Mangalia – politica locală

16 ianuarie 2020

Guvernul își angajează răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi PSD DEPUNE MOŢIUNE DE CENZURĂ ÎMPREUNĂ CU UDMR

Filed under: Uncategorized — lucian visa @ 16:27

Executivul a luat decizia, în şedinţa de joi, de a-şi asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi. „În urmă cu peste doi ani am iniţiat un proiect de lege pentru a transpune dorinţa oamenilor de îmbunătăţire a modului de alegere a primarilor şi de conferire a unei legitimităţi acestor primari, prin impunerea obligaţiei ca primarii să fie aleşi cu 50%+1 dintre cetăţenii care îşi exprimă votul. Proiectul a fost parcat neregulamentar printr-o decizie a BPR la o comisie de cod electoral pentru a se împiedica adoptarea. Ca atare, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul de lege pentru alegerea primarilor în două tururi”, a spus Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern. Premierul a mai anunţat că alocaţiile copiilor se vor dubla de la 1 august 2020.

PSD DEPUNE MOŢIUNE DE CENZURĂ ÎMPREUNĂ CU UDMR

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Slatina, după anunţul Guvernului privind angajarea răspunderii pe adoptarea legii referitoare la alegerea primarilor în două tururi, că social-democraţii vor depune moţiune de cenzură, primul partenei la acest demers fiind UDMR. „Au venit cu asumare pe două tururi. O să depunem o moţiune de cenzură împreună cu primii parteneri, grupul UDMR. Vă spun că va trece această moţiune de cenzură. Nu avem alt obiectiv decât să treacă aceasta. Ei sunt ferm convinşi că din acest moment vom intra în anticipate. Nu vom intra. Vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară. O singură condiţie avem. Să nu ne cereţi să promovăm o propunere de prim-ministru. Vom căuta o propunere cu aliaţii noştri la acest demers care să fie alta decât din interioriul PSD”, a afirmat Marcel Ciolacu în cadrul Conferinţei Extraordinare a organizaţiei PSD de Olt.

Telegraf

14 Comments

 1. La Mangalia pare a se da o luptă în 3, Radu, Menabit și Paris. Două tururi pentru 3 inși ?

  Comentariu by lucian visa — 16 ianuarie 2020 @ 16:31

 2. Zic ăia că urmează micțiunea de cenzură…

  Comentariu by I.S — 16 ianuarie 2020 @ 18:31

 3. @1-Două tururi…de pantaloni

  pentru 3 inși ? Unul e in curul gol !

  Comentariu by I.S — 16 ianuarie 2020 @ 19:02

 4. E unu’ Ion p’aci care-l ia in tarbaca pe Vucea.Amandoi îl folosesc pe „i” de au redus postarile…de lehamite ! Ion ii spune lui Vucea: nu-i asa ca ii mai bine sa „fi” futut…cat ai fost șef,decât să „fii” futut acu?

  Comentariu by I.S — 16 ianuarie 2020 @ 19:24

 5. In atentia „catindatilor” si mai ales a aluia care se vede deja cu 80% din primul tur ! https://newsromania.eu/orban-propune-introducerea-confiscarii-extinse-a-averii-se-va-promulga-legea-18-a-lui-ceausescu/?fbclid=IwAR2pa1f4BqmHMA96hUFW0M46r64RZ5mfElvjTYrfh3ikujfYKra1kp2CQ0U

  Comentariu by I.S — 16 ianuarie 2020 @ 19:41

 6. La 30 de ani dupa Revolutie e ridicol, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Asta in cazul ca nu este o stire falsa de tip Cotidianul ! 😉

  Comentariu by nabuco — 16 ianuarie 2020 @ 21:31

 7. @6 nu stiu cat e de falsa insa stiu ca toata clasa politica – atentie : TOATA,o injura de mama focului pe Macovei care a emis o directiva europeana care-i poarta numele si care conf.constitutiei noastre trebuia sa fie „prioritara” ! S-o aplice europenii ca sunt mai „prosti” ca ai nostri !

  Comentariu by I.S — 16 ianuarie 2020 @ 21:39

 8. https://www.activenews.ro/stiri/Iohannis-si-a-decorat-fotograful-de-Ziua-Culturii-Nationale-159678

  nu-l facem si noi pe Colgiu cetatean de onoare?

  Comentariu by Anonim — 17 ianuarie 2020 @ 1:31

 9. Pt. #7
  Macovei sau nu cam asa merg treburile:
  https://www.politico.eu/article/jean-claude-juncker-tells-bucharest-romania-klaus-iohannis-to-end-corruption-infighting-this-year/
  vs.
  https://www.icij.org/investigations/luxembourg-leaks/why-has-the-european-commission-not-investigated-lux-leaks-tax-deals/
  qed

  Comentariu by nabuco — 17 ianuarie 2020 @ 20:33

 10. Paris și Ozghiun vor fi sub locul 5 asa ca mai usor … Iorgus, Psd , PRM si Pro Romania sunt cu mult inaintea vamesului nesatul si a constanteanului imberb care ne cred fraieri.

  Comentariu by Ali — 18 ianuarie 2020 @ 0:29

 11. @10:
  Și marțienii, în mm!
  Fir-ați să fiți de sclavi! Să accepți sodomia este o neputință, dar să îți placă atât de mult să ti-o tragă Radu și alți nemernici de la PSD, este masochism.
  Fir-ați ai drequ de mizerii umane, cu Radu al nostru, cu Nichita care scrie toate obiecțiile astea, cu Colgiu ticălosul care v-a prostit, cu Ciuraru apevistul cretinoid, cu toți ăia făra coloană vertebrală din claca voastră de sclavi!
  Cât de jos să fii în lanțul trofic?! Cât de mizerabil să fii ca om, încât să scrii ce ai scris la pt.10? Realitatea e clară pentru toți, că Radu și PSD sunt nimic acum… cât de sclav cretinoid să fii, încât să ai imboldul să scrii toate aberațiile acelea? Știm toți realitatea, ne jIgnești inteligența cu idioțeniile tale!

  Comentariu by Red John — 18 ianuarie 2020 @ 12:15

 12. Pt Red John….nu te mai semnezi cu Mentalistul măi Ozzy ?

  Comentariu by Anonim — 18 ianuarie 2020 @ 16:46

 13. Nu și-a luat pastilele. Iși jignește colegul apevist. Probabil nu a trecut pe la vamă când fura cartofi și motorină din unitate. Ali a dat clasamentul exact, doar că nu știe că PRM are încă 3 aliați cu care va defila.

  Comentariu by Gore — 19 ianuarie 2020 @ 1:03

 14. Nu l-a dat deloc exact. A uitat tătarii. E drept că unii s-au aciuat pe la USR sau PNL și altul se visează consilier independent dar … tot o să ia vreo 700 de voturi ca de obicei. Mai există și tătari neciolănari, nefripturiști și întregi la minte.

  Comentariu by Sile — 19 ianuarie 2020 @ 1:05

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress