Mangalia – politica locală

28 noiembrie 2019

La doar 31 de ani, Dumitru Paris, candidatul USR, vrea să câștige Primăria Mangalia

Filed under: USR — lucian visa @ 17:23

USR Mangalia este prima formațiune, la nivel local – cu excepția, evident, a PNL-ului – care își anunță candidatul la fotoliul de primar. Acesta este Dumitru Paris, are 31 de ani, este navigator de meserie (a absolvit Academia Mircea cel Bătrân din Constanța) și, în prezent, este angajat al Serviciului Taxe și Impozite Constanța. Spune că a ales această din urmă meserie, întrucât „mai bine mai devreme decât mai târziu”, și-a dat seama că nu este făcut să își ducă viața pe puntea vaporului. Însă, mai spune candidatul USR la Primăria Mangalia, cei doi ani de muncă în administrație constituie o experiență foarte bună în relațiile cu cetățeanul.

La lansarea ce a avut loc la sediul formațiunii politice, alături de Dumitru Paris s-au aflat președintele USR Mangalia Semiran Abdurefi, Stelian Ion, deputat USR, Remus Negoi, președintele USR, filiala Constanța.

În cadrul conferinței de presă premergătoare lansării candidaturii, Dumitru Paris a declarat că are schițat programul pe care îl va propune, în lunile următoare, locuitorilor Mangaliei. Printre direcțiile pe care USR le dorește implementate la nivel local se numără atragerea de investitori – cei din localitate vor fi sprijiniți cu celeritate de către autoritatea publică locală, dar vor exista și facilități pentru agenții economici din țară și din străinătate, implicit aceste măsuri urmând să genereze locuri de muncă pentru locuitorii urbei.

Turismul local, la pachet cu masuri de îmbunătățire a infrastructurii și cu crearea de evenimente cultural artistice, constituie un punct important al platformei program, propusă cetățenilor Mangaliei. În cadrul conferinței de presă, Dumitru Paris a declarat că Mangalia și cele șase stațiuni ale sale au uitat, pur și simplu, cum este să beneficiezi de evenimente care să aducă zecile de mii de turiști cu care era obișnuit sudul litoralul, pe timpul sezonului estival.

„Turistul vine la mare fie cu trenul, fie cu mașina personală. În primul caz, el se lovește de un transport public comun deficitar, ineficient și poluator, axat numai pe operatori privați, ce nu au investit în mijloacele de transport de foarte mulți ani. Asta în timp ce, alte primării din țară, au reușit să acceseze fonduri europene pentru un transport public ecologic. În cel de-al doilea caz, turistul vine cu mașina personală. În stațiuni, locurile de parcare sunt extrem de puține, centura Mangaliei, deși putea fi terminată de mult, a rămas la stadiul de proiect, pentru că actuala administrație nu a considerat că este importantă. Nu poți face un turism modern punând povara numai pe investitorii privați. Trebuie să asiguri tu, primărie, infrastructura necesară, dar și evenimente de anvergură, cum este, de exemplu, în nord, NeverSea sau cum ați avut și aici, în sudul litoralului manifestări artistice, stopate fără niciun fel de argument”, a arătat Dumitru Paris.

Refacerea plămânului verde al Mangaliei, Pădurea Comorova, ciuntită fără milă în ultimii ani, o termoficare eficientă, care să reducă costul gigacaloriei, precum și o lege clară și eficientă cu privire la plajele litoralului românesc, sunt alte câteva subiecte abordate în cadrul conferinței de presă de la Mangalia.

Dumitru Paris a fost caracterizat, de cei trei colegi ai săi prezenți la tribună, drept un profesionist, care, în ciuda tinereții, are maturitatea și cunoștințele necesare pentru a prelua fotoliul de primar al Mangaliei. Deputatul Stelian Ion a mai adăugat faptul că, după trecerea primilor doi pași ai schimbării propuse de USR (rezultatele foarte bune la europerlamentare și prezența onorabilă la prezidențiale), urmează alți doi pași, de o importanță covârșitoare pentru viitorul României: alegerile locale și cele parlamentare, ambele cu o miză substanțial mai mare decât primele.

editiadesud.ro 28.11.2019

72 Comments

 1. Așteptăm programul.

  Comentariu by lucian visa — 28 noiembrie 2019 @ 17:28

 2. Este angajatul Primariei Constanta.Este un simplu referent . Locuieste in Constanta ,nu are competente manageriale ,despre ce vorbim? Oare Mangalia nu are oameni competenti ?Iar USR Mangalia a obtinut scorul partidului,nu putem spune ca a stralucit

  Comentariu by Anonim — 28 noiembrie 2019 @ 17:35

 3. ce mai rascolesc baetii din primarie dosarele de cadre.pacat ca nu au ce sa gaseasca la tinerelul asta.e posibil sa nu mai fie din nou cazul si sa schimbam macazul.

  Comentariu by anonim — 28 noiembrie 2019 @ 17:44

 4. Sunt un cetatean simplu ,nu sunt din primarie si spun ce simt si ce gândesc!!Am sperat ca USR v-a schimba ceva ,dar acum regret pentru ca i-am acordat incredere.Si inca ceva, acelasi stil de prezentare a abordat si rRadu când si-a lansat candidatura. Repet aceeasi abordare.

  Comentariu by Anonim — 28 noiembrie 2019 @ 18:14

 5. Fiind oamneni capabili, cei din servicii pregătesc mai multe variante. Dacă sondajele îl vor arăta pe Radu prea jos ca să mai câștige, nu trebuie să existe o alternativă ? Tânăr, fără pată și din Constanța. Mai ceva ca Radu fifty-fifty în 2012.

  Comentariu by lucian visa — 28 noiembrie 2019 @ 18:34

 6. Pt.5 Cata dreptate aveti!!!

  Comentariu by Anonim — 28 noiembrie 2019 @ 18:43

 7. Cu asta varianta de rezerva se vede de la o posta ca serviciile vor ca radu sa mai aiba un mandat
  Usr ul a iesit deja din cursa.asta daca vreodata a vrut sa intre in cursa.
  Baietelu e doar un iepure care sa sparga din voturi
  Mare dezamagire usr ul asta.asta daca vreodata a fost vreodata o speranta reala. Doar un foc de paie

  Comentariu by Wow — 28 noiembrie 2019 @ 18:47

 8. @5-Aha ! Deci daca nu-l mai au pe Sandel(fie-i țărână ușoară!) înseamnă că sunt in impas ?!

  Comentariu by I.S — 28 noiembrie 2019 @ 18:47

 9. „La lansarea ce a avut loc la sediul formațiunii politice, alături de Dumitru Paris s-au aflat președintele USR Mangalia Semiran Abdurefi, Stelian Ion, deputat USR, Remus Negoi, președintele USR, filiala Constanța.”-INTERESANT numai constanteni la lansare.Dar echipa USR Mangalia unde este? Doar acest Paris ,candideaza la Mangalia!!!!

  Comentariu by Anonim — 28 noiembrie 2019 @ 18:49

 10. Pt.7
  USR e în cursă pentru CL ca să acopere viitoarele pierderi ale PNL. Odată cu căderea PSD și chiar ALDE, e posibil să obțină 3-4 consilieri.

  Pt.9
  Candidează ca să facă din Mangalia micuțul Paris.

  Comentariu by lucian visa — 28 noiembrie 2019 @ 18:51

 11. Ce competente are acest tanar> Absolvent de academie si incasator de taxe si impozite de 2 ani la SPIT CONSTANTA. Pregatire vasta in administratie publica ,dar si in toate celelalte domenii,trebuie sa recunoastem.

  Comentariu by Anonim — 28 noiembrie 2019 @ 18:55

 12. Este importantă și pregătirea, dar mult mai important e să fi cinstit și să vrei să faci treabă neobosit pentru comunitate.

  Comentariu by lucian visa — 28 noiembrie 2019 @ 18:57

 13. Acest candidat duce USR in jos cu Daca mai avea o sansa sa ia 3-4 consilieri, acum sansele sunt minime. Pacat de tinerii din USR care s-au implicat si nu au puterea sa vada realitatea.

  Comentariu by Anonim — 28 noiembrie 2019 @ 18:59

 14. Care sunt tinerii din USR și unde s-au implicat ? Este adevărat că am primit în cutia poștală pliante cu Barna și Cioloș. Asta să fie implicarea ? Ca la Veorica, lipitul de afișe îți asigură bagheta de prim-ministru ?

  Comentariu by lucian visa — 28 noiembrie 2019 @ 19:04

 15. Cândva am avut un independent pentru care s-a făcut exit poll p’aci ! Eu nu-i mai am nr.de telefon.Se stie despre cine e vorba. USR este de fapt o stare de spirit care nu a fost încă infranta ! Printr-o mobilizare mare,civică,orașul își poate susține un independent pe care sa-l susținem că din partea USR-ului al nostru…nu al lor ! Forta usr este in online ! Folositi-o pana la nivel central.Asa se fac alegerile acolo !(stie cineva telefonul celui de care am pomenit- contactati-l !)

  Comentariu by I.S — 28 noiembrie 2019 @ 19:06

 16. Așteptăm un alt parizian sau maganian din partea PSD. Ca să știm ce candidați avem de (ne)votat.

  Comentariu by lucian visa — 28 noiembrie 2019 @ 19:13

 17. @16- de ce asteptam psd-ul ? E si momentul prielnic-politic !! Cred ca daca vine si Adrian Năstase care-și va face mutație maine…tot perdant va fi @

  Comentariu by I.S — 28 noiembrie 2019 @ 19:22

 18. DAN GEORGESCU…SE POATE ŞI ÎN MANGALIA

  Comentariu by Anonim — 28 noiembrie 2019 @ 19:22

 19. #18-Si il lasa la conducerea goldterm pe Bodnaras E. – psd-istul primarului…liberal ?!

  Comentariu by I.S — 28 noiembrie 2019 @ 19:29

 20. Am uitat sa scriu : cel din consiliu de administrație de la goldterm Inca nu e clar ca avem de a face cu USL in care a fost cooptat si USR !

  Comentariu by I.S — 28 noiembrie 2019 @ 19:34

 21. Doamne….. Ce țeapă! Pe ăsta nu-l votează nici câinii maidanezi. Se vrea ruperea electoratului. Miss Semiran a reușit să gonească toate persoanele credibile din USR Mangalia. Poate e bine pentru piticot sau nu.

  Comentariu by Popa Nartea — 28 noiembrie 2019 @ 19:47

 22. Un exemplu.La Domnești din inițiativă proprie locuitorii au înființat partid local : Initiativa USR Domnești si au iesit la vremea aceea pe locul doi după psd,dar înaintea pnl.Acum au sanse la locale !(stiu pentru ca acolo activează si fiul meu cel mare)

  Comentariu by I.S — 28 noiembrie 2019 @ 20:10

 23. O adevarata insulta la adresa unui municipiu.
  S-au terminat oamenii capabili in Mangalia, s-au terminat oamenii inteigenti si competenti in Mangalia… penibil.
  Singura menire a acestui Paris este sa nu lase voturile nemultumitilor sa se duca la alt candidat, ci sa le ia el care oricum nu reprezinta un pericol pentru actuala administratie. Simplu, dar jenant.

  Comentariu by Mng — 28 noiembrie 2019 @ 20:22

 24. Q.E.D.

  Comentariu by Mentalistul — 28 noiembrie 2019 @ 20:57

 25. Fraților vă scriu din pârnaie. Nu aveți cum să mai scăpați. De asta un make de-al meu vine la Mangalia să mai spargă ceva voturi și să bage 3 consilieri (văd că aici v-ați prins). La PSD se știe pune Felix tot unul care să aducă roadele coloniei Mangalia la județ. Mai bine vă supuneți de bunăvoie, Semiran nu are nici o vină serviciile conduc. De asta am respins toate candidaturile din USR și PLUS ale celor cu studii superioare să nu fie cine să candideze din Mangalia. Dacă trageți un ochian o să vedeți că și la Constanța avem oameni de-ai mei. Așa că puneți mâna la muncă și faceți ca albina că avem nevoie de miere.

  Comentariu by Radu Mazăre — 28 noiembrie 2019 @ 20:59

 26. Sunt cativa in USR impreuna cu Semiram care atata pot si atata fac. Iar ceilalalti care pot nu se mai implica si probabil vor parasi barca.

  Comentariu by Anonim — 28 noiembrie 2019 @ 21:07

 27. Deja am parasit-o acum 5 ore. Salutare acum inteleg de ce nu voiati oamen care mai stiu politica. Sa ii prostiti mai usor.

  Comentariu by Sile — 28 noiembrie 2019 @ 22:40

 28. Bafta!
  PARIS DUMITRU (2011)(Facultatea de Marina Civila)(Navigatie si transport maritim si fluvial – ZI)
  dar la 31 de ani singurul voiaj „adevarat” a fost cel de nunta …

  Comentariu by nabuco — 28 noiembrie 2019 @ 23:42

 29. https://www.cotidianul.ro/atat-i-a-dus-mintea-pe-tinerii-usr-isti/

  Comentariu by nabuco — 28 noiembrie 2019 @ 23:57

 30. PNL Mangalia nici nu trebuie sa siu faca campanie electorala la alegerile locale din 2020 cu un asemenea candidat din parte USR singur Radu Cristian il face varza.

  Comentariu by cetatean — 29 noiembrie 2019 @ 5:05

 31. Gogosi cum de puneti botul la asa ceva e un soricel teleghidat de radu pt campania urmatoare!

  Comentariu by ipsi — 29 noiembrie 2019 @ 8:24

 32. https://www.replicaonline.ro/usr-si-a-anuntat-candidatul-la-primaria-mangalia-lucreaza-la-spit-constanta-si-inca-n-are-buletin-de-mangalia-410275/

  Comentariu by Mentalistul — 29 noiembrie 2019 @ 13:44

 33. Oricine ar veni primar la Mangalia, tot ar fura. Si eu as face la fel. Si tu si restul. Asta e instinctul romanesc.

  Comentariu by Anonim — 29 noiembrie 2019 @ 15:50

 34. Sa se duca de unde a venit și să- și ia și susținătoare a cu el.

  Comentariu by Ana — 29 noiembrie 2019 @ 16:56

 35. Noua nu ne trebuie un băiat ok.Noua ne trebuie un profesionist,un gospodar și mai ales un manager cu viziune.Ori,pe acest tânăr ce-l recomanda.Nu ne -a spus dacă este căsătorit,dacă are copii?Ce ni s – a spus despre el,doar ca este referent(încărcător de taxe și impozite) de doi ani.Asta este expertiza lui in administratie sau in alt domeniu de activitate.

  Comentariu by Anonim — 29 noiembrie 2019 @ 17:05

 36. Un primar virtual trebuie sa aiba cunostinte temeinice de administratie, management financiar, economic, de contabilitate bugetara,personal, etc. Asadar viitorii candidati trebuie sa puna mana sa invete,discutia cu cetateanul trebuie sa fie profesionista.Sa stie ce informatii sa solicite de la personalul administrativ, sa analizeze daca acestea sunt corecte si pertinente.Oricum dupa ultimul raport al Curtii de Conturi un miracol mai poate aduce activitatea pe linia de plutire.

  Comentariu by Ella — 29 noiembrie 2019 @ 17:20

 37. La 23 de ani, de când s-au instaurat veneticii în scaunul de primar, vine un june de C-ta fără domiciliu in Mangalia să ne arate că tot proști am rămas. Nu? Hai SICTIR!!

  Comentariu by Anonim — 29 noiembrie 2019 @ 18:36

 38. ctind despre el remarc ca i se atribue numeroase realizari profesionale.oare ce realizari are un functionar la spit?
  implicari in actiuni civice..care s alea?o fi luat parte la vreo igienizare de plaja anul asta in campanie nu?marete realizari.
  sefa de partid din oras spune ca nu conteaza ca omu e navetist si ca pana mai ieri nu stia cam pe unde vine mangalia.halal partid.
  cand e vorba despre ce ar vrea sa faca in oras aceeasi limba de lemn din ultimii 30 de ani.
  cum oare cuun astfel de candidat la primar am putea vota vreodata membrii lui de partid in CL?asta e partid sau ce?
  pe fb are numai incurajari.dar daca te uiti sunt venite de la niste oameni care nu s din mangalia.numai din alte judete.
  deci..vom vota in CL niste oameni de genul celor care l propun pe acest paris?eu nu.usr ul demonstreaza ca este doar o adunataura de tineri profitori care nu vor decat sa ajunga si ei la ciolan.

  Comentariu by wow — 29 noiembrie 2019 @ 23:13

 39. Spuneti -mi va rog un motiv pt care dacă maine ar fi alegeri locale la Mangalia ar trebui să votăm USR Mangalia,raportandu-ne la candidatul pentru funcția de Primar.

  Comentariu by Anonim — 30 noiembrie 2019 @ 9:24

 40. PT 38 Aveti dreptate.chiar foarte multe.Fiind referent este angajat pe un post ce necesita studii medii.Despre ce vorbim?Oare este doar absolvent de studii superioare sau licențiat?

  Comentariu by Anonim — 30 noiembrie 2019 @ 12:07

 41. Pt.39
  Dar de ce trebuie sa votam USR? De ce atata caz pt USR? Cu ce au demonstrat ca sunt mai presus decat PSD, PNL,etc? Doar ca au strigat in gura mare tot felul de lozinci, pe care ulterior le-au trecut cu vederea, doar pentru ca sunt tineri si atat? Nu este suficient, sa fii tanar si sa faci doar zgomot, fara nimic palpabil. Si cand, in sfarsit trebuie sa faci ceva, faci un mare fissssss. Uitati-va pe cine au propus la prezidentiale si este graitor. Asa cum, de altfel, vor obtine si la Mangalia, nimc! Ce consilieri, care consilieri, ii cunoaste cineva? Prostii!

  Comentariu by Anonim — 30 noiembrie 2019 @ 12:36

 42. 1.Tânărul cred ca este ok,dar lumea a fost învrăjbită de atatia ani ca nici nu îl mai lasă să vadă cu ce propuneri si soluții vine.
  2.Usr Mangalia este zero barat și au un electorat de conjunctură.Cei din conducere sunt foarte slabi și tocmai de aceea li s-a adus un om ceva mai pregătit și curat.
  3.Valul de critici în mediul online este stârnit de ofticosul de Ozghiun Menabit alias Ozzy sau Mentalistul.Spera să fie el în locul acestui băiat.

  Comentariu by Johnny B. — 30 noiembrie 2019 @ 16:23

 43. explica ne noua astora mangalioti invrajbiti ce suntem ce solutii si propuneri ar putea avea un tinerel care in putinii ani de munca pe care ii are la stat a dovedit ce? propuneri si solutii avem toti.dar pana a le pune in aplicare…sa fim seriosi. a condus ceva pana acum baietelul asta?masina poate sau nici pe aia cum trebuie,.

  pentru mine ofticosul de care spui are doua mari atuuri..e mangaliot si de cele mai multe ori stie ce vorbeste.
  si sa nu uit , a avut curajul sa ridice glasul.

  Comentariu by wow — 30 noiembrie 2019 @ 16:39

 44. @42Esti un bou …pentru pnct2 In rest îl las pe Ozzy !

  Comentariu by I.S — 30 noiembrie 2019 @ 16:42

 45. https://www.telegrafonline.ro/usr-vrea-tribunale-populare-ca-pe-vremea-stalinismului

  Comentariu by lucian visa — 30 noiembrie 2019 @ 16:51

 46. @42Stii de ce esti un bou? 1 Pentru ca spui: „…li s-a adus” ,de parcă toți din Mangalia ar fi niște idioți si ei nu vad asta ! 2.Voi pupincuristii lui Radu.C nu realizați că prin „miscarea asta” de curvă imbuibata,care-si permite să cumpere in campanie – pe fata- un partid,reducandu-l la zero credibilitate ii va aduce la vot…exact inversul de potențial electoral pe care a încercat sa-l anihileze ! De aici in colo orice candidat credibil va avea sanse prin vot negativ ! USR nu este un partid credibil in Mangalia,dar starea de spirit indusa de ei si diaspora,mai ales dupa 10 Aug.2018 sta ascunsă în spatele buletinului de vot,oriunde in tara…Si impotriva liberalilor si cu atât mai mult a psd-istilor! Clasa politica de decât!

  Comentariu by I.S — 30 noiembrie 2019 @ 17:10

 47. @45-Probabil ca daca-i înghite psd-ul înainte vom ajunge si acolo ! Da’ pana acum in 3 ani …am fost departe de stalinism ? Ati votat cu Veorica…numai asa ca sunteti impotriva lui Radu,sau numai sunteti ? Vine Tusac,că vad ca ati intors telegraful p’aci ?!!

  Comentariu by I.S — 30 noiembrie 2019 @ 17:21

 48. Un moș senil ca tine IS-ule știe doar să jignească sau mai poate și altceva?Altceva în afară de pipi în pantaloni.

  Comentariu by Anonim — 30 noiembrie 2019 @ 17:40

 49. Cu două des’te! Mai pot face pipi si-n gura ta !

  Comentariu by I.S — 30 noiembrie 2019 @ 17:46

 50. Ia zi unde a fost jignirea ! Partidul Comunist avea năravul sa-i considere pe opozanți-dusmani de clasa ! V-ati împărțit în două si restul sunt: dusmani de clasa ! Auzi la ei- că venim cu tribunalul poporului !

  Comentariu by I.S — 30 noiembrie 2019 @ 17:53

 51. Am să scriu opinia mea. Este doar o opinie de astăzi.

  „Necunoscute sunt căile Domnului!”
  Ori astrele…ori serviciile…ori Karma… ori calculul probabilităților… fiecare pe cine vrea să dea vina. Ceva face să se ajungă la alegeri la următoarea situație: votul va fi dat intre Radu și X. Restul nu vor conta, nu vor primi voturi. Se vor pierde în total poate 1.000 de voturi, nici măcar 2.000. Stați să vedeți și cu ce vine PSD! Va fi un candidat foarte atacat chiar de către simpatizanții PSD.

  Votul nu este același pe partidele la locale, așa cum este deținut de partide la alegerile parlamentare. M-a enervat diletantismul ori limita capacității unora care fac politică de 10-20 ani, care individual nu au adus niciun aport vreodată, nu au fost în stare să aducă voturi, doar s-au folosit de voturile partidului de fiecare dată ca să obțină vreo poziție,..zic că m-a dezamăgit diletantismul unor politicieni locali care încercau să-mi insufle ideea că dacă vor avea toate partidele câte un candidat, atunci va câștiga Radu după calculul rezultatului pe turul 1 la prezidențiale. Auoleu, slabilor!! Oamenii din politica locală trebuie înlocuiți. Mangalia pierde din cauză că tolerăm acești slabi și oportuniști, care nu au viziune nici pentru ei insiși, nu au potență politică cu nume propriu. Politica s-a schimbat, nu mai merge ca în perioada în care exista o dreapta contra stânga. În Europa trendul este sa câștige mișcarile politice locale contra partidelor convenționale. Vezi USB, care înainte era mișcarea politică locală a Bucureștiului. A devenit partidul USR, adică a devenit ceva împotriva căruia lupta USB: obediența de partid, impunerile de la centru, extremismul în manifestare de partid, etc
  Echipa căștigătoare se face cu oameni care au fiecare în parte o potență personala, iar împreună devin o echipă mai puternică, pentru câștig. De aceea își permit cei de la Constanța să subjuge Mangalia, pentru că avem puțini politicieni locali cu coloană vertebrală. Astfel candidatul pentru oricare partid este impus de la Constanța, iar cei din partidul local devin lacheii impusului, care va fi în continuare obedient Constanței, care l-a desemnat candidat. Clientela politică de la centru sau a celor de la Constanta este potolită cu sifonarea bugetelor și cu jaful asupra Mangaliei. De aceea atâta aroganță pe cei de la Constanța sau de la Centru, iar USR iată că nu face excepție.
  Reacția Mangaliei a fost unanimă, cumva USR a ajutat Mangalia pentru că a aprins flacăra sentimentului de apartenență la oraș în toți mangalioții, prin proasta decizie pe care au luat-o. În acest dezaprobiu general în Mangalia identific și nemulțumirea față de Radu Cristian. Pentru USR Mangalia a fost o decizie care îi duce în neființă, înainte de a se naște, precum un avort; dar pentru Mangalia a fost o decizie bună, deoarece este un pas pentru a aduna toate voturile anti-radu către un pol, oricare va fi. Oricum știm toți că USR Mangalia nu avea nicio șansă să căștige primarul, doar dacă l-ar fi adus pe Michael Jackson să candideze. Nu înțeleg de ce atâta tragedie pentru că s-au asigurat că vor avea un candidat care e ca și cum n-ar fi. Mai mult, consolidează ideea că Mangalia trebuie să-și aleagă un primar care trebuie să cunoască problemele și sufletul Mangaliei. Astfel astrele se vor așeza să avem la alegeri doar 2 opțiuni de votat: Radu Cristian versus X, candidatul Mangaliei.

  Pe cine credeți că va vota majoritatea: pe Radu sau pe X (oricare ar fi X)?
  E clar că decizia USR de a pune în cal mort să candideze este o lovitură pentru Radu Cristian.
  Dacă astrele se așează astfel ca (la negocierile dintre partide) Mangalia să fie cumpărată de Radu Cristian – adică dacă toate partidele pun candidat câte un Paris din Constanța, pentru că asta a cumpărat Radu cu banii jefuiți din bugetul local – nu este utilă să existe și o opțiune a Mangaliei, așa cum am anunțat că voi candida? Am ținut flacăra aprinsă.
  Dacă partidele pun cai morți să candideze și nimeni altcineva cu șanse nu există la partide, se va ajunge în situația în care Mangalia va trebui să voteze între Radu și Menabit. Unde credeți că se vor duce cele mai multe voturi, ale celor minim 20.000 de votanți care vor fi prezenți la vot?
  Astrele se așează astfel după un plan pus la punct sau este doar o coincidență?

  Comentariu by Mentalistul — 30 noiembrie 2019 @ 18:49

 52. Iaca aci încă o atitudine taman că aia de la @46 ! Si daca „astrele” sau cei cu ochi albaștri vor scoate candidați X,X1,X2…care împreună fac o,atunci pe vot negativ voi vota cu Menabit Paris ! Macar stiu ca nu gândește că un comunist imbuibat cu bani de la stat.Macar el stie ce inseamna sa te descurci într-o afacere ,stie ce inseamna sa asiguri salariu unor angajați,în fiscalitatea oprimanta a sistemului ! Ca tot ne împinge cineva p’aci catre ideea că ăștia noi sunt stalinisti,macar sa nu ajungem in oras sa arătăm cu degetul amenințător catre cei care asigură salariile bugetarilor si pensiile pensionarilor…ca pe vremurile staliniste că fiind niste „mandatari” inchiaburiti !

  Comentariu by I.S — 30 noiembrie 2019 @ 19:18

 53. Concluzia: În Mangalia se va schimba politica. Cei vechi nu vor mai avea loc toți. Si în 2016 au plecat o serie. Vor pleca și acum. PSD va lua mai puțini consilieri. De PNL nu mai vorbim, pentru că este posibil să scoată nici 4 consilieri. USR se stinge ca o lumânare. ALDE se desființează pe național până la vară. UNPR fuzionează cu PSD, dar e doar un joc de glezne la un picior care nu mai există. PMP înseamnă doar Băsescu, iar Băsescu nu candidează la alegerile locale. Pro România Mangalia s-a vândut lui Radu (după cum văd ilegalitățile din Portul Turistic…).
  Privesc la partidele din Mangalia și mă întreb cine vor umple restul de locuri din Consiliul Local. Ori mă întreb cine să se bată cu Radu, ca să fie izgonit cu șleahta lui de nemernici.
  Hai, eu am ținut flacăra aprinsă! Am fost insultat de către cei din aceste partide, aceeași care astăzi nu știu să vină cu soluții. Cei fără potență (din partide) spun că nu voi reuși ceva singur. Păi nu mai sunt singur. Tot ce au pierdut partidele s-a dus undeva. Cum nu au avut unde să se ducă în altă parte, au ajuns în singurul loc posibil.
  Deci.. Hai PSD cu Tase si Ciobănel candidați pentru consiliul local! Hai PNL cu Ciuraru, hai cu Stan, hai cu Griguță, hai cu Filip! Hai USR cu Paris! Mi-am luat-o pe piept atâția ani, cu curaj. Am știut să lupt.

  Am să lupt în continuare cu o strategie clară: cine nu sunt cu Mangalia, îi las fără voturi. Intrebați-l pe Radu dacă mă pricep.
  Fiecare vot pentru un Paris de-ăsta este un vot pentru Radu, pentru că fragmentează votul anti-Radu.
  Bre USR, știți că nu aveți șanse cu un navetist, la ce să mai fragmentați votul? Vă dați seama de situație? Orice campanie pentru Paris o văd ca pe o acțiune împotriva Mangaliei, adică vă devine partidul mai important decât Mangalia. Pentru mine a fost Mangalia mai importantă decât orice partid.

  Comentariu by Mentalistul — 30 noiembrie 2019 @ 19:44

 54. Primesc SPAM „binevoitor”! De parca as candida si eu !

  Comentariu by I.S — 30 noiembrie 2019 @ 20:36

 55. In atentia USR-Mangalia ! Cum dracu – La unii muma si la altii ciuma ?! (sau ciuma e la cei care …se vand pe cativa arginti) „Regulament pentru sustinere candidat comun” https://www.hotnews.ro/stiri-politic-23524838-dan-barna-vom-adopta-regulament-prin-care-usr-putea-sustine-candidati-independenti.htm

  Comentariu by I.S — 30 noiembrie 2019 @ 23:03

 56. Regret,invidie și multă frustrare in comentariul Mentalistului ca nu l-au acceptat pe el.

  Comentariu by Anonim — 1 decembrie 2019 @ 0:37

 57. Pt 56:
  Nu ar fi fost logic să restrâng aria în care să mă desfășor. Să intru la USR nu eu aș fi câștigat ceva, ci USR. Imaginează-ți ce poziție prindea USR în Mangalia dacă eram candidatul lor. Dar eu aș fi pierdut din simpatizanți.
  Poate va veni momentul când toate partidele vor sprijini un candidat unic contra lui Radu Cristian. Ca să se întâmple asta, trebuie să realizeze că dacă o țin cu propriul candidat pierd mai mult decât dacă își negociază participarea la o alianță.

  Comentariu by Mentalistul — 1 decembrie 2019 @ 9:24

 58. Te-ai face frate si cu dracul numai sa prinzi si tu un ciolan. Ioc domuz pentru tine, doar fasole ! Hai, la multi ani, tatare, te astept pe platou !

  Comentariu by Anonim — 1 decembrie 2019 @ 11:05

 59. https://evz.ro/planul-pentru-lichidarea-psd-ului-pus-la-punct-revolutie-dupa-gestul-lui-badalau.html

  Comentariu by lucian visa — 1 decembrie 2019 @ 13:21

 60. Măi oameni buni dar acest băiat Ozzy este sănătos la cap sau nu ? Chiar se visează primar . El nu este în stare să se ocupe de el dar vrea să se ocupe de orașul nostru nu ? Muncă nu are , o căsuță a lui nu are , nu are o haină pe el , dantură nu are , un venit lunar nu are ,de mințit minte f mult , am înțeles că are datorii f mari inclusiv la Dragoș Angelescu ( 2000 euro ) , plus că cere bani de țigări de la toți cunoscuții care acum îl evită …….poate ajunge primar la pădurea Hagieni

  Comentariu by Anonim — 1 decembrie 2019 @ 14:19

 61. @59-Tomac vine acolo cu o idee politica vehiculata si p’aci de alianta de opozitie locala.Badalau este încă o forță în Giurgiu.Un fost secretar gen. de psd iesit din stadiul de „conserva” a luat apărarea lui Badalau(bineinteles după criterii electorale) însă a facut-o cu aceeași metodă că a Veoricai: da pe ioan Rus,dar pe Basescu…etc nu i-ati vazut? Ce nu spun „agenții de influenta” de la evenimentul e că de fapt psd-ul prin Ciolacu,Firea si altii au luat atitudine vehementă împotriva ziselor lui Badalau! Ce nu mai spun ei,e ca ăștia vor sa reformeze psd(Si fie vorba intre ni-ieste un lucru necesar) si acest lucru nu se poate face fără de dePRM-părea partidului- partid de stânga…nu de extremă stânga! Evenimentul zilei are ceva de spus despre Orlando( care l- a întrecut si pe Costin si pe Mitraliera) cu „unde-i sobolanul”…In concluzie „guzganii” care au dus psd-ul aici sunt prm-iștii si mai ales Olguta cu mărirea salariilor la bugetari si pensii aplicate strâmb,ceea ce a creat mai mult dihonia decât avantaj electoral.Dupa 30 de ani prm-iștii din psd încă nu realizeaza ca salariile bugetarilor si pensiile le asigura cei din sistemul privat si cei din diaspora.Dusmanii…care au părăsit țara,pentru un loc de munca,inclusiv cei care”vorbesc limbi straine” sunt cei mai capabili romani-altfel nu erau primiți p’acolo ! PRM nu realizeaza ca in 30 de ani comuniștii au făcut ca „victoria clasei muncitoare” sa fie o GOGORITA !
  ..

  Comentariu by I.S — 1 decembrie 2019 @ 14:30

 62. @50 N-ai nicio grijă ca in oras sunt si oameni care nu au creierul făcut pane de primari că Iorgus sau Radu.C Si pentru că ai spus de Ozzy care se luptă p’aci cu morile de vânt tinde la primar la pădurea Hagieni esti chior si nu vezi ca avem pe unu’ cu 80 de ha in Comorova si unu „ofticat” că n-a reușit să mai adune de p’acolo decât 40 de ha ?! Deocamdata nu avem un contracandidat credibil si vrei nu vrei mai bine ii dai „de mila” o porție de fasole cu carnati…ca din partea lui Radu.C,pentru că atacandu-l in permanenta ii faci rău…primarului tau ! Ia zi ceva si de Paris ! Ala-i bun – nu ?

  Comentariu by I.S — 1 decembrie 2019 @ 14:57

 63. @50- https://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/vreau-sa-le-mananc-ficatii-primarii-din-mangalia-si-harsova-acuza-echipa-romania-te-iubesc-ca-face-reportaje-la-comanda.html

  Comentariu by I.S — 1 decembrie 2019 @ 15:08

 64. #52
  Înțeleg frustrarea de a nu fi fost băgat în seamă de Iorguș!
  Dar până o lua pe arătură și să îi puneți unul lângă altul la realizări,arată multă ură!
  Iorguș are sute de apartamente pentru oraș contruite ,câte are rca?
  Iorguș a dat sute de locuri de casă concesiune ,să spuna cineva care a dat șpagă pt asta! Câte locuri de casă a dat rc?
  În mandatele lui Iorgus erau zeci de firme care lucrau pt UAT Mangalia care însemnau peste o mie de muncitori care duceau o pâine acasă! Câte firme din Mangalia mai lucrează cu primăria? 0
  În timpul lui Iorguș,orașul Mangalia a fost ales de câteva ori,cel mai frumos oraș din România și avea un festival devenit celebru! Acum avem cel mai îndatorat oraș din România și nici un festival!
  Iorguș a sistematizat și asfaltat cartierul Coloniști! Cum arată Coloniștii?
  De aceea vă spun că nu aveți bună credință și vă doresc să scăpați de frustrări!
  Nu o să vă răspund( decât dacă o să îmi demontați argumentele) !

  Comentariu by Zozo — 1 decembrie 2019 @ 16:39

 65. Vor să fie convingători cu denigrări despre mine cei care au scris astăzi pe o coroană funerară „La Mulți Ani, România! PNL Mangalia”?

  Ne faceți de rușine în toată România. Am ajuns să vedem la „România, te iubesc!”, la „Apropo Tv”, la Digi TV, în toată presa scrisă din România, cât de incapabili sunteți sau cât de proști sunteți. Dacă o prinde un jurnalist pe asta, iar își amintește țara că cei din căruța de la Caracal s-au mutat la mare.
  Sunteți la putere și mă atacați de parcă voi ați fi în opoziție? V-a intrat deja în cap că ați pierdut alegerile locale?
  „La Mulți Ani, România!” pe coroană funerară? Și aveți ipocrizia să credeți că mă puteți denigra? Nici dacă toți Răducii, Colgiii, Ciurarii, Nichiții etc. v-ați aduna materia cenușie de la fiecare, nu reușiți un artificiu de gândire.

  Comentariu by Mentalistul — 1 decembrie 2019 @ 19:44

 66. De unde ati scos-o p’asta că nu m-a băgat în seama ? Șefii direcți mi-au fost viceprimarii,ultimii fiind Scarlat,Visa,Stamate. Am lucrat cu buni profesionisti Moldovan,Nicu Bacila,Dana Filip,Cami Toia si multi altii.Pe ei sa-i întrebați dacă au ceva a-mi reprosa ! Dealtfel nici Iorgus nu o face,însă l-am părăsit când am inteles ca are nevoie de un yes man si am abandonat din proprie initiativa barca pana sa port zeghe ! Si bine am facut.Vedeti ce s-a întâmplat cu „dr. Vice” un adevarat yes Man,purtat acu prin instanțe! Nu făgăduiesc că s-au făcut lucruri bune! Țineți cont ca a adus trei garnituri de oameni bine intenționați si nu etau

  Comentariu by I.S — 1 decembrie 2019 @ 19:59


 67. Si nu erau lipitori de afișe. Între timp l-au părăsit si altii.Eu nu compar realizări între cei doi primari…ci „asemanari” si mai ales caracter,dorința de inavutire,care sa fiti convinși că nu se fac cu măsuri legale !Referitor la atribuirea de terenuri ptr. locuinte,credeti ca asta nou n-ar fi facut-o si el,cu mari avantaje electorale- nu cu șpagă cum spuneti.E vorba de conjunctura si legislație Și Iorgus si Tusac au ignorat legea privind retrocedarile(sunt acorduri U E si drepturile omului in sensul asta) si chiar au fost stopate prin lege la un moment dat,atribuirea de noi terenuri pana nu se incheie retrocedare.Paul Foleanu in campanie electorala a afirmat că „ai lor” vor rezolva asta într-o lună.Vax ! Ion Iliescu a spus asta la Satu Mare :asta cu retrocedare e un moft ! Si asa a ramas si la Radu care mai baga si o grămadă de bani in avocați si pune pancarte pe parcul Diana unde e vorba de retrocedare frauduloasa(Tusac) stie mai bine.Am multe de spus dar concluzionând nu e vorba de ură pentru unul dintre ei,ci o ură impotriva…neotovarasilor !

  Comentariu by I.S — 1 decembrie 2019 @ 20:19

 68. 1 Decembrie, festivitate si la Mangalia. Ca a intirziat primarul vreo juma de ora, parca mai conteaza…
  Mai urmaresc festivitati la altii, cind se intoneaza IMNUL, toata suflarea e in picioare si o liniste „de mormint”.
  Revin la Mangalia, se intona imnul. Nu stiu citi l-ati auzit. O vorbarie, tigari si cafele.
  Pacat, multi dintre participanti, fosti militari…zero .
  Se depuneau coroane in cinstea eroilor si lumea formase coada la fasole.
  Alo, „creierele” din primarie, care v-ati ocupat de organizare – de ce trebuia data fasolea in piata, linga monument???

  Comentariu by pop — 2 decembrie 2019 @ 10:45

 69. #pt 68. Punctualitatea tine de educatie si bun simt. N-ai sa vezi asa ceva la piticul mincinos. El considera ca daca intarzie este si pretios. Atat respect datoreaza celor de la Garnizoana care stau in frig, cetatenilor care vor sa fie mandri de orasul lor si nehalitilor care mananca fasolea anuala.Despre coroana cu ,,La multi ani” a fost desertul de dupa fasole sau aperitivul.Va dati seama cam cine ne hotaraste viata si viitorul copiilor ?De-alde Ciorix, Didi pacanea,sefa de la turism care ne pangareste monumentul prin depunerea de coroane ( nu am retinut numele), Nichita -marele om de afaceri si cult de calca in strachini,Stamate- marele politolog, Ciuraru,tanti Jana,Ionita samd

  Comentariu by Mangaliot — 2 decembrie 2019 @ 12:49

 70. soc si groaza cum ar spune un clasic in viata.
  facebook:discutii pe marginea parisului.
  a aluia de se vrea primar.o doamna sefa de usr pe mangalia ii apostrofeaza pe cei ce i sunt impotriva cum ca ea l a vrut si l a selectata iar catorva le a si spus ca n au calitati de usr.
  halal partid.
  un partid nascut mort cu astfel de oameni.si parea a fi talent.dar a murit speranta.un soi de elitism d ala prostesc cum nu s a mai vazut de mult pe meleagurile noastre.
  doamna nu se ia nimeni , sa zicem de faptu ca agamita asta nu e din mangalia.dar ce l recomanda?ce fapte marete a facut?un make pus de unchi su sau cineva din familie la spit.ca sa nu stea baetelu pe mare ..ca e greu..si bate valu..
  sa fim seriosi.a muncit fix 2 ani la spit.si a obosit.dar are vise marete.asta e cu mintea odihnita.
  cu toate ca daca ne uitam la reprezentantii celorlalte partide ne ia durerea de cap.
  pnl ul la putere vine si se si lauda cu o coroana pe care scrie la multi ani.
  pro romania are ca si conducator un dansator/ospatar.
  psd ul are un fotbalist.
  toti cred ca sunt reprezentativi ptr oras.
  si gasca aia de usr isti plini de ei ii mai criticau pe mangalioti.ca n au facut nimic pana acum
  cam ce sa faca?pai sa se inscrie in usr.daca sunt acceptati de doamna sefa.ei fiind mai toti din alte orase.
  mai penibil de atat nici ca se poate. nenea iancu cred a i invidios deja.i am depasit asteptarile

  Comentariu by wow — 2 decembrie 2019 @ 14:00

 71. Nu e niciun usr-ist p’aci ? Ar fi o solutie pe care am postat’o la @55 ! Hei,cocoana eu nu stiu turceste ! Poate te lasi lămurită de Menabit ! Sau ai fost pusa sa impartiti votantii lui…si atat ?! Candidat comun poate fi si altcineva,nu neapatat el ! Postati asta acolo,sau chiar catre USR central.

  Comentariu by I.S — 2 decembrie 2019 @ 15:39

 72. https://www.g4media.ro/surse-klaus-iohannis-le-a-cerut-liberalilor-sa-sustina-alegerea-primarilor-in-doua-tururi-de-scrutin.html

  Comentariu by I.S — 2 decembrie 2019 @ 16:17

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress