Politica locală

4 martie 2020

Cadou pentru turiști: PARAGINĂ în SUDUL LITORALULUI!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:06

Stațiunile din sudul litoralului nu par a fi prea primitoare pentru turiștii ce vor veni să își petreacă vacanța de Paște sau de 1 mai.

Turiștii care își fac curaj să pășească pe aceste meleaguri îndepărtate de civilizație, vor fi întâmpinați de peisaje mirifice, de la Cernobyl, cu haite de maidanezi, dornice să te ajute să faci jogging, cu munți de gunoaie cum nu vezi nici la groapa de gunoi și un mare șantier ce învăluie o parte de litoral prăfuit și uitat de autorități și de cei care ar trebui să administreze hotelurile părăsite.

Stațiunea Olimp este una din zonele vizate de paragină și degradare continuă. Stațiunea care găzduia în perioada comunistă mulți străini, nu se mai bucură de strălucirea de odinioară.

Acest loc pare desprins din filmele post-apocaliptice și doar câinii maidanezi își fac curaj să trăiască aici. Trotuarul crăpat și buruienile de pe marginea străzii sunt peisajul perfect pentru un film cu zombie și nicidecum pentru o stațiune ce ar urma să primească turiști în mai puțin de două luni cu ocazia vacanței de Paște. Considerată pe vremuri o stațiune de lux, se pare că Olimp și-a pierdut „luxul”.

Aici, timpul a stat în loc și pe străzi poți observa doar câini ce se plimbă nestingheriți și câțiva muncitori ce lucrează de zor la abilitarea unor hoteluri și restaurante din zonă.

Drumul care duce spre faleza din Olimp este presărat pe ici pe colo de gropi, care nu pot lipsi din peisaj și de puțin asfalt pus doar pe marginea drumului.

Drumul cu mașina este o aventură și pare că doar căruțele se încumetă să meargă pe aici.

Petruț Iacob, Replica 04.03.2020

Fotografiile le puteți vedea pe https://www.replicaonline.ro/cadou-pentru-turisti-paragina-in-sudul-litoralului-video-420860/

30 Comments

 1. TOT CE A FOST DEMOLAT IN MANGALIA INCLUSIV GUNOAIE SUNT DEPOZITATE HAOTIC IN ZONA ABATOR SI IN CAPATUL STRAZII MATEI BASARAB!
  CRED CA PE LANGA INSTITUTIILE ABILITATE TREBUIE SESIZATA SI ,,NATURA 2000,,

  Comentariu by ipsi — 5 martie 2020 @ 10:36

 2. 7 MOTIVE PENTRU CARE MANGALIA
  VA FI UN ORAȘ MIȘTO
  – impresiile unui cetățean din viitor

  1. Te ajută, frate! Doar ai deschis gura că vrei să deschizi o frizerie, ori o pizzerie. Sau să livrezi prânzul la șantierul naval sau în parcul industrial, că vrei să faci o grădiniță privată, ori să produci ceva ce poate fi vândut turiștilor și hotelierilor… Doar ce ai deschis gura sau ți-au citit cumva gândul, că au și venit peste tine cei de la Agenția de Dezvoltare Locală. Te îmbie cu orice, cu spații de producție, cu instrumente financiare, cu Centrul Municipal pentru Fonduri Europene, cu orice numai să te facă să te apuci de treabă, să te pună la muncă … Nu poți dimineața să îți întinzi oasele ca omul, să-ți bei liniștit cafeaua, că vine peste tine consultantul ADL, te hăituiește că să nu pierzi timpul, că să faci aia sau cealaltă.
  Primăria îți dă și un grant pentru Start Afacere, dacă vrei. Cu condiția ca afacerea să returneze cel puțin suma în primii 2 ani, cu taxele și impozitele pe care le plătește la primărie, cu impozitul pe salarii (10%).

  Normal că îți dau bani, că îți dau spații, că îți dau contabili și consultanți! Până și femeia de curățenie îți dau ăștia de la agenție, numai ca să te apuci de treabă. Te pun consultanții să cauți o nișă de producție, pe care să încasezi direct sau indirect de la turiști, ca apoi să dai bani lunar la primărie. Apoi se țin consultanții agenției primăriei de tine, ca scaietele de pantaloni: să ții contabilitatea la zi, să completezi execuția bugetară, să te întâlnești cu cutare posibili viitori clienți, să înveți că a apărut o nouă tehnologie, să trimiți oamenii la cursuri de specializare, să dai salariile la timp, în ziua stabilită. Pentru ăia 10% din salarii, pentru impozitele de 16% din venituri și din profituri, Primăria lui Mangalia e în stare să facă orice să te bage în lagărul de muncă. Ai luat banii de la Primărie, de la europeni sau de la stat, ca să îți faci o afacere? Nu te lasă ăștia, frate, vor să faci bani într-una, să își ia partea fiscală.
  La un momentdat ajungi să te obișnuiești cu banii.

  Dar știi ce? Și mie o să-mi placă vacanțele în care o să mă duc, o să-mi placă mașina nouă pe care o voi lua. Pe munca mea! O să îmi placă grădinița întreținută și dotată, că nu mai duc copilul cu hârtia igienică de acasă. O să îmi placă blocurile curate, străzile asfaltate…
  Apropos, auzi tu, vor să facă o instituție specială pentru străzi. Cu unii care să fie angajați să se ocupe numai de asta: asfaltarea și întreținerea străzilor. Nah, băi, nu numai voi să mă munciți pe mine! A venit vremea să muncească și ăia din primărie pentru noi! Că nu or să stea ăia de la instituția Străzilor degeaba, o să-i ia lumea la omor că: pe ce își iau salariile, dacă străzile nu se fac?
  2….

  Comentariu by Mentalistul — 5 martie 2020 @ 13:46

 3. Foarte tare pe hîrtie ….dar dacă tu nu ai realizat nimic pina la 47 de ani cum crezi că noi putem avea incredere in tine ,? Ai muncă ? Din ce trăiești ? Cu ce bani îți plătesti facturile ? Nu ai o hsină pe tine nu ai mașină nu ai o casă a ta încă nu si putut să îti refaci dantura dar vrei să fi primarul nostru nu ? Ești penibil și cred că provoci greață domnule Menabit

  Comentariu by Anonim — 5 martie 2020 @ 17:44

 4. Pai de ăsta candidează sa găsească prosti

  Comentariu by Alecu — 5 martie 2020 @ 20:26

 5. @4-Nu se intelege pe cine lauzi ! Dar cred ca ai dreptate-asa de mult s-au inmultit desteptii incat toata clasa politica…e in panica ! Si cum de n-ar fi ! Sa pierzi minimum 10% parandarat !(ba unii iau 80% si dau 20-pe lucrari inexistente !

  Comentariu by I.S — 5 martie 2020 @ 22:10

 6. De acord cu domnul nr 3

  Ai permis de conducere domnule Menabit ?

  Comentariu by Amadeus — 5 martie 2020 @ 23:14

 7. https://www.replicaonline.ro/drumul-degradarii-spre-litoral-radiografia-statiunilor-din-sud-421178/

  Comentariu by Anonim — 6 martie 2020 @ 0:38

 8. Haideți să devenim la subiectul adevărat!
  Si orasul și statiunile sunt o RUSINE!!! Și cînd te gândești că se oferă și consultanță pe turism la primărie , și s-a mai făcut și un OMD!!! știe cineva cine face parte din aceasta căpușă , și citi bani „suge” de la buget??? Și cu ce se ocupa , de fapt??

  Comentariu by Anonim — 6 martie 2020 @ 13:22

 9. Pt 8 . Se ocupă dl Filip …consilier PNL și unul dintre obedienți de frunte al lui RC . Este renumit pt distrugerea stațiunilor atunci cînd a privatizat tot ce era prin Neptun . Acum are doua hoteluri construite pe fostele wc uri din Olimp . O hahaleră ca și șeful lui RC

  Comentariu by Anonim — 6 martie 2020 @ 14:18

 10. Dar autorizația de construire a dat-o Iorguș !

  Comentariu by lucian visa — 6 martie 2020 @ 16:54

 11. #10-Numai atat ne spuneti ? Despre traseul lor politic identic-nimic ? Despre Agaton,despre FPS despre „inaintasul”Dutu,despre faptul ca a fost dat afara in ’98 de Nastase.Despre licitațiile facute cu peste 100 de srl -uri de apartament,licitații trucate,despre renunțarea la directorat la stat cu licitații catre…soție,care era în partea cealaltă! Despre scandalul facut de Puiu Hașotti la camera deputaților,unde a prezentat dosarul lui Valer Dorneanu,despre faptul că a fost anchetat de poliție si de DNA…Oricum stiti mult mai multe !

  Comentariu by I.S — 6 martie 2020 @ 17:40

 12. Autorizatie in wc a dat si la Mangalia unde s-a facut carciuma-da-o dracu de plaja cu dotarile ei-tugulanii sa-si faca nevoile…ca pisica !(si nu oricui ci finul finului implicat in scandalul cu termoficarea…lui Tusac !

  Comentariu by I.S — 6 martie 2020 @ 18:21

 13. Pana si la rampa de gunoi au fost implicati…together !

  Comentariu by I.S — 6 martie 2020 @ 18:36

 14. @Amandinus
  Ți-a luat ceva să gândești chestia privind carnetul auto. Ori te calcă apăsat 3,14ticu pe gât ori ai mult mai puțini neuroni decât se părea la început. Apropo de carnet, îți mai aduci aminte când beat mangă ai intrat în stâlp și puteai să omori niște foști colegi?

  Comentariu by Marian Vasile — 6 martie 2020 @ 19:59

 15. Nu am avut niciodată permis de conducere auto. O chestiune de alegere personală, nu simt nevoia.

  Dacă ești cine zice Marian Vasile, te întreb unde ți-e mașina? Ești așa de iresponsabil, încât era să lași 4 familii fără tați. Nimic la poliție, altfel intrai în pușcărie. Eu nu te bag în pușcărie, cu toate că meriți. Dar tu de ticălos ce ești faci orice, îți vinzi prietenii, distrugi viața proștilor care nu-și recunosc că Nu te-ai maturizat și că ti-ai prăjit creierii. Atâta ticăloșie nu am vazut nici la Radu Cristian, iar voi vreti la putere? Ce să faceți cu ea? Vă linșează oamenii!

  În 47 ani am făcut lucruri la care nici nu-ți permiți să visezi. Pasărea din colivie zice că zburatul este ceva rău. Am fost în locuri în care nu ai știut să ajungi, cu toți banii sifonați din bugetul local, cu toate șpăgile luate pe angajări…
  Să presupunem că sunt un nimic și un nepriceput. De ce atunci această toată înverșunare obsesivă împotriva mea? S-au aliat partidele împotriva mea, eu fiind un om singur, fără banii ciordiți de Iorguș, fără banii ciordiți de Radu, singura ta scară de valori fiind cel care a furat mai mult, aceluia te ploconești. Ai furat și tu. Dacă eu sunt zero, dacă nu sunt inteligent pentru că nu am bani furați, de ce atunci tu nu ești inteligent? Doar ai furat.

  Care e faza cu permisul de conducere? Nu am avut niciodată, nu am simțit nevoia, prefer ca in timpul unei călătorii să fac ceva util sau să îmi îmbunătățesc mintea citind.
  Am mașină, mă duce unde am nevoie. Probabil pentru tine înseamnă ceva să șofezi, vreo inteligență extraordinară. Eu sunt altfel, tot timpul acela pe care l-ai pierdut conducând o mașină eu l-am transformat în antrenament cognitiv și de aceea am mintea pe care o am, de aceea am cunoștințele pe care le am. Între noi doi este o distanță de câteva biblioteci.
  Știi foarte bine că nu fumez iarbă, că nu consum droguri, dar nici nu te-am judecat că ți-ai prăjit creierii și ai pierdut ratiunea lucrurilor și ai devenit un ticălos care pregetă să distrugă viețile prietenilor săi. E crucea lor.
  Nu ai pregătirea și nici vreo potență ca să speri că poți să îmi faci rău, dar amintește-ți că dacă doar îmi întorc privirea spre tine, te caută karma aia negativă. Amintește-ți de ce erai prăjit când era să omori pe toți cu care erai. Din propria ta frustrare, pentru că vă supărați singuri pentru că sunt în stare de unul singur să creez ceva care ți-l alungă și pe pitic, am dat clasă la toate partidele. Și știi la ce mă refer, când făceați mișto in urmă cu 2 ani că mi-am creat statul paralel. Mai faceți mișto acum? Sunteți plini de spume la gură, remarc. Cu o idioțenie mai mare ca alta.
  Pentru că nu am permis de conducere nu mă bagă nimeni în pușcărie. Pentru că nu am bani nu mă bagă nimeni în pușcărie. Dar pe tine or să te bage în pușcărie cei ale căror semnături le-ai falsificat. Eu sunt nașpa pentru că trăiesc viața cum vreau eu, liber, drept etc, dar tu, care esti un pericol pentru că ai permis de conducere, crezi că ești persoană de calitate m pentru că ești sclavul altora. Sclavul a ales să fie sclav, altfel nu ar fi.
  Dacă nu ai mai suge la banul public ce rahat ești în stare să faci? Poti construi o afacere fără să fie legată de banul public, de contracte publice? Ai putea să ridici un restaurant, o pensiune, o pizzerie, o afacere oarecare, un club, chit că trăim pe litoral? Sunteți morți dacă ar fi să trăiți pe potența voastră. Dacă nu vă sinucideți singuri dinainte, din culpă.
  Înainte să te apuci să denigrezi, ia-ti și o rațiune lângă tine. O suta de proști nu fac cât un om inteligent!
  Singur, fără să mă vând, fără să vând pe nimeni, fără să am nevoie de averi, fără partid, fără vreo funcție, doar cu mintea mea vă răstorn universul vostru de corupti ticăloși și nemernici care distrug Mangalia.
  Dacă nu ar fi așa, nu ai plânge pe aici cu scâncete de fătălău că ce imoral sunt eu pentru că nu fur. S-au și găsit cine să fie moraliștii…niste jigodii care și-au vândut prietenii, au vândut orașul!

  Comentariu by Mentalistul — 6 martie 2020 @ 21:50

 16. Din ciclul… ma joc cu mintea ta !

  Comentariu by Anonim — 6 martie 2020 @ 22:11

 17. Oameni buni avem doi candidați la Primaria Mangalia : Nicolae Moroianu și navetistul RC și punct . Haideți să ne concentrăm pe treaba asta și să îl ajutăm pe Nicu în această luptă . Terminați cu tătarul că este vai de coranul lui .

  Comentariu by Anonim — 7 martie 2020 @ 7:37

 18. @ 17
  Până acum avem 5 candidați și fiecare din ei va avea un număr, mai mare sau mai mic, de votanți. Deocamdată nu știi dacă Moroianu va strânge mai multe voturi ca tătarul așa rămân amândoi în cursă.

  Comentariu by Marian Vasile — 7 martie 2020 @ 9:36

 19. https://www.cotidianul.ro/nici-penali-dar-nici-sirene-oligofrene-halal-alegere/

  Comentariu by nabuco — 7 martie 2020 @ 10:42

 20. @17
  dupa cum il excluzi pe tatarul cum ii zici tu din cursa si l romovezi pe moroianu banuiesc ca esti un postac de al lui rc.si daca e asa cam suna a blat.daca ma ntelegi.
  cu parere de rau te anunt ca sunt 3 candidati printre care si cel de mai sus.si crede ma nu e de neglijat.fara sa fiu fan ozzy

  Comentariu by wow — 7 martie 2020 @ 11:30

 21. @19- http://www.ziare.com/politica/democratie/populismul-a-invins-urmeaza-prabusirea-increderii-in-democratie-generatia-viitoare-nu-va-mai-trai-in-libertate-1600439

  Comentariu by I.S — 7 martie 2020 @ 12:45

 22. Habar nu aveți de nimic.Vor fi candidații pe care partidele și-i doresc.Există Pro Romania,USR,Pmp,Psd si Pnl.Nu il exclude nimeni nici pe tatar.Deci minim 6,asa ca nu mai veniti voi cu ospatarul lui Iorgus pe post de unic contracandidat ca mai pacaliti pe nimeni.

  Comentariu by Anonim — 7 martie 2020 @ 15:42

 23. Măi Ozzy tu centrezi tu dai cu capul …..Moroianu cîștigă detașat …..

  Comentariu by Anonim — 7 martie 2020 @ 16:41

 24. Dacă nimeni nu mai comentează la tema articolului propus, atunci n-am să mai postez nimic. Certați-vă cât vreți !

  Comentariu by lucian visa — 7 martie 2020 @ 20:17

 25. Pt. #9
  http://wwwold.dezvaluiri.ro/investigatii/investigatii/770-combinatiile-mafiote-ale-primarului-iorgus-la-praduirea-gropii-de-gunoi-a-mangaliei

  Comentariu by nabuco — 7 martie 2020 @ 22:39

 26. De Moroianu nu știe nimeni,de Ozzy măcar au mai auzit câțiva.Pro România au anunțat si ei candidat așa ca șansele de a aduna voturile PSD cu câte or mai fi ramas pe la Iorgus(faptul ca nu candidează e clar ca nu ii va putea transfera tot lui nicu) face ca șansele lui Moroianu sa fie extrem de reduse.

  Comentariu by Anonim — 8 martie 2020 @ 10:05

 27. Avantajul lui Moroianu este candidatura din partea unei alianțe. Asta dacă va fi el candidatul.

  Comentariu by lucian visa — 8 martie 2020 @ 12:09

 28. Numai Moroianu il poate învinge pe RC ….restul sunt povești

  Comentariu by Anonim — 10 martie 2020 @ 10:37

 29. anonime iar te lauzi singur ?

  Comentariu by sandu — 10 martie 2020 @ 22:30

 30. Se aude ca pe unde a calcat Moroianu praful s-a ales.
  Sa fie la fel si cu Psd-ul?ca pe Alde l-a rezolvat asemeni Cocor si restul.

  Comentariu by Anonim — 11 martie 2020 @ 0:06

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress