilor locali.Inflamarea impotriva administratiei actuale a pornit atunci cand s-au angajat lucrari cu fonduri europene care in final au fost platite din bugetul local.Nu exista in practica primarilor din ultimii ani o continuitate a proiectelor angajate pe perioada medie,de la unul la altul. Cred ca pana sa punem mana pe buletinul de vot,trebuie sa cautam raspunsuri de la candidati despre continuarea proiectelor angajate si finantate ! Exista PRAO-un program de dezvoltare pentru zona noastra.Un alt aspect care poate schimba radical votul la locale-inca nelamurit-sunt alegerile parlamentare,cuplate sau nu cu cele locale ! Oricum ar trebui sa cantarim serios sprijinul politic guvernamental catre administratia locala…asta daca suntem in stare sa depasim starea noastra de talibani pentru o tabara sau alta !

  Comentariu by I.S — 8 martie 2020 @ 10:44

 9. „IF THEN”
  https://www.cotidianul.ro/un-cititor-zice-diasporezii-nostri-au-dat-romaniei-doi-presedinti/
  „ELSE IF”
  https://www.cotidianul.ro/mica-sirena-cam-oligofrena-de-la-usr/
  „END”

  Comentariu by nabuco — 8 martie 2020 @ 13:32

 10. Degaaba incearca usr sau piticotu sa atraga tataroaice in campanie din cate stiuuniunea tatarilor din mangalia va merge alaturi de moroianu!

  Comentariu by Fedai — 8 martie 2020 @ 15:53

 11. Fedai bine zice Tatarii si Turcii VOTEAZA MOROIANU.

  Comentariu by Ainur — 8 martie 2020 @ 16:07

 12. Moroianu este singurul care îl poate învinge pe RC ……ȘI NOI ÎL PUTEM AJUTA

  Comentariu by Anonim — 8 martie 2020 @ 16:59

 13. Moroianu este arhinecunoscut.Sansele lui sunt foarte mici

  Comentariu by Anonim — 9 martie 2020 @ 8:57

 14. Și Tusac și Radu erau arhinecunoscuți.

  Comentariu by lucian visa — 9 martie 2020 @ 15:31

 15. @14-Nu cred ca asta ar fi problema ! Chiar si necunoscut,cu o echipa competenta si cu dragoste de oras se poate.Sunt însă alte două probleme : 1.Nu este cunoscut in schimb este cunoscut motanul Felix care ni-l aduce ca varianta de „schimb” după ce tot el l-a susținut si aparat pe Radu,care sa nu uitam ca a castigat pe vot negativ impotriva lui Iorgus…care,culmea e introdus în aceeași schemă! 2.Un primar fără susținere guvernamentala nu poate face mare lucru.(Vin alegerile cuplate sau nu.) Trece motanul la pnl ? Haida-de!

  Comentariu by I.S — 9 martie 2020 @ 17:48

 16. Motanu’ ascunde sub nisip tactica trocului: la Constanta Fagadau-ul sau si la Mangaliai RC-ul lor.

  Comentariu by nabuco — 9 martie 2020 @ 18:45

 17. Sau exact invers.

  Comentariu by Anonim — 9 martie 2020 @ 21:11

 18. Circula un zvon prin targ ca o persoana din primarie e pornit pe oamenii primarului.

  Comentariu by Anonim — 10 martie 2020 @ 1:01

 19. V-ati prins? „pornit”
  O sa-l desfinteze in curand.
  Fraiere, te-au aruncat deja si te mancam cand venim noi.
  Iti luam casa, masina si te trimitem la studii.

  Comentariu by Anonim — 10 martie 2020 @ 1:31

 20. pt.18
  Numai una?Eu stiam ca sunt mult mai multe.

  Comentariu by VUCEA DAN — 10 martie 2020 @ 8:32

 21. A apărut primul caz de covir-19 în Mangalia!

  Comentariu by Zozo — 10 martie 2020 @ 13:59

 22. D-le Visa daca va dau binete cu „ciao” imi dati block,existând riscul de a intra blogul in „carantina” ? Vad deja pe unul dintre „contacti”…p’aci !(contacti este noul cuvant inventat de noii guvernanți,de care ar fi ras si Dăncila!)

  Comentariu by I.S — 10 martie 2020 @ 15:01

 23. Exclus să te restricționez.

  Comentariu by lucian visa — 10 martie 2020 @ 15:54

 24. Simt vantul schimbarii … acum se dau loviti pana acum erau mari smecheri directori sefi sefute pute samd

  Comentariu by Romica — 10 martie 2020 @ 22:29

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress