Politica locală

18 decembrie 2019

Deși a fost anulată, în 2018, de către Curtea de Apel Constanța, taxa de promovare turistică este, din nou, supusă votului Consiliului Local Mangalia!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:10

Astăzi, aleșii urbei se vor reuni, probabil pentru ultima dată în acest an, într-o ședință ordinară. Pe ordinea de zi, au fost puse aproape 100 de puncte, cărora, cu siguranță, li se vor adăuga și altele, la capitolul Diverse.

Unul dintre aceste proiecte de hotărâre vizează inițierea, din nou, a taxei speciale de promovare turistică, declarată ilegală de către Tribunalul Constanța, și care face obiectul unui dosar la Curtea de Apel, prin recursul înaintat de către primărie. Potrivit proiectului ce va fi aprobat, astăzi, în cadrul ședinței, urmează să plătească, din nou, acest bir, agenții economici, PFA-urile, întreprinderile familiale și individuale de pe raza Municipiului Mangalia, cu următoarele activități:

 • complexele hoteliere – 25 de lei/camera
 • unitățile hoteliere – 15 lei/camera
 • cluburile, discotecile – 4.000 de lei
 • beach barurile și unitățile similare – 2.000 de lei
 • unitățile de agrement fără specific de alimentație publică – 1.000 de lei
 • operatorii ce închiriază șezlonguri – 1.500 de lei
 • unitățile de alimentație publică din stațiuni (restaurante, baruri, fast food-uri, cofetării) – 1.000 de lei
 • farmaciile, ateliere foto, spălătoriile auto din stațiuni – 1.000 de lei
 • firmele de transport, începând cu microbuze și până la ambarcațiuni – 1.000 de lei
 • comerțul ambulant alimentar, din stațiuni – 3.000 de lei și nealimentar – 1.000 de lei
 • super și hipermarketurile – 15.000 de lei

Taxa de promovare turistică este încasată o singură dată, până a 31 martie, întârzierile urmând a fi penalizate cu 1% din valoare, lunar.

Ce vor face specialiștii primăriei în ale turismului, cu această taxă specială? Potrivit HCL-ului, vor realiza un sistem de signalistică turistică, vor înființa un site al destinației turistice, hărți on-line, vor susține și promova evenimente cultural-artistice pe litoral și vor realiza producții google museums, proiecte smart-destination și green-destination, menite să atragă turiștii iubitori de obiective turistice.

Taxa de promovare pe 2017 a fost declarată ilegală și anulată, definitiv, de Curtea de Apel Constanța, în 2018. Deși considerată de Prefectura Constanța la fel de ilegală și atacată în instanța, taxa de promovare turistică pe anul trecut este pe rolul Curții de Apel, proxima dată la care dosarul va fi examinat de către judecători fiind 23 ianuarie 2020. Rămâne de văzut dacă noul prefect al județului va fi mai tolerant cu taxa buclucașă, anul viitor, și nu o va mai ataca la Tribunal.

editiadesud.ro 18.12.2019

30 Comments

 1. de hatereala, complexele sunt de fapt complexuri.
  complexe au doar semidoctii aia din primarie

  Comentariu by wow — 18 decembrie 2019 @ 15:44

 2. Pt. #1
  Sunt din „promotia” lu’ Veorica … nu inteleg decat daca (?!) le desenezi. Cu primar PNL si taxe PSD …

  Comentariu by nabuco — 18 decembrie 2019 @ 18:55

 3. https://psnews.ro/taxa-pentru-promovarea-turistica-a-bucurestiului-dublata-334700/

  Comentariu by mentalistul — 18 decembrie 2019 @ 22:18

 4. https://youtu.be/ndnIaoAa-uM

  Pentru filmulețul de mai sus trebuie să aveți vârsta 18+ .
  Aceștia sunt liderii PSD Mangalia , acești golani se presupune că ar trebui să reprezinte interesele votanților PSD și să facă opoziție în CL Mangalia .
  Să nu vă așteptați la demisii de onoare , pentru ei , psd este unealta negocierii în a mai câștiga 2 lei . Probabil și motivul scandalului a fost tot o “combinație” nereușită .
  Rușine !

  Comentariu by Vlad — 18 decembrie 2019 @ 22:57

 5. Noul consilier validat de UNPR în locul lui Sorin Mihai este Adrian Moldoveanu. S-a vândut în prima lui ședință și a votat alături de cei de la PNL ilegalitățile lui Radu Cristian.

  Pe de altă parte, „motivul” pretins pentru excluderea mea a fost, citez: „Prea mult scandal.” Cu toate că eu am fost cel înjurat în plenul ședinței, iar acum … nah de poftim!

  Eu încă sunt curios pe cine vor propune candidat din partea PSD, dar mult mai curios sunt cu ce propuneri de consilieri locali va defila PSD Mangalia. E doar o curiozitate personală, pentru că matematic nu contează.

  Am explicat de când a intrat în vigoare Noul Cod Administrativ că îi va băga pe consilierii PSD în opoziție. Astfel de HCL aveau nevoie de 13 voturi, acum au nevoie de 10 voturi.

  Comentariu by Mentalistul — 18 decembrie 2019 @ 23:19

 6. Așa au făcut și cu tine acești siamezi (intelectual vorbind) .
  Injurii și jigniri , asta îi definește pe ei , ce nu pot înțelege , înjură .
  Aici treabă e mai alambicată , cortul și terenul au fost ale lui Voicu Miki , apropiat al lui Tusac și șef al celor doi agarici ajunși azi consilieri locali . Au încercat o manevră să mai facă niște bani sau să mai pună mâna pe încă un teren în Portul Turistic .
  Înverșunarea lor vine din foamea mare pe care o au și este suplimentată de cumpărătorul cortului pe care ei nu îl agreează , Dan Moldovan și Nae Negrea , după spusele lui Păstorel sau Ciobănel sau cum îl cheamă .

  Comentariu by Vlad — 19 decembrie 2019 @ 1:49

 7. Da,am inteles.
  Consilierii PSD sunt golani, bișnițari, obsceni etc.
  Da, ce i s-a întâmplat lui Nicu Moroianu îmi spune și mie cineva?
  El e consilier ALDE.
  Va rog frumos că eu inteleg mai greu.
  Ia zi tu Ozzy.

  Comentariu by Angela Manea — 19 decembrie 2019 @ 2:03

 8. Acolo este vorba de cei doi consilieri UNPR care votează toate ilegalitătile primarului la comanda lui Lipoveanu care are o intelegere cu primarul ……după cum am vazut PSD nu a votat nici o măgărie a primarului . Cred că cei din Psd au procedat corect cînd i-a pus la puncr pe acesti obedienți din unpr . Numai așa se pot schimba slugile dacă nu înțeleg cu vorba bună ..un mare LIKE pentru cei doi .

  Comentariu by Chibiț — 19 decembrie 2019 @ 8:02

 9. Mizeriile pe care le fac nemernicii lui Radu Cristian sunt atât de revoltătoare încât îți vine să-i iei de guler și să dai cu ei de pământ. Nu am fost crescut pe balcon, am avut de-a face cu mulți ticăloși și interlopi cu meseria mea, ori cu faotul că mă pricepeam cu bătaia. Un bărbat corect dă cu nemernicii de pământ.
  Ciobănel și Tase nu au greșit că au certat un ticălos. Domnișoarele care zic că fac politică dau peste ochii peste cap, vai să vezi ce imoralitate, au înjurat niște consilieri un nemernic. Dar jaful organizat și batjocură asupra Mangaliei nu sunt imorale? Ce este imoral, că ăștia nenorocesc și ruinează Mangalia, ori Tase că îi înjură pentru nemernicia lor?

  Da, Tase si Ciobănel își țin numai interesul lor. Pe parcurs au vândut și Mangalia, s-au pupat cu Radu Cristian, nu sunt ei vreun stâlp al dreptății. Dar știm ce sunt ei. Și ei știu ce sunt ei. Nu se pretind onești și drepți. Știm că îsi văd de interesul lor, dar știm că până la un punct. Chiar și la golanii orașului există un cod: furăm..combinăm…dar nu distruge orașul! Nu nenoroci oamenii!

  Pe când nemernicii ajunși sclavii lui Radu (ești sclav pentru că ai ales să fii sclav!) sunt în stare de orice, nu au mamă și nici tată, își vând semenii, își atacă vecinii și concitadinii, incendiază mașini, etc.

  Uite așa ajungem dnă Manea și la Nicu Moroianu. Dar am să le iau pe rând, să realizați ce a ajuns Mangalia din cauza unor nemernici.
  În primul rând, subiectul disputei, proiectul 28 de pe ordinea de zi:
  – un investitor, pe nume George, investește o cârcă de bani și face restaurantul Maritimo în Portul Turistic. La început mi-era așa o ciudă, de ce i se dă locul unui bucureștean sau de unde era, și nu este lăsat un mangaliot să facă o locație în Portul Turistic. Dar apoi am văzut cât de frumos a făcut si sincet sa fiu, oricine venea să mă viziteze în Mangalia, îl duceam la Maritimo la o cafea, să îl impresionez cu bărcile la cheu precum la Monaco și cu locația cât este de frumoasă. Când privești de la Maritimo pe dreptul cheiului, se vede Farul Vechi (de tip genovez). De-asta am și insistat cu reabilitarea lui și să fie luminat noaptea, toți turiștii din portul turistic și clienții de pe terase să îl vadă frumos.
  Și apar în schema nemernicii Mangaliei. Prin scheme vechi de mafioți, acești nemernici, în complicitate cu primarul, îl „mătrășesc pe investitor”, unul din asociații lui George vinde activele lui Nae Negrea, adică acel cort și ce utilaje are în el, apoi bagă firma în insolvență, ca să nu-i dea niciun ban lui acest George. Creierul operațiunii: Nae Negrea. Ajutat de Dan Moldovan. În materie de juridic i-a ajutat un prieten de-al meu, fost mare polițist, spre dezaprobiul meu. Prietenul meu este la granița de a deveni nemernic, dacă nu se întoarce printre cei buni și vrea să devină nemernic, am să-l desființez. O să îi pun toate nemerniciile în cap, să urce dealul ca Sisif. Îi mai dau o șansă.
  Deci, în stil mafiot, cu ajutorul primăriei, tovarășii care au pus mâna pe Pro România în Mangalia au furat un investitor de investiția lui. Să mă aștepte, pentru că voi veni peste ei, cu toate armele: OPC, ANAF, Mediu, Disciplina în Construcții, ISC, ANSVSA, cu mama lui proces-verbal etc. Doar așa, pentru ca o ia razna orașul daca se permit astfel de mafiotisme și nemernicii. Ajung să creadă că le este permis orice și uite așa s-a ajuns să fie incendiată masina unui consilier local.

  De ce a fost atacat Moroianu?
  Tot pentru un proiect HCL. Unii au ajuns să se creadă mafioți, ca ei sunt la putere acum și ei hotărăsc. Niste nemernici tâmpiți, care nu au avut de-a face în viața lor cu mafioți, au prins tupeu. Se va întâmpla o judecată golănească, de interlopi adevărați, până să îi probeze parchetul în instanță. Este ca la Al Qaeda. Să se apuce niște Hayssam să răpească 3 jurnaliști, ca să ceară răscumpărare pretinzând că ei sunt Al Qaeda, atunci normal că se supără Al Qaeda și te bagă în judecată golănească cu cuțitul la beregată. Autorii or să plătească, doar pentru a nu degenera nemernicii.

  Era un PUZ pe ordinea de zi. Cei care au vândut terenul (proprietatea municipalității) și sunt combinatii în construcțiile acele din Olimp și pădurea Comorova, au răsărit blocuri lângă plaja ca in Mamai și Năvodari, plus altele peste pădurea defrișata, … deci cei combinați în asta cu primarul au cerut un PUZ cu P+4, la malul mării. Adică îi ucide pe toți care au acolo case, pensiuni, etc. Oamenii au semnat ca nu sunt de acord, dar Primăriei lui Radu nu ii pasa de nimic, nici de lege, nici de mă-sa.
  Dar Nicu a aflat o chichiță că este expirat avizul de la SRI, iar primăria a fost obligată să retragă de pe ordinea de zi. Nu că n-ar fi știut primăria că a expirat avizul, dar a incercat-o, cum face cu toate inegalitățile: să voteze proștii lui Radu. Ăștia nu înțeleg, mai ales secretarul municipiului Andreea, că vor ajunge la pușcărie. Ei nu văd câți foști funcționari din primăria Constanța au ajuns la pușcărie?
  Pentru că a fost retras PUZ-ul mult așteptat de pe ordinea de zi, în timp ce buldozerele și excavatoarele stăteau pregătite să se apuce de treabă să ne strice faleza la Olimp. Este un mare interes la mijloc, vine la anul programul de înnisipări de 1 miliard de euro, dacă se apuca de el nu mai pot cei de la Olimp să mai obțină PUZ să construiască blocuri pe plajă.
  I-a luat amocul pe combinatorii lui Radu, alimentați de Colgate si pitic, au vrut să dea exemplu și să intimideze pe toți din Mangalia, să nu se opună lui Radu Cristian. Așa au luat hotărârea să comande incendierea mașinii lui Nicu Moroianu, consilier local.
  Au crezut că sperie, oamenii temători vor gândi de 2 ori înainte să se bage împotriva lui Radu.

  Dar veneticii ăștia nu au înțeles ceva: sunt din Mangalia! La fel ca multi dintre locuitorii Mangaliei. Chiar cred ticăloșii ăștia că pot face pe interlopii în orașul nostru? La câte necazuri avem cu politica, acum chiar crede cineva că mai avem răbdare să tolerăm că s-a umflat tarâța în ei? Facem război, luăm trancanul și apoi îi plantăm undeva pe câmp. Pe rând, pe fiecare!
  Cum să vină 10 ticăloși și să sperie o armată crescută în tranșee? Ei nu se gandesc că noi am crescut pe litoral? Că mangalioții ne-am unit de câte ori ieșea război în stațiuni, cu cei veniți din altă parte? L-au luat în căldare pe Nicu, pentru că nu e de aici. Dar cu mangalioții nu merge ce vor ticăloșii lui Radu. Mangalioții dau înapoi de 10 ori și mai taie și o mână celui care a avut tupeul să-și rupă maioul de față cu noi. Nu ține!
  Efectul este invers decât cel urmărit: nu se vor intimida mangalioții, ci se vor enerva.
  De aceea își aleg victime dintre cei care nu s-au făcut bărbați în Mangalia.

  Comentariu by Mentalistul — 19 decembrie 2019 @ 10:02

 10. Catelusule , ameninti cumva ? Ia uita-te in spatele tau, vezi vreo armata ? Ai ceva divizii de tancuri, rachete ? La cine schiauni asa ?

  Comentariu by Anonim — 19 decembrie 2019 @ 11:12

 11. Cine „manevreaza” clanurile mafiote ? De mult timp nu s=a schimbat nimic in…domeniu ! Politia-in frunte cu comandantii-Parchetele infestate cu procurori tinuti de trompa de catre interlopi.Serviciile,in care au ramas vechii tovarasi si unde au ajuns,intre timp si copiii sefilor din politiile din orase(si copiii fac ce spune…tata!) Sunt pe cale sa „prinda traditie” la fel ca mafiile consacrate occidentale.Si incep prin manifestarea „patriotismului local”(normal ! isi apara teritoriul pe care „s-au pisat”…marcandu-l !) Dupa care „actiuni de caritate” mai ales in campanii electorale ! https://www.gandul.info/stiri/harta-clanurilor-interlope-din-romania-vezi-cine-este-stapan-in-orasul-tau-8064561

  Comentariu by I.S — 19 decembrie 2019 @ 11:31

 12. O sa spuneti : Ce legatura au acestea cu primarii ? Sunt si jurnalisti foarte buni de investigatie (cum a fost cazul la noi cand tara a aflat ca o padure a fost bagata in intravilan…si ce a iesit din asta : „o colaborare” in perspectiva !) Sunt si politisti buni si chiar incoruptibili,care instrumenteaza penal dosare…insa care dosare sunt „inmanate” fara stiinta lor-intr-o deplina „colaborare” intre seful lor si procuror – tocmai celor anchetati pentru asi lua masuri de „acoperire”,de „aparare”…in faza de ancheta,chiar inainte ca avocatul,in situatia limita,sa solicite „probele” !

  Comentariu by I.S — 19 decembrie 2019 @ 12:00

 13. tot de hatereala..ia vezi dle mentalist investitoru ala george cum a capatat locul pe care si a instalat frumosul cort?
  daca tin bine minte o smecherie de a lui tusac impreuna cu unu miki.
  nici macar nu a trecut prin CL.
  s a luat si gata.
  in rest nu le spui rau dar n am inteles de ce si pe cine cearta ilustrii sefi de psd ??

  Comentariu by wow — 19 decembrie 2019 @ 12:21

 14. REMEMBER : Evidenta documentelor din arhiva primariei a fost introdusa in program…care program s-a defectat,al dracu’ si nu mai putea fi accesat…sau „vizita de lucru” a prefectului Palaz insotit de Maria Andrei care au „rascolit” arhiva…sau incarcarea masinii personale a lui Tusac-in fapt de seara- cu acte ce trebuiau sa fie arhivate…Va urma si veti spune :Déjà Vu !

  Comentariu by I.S — 19 decembrie 2019 @ 12:31

 15. Mai usor cu drogurile mentalistul p…..ii.Esti nebun de legat si ameninti precum tiganul la furat cand este prins.Ps.Mai spală te si tu ca puți de la 3 km.

  Comentariu by Anonim — 19 decembrie 2019 @ 13:57

 16. Sunt onorată ca te am cunoscut Ozzy!!!
  Pentru voi anonimi,postaci,servitori,pupincuriști și serviți lui Colgiu vă comunic urmatoarele:
  Mangalia nu este a mea ,nici a voastră ci a urmașilor, urmașilor nostrii;
  Nu a existat sub nicio administratie indiferent de coloratura politică o astfel de tensiune și de teamă;
  Tinerii care fac opozitie administrației haotice și habarniste nu sunt nici bețivi,nici drogați. Sunt oameni normali .
  Respect și cinste lor!

  Comentariu by Anonim — 19 decembrie 2019 @ 14:49

 17. Pt 13..
  Eu nu eram în oraș când era Tusac primar. Veneam doar în weekend. Eu fac pe vremea mea. Pe vremea aia trebuia sa faci dumneata sau cine trebuia să facă.
  Eu explic ce s-a întâmplat. Justifică ceva sistemul de tip mafiot?

  Referitor cine cu cine, îl certau pe Adrian Moldoveanu, noul consilier local UNPR, în locul lui Sorin Mihai.
  Promisese că nu votează măgăria, dar l-a cumpărat Radu chiar înainte de ședință.
  UNPR o să fuzioneze cu PSD.

  Comentariu by Mentalistul — 19 decembrie 2019 @ 16:35

 18. Daca ma gandesc bine nici eu nu eram fulltime in mangalia pe vremea tusacului
  Si usor nu sari la beregata. Nu era un repros ci doar o constatare. Acu ca s o dam in hatereala te a deranjat intrebarea pe motiv de psd??
  Totusi da ,somnul ratiunii..
  Pricum genul de politica golaneasca ca pe stadion ne a adus unde ne a adus. Unpr istul ala raspunde ptr ce face .
  App mai exista unpr ul???

  Comentariu by Wow — 19 decembrie 2019 @ 16:50

 19. Mie îmi spui? Eu am fost primul înjurat în plină ședință de președintele PSD Mangalia. Nu m-a afectat nici la bașkeți.
  UNPR a participat în alegerile locale din 2016. Legal încă există.

  Comentariu by Mentalistul — 19 decembrie 2019 @ 18:56

 20. Dar offtopic:
  Cine de aici este masochist și îl mai votează primar pe Radu Cristian?
  În afară de nemernicii lui din CL și câțiva care mănâncă cu el, nimeni cu rațiune din Mangalia nu îl mai votează.

  Și asta fiind situația, nemernicii lui, care scriu anonimi pe aici, mai cred că reușesc ceva cu aroganța lor? Este ca măgarul care rage crezând că poate să impresioneze ceața.

  Comentariu by Mentalistul — 19 decembrie 2019 @ 19:13

 21. Pt 20 – Da, aia care mănâncă împreuna cu el de la Căminul de Bătrâni . Ne vântură prin fata birourilor aproape zilnic, oale cu mâncarea de la bătrâni . De asa ceva sa aveti parte si voi -sa vi se fure din mâncare -daca mai ajungeți si nu va putrezesc oasele pe la mititica, asa cum meritați . Nemernicilor si fomistilor care sunteți .

  Comentariu by Bătrân — 19 decembrie 2019 @ 19:36

 22. Cum dracu să mănânce de la căminul de bătrâni , noi mâncam moca numai la restaurante în fiecare zi ne cam înjurau unii dar a doua zi le trăgeam o amendă de ne invitau mereu gratis. Nu se descurcă deloc piticul ăsta, am auzit că plătește și ingredientele și aduce mai mult decât face. Mai stați 6 luni că vedeți voi cum se face. Alooo, agenții economici ați triplat sumele de protocol ?

  Comentariu by pesedeu — 19 decembrie 2019 @ 23:09

 23. Menabit, in comentariul 9 pur și simplu instigi la violență și sugerezi modul de acțiune. Cum blogul este monitorizat sper să s-a notat despre fapta ta.

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2019 @ 8:19

 24. CAP BE POC(OZI)TI PARTE LUI CIBANEL ,CARE A LUAT SPAGA GAND S-A FACUT CORTUL, PE TIMPUL LUI TUSAC NU SE PUNEA UN CHIOSC IN MANGALIA FARA SA-I DAI SPAGA LUI MAGANU SI CIBANEL.ACUM MAGANU NU ANGAJEAZA LA BALNEAR FARA 2-4 MII EURO.SPATIUL COMERCIAL DIN OLIMP A LUI TASE PE CE TEREN S-A FACUT ,S-AU LA ADUS DE LA MASA DE ACASA,CATE TERENURI AU LUAT CEI DE LA PSD PE TIMPUL LUI TUSAC?

  Comentariu by ROMICA — 20 decembrie 2019 @ 13:43

 25. Măi Romică măi băiete nu uita să îți iei pastilele gragule ……iar ai început să tremuri și să delirezi …..stai calm măi prostuțule

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2019 @ 16:21

 26. Pt. 23:
  Te speriași?! De ce ți-ar fi teamă pentru autorii incendierii? Ai dreptate, acest blog este monitorizat și te-ai băgat în cercul de suspecți. Ori măcar în cercul proștilor. Dar până să fii considerat doar prost, ești la suspecți.

  Pt. 24:
  Dacă acea HCL este o mizerie, primarul complice cu niște delapidatori, spui că trebuie să trecem cu vederea pentru că și altcineva a mai furat acolo? Este ca și cum cineva i-ar spune unei victime violate de un Cristian: „Lasă că și Tusac a violat acolo… De aceea e permis să fii violată!”.
  Ce n-ai înțeles tu, nesimțitule, este că subiectul principal, violat în acest caz, este patrimoniul Mangaliei, pe care îl jecmănește fiecare cum vrea. În cazul ăsta, violatori sunt alții. Nu tin decât cu patrimoniul Mangaliei, ca lucrurile să se facă legal, nu să fie primarul complice la jecmăniri.
  Am un raspuns de la ANRE, care a intrebat pe ENEL, dacă restaurantul acela are contract pentru electricitate: nu are. Este legat la iluminatul public, iar primăria nu are voie să vândă energie electrică pentru că nu este autorizată ANRE. Nici cu RAJA nu e contract. Nici măcar cadastru nu are terenul acela. Se fură din bugetul local cca 100.000 euro pe an, deoarece consumul de la Maritimo este plătit de municipalitate pe factura de iluminat public, iar un șmecher de la Primărie trece și citește contorul din Maritimo (care figurează furat din inventarul primăriei) și încasează la negru.
  Nu mă așteptam ca noul consilier Adrian Moldoveanu să aibă o fărâmă de caracter corect, l-am simtit din urmă cu 2-3 ani cât de nemernic e. Eram sigur că votează tot ce vrea Radu. Sa stai să-ti pui mintea cu el să îl cerți, e de nivelul lui Ciobănel. Nu mi-aș pierdut timpul cu un nimic.

  Dar, încă o dată, chiar dacă sunt implicați Radu Cristian, Nae Negrea, Dan Moldovan, Ciobănel, Tase, nimicul, alți 9 consilieri sclavi, care vor plăti în locul lui Cristian sau împreună cu el…chiar dacă sunt implicați toți aceștia, subiectul este despre patrimoniul Mangaliei.
  Dar vouă nu vă pasă!

  Comentariu by Mentalistul — 20 decembrie 2019 @ 21:30

 27. 1.Ozzy ai probleme.
  2.Te crezi prea destept si prea important.
  Esti nimeni si asta o vezi si tu in fiecare zi cand iesi pe strada.

  Comentariu by Anonim — 21 decembrie 2019 @ 0:00

 28. Dacă era cum scrii, nu mai avea rost să scrii.

  Comentariu by Mentalistul — 21 decembrie 2019 @ 9:04

 29. Pt. #23
  https://www.libertatea.ro/stiri/gelu-voican-voiculescu-agresat-la-ceremonia-de-comemorare-a-eroilor-revolutiei-2838903

  Comentariu by nabuco — 21 decembrie 2019 @ 15:17

 30. Our shoppe service is our Distinctive Promoting Point (USP).

  Have a loo aat my web-site – russian call girls in gurgaon https://www.toprussianescort.com/

  Comentariu by russian call girls in gurgaon — 22 decembrie 2019 @ 2:17

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress