Politica locală

27 februarie 2020

Cu două luni înainte de demararea sezonului estival, primăria începe lucrările la faleza Saturn!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:26

Într-un comunicat, primăria Municipiului Mangalia anunță că a demarat lucrările de reabilitare și modernizare a falezei Mangalia-Saturn, cu bani europeni. Proiectul ar avea o valoare de 5 milioane de euro și a fost depus în anul 2016.

Lucrările presupun reabilitarea falezei pe o distanță de peste 2,5 km, de la Hotel Paradiso, până la ieșirea din stațiunea Saturn.

Din păcate, deși vremea extrem de favorabilă din cursul acestei ierni a permis demararea și continuarea oricăror lucrări în sudul litoralului, iată că, la circa două luni înainte de începerea sezonului estival, faleza Mangalia-Saturn va fi asaltată de buldozere, muncitori, praf și gălăgie, spre „deliciul” turiștilor cazați în zonă. Faleza va fi, astfel, încă un șantier în lucru, pe lângă cele de la intrarea în Saturn dinspre DN39 sau de pe varianta stațiunii Neptun.

Febra lucrărilor pe repede-nainte pare, o dată în plus, o caracteristică a ultimelor săptămâni pre-electorale ale actualei administrații publice locale…

editiadesud.ro

12 Comments

 1. Incă un sezon estival compromis definitiv. Este clar că omulețul ăsta neterminat urăște visceral orașul și vrea să-l ruineze cu orice preț.

  Comentariu by Marian Vasile — 27 februarie 2020 @ 16:42

 2. Poate că ăsta a fost ”programul electoral” secret al celor care l-au impus primar la Mangalia. Pentru prosperitatea Constanței.

  Comentariu by lucian visa — 27 februarie 2020 @ 18:00

 3. Hai sa ne cacam pe noi ! Nu va convine ca schimba in bine fata orasului si a stațiunilor. Vreti sa faca lucrările fara sa fiti deranjati , hateri de profesie ce sunteti !

  Comentariu by Anonim — 27 februarie 2020 @ 21:26

 4. Crezi că dacă ai băgat un căcat în comentariu ne-ai dat pe spate Bazele? Cat de prost poți să fii,ca primar, și tu ca votant al deciziilor acestuia să începi demolarea unui întreg oraș și să dai speranțe false oamenilor că-l vor reconstrui in câteva luni. Ați belit asfaltul din Saturn acum multe luni înainte de a începe practic lucrările pe proiectul cu fonduri UE doar ca să mimați că vă ocupați de parcări. Ați distrus trotuarele din coloniști de un an fără să faceți nimic că nu aveți cu ce și tu vii ca nesimțitul și ne spui că schimbați IN BINE fața orașului.

  Comentariu by Marian Vasile — 27 februarie 2020 @ 21:59

 5. Pt.3
  Voi, oricum, v-ati CACAT pe voi timp de 8 ani, nu ne mai mira ca si in continuare faceti acelasi lucru! Si, da, tupeul este pe masura faptelor!Cum dracu, poti sa afirmi asemenea ineptii si sa pretinzi ca toti suntem dusi cu pluta? Faceti lucrari de mantuiala, care peste cateva luni arata ca dupa bombardament si te falesti ca schimbi fata orasului? Puneti cateva plombe pe asfalt, trasati dungi albe si va laudati cu ce bravura ati facut voi? Asa zisul parc plin de betoane, te bate soarele in cap, care astazi arata ca dracu? Ala este parc? Ai fost in alte orase sa vezi cum ar trebui sa arate un parc, mai, acesta, ai trecut prin alte orase sau chiar comune, sa vezi acolo, intr-adevar, cum au fost radical schimbate, si ai tupeu sa compari cu bataia asta de joc din acest oras, de care v-ati batut joc prin incompetenta, rea vointa, proasta administrare? Pierdeti fonduri, lasati orasul cu cele mai mari datorii din tara, il sufocati cu kitsch-uri, pt ca da, lucrari serioase, de anvergura, nu o sa fiti in stare in vecii vecilor sa le ganditi.

  Comentariu by Anonim — 28 februarie 2020 @ 10:00

 6. Faptul ca a inceput acum lucrarile si trebuiesc terminate pe 20.09.2020 (nu este timp suficient tinand seama ca vine si sezonul).Dupa cum arata acum sapaturile si asfaltul stricat vor fi lucrari de mantuiala care la toamna vor fi luate de ploi .Asa s-a intamplat si cu Parcul de la betoniera si cu Aleea teilor unde lucrarile au fost incepute in mai si trebuiau terminate in decembrie si nu au fost terminate la timp.Am pierdut fondurile UE si le-am platit din banii propii.Asa si acum ,nu le terminam la timp si platim din imprumuturi pentru ca banii aceeia sunt mai usor de sustras .Am mai vazut filmul asta ,prost scenariu si scenaristul.

  Comentariu by DAN VUCEA — 28 februarie 2020 @ 15:45

 7. https://www.replicaonline.ro/cristian-radu-420359/

  Comentariu by nabuco — 29 februarie 2020 @ 1:52

 8. Disperat să mai câștige un mandat, după 8 ani de batjocură asupra Mangaliei, Radu Cristian a găurit tot orașul cu șantiere începute.
  În oricare oraș civilizat, primăria izolează strada pe care se construiește și organizează o rută ocolitoare pentru trafic, să diminueze disconfortul creat locuitorilor. Este un respect firesc pentru cetățeni și nu este tolerată nicio batjocură, de genul cum Radu Cristian tratează locuitorii Mangaliei.
  Indolența și nepăsarea se constată din mentalitatea primarului, de a-i supune pe șoferi și pe pietoni la un disconfort intenționat, să-și bage mașinile prin noroaie și gropi, ori pietonii să își rupă picioarele în șanțuri, să simtă organic cetățeanul Mangaliei că s-a apucat primarul de ceva, cu scopul să fie votat, crezând că mangalioții sunt proști și vor uita cei 8 ani de batjocură, cu beznă în oraș, cu gropi în străzi și junglă de buruieni. Este și periculos ce face Radu Cristian, este și împotriva legislației.

  Este un sabotaj intenționat, la începerea acestor șantiere nu a prelungit contractul de transport public, de 3 luni firmele de transport duc pe cei cu bilete de la primărie, fără să le poată deconta. Probabil că în scurt timp vor sista, iar cei care primeau bilete gratuite vor fi nevoiți să se deplaseze pe jos, prin șantierele începute și neterminate, să simtă și aceștia că „se lucrează”.
  Mai crede cineva că după alegerile locale Radu Cristian ar mai face ceva pentru Mangalia? Încă o dată și-a dovedit nepăsarea față de locuitorii Mangaliei, cu această mentalitate de a forța populația orașului să se chinuie prin șantierele lui haotice, fără o organizare de niciun fel.

  Nu se ia în serios situația Mangaliei, toți fac politică, dar nimeni altcineva nu se străduie să prezinte soluții concrete.

  Provoc pe toți candidații pentru funcția de Primar să prezinte soluții pentru viitorul Mangaliei! Pe toți, în afară de Radu Cristian, care ne-a convins că mandatele lui au fost o nenorocire pentru Mangalia.

  Aceasta trebuie să fie competiția în campanie, în soluțiile cum să reparăm ce a stricat Radu Cristian. Programe și proiecte pentru cum să se dezvolte economic Mangalia, pentru că degeaba pune primăria flori în oraș dacă oamenii nu mai au bani să trăiască decent. Ne trebuie o clasă de mijloc în Mangalia, de antreprenori și de oameni cu venituri decente din activități profesionale. Aceste alegeri locale pot fi un moment istoric, să pornească o dezvoltare a Mangaliei, cu oportunități de dezvoltare personală. Dacă Primăria Mangalia întră iar în mână grupurile de interese, care stăpânesc orașul nostru de 20 ani, vor lucra doar cu clientela lor politică, cu nepăsare față de oraș și locuitori, nu se va schimba nimic.
  În Mangalia trebuie să lucreze Mangalia!

  Cetățenii trebuie să voteze pentru cum să fie următorii 4 ani. Am făcut tot ce este posibil omenește să se maturizeze politic orașul, informând oamenii zi de zi, timp de 4 ani, cu tot ce au făcut cei care au condus Mangalia. Am refuzat orice compromis și am fost un exemplu că pot exista și oameni integri în Consiliul Local, bătăioși pentru cetățenii Mangaliei. Un exemplu că pot exista și reprezentanți ai cetățenilor care sunt interesați de problemele lor și se străduie pentru ele. Astfel de oameni trebuie să votați să vă reprezinte! Pentru astfel de oameni trebuie să ieșiți la vot!
  Acești oameni vă vor ajuta cu mai mult succes, pentru că au forță interioară să lupte pentru dvs., în comparație cu unul care a vândut pe toți locuitorii Mangaliei și ne-a silit să trăim într-un oraș trist, în pofida faptului că suntem la malul mării. Nu există pe continentul nostru orașe atât de triste la malul mării, doar al nostru.

  Am încredere că vom fi înțelepți. Povestiți și celor din jur, rudelor, cunoscuților dvs, că acesta este un moment care a tot întârziat să apară: Mangalia are ocazia să redevină frumoasă, chiar mai frumoasă și mai înstărită în viitorul apropiat! Că putem să dăm orașului ce este de drept al orașului.

  Pentru sinceritatea din suflet și pentru dorința de mai bine, chiar și Dumnezeu ne va zâmbi.
  Altfel, de ce ar zâmbi pentru cineva care alege minciuna?

  O seară plăcută, oameni buni!
  MENABIT❤OZGHIUN

  Comentariu by Mentalistul — 29 februarie 2020 @ 8:04

 9. Ozghiune șezi blând că avem pe cine vota contra lui Radu cum crezi că o să votam cap de oaie adica românii sunt proști ? Sau pe Paris că.. mangalezii sunt proști ? Or fi câțiva că sund și fraieri dar restul nu ! Vezi că se caută de muncă.

  Comentariu by Alin — 1 martie 2020 @ 15:40

 10. @ 9 Gata plimbarea la Cheile Dobrogei! Acum trebuie să recuperezi timpul pierdut că tătarul ia avans. Interesantă chestia asta cu votul contra lui Radu pe care o practici uneori.

  Comentariu by Marian Vasile — 1 martie 2020 @ 16:59

 11. Pt 9:
  Esti atât de inteligent încât ai dezvăluit o realitate ca răspuns la un declanșator de emoție:
  Eu nu am specificat pe cine să voteze oamenii. Am prezentat situația actuală, mizeria lui Radu Cristian. M-am dat exemplu pe mine ca să fie conștienți oamenii că „Nu toți oamenii sunt hoți și răi!”. Am încheiat cu „Astfel de oameni trebuie să votați să vă reprezinte!”. Adică pe oricine e integru și capabil.
  Dar mintea ta a identificat că ar fi vorba despre mine și atât. Dacă altcineva era mai identificabil cu ce am scris, gândul te-ar fi dus la acesta. Te-a dus mintea la altcineva, dar în plan secund, doar în comparație să constați că singura calitate a acestuia este că e împotriva lui Radu.

  Nici nu cred că o să înțelegeți ceva despre ce am scris, nu ai capacitatea cognitivă să poți înțelege, pentru că dacă ai fi avut-o știai singur că citesc nivelul de panică din tine după ciuda pe care o exprimi.

  Comentariu by Mentalistul — 2 martie 2020 @ 18:50

 12. Iar a inceput

  Comentariu by Stan — 2 martie 2020 @ 22:38

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress