Mangalia – politica locală

14 decembrie 2019

Facebook : Radu Cristian ieri 11:19

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:43

Primăria Mangalia a primit, recent, din partea Asociației Municipiilor din România (AMR), Premiul pentru Excelență în regenerarea urbană a spațiilor publice. Evenimentul a avut loc cu ocazia Galei AMR pentru anul 2019, la care au fost invitați reprezentanți ai primăriilor de municipii, din întreaga țară. Orașul nostru a fost premiat pentru accesarea celor mai multe proiecte cu fonduri UE, la nivel regional. Concret, în acest moment avem peste 20 de proiecte cu bani europeni, in diferite stadii, cu o valoare totala de peste 50 de milioane de euro. Unele sunt deja finalizate-Aleea Teilor, Parcul Evergreen, Faleza Neptun, Clubul Nautic, etc. Altele sunt în implementare – modernizarea stațiunilor Saturn și Neptun, restaurarea bisericii Sf. Gheorghe (monument istoric). În perioada imediat următoare, vom începe lucrările la alte 3 proiecte cu fonduri UE: reabilitarea unui număr de 17 străzi din oraș, modernizarea Pieței Republicii și a falezei Mangalia-Saturn. Totodată , urmează să semnăm contractele de finanțare pentru un nou Ambulatoriu la Spitalul municipal și achiziționarea de autobuze electrice pentru transportul urban. Alte proiecte sunt în diferite stadii de analiza și evaluare: construcția unei noi școli (Scoala 5), modernizarea iluminatului stradal, locuințe sociale, modernizarea Grădinii de Vară și construcția unei baze sportive cu bazin olimpic. În același timp, lucrăm la depunerea altor proiecte cu bani UE, care vizează reabilitarea infrastructurii în Venus, Cap Aurora și Jupiter. Iată, așadar, că orașul nostru exploatează la maximum oportunitatea atragerii fondurilor UE pentru reabilitarea infrastructurii din oraș și stațiuni, dar și pentru realizarea unor obiective cu potențial turistic. Precizez încă o dată că toate proiectele la care lucrăm acum au fost depuse încă de acum 2-3 ani, imediat după deschiderea axelor de finanțare. La proiectele cu bani europeni, procedurile de evaluare, analize și achiziții durează mai mult, întrucât sunt fonduri nerambursabile.

3 Comments

 1. Am boldat câteva cuvinte față de textul inițial, adică cum Aleea Teilor și Parcul Evergreen au fost finalizate cu bani europeni. Din câte știam eu, Mangalia e în Brexit. Pe blat, nu la declarații.

  Sunt foarte curios dacă vreun partid politic, organizații sau persoane fizice, excepție Ozzy, au ceva de comentat în masss media locală, județeană sau națională. Dacă nu o fac, atunci merită așa administrație.

  Comentariu by lucian visa — 14 decembrie 2019 @ 16:52

 2. D-le primar nimic fundamentat pe MINCIUNA nu…rezista ! Mai bine îl puneai pe Ciuraru sa-ti administreze contul,pentru că el suflă în iaurt si ti-ar fi spus că un text din acesta,odată intrat pe circuitul si in memoria lui nenea google,nu-l mai poti sterge,ca asa a pățit si el pe blogul asta unde i s-a scos la iveală postarea lui(chiar după ce a sters-o) in care te „balacarea” tare,după care a trecut la „pupincurit” !

  Comentariu by I.S — 14 decembrie 2019 @ 17:42

 3. https://www.stirisinoutati.ro/banca-elvetiana-romania-are-16-000-de-milionari-desi-62-dintre-romani-abia-si-duc-traiul/

  Comentariu by nabuco — 15 decembrie 2019 @ 19:14

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress