Mangalia – politica locală

24 decembrie 2019

Cristian Radu, printre favoriții PNL pentru Primăria Constanța

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:47

Surse din PNL Constanța ne-au declarat că mai multe persoane din partid i-ar fi cerut primarului Municipiului Mangalia, Cristian Radu, să candideze la Primăria Constanța. Informația vine pe fondul faptului că PNL Constanța încă nu și-a desemnat candidatul la primăria orașului reședință de județ, deși până la alegeri au rămas mai puțin de 6 luni.

În ultima vreme, au fost vehiculate mai multe nume din rândul liberalilor care ar putea candida pentru această funcție, precum: Septimiu Bourceanu, George Niculescu, Costel Stancă, Cosmin Sava, George Niculescu, Ovidiu Cupșa. Dintre toți, Cristian Radu pare a avea cele mai mari șanse, pentru că are cea mai mare experiență electorală și administrativă.

Radu este alesul local PNL cu cele mai multe voturi în spate, fiind primarul celei mai mari localități din județ condusă de un primar liberal. A câștigat două runde la Mangalia, iar a doua rundă cu peste 40 la sută. La alegerile locale din 2016 a câștigat 9 consilieri locali pentru PNL, jumătate din numărul total de consilieri, cel mai mare scor realizat vreodată de un partid politic în Mangalia.

Cristian Radu are referințe bune și în plan administrativ. A adus în Mangalia bani europeni, fiind premiat de către Asociația Municipiilor din România, pentru cele mai multe proiecte pe fonduri europene din sud estul României.

Primarul Cristian Radu a avut curajul și determinarea, ca în an pre electoral să demoleze garajele construite ilegal în Mangalia și a construit în locul lor parcări de reședință.

Alte bile albe sunt: demolarea barăcilor insalubre de la marginea orașului, pe care cei mai mulți locuitori le considerau un focar de infecție dar și de infracțiuni, eliminarea influenței clanurilor mafiote, precum și faptul că a scăpat orașul de câinii comunitari.

Probabil că și fosta funcție de șef al Gărzii Financiare Constanța îl poate recomanda, pentru cunoștințele în domeniul fiscal-economic și pentru relațiile instituționale pe care și le-a creat în mediul de afaceri din Constanța.

În interiorul PNL, subiectul candidatului la Primăria Constanța nu este nici pe departe închis, căci încă se discută care e cea mai bună variantă: candidat unic sau un candidat comun al partidelor de dreapta (PNL, USR, PMP și, poate, ALDE). Unii liberali, precum Ovidiu Cupșa, susțin că PNL ar trebui să aibă candidat propriu, pentru că oricum va câștiga, iar alții că ar fi mai sigur ca dreapta să aibă candidat unic.

Pe de altă parte, locuitorii din Mangalia sunt de părere că primarul lor are atât de multe proiecte în derulare încât ar trebui să fie lăsat să le ducă la bun sfârșit și abia apoi să fie propus în altă parte.

dezvaluiri.ro 23.12.2019

14 Comments

 1. Am căutat pe amr.ro să văd dacă știrea cu premiul e adevărată. N-am găsit nimic în acest sens. Poate găsiți voi.

  Comentariu by lucian visa — 24 decembrie 2019 @ 16:50

 2. Ce mai contează… Daca îl recomanda serviciile…
  Doamne ajuta! Drum bun la Constanța! Ia și toate secretarele cu tine! Amin!
  Putem sa-i scriem și lui Moș Crăciun?

  Comentariu by Anonim — 24 decembrie 2019 @ 16:59

 3. …iar locuitorii orașului îl urăsc, așa cum urăște și el și orașul, și pe orice om mai rasarit.
  După limbajul comunicatului, s-a platit ceva! Bine că „autorul”(!) nu s-a semnat, ar fi fost prea jenant.

  Comentariu by Anonim — 24 decembrie 2019 @ 17:06

 4. Despre bilele negre nimic? Chiar asa de bine stam? Cu executari silite, in pragul falimentului,miliardele date avocatilor, raportul Curtii de conturi… Sa-l ia constantenii ca-i de-al lor, sa vedem daca electoratul constantean il ia in seama.Sa arate si pe acolo ce poate ca noi ne-am convins.

  Comentariu by dana — 24 decembrie 2019 @ 18:06

 5. https://www.gsp.ro/gsp-special/diverse/gheorghe-stefan-fostul-conducator-de-la-ceahlaul-a-fost-condamnat-azi-victor-hrebenciuc-trimis-la-inchisoare-in-acelasi-dosar-586220.html
  „11m” are 3 condamnari de cate 3 si ceva iar „3,1415-ticul” primeste cupa cu venin…

  Comentariu by nabuco — 24 decembrie 2019 @ 18:16

 6. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3852381671454652&id=100000485715789

  Comentariu by Mentalistul — 25 decembrie 2019 @ 11:19

 7. Tatare, azi e Crăciunul ! Fii calm si sărbătorește ! Ia-ti pastilele daca te ajuta, nu fii nefericit ! Pace in suflet si lumina in minte , tuturor celor care vor sa traiasca in liniste ! Sarbatori fericite !

  Comentariu by Anonim — 25 decembrie 2019 @ 12:40

 8. Pt. #7
  https://www.replicaonline.ro/consilierii-locali-municipali-nu-si-au-prezentat-actvitatea-nici-in-al-doisprezecelea-ceas-412765/

  Comentariu by nabuco — 25 decembrie 2019 @ 14:27

 9. Ar fi bine sa il puna sa candideze la Constanta, asa scapam orasul de talharii. Poate ii ia si pe fratii Angelescu, familia Calin si sa nu o uite pe Simona Ciocanel!
  Ii doresc mult succes la aceasta promovare, va face economie la motorina, nu va trebui sa mai faca naveta de la Constanta!

  Comentariu by Manu — 26 decembrie 2019 @ 15:41

 10. Depinde de cine castiga licitatia:
  https://www.replicaonline.ro/reabilitarea-litoralului-romanesc-licitatia-depaseste-peste-1-miliard-si-jumatate-de-lei-412855/
  daca pleaca, adica nu pleaca piscile de la macelarie …

  Comentariu by nabuco — 26 decembrie 2019 @ 23:03

 11. Daca stirea este adevarata este o fake news(pe romaneste o MINCIUNA).Aleea Teilor si Parcul Evergreen sunt facute pe bani europeni?.Dupa ce au fost supra evaluate,parca nu le terminasem la timp si a trebuit sa returnam fondurile UE inapoi.Clubul Nautic fusese facut de Tusac iar Radu a cumparat un yaht cu 130 .000 euro a carui valoare nu depasea 80.000 euro.Modernizarea statiunii Saturn ,constructia scoli 5 se face de prin 2013-2014 an de an.Faleza Neptun s-a facut si arata de parca ar fi sufrageria lui Radu(oare???????)iar fantanile arteziene nu au mers nici 10 ore in total.Cei de la AMR au acordat premiul fara sa se documenteze probabil dupa informatiile serviciilor favorabile lui Radu.Poate AMR ar fi trebuit sa-l premieze pentru cele mai mari datorii din tara .

  Comentariu by VUCEA DAN — 28 decembrie 2019 @ 9:42

 12. Pt. #11

  https://www.cotidianul.ro/personaj-cheie-despre-revolutie-nu-veti-reusi-decat-vag-sa-aflati-adevarul/

  Comentariu by nabuco — 28 decembrie 2019 @ 18:46

 13. pentru atragerea de fonduri este meritul administratului primariei .dan georgescu

  Comentariu by Anonim — 29 decembrie 2019 @ 10:55

 14. Da, el muncește mult în cartierele lui generale de la hotelul ridicat lîngă policlinica sau in țarcul de oi din centrul orașului. Mare om, mare caracter , pe măsură primarului.

  Comentariu by Anonim — 30 decembrie 2019 @ 19:33

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress