Mangalia – politica locală

12 februarie 2020

Protest la Mangalia pentru elevul bătut cu bestialitate. Primarul intervine!

Filed under: Sudul litoralului,Uncategorized — lucian visa @ 11:07

Primarul din Mangalia se implică în cazul elevului bătut cu bestialitate! Un copil în vârstă de 14 ani se află în moarte cerebrală, după ce a fost bătut de un elev de vârstă apropiată.

Agresorul este Daniel M. S., un băiat care provine dintr-o familie dezorganizată. El locuiește cu părinții la Herghelie, spun cei care-i cunosc, atât mama, cât și tatăl consumă bauturi alcoolice, însa fiul lor avea o reputație bună. La 15 ani, a devenit un delincvent și riscă să-și petreacă restul copilăriei și tinerețea după gratii. Revenind la victima sa, trebuie precizat faptul că ceea ce a pățit a impresionat intreaga comunitate. Sprijiniți de Asociația Solidarity Children, mangalioții au anunțat că vor organiza un protest pentru a trage un semnal cu privire la actele de violență. De asemenea, cazul a ajuns și la urechile edilului Cristian Radu care este alături de familie. „Țin să mulțumesc public primarului Cristian Radu, am avut o telefonică cu dumnealui pe cazul Andrei Ivan.

Este în contact cu medicii din Constanța și familia lui Andrei, va avea tot suportul și sprijinul de-a fi transferat la o clinică din străinătate dacă opiniile medicale sunt pozitive”, se arată într-un mesaj pe facebook.

Mirela PASCAL, Replica 12.02.2020

22 Comments

 1. Rolul primarului era să prevină, nu să se intereseze după.
  De mai multe ori am scris că e nevoie de un sistem de supraveghere video. Acesta poate fi folosit pentru a furniza probe, dar principalul rol va fi de descurajare.
  Deasemenea trebuie urmărite cu atenție și cluburile unde se pregătesc cei din sporturile de contact. Copiii ar trebui să aibă consiliere psihologică ca să folosească noțiunile învățate doar în apărare.

  Comentariu by lucian visa — 12 februarie 2020 @ 11:14

 2. A ajuns vestea si la urechile lui dupa aproape 2 saptamani. ajung greu vestile la Constanta. Noroc ca-i campanie electorala ca altfel nu dadea 2 bani.

  Comentariu by Anonim — 12 februarie 2020 @ 11:50

 3. Domnule Visa, din cite sa vorbit, in primul mandat au fost montste citeva zeci de camere video. Ca nu se vrea a fi functionale, e altceva.
  Cind ati vazut ultima data patrule de politie si jandarmi patrulind – pe jos, prin oras?
  Pina si faimoasa politie locala are alocați sute de km ptr masini.
  Mersul pe jos face piciorul frumos, dar toti au munca de birou.
  Pe str Negru Voda o masina cu numere de Arad, lovita, blocheaza trotuarul. Pe cei de la politie nu-i intereseaza acest lucru…” posesorul sa declare in 24 de ore accidentul”. E acolo de vreo 12 zile….

  Comentariu by Pop — 12 februarie 2020 @ 12:50

 4. Pt 1:
  De 4 ani am tot propus sistemul de telegestiune, costă pentru tot orașul intre 60.000-100.000 euro (83 puncte de aprindere, circa 3700 de stâlpi de interes), achiziție pe SICAP.
  În prezent, când funcționează iluminatul public este energie electrică pe stâlpi, când se întrerupe iluminatul public nu mai e curent pe stâlpi. Nu poti sa montezi camere de supraveghere, nu poți să montezi wi-fi, afișaj electronic, să legi parcări inteligente etc.
  Cu sistemul de telegestiune vom avea energie electrică 24h/24h pe stâlpi.
  Având camere video de supraveghere va fi o prevenire și control pentru actele antisociale. De asemenea, se pot monta camere video pe ghenele de gunoi să se implementeze un plan local de gestionare a deșeurilor, inclusiv un program de sortare pentru reciclare.
  Am insistat atât de mult cu aceste proiecte încât au și fost aprobate în CL pentru cererea de finanțare pe fonduri europene. A greșit primăria în proiect, a trebuit spart in 2, pentru că depășea valoarea maximă de finanțare pe un proiect.
  În afară de Saturn, pentru toate proiectele europene s-au depus cererile de finanțare după 28 Septembrie 2018 și au fost calculate astfel să poată fi implementate după alegerile locale, cel mai devreme din toamna 2020. Inclusiv construcția școlii, reabilitarea centrului vechi, iluminatul public, străzile, depoul cu autobuze electrice, park&ride, palatul sporturilor etc.
  După 3 ani de blocaj în accesarea de fonduri europene, cei de la proiecte din primărie erau înfometați să depună proiecte, mai mult de jumatate jumătate dintre proiecte au fost depuse pe Axa 13.1 pe care am recomandat-o ca fiind sigură, fiind apel deschis pentru municipii cu mai mult de 20.000 locuitori, care nu sunt reședință de județ, proiectele au fost depuse la ADR Nord Est Piatra Neamț. (deci nu la Brăila)
  Alte câteva au fost depuse la Călărași, pe transfrontaliere. Au greșit masiv cu proiectul de modernizare pt cele 5 străzi pe care circulă transportul public (Constanței. Stefan cel Mare, Rozelor, 1 Decembrie 1918, Matei Badarab), nu au respectat ghidul făcând proiect tehnic pentru reabilitare și nu pentru modernizare, așa cum trebuia, și au fost respinse de evaluatorii europeni.
  Dacă întrebați pe cineva din primărie nu știe să vă răspundă cum sunt corelate aceste proiecte, nici măcar Radu Cristian. Ei nu știu nici ce conțin aceste proiecte. De aceea, că să fie implementate cu responsabilitate, fără pierderi de fonduri europene (deja aud că pierde la Saturn pentru dubla finantare/încasare necuvenită) trebuie schimbat primarul.
  Mai există altcineva în Mangalia să cunoască pe îndelete aceste proiecte și care este rolul fiecărui proiect într-un master-plan de dezvoltare a Mangaliei?
  Mai sunt multe de explicat, dar vor fi mesaje clare în campanie.

  Comentariu by Mentalistul — 12 februarie 2020 @ 15:23

 5. Stiri pe surse UDTTMR Mangalia v-a avea candidat la Primaria Mnagalia si lista de consilieri.Pe surse toata comunitatea musulmana v-a sustine un singuri candidat.

  Comentariu by AYNUR — 12 februarie 2020 @ 16:01

 6. Mentalistule, ce parere ai despre posibila desfiintare a politiei locale dupa alegeri? Reprezinta aceasta o structura logica si viabila? Nu vorbim, inca, despre utilitatea ei, pentru ca s-a vazut pana in prezent la ce si cat este de buna.

  Comentariu by Profiler — 12 februarie 2020 @ 20:18

 7. https://www.cotidianul.ro/romani-otraviti-cu-cianura-autoritatile-cu-batista-pe-tambal/

  Comentariu by nabuco — 12 februarie 2020 @ 20:28

 8. Pt 6: Dar de ce să nu fie poliția locală ceea ce trebuie să fie, adică în slujba cetățeanului?
  Atribuțiile poliției locale trebuie să fie definite pentru ajutorul cetățenilor.

  Comentariu by Mentalistul — 12 februarie 2020 @ 21:43

 9. Pt 5:
  UDTTMR are o problemă de radiere din Registrul Partidelor și Uniunilor.
  Iar pe fata lui Facredin nu o votează nici neamurile.
  Contra UDTTMR sunt peste 90% din tătarii din România.

  Comentariu by Mentalistul — 12 februarie 2020 @ 21:48

 10. Daca nu ai reusit sa ii prostesti pe aia din uniune te cam oftici vamesule ! Mai e si Semiran tataroaica care conduce partidul de securisti si nici pe astia nu mai poti sa ii prostesti. Iar daca pe tatari nu poti, pe romani nici atat. Incearca cu tiganii ca le-a daramat primarul baracile poate le promiti case noi. Mai ales ca ai si caracter asemanator ca ai furat locul meritat de altul care a muncit pe lista PSD acum 3 ani jumatate.

  Comentariu by Turgay — 12 februarie 2020 @ 22:55

 11. Pt 10:
  De oricine zici, a intrat în CL sau l-au dat alții afară.
  Ciobănel era pe locul 8 și tot a ajuns consilier. Nu mai plânge aiurea!

  Dar ce ne zici? Că am avut atâta putere să mă pun pe lista de consilieri?
  Atâta putere să am încât să oblig PSD, ALDE și PMP să mă propună viceprimar la ședința de învestire? Ori a fost la mișto? Jignești 3 partide deodată.

  Vrei să o fac încă o dată? Să ajung peste noapte candidatul pentru primar din partea PSD? Cu condiția să se schimbe toată conducerea?
  Nu să schimb conducerea lui PSD Mangalia mă mulțumește, ci să schimb primarul.

  Comentariu by Mentalistul — 12 februarie 2020 @ 23:32

 12. Sleata de golani isi fac mendrele pe banii UE, as vrea si eu sa stiu cine e responsabil cu asfalatrea pe strada muncitorului?
  Sef, manager, director, ce o fi el doresc un numar de contact.
  Multumesc.

  Comentariu by Fondurile UE — 13 februarie 2020 @ 0:45

 13. Ozzy la câți dinti ai in gura atatea tătari te vor vota. nici măicata nu te voteaza.Tu ești botezat crestin, ce treaba ai cu tatarii.

  Comentariu by Beny — 13 februarie 2020 @ 9:04

 14. SINGURA SOLUTIE VIABILA ESTE INFIINTAREA PATRULELOR CETATENESTI CU VOLUNTARI IN COLABORARE CU POLITIA NATIONALA SAU LOCALA!

  Comentariu by ipsi — 13 februarie 2020 @ 9:26

 15. Asta ca să înțeleagă cei care nu pot trece de matematica de clasa 3-a:
  – matematic, Radu Cristian are un număr de N voturi și astea sunt, mai multe nu poate, pentru că dacă putea le avea.
  Comunitatea taximetriștilor din Mangalia împart votul lor, unii cu Radu, alții cu Menabit, alții cu Iorguș. Dar dacă va candida un taximetrist care adună voturile taximetriștilor la un loc, Radu va avea mai puține voturi, la fel si Menabit, la fel și Iorguș. Taximetriștii care votau pe Radu îi votau și lista de consilieri. Deci, cu această schemă, Radu are mai puține voturi, toate voturile care pleacă de la Radu nu mai sunt aservite lui. Deci a belit-o! Pentru că intervine ceea ce se numește „vot util”, pe consiliu taximetriștii știu că pot scoate ceva, dar pe primar nu pot scoate, astfel că vor da votul să fie util, votând la primar pe unul cu șanse. Astfel voturile plecate de la Radu ajung acolo unde vor cei din majoritatea de taximetriști, votul este influențat în direcția opusă lui Radu. A belit-o, Radu! Pentru că nu înțelege cum stă treaba cu comunitățile.
  – matematic, dacă nu sunt votat, toate voturile anti-Radu se duc pe altcineva. Iar a belit-o Radu, pentru că nu îl ajută cu nimic dacă eu nu câștig, atâta timp cât va câștiga altul. Votul anti-Radu este copleșitor și nu mai poate face nimic să convingă un oraș care a suferit mulți ani din cauza batjocurei lui.
  Tot ce poate face este sa fragmenteze votul anti-Radu în mulțimi diferite, mai mici de 20%, pe 7 candidați cu bazin electoral de aceeași mărime.
  Să ataci oricare din acești candidați înseamnă să ataci pe Radu pentru că ce orice vot pleacă de la un contracandidat al lui Radu se duce doar la un alt contracandidat al lui Radu, care crește peste 20% si îl bate pe Radu.
  Cine mă atacă și consideră că nu am voturi, lucrează la izgonirea lui Radu. De aceea nu mă supăr să mă atace PSD, USR, ACR, FRF etc. Dar să mă atace trolii lui Radu, deja este încă o dovadă de prostie.
  Trebuie să acceptați realitatea: Radu a belit-o!

  Comentariu by Mentalistul — 13 februarie 2020 @ 10:04

 16. “Radu a belit-o” exprimare de om ce se dorește a fi primar.
  Dar daca a belit-o ca sa ii fie supta de unii ca tine?

  Comentariu by Anonim — 13 februarie 2020 @ 11:17

 17. In sfarsit poate fi huiduit public de toata Mangalia.Hai primare vino la protest!

  Comentariu by 666 — 13 februarie 2020 @ 11:38

 18. Golgiu tot ai aflat ca RC a belito tragei pielea inapoi sau dai cu frumtea peste buric.,;

  Comentariu by Nicu — 13 februarie 2020 @ 13:35

 19. Mitingul este organizat de asociatia primarului.Nu mai trebuie sa vina si el.

  Comentariu by anonimul — 13 februarie 2020 @ 14:41

 20. Pt.16
  Chiar nu ma pot abtine si intervin cu un comentariu pe care il meriti cu prisosinta si anume, ca indeletnicirea aceea „cu suptul” tu si cei ca tine o practicati cu spor si cu muuuult, foarte mult talent, unicul lucru pe care l-ati invatat, de altfel, si va iese perfect. Degeaba arati cu degetul, doar te acuzi si reiese clar din ceea ce ai scris. In cativa ani, primarul vostru impreuna cu multi din astia ca tine, cu ideletniciri ” alese”
  (ca doar de asta va tine pe langa el) ati reusit performanta de a transforma un oras, frumos, civilizat, odata, intr-o cocina, exact dupa asemanarea, educatia si limbajul vostru.

  Comentariu by Anonim — 13 februarie 2020 @ 15:42

 21. Pt 16:
  https://dexonline.ro/intrare/beli/5488

  Comentariu by Mentalistul — 13 februarie 2020 @ 23:41

 22. Nu vă mai lamentați atât. Și eu îl aveam pe Sandu Nebunu Alexandru Vlaicu ala și tot mi se rupea de el. Ozzy pe vremea aia baga țigări la vama cu șefu lui care latră și el acum, că doar pe unde credeți că intrau să ajunga la baba cu țigări de la Lalay. Apropos de Lalay (Allah să îl ierte), eu nu i-am dat voie să facă casă acolo și acum a construit la greu după ce s-a urcat pe releu și i-a dat voie … Poate dacă se urcă și Ozzy îl pune Radu pe locul 4 pe lista de consilieri.

  Comentariu by Iorgu — 15 februarie 2020 @ 2:42

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress