Politica locală

20 februarie 2020

MANGALIA. Moroianu: Nu ştiu dacă voi candida. Mi-a explodat maşina, cât mai este până la o execuţie?

Filed under: Ştiri judeţene — lucian visa @ 16:12

Urmează o campanie electorală zglobie, cu surprize, cu tot felul de atacuri şi de candidaţi care mai de care mai „coloraţi” (în limbaj şi la capitolul CV). Dacă la Constanţa încă nu deţinem toate detaliile legate de candidaţi (aşa cum explicam AICI), la Eforie galeria candidaţilor par să se aglomereze tot mai tare (vezi AICI), în municipiul Mangalia este surprinzător de multă linişte.

Sudul litoralului, atât de animat după „epoca” Zanfir Iorguş, a ajuns în punctul în care mulţi ar dori să candideze, dar puţini îndrăznesc să ia o decizie: oponenţii actualului primar Cristian Radu (fost şef al Gărzii Constanţa) se întreabă dacă nu cumva îşi irosesc şansele. Prea mulţi candidaţi i-ar asigura lui Radu (PNL) un al treilea mandat. Zanfir Iorguş, spre exemplu, ar vrea să candieeze, spun unii, dar încă nu ştie dacă va putea, având în vedere procesul în care nu a primit încă un verdict final.

PSD, pe de altă parte, a reuşit “performanţa” de a-şi duce organizaţia Mangalia într-o situaţie ridicolă: fără un lider puternic şi fără perspectivele unui candidat capabil să îl învingă pe Cristian Radu. Unii spun că la mijloc ar fi fost un „blat” al conducerii judeţene a PSD Constanţa cu Cristian Radu, alţii opinează că… atât poate PSD. Un potenţial candidat al PSD ar fi Neculai Tănase (preşedintele organizaţiei de la Mangalia), fostul ginere al lui Ion Mincă (fost consilier local PRM). Cât de potrivit este Tase? Se pare că nu prea…, de vreme ce organizaţia de la Constanţa încerca să îl convingă pe primarul de la Limanu, Daniel Georgescu, să candideze la Mangalia, fie şi cu riscul să piardă, dar numai să culeagă cât mai multe voturi pentru judeţ!

Aşadar, PSD Mangalia nu a reuşit să crească nimic, iar un fost consilier PSD, exclus pentru derapajele de la regulile organizaţiei, şi-a anunţat candidatura din postura de independent: Menabit Ozghiun (Ozzy). Sau poate că excluderea lui Ozzy a fost o “joacă” a PSD, în sprijinul liberalului Radu. Oricum ar fi, se pare că între timp PSD a ajuns la concluzia că tot trebuie să strângă cât mai multe voturi la Mangalia, chiar dacă nu câştigă primăria, dar cu cine? Ocazia s-a ivit odată cu dezintegrarea ALDE: Nicu Moroianu ar putea deveni candidatul PSD. PSD pune însă condiţii: Moroianu trebuie să se înscrie în partid. Cel puţin acesta este scenariul vehiculat de unii, care îl adaugă în “poveste” şi pe Zanfir Iorguş: dacă Iorguş nu va putea candida, atunci va fi invitat să pună umărul la proiectul anti-Radu. Mergând pe această idee, unii încep chiar să creadă că poate-poate câştigă şi bătălia.

În fine, discuţiile sunt încă în fază preliminară, iar Nicu Moroianu susţine că încă nu ştie ce va face. „Sunt discuţii, nu am luat o decizie. Mă consult cu toţi colegii (de la ALDE – n.r.) înainte de a lua o decizie. Ce vrem este să reparăm dezastrul care s-a întâmplat de câţiva ani în Mangalia… Mă credeţi că sunt în faţa casei, cu picioarele în noroi?! Azi (marţi, 18 februarie – n.r.) a fost şedinţă de Consiliu Local, au venit şi cetăţeni, care au reproşat că în Neptun zici că e ca după bombardament (….)”, a declarat, pentru Focus Press, Nicu Moroianu.

Moroianu susţine că ezită să candidezeM-a înfricoşat ce s-a întâmplat, faptul că mi-a explodat maşina

De ce ezită Moroianu să ia o decizie? „Incidentul cu maşina care mi-a explodat. A fost incendiu pus cu intenţie, iar dosarul se plimbă de la DIICOT la Parchet. Nu am nici o veste. M-a înfricoşat ce s-a întâmplat, m-a pus pe gânduri. La mijloc este vorba despre o grupare infracţională. De la aşa ceva, cât e să se plătească 1 milion de euro şi să mă execute? Am văzut destule filme americane şi scenariul ăsta poate deveni realitate, nu? Am depus odată cu plângerea mea, la anchetatori, 700 de pagini şi un HCL pe care am avut răbdarea să îl citesc şi să descopăr că erau avize expirate la dosar. De aici a pornit totul, că am spus înainte de şedinţa de consiliu în care trebuia să votăm acel HCL că nu este în regulă. După care am fost filat, iar apoi mi-a explodat maşina… Acel HCL a fost retras, de aia mi-a explodat maşina (…)”, a susţinut Moroianu.

De precizat că incidentul la care face referire Moroianu a avut loc pe data de 17 decembrie (în jurul orei 23.15, în localitatea Neptun, pe strada Olimp). Pompierii au fost solicitaţi în acea noapte să stingă un incendiu izbucnit la un autoturism. Din verificările efectate la faţa locului s-a stabilit că incendiul a fost pus cu intenţie.

Revenind la lista de candidaţi, de precizat că USR a anunţat că la Mangalia merge pe mâna lui Paris Dumitru (angajat în cadrul SPIT Constanţa). 

focuspress.ro 19.02.2020

28 Comments

 1. Dacă se adeverește că Moroianu a trecut la PSD și va fi candidatul lor cu susținerea lui Iorguș atunci totul se va schimba la aceste alegeri . O asemenea alianță va duce la izgonirea lui RC . Vom vedea ce va fi în următoarele zile .

  Comentariu by Anonim — 20 februarie 2020 @ 20:50

 2. PSD-ul ori n-a invatat nimic din „lectia Veo” ori atata poate si de aceea isi merita soarta daca a ajuns sa se roage de „rezervele” altora.

  Comentariu by nabuco — 20 februarie 2020 @ 20:51

 3. Mîine este lansarea …..dacă l-au convins și pe iorgu vom vedea .se pare că lucrează destul de bine PSDiști de data asta

  Comentariu by Anonim — 20 februarie 2020 @ 20:57

 4. https://www.romaniacurata.ro/mafia-de-teleorman-versus-mafia-de-sibiu/

  Comentariu by nabuco — 20 februarie 2020 @ 21:24

 5. Le doresc succes nemăsurat!

  Comentariu by Mentalistul — 20 februarie 2020 @ 23:34

 6. Se pare ca dl Ozzy a căzut pe locul 3 . Acum avem o competiție cu adevărat strînsă . Uniți lîngă această alianță speranța este din ce în ce mai mare pentru izgonirea navetiștilor

  Comentariu by Anonim — 21 februarie 2020 @ 7:22

 7. Mult prea devreme pentru astfel de calcule. Pestii mari sunt in ape adanci. La suprafata, doar plevusca.

  Comentariu by Anonim — 21 februarie 2020 @ 8:18

 8. da.
  rc are un contracandidat.
  asta doar in cazul in care psd ul nu a facut blat cu rc.
  ceeace cam pare adevarat.

  Comentariu by wow — 21 februarie 2020 @ 11:29

 9. In cazul unei coalitii anti-radu as zice ca navetistii pleaca acasa.De fapt nu vor pleca departe,pana la poarta alba sunt cativa km.Si langa ei toti pupincuristii locali .

  Comentariu by anonim — 21 februarie 2020 @ 11:41

 10. Nu este niciun blat, de data asta este pe bune. Adio navetistii. Trebuie sa ne unim toti si sa lasam orgoliile si sperantele nerationale la o parte. Sustinem Nicu Moroianu

  Comentariu by Raymond — 21 februarie 2020 @ 12:43

 11. Întreb în continuare: anti-pesediștii cu cine votează?

  Comentariu by Mentalistul — 21 februarie 2020 @ 15:49

 12. In nici un caz cu tine măi hahaleră ….ești mort acum ….pînă și Make o să te gonească de la el ….cu ce o să mai plătești ciorba și țigările pe care le primești de ka el și Doru Marinescu ?

  Comentariu by Anonim — 21 februarie 2020 @ 18:52

 13. Pt.11
  Cu Moroianu.

  Comentariu by lucian visa — 21 februarie 2020 @ 19:11

 14. Dacă postacii primarului, ajung să posteze astfel de mizerii e clar că sunt mai mult decât disperați. Ce frumos vor arăta în campanie astfel de postări dacă vor fi strânse și prezentate atunci cetățenilor.

  Comentariu by Marian Vasile — 21 februarie 2020 @ 19:18

 15. Ma intreb ce o fi in sufletelul lui Ciobanel, a lui Maganu si a altor psd-isti vechi din Mangalia. Muncesc si cotizeaza 4 ani pentru partid si, hopa, vine altu si le ia caimacu. Iar au ramas cu buza umflata.

  Comentariu by Anonim — 21 februarie 2020 @ 19:45

 16. Ozzy, o sa te inghita si pe tine conu Iorgu. Prevad ca o sa-i dai o limba scurt intre buci 🙂

  Comentariu by Anonim — 21 februarie 2020 @ 19:49

 17. Dacă pleacă navetiștii pleacă și aăa din Moldova ?

  Comentariu by Fane — 21 februarie 2020 @ 20:33

 18. Pt 16:
  Din asta înțeleg cât de mare este panica la Radu.
  Am ințeles că pentru ambele tabere sunt cel care poate influența cine să fie viitorul primar: rămân în cursă sau nu. Ambele tabere m-au insultat și m-au atacat de-a lungul a 4 ani, în timp ce eu nu am avut decât o singură politică: Radu Cristian și gașca lui de nemernici să dispară din Mangalia.
  Inclusiv cu limbajul tău, Ciuraru! Chiar crezi că s-a întâlnit hoțul cu primăvara?
  Mai mult decât hoția, ticăloșia și aroganța o să doboare pe Radu și ai lui.

  Intrebarea acum este ce o să fac eu.
  Chiar așa? Ce își dorește echipa de la PSD? Ori sunt de neluat în calcul? Fiecare vot este important.
  Ce își dorește echipa lui Radu? Cred că așa rămân în cursă, înjurându-mă?

  Ori „Alianța lui Stroe și Iorguș” cum ar vrea să își mărească voturile, injurându-mă pe mine?
  Dilema lor: Dacă mă bagă în seamă căștig notorietate. Oricare dintre ei mă bagă în seamă, eu căștig mai multă notorietate. Dacă nu mă bagă în seamă, îmi fac joaca și am strategii și idei care îl toacă pe cel care îl iau în lunetă. Pot fi un avantaj sau pot fi o problemă, depinde de decizia mea. Așa văd eu lucrurile.
  Cine e inteligent înțelege. Cine nu, mă va insulta în continuare.

  Comentariu by Mentalistul — 21 februarie 2020 @ 20:57

 19. Avem vreun psiholog care sa faca o analiza si sa stabileasca tulburarea de care sufera Ozzy? Intreb pentru ca n-am vazut in viata mea un om care sa puna intrebari si sa-si raspunda singur fara ceva probleme psihice serioase! Bai baiatule, serios, tu chiar crezi ca ai sanse? Ai 10 like pe fb ai 20 de comentarii, din care 10 sunt ale tale! Tu intrebi, tu raspunzi! Si inca ceva, vezi ca politica la nivel local nu se face pe fb! Lasa-ma macar sa cred ca ai auficienta inteligenta incat sa te chinui acolo doar pentru a creea altora impresia ca „ai sustinere”, doar, doar te-or chema la ceva negocieri! Sper ca celelalte formatiuni sa fie lucide si sa te.lase pe campie si pe facebook, acolo unde vei fi primar! Chiar propun sa fii tu primarul paginii de fb Mangalia!

  Comentariu by Un baiat — 22 februarie 2020 @ 0:18

 20. Pt 15. Tase și Ciobănel au gîndit această miscare punct cu punct . Nu îi subestima . O să vezi rezultatul mai tîrziu . Au investit timp și bani pentru o strategie foarte bine gîndită pe care tu nu o poți vedea .

  Comentariu by Anonim — 22 februarie 2020 @ 9:09

 21. Vorba lui nea Nelu Moroianu si Iorgus doi prostanaci vor sa juoaie Mangalia ,psd este in groapa iar alde se desfinteaza si taranistii nu mai in Mangalia.

  Comentariu by Nicu — 22 februarie 2020 @ 9:50

 22. Pt 19:
  Răzeșule, de mine pot vorbi doar cei mai buni ca mine. Singur fac mai mult decât ai facut tu susținut de un partid care era pe val atunci.

  Acum poate să vină și Michael Jackson candidat la PSD, tot în jurul la același rezultat se învârte.
  Si o să vină curând momentul când o să vă primesc doar dacă vii cu un rezultat de consult de la psiholog.

  Comentariu by Mentalistul — 22 februarie 2020 @ 21:33

 23. Ozzy, mergem impreuna la psiholog? Si daca iti spune si el ca suferi de tulburari de tip histrionic, de falsa reprezentare a realitatii si altele, ce parere ai, iti vezi de treaba ta? Eu cred ca ar trebui ca la dosarul de candidatura sa fie necesar un aviz psihologic! Nu inteleg cum legile electorale lasa pe oricine sa creada ca poate ocupa o functie ce incumba luciditate si responsabilitate! Bai razesule, vezi ca te supraestimezi, abia astept sa rad cand vei prezenta lista cu semnaturi pentru candidatura! Sunt absolut convins ca nu le vei avea, asta daca nu ai pastrat dosarele cu semnaturi pentru demiterea lui RC si te vei folosi de datele oamenilor! Dar daca ceilalti sunt suficient de destepti, te vod prinde cu mata-n sac si vor cere verificarea temeinica a semnaturilor, unii dintre cei care au semnat atunci nedorind sa te sustina, iar altii schimband intre timp buletinul! Eu doar le arunc aici o idee! Tu habar nu ai cat de nesemnificativ esti, vrajeala ta tine doar pentru cei care nu stiu ce e politica, ce inseamna un partid, ce inseamna structura de partid etc! Tu singur si cu cei 10 saraci cu duhul care ti dau like pe facebook, veti conduce doar pagina de fb Mangalia! Cum ti am zis, esti primarul mangaliei pe fb! Succes! Si inca ceva, atitudinea ta arata clar ca nici macar un moment nu ai vrut binele orasului, ci doar sa ti hranesti tulburarile si frustrarile, pentru ca altfel ai fi venit alaturi de orice formatiune care are prima sansa sa-l scoata din oras pe RC! Usor, usor se vede cine esti!

  Comentariu by Un baiat — 22 februarie 2020 @ 23:05

 24. Pt 23:
  Și totuși, ai scris 292 de cuvinte despre mine într-un singur comentariu.

  Comentariu by Mentalistul — 23 februarie 2020 @ 1:29

 25. Scopul comentariilor mele este de a le arata celor din tabara castigatoare ca nu trebuie sa te ia in seama, ca esti nesemnificativ, ca nici semnaturi nu ai, ca nu vei avea forta sa faci campanie, ca facebook nu inseamna mai mult de 200 de voturi, ca tu esti zero! Sper ca ei sa nu te ia in seama, sa te scoata total din calculul lor, pentru ca nu meriti! Te umfli in pene ca ….. in izmene, dar tu nu ai bani sa mananci o inghetata! Sa vedem cu cine vei face campanie? Cine iti va plati pliante, oameni care sa le distribuie, cine va organiza evenimente pentru tine, cine ma merge pe strada cu tine, cine va organiza intalniri pentru tine si multe altele care inseamna structuri! Ti am zis, tu esti cu tine si cu Doru Marinescu, dar 0+0=0! Daca erai destept si bine intentionat veneai alaturi de cel puternic pentru a scapa orasul de plaga numita RC, dar tu te crezi tutancamon, pentru ca, asa cum ti am zis….falsa reprezentare a realitatii, tulburari de tip histrionic + scopuri ascunse vadit negative!

  Comentariu by Un baiat — 23 februarie 2020 @ 11:08

 26. Aaa…sa nu uit! Pentru cei care vor sa priveasca sintetic si pragmatic situatia ta le spun doar atat
  Ozzy = Cumpanasu
  Idem!

  Comentariu by Un baiat — 23 februarie 2020 @ 11:13

 27. cica s doi candidati mari si tari
  ReCe si NeMe.
  ce nu nteleg e , ca daca s asa mari si tari astia doi, de ce sa iau amandoi de unu mic..unu MeO.
  de ce nu se bat si nu se ataca intre ei?
  curat ciudat.

  Comentariu by wow — 25 februarie 2020 @ 12:23

 28. Ozzy e foarte bun ca ne arata cati prosti avem in Mangalia care voteaza cu el pe fb. Mie mi a fost de folos ca era sa am impresie buna despre unul pana am vazut cu cine voteaza.

  Comentariu by Adi — 2 martie 2020 @ 21:47

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress