Mangalia – politica locală

17 februarie 2020

Povestea ”Evergreen”-ului continuă: peste 70% din parc zace, seară de seară, în beznă!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:37

Parcul „Evergreen”, alintat de mulţi locuitori ai Mangaliei Parcul „Nevergreen”, a constituit, încă din faza de proiect, o mare bătaie de cap pentru autorităţile publice locale. Cu un proiect european pierdut din faşă şi achitat, ulterior, din bugetul local, un gazon ce s-a încăpăţanat să nu reziste uscăciunii litoralului, dar cu alei năpădite de apă în momentele de ploaie, copaci ofiliţi încă de la plantare, o „mare” de dale prost montate, un părculeţ dedicat copiilor mult subdimensionat, schelete metalice stranii şi absolut inutile, cam aceasta este povestea Evergreen-ului.

Povestea nu se opreste aici. Timp de mai bine de un an, administratorii urbei au încercat, tot fără succes, să înfiinţeze o alee de trecere dinspre strada Oituz către parc. S-au pus, cum este firesc în neaoşa tradiţie românească, mai întâi, bordurile. Abandonate luni de zile. În prag de alegeri locale, ideea acestei alei a fost abandonată, bordurile scoase, puse altele şi înfiinţată o nouă cale de acces.

Şi, ca „Evergreen”-ul să demonstreze că rămâne, în continuare, o bătaie de cap de trei hectare, iată că şi iluminatul public şi-a dat demisia: trei sferturi din parc rămân învăluite în beznă. Singura sursă de lumină o furnizează imobilele din jur şi stâlpii de pe strada Portului. Care, apropo, ar trebui luaâi la puricat de cei responsabili: una dintre cele mai periculoase treceri de pietoni din Mangalia, cea de la intersecţia Oituz-Portului, este învăluită, în fiecare seară, în beznă.

editiadesud.ro

4 Comments

 1. Și parcul Diana preferă întunericul.

  Comentariu by lucian visa — 17 februarie 2020 @ 18:13

 2. Și în capul celor ce conduc Mangalia tot bezna este

  Comentariu by Anonim — 17 februarie 2020 @ 19:39

 3. https://www.replicaonline.ro/daca-piata-ovidiu-se-pregateste-de-craciun-parcul-tabacarie-se-afla-in-bezna-totala-419166/
  … Pamant galben!

  😉

  Comentariu by nabuco — 19 februarie 2020 @ 22:27

 4. st patrick day

  Povestea ”Evergreen”-ului continuă: peste 70% din parc zace, seară de seară, în beznă! « Mangalia – politica locală

  Trackback by st patrick day — 26 februarie 2020 @ 17:48

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress