Politica locală

23 ianuarie 2020

CÂTĂ NESIMŢIRE! O VIDANJĂ, GOLITĂ în lacul din SATURN!

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 11:53

Imagini dezolante! O vidanjă a fost surprinsă, de data recentă, în timp ce era golită în lacul din Saturn! Trecătorii au precizat că venea din zona Biobază, de pe un teren plin de deşeuri. Aceştia au imortalizat momentul, iar Garda de Mediu s-a sesizat în acest caz, urmând să ia măsurile ce se impun!

Legislația privind poluarea apelor în România este una destul de drastică, cei care săvârșesc această infracțiune putând face ani grei de închisoare. Astfel , conform legii 310/2004 ”constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare evacuarea, aruncarea sau injectarea în apele de suprafaţă sau subterane, în apele maritime interioare sau în apele mării teritoriale de ape uzate, deşeuri, reziduuri sau produse de orice fel care conţin substanţe, bacterii sau microbi în cantitate sau concentraţie care poate schimba caracteristicile apei, punând în pericol viaţa, sănătatea şi integritatea corporală a persoanelor, viaţa animalelor, mediul înconjurător, producţia agricolă sau industrială ori fondul piscicol”. Săvârşirea din culpă a acestor infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de la unu la trei ani sau cu amendă de la 300 de milioane la 500 de milioane de lei.

Cel care a decis să deverseze conținutul vidanjei în lacul din stațiunea Saturn probabil că nu știa ce riscă, altfel s-ar fi gândit de două ori înainte să săvârșească această faptă. Se pare că deja poluarea acestui lac a devenit o obișnuință, după cum ne-au semnalat câțiva localnici. “Nu știam de situația aceasta, vom trimite o echipă pentru a verifica și vom reveni cu un răspuns”, a declarat, pentru Replica, Adina Staicu, din partea Gărzii de Mediu.

Virgil Stoian, Replica 23.01.2020

2 Comments

 1. Era plina ochi cu idei de tipul:
  http://www.romaniacurata.ro/fake-news-pnl-ministru-alexandru-public-cereti-scuze/

  Comentariu by nabuco — 24 ianuarie 2020 @ 10:36

 2. cont. @2
  sau cu fapte de tipul:
  https://www.cotidianul.ro/documente-bordelul-din-baza-militara-americana-de-la-kogalniceanu/

  Comentariu by nabuco — 25 ianuarie 2020 @ 16:32

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress