Mangalia – politica locală

21 noiembrie 2019

Au început lucrările de modernizare în stațiunea Neptun-Olimp

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:28

Comunicat de presă

Primăria Mangalia a început, recent, lucrările de reabilitare și modernizare pe mai multe străzi din stațiunea Neptun, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, în valoare de aproximativ 23 de milioane de lei. Proiectul de dezvoltare turistică din stațiunea Neptun-Olimp reprezintă continuarea programului de modernizare a infrastructurii turistice din stațiuni, concretizat prin reabilitarea falezei Neptun – zona ”La Steaguri”, inaugurată în anul 2015, tot cu fonduri UE. Actualul proiect are ca obiectiv valorificarea potențialului turistic din zona de sud a litoralului și se referă la modernizarea stațiunii Neptun-Olimp, reprezentativă pentru litoralul românesc. Potrivit documentațiilor tehnice, atât în Neptun, cât și în Olimp, vor fi reabilitate și modernizate următoarele străzi: Scriitorilor, Delta, Gării, Crinului, Plopilor, Școlii, Aleea Steaguri, Vilele Speciale și Faleza Neptun. Totodată, se vor reface trotuarele și sistemul de iluminat public, vor fi amenajate parcări pe străzile Scriitorilor, Gării,  Plopilor și Aleea Steaguri.

    Modernizarea sistemului de iluminat public, rutier și pietonal pe străzile ce fac obiectul proiectului implică corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată – tip led, cu durată mare de viață. În acest sens, la trecerile de pietoni semnalizarea vizuală va fi alimentată cu energie regenerabilă, verde, prin sistem de plăcuțe fotovoltaice. De asemenea, pe străzile Gării și Crinului vor fi amenajate piste de biciclete, iar la intersecția străzilor Gala Galaction, Ferdinand și Trandafirilor va fi amenajat un sens giratoriu pentru fluidizarea traficului rutier. ”Acest proiect vine în completarea modernizărilor făcute la faleza Neptun – zona ”La Steaguri”, dar și la tronsonul de faleză Jupiter-Neptun. Este un proiect destinat atât turiștilor, cât și locuitorilor din Neptun și Olimp. Modernizarea infrastructurii rutiere de către Primăria Mangalia contribuie la revitalizarea stațiunilor din sudul litoralului, alături de investițiile din mediul privat, care s-au accelerat în ultimii ani”, a declarat primarul Radu Cristian. El a reamintit că Primăria Mangalia are deja în implementare un proiect asemănător în stațiunea Saturn. Lucrările de modernizare a stațiunii Saturn sunt în plină desfășurare, iar în perioada imediat următoare va fi demarat un alt proiect cu fonduri UE, respectiv reabilitarea falezei Mangalia-Saturn. „Iată, așadar, că Primăria Mangalia a reușit să atragă fonduri europene considerabile pentru dezvoltarea stațiunilor turistice din sudul litoralului, ceea ce va duce, implicit, la creșterea numărului de turiști pe durata sezonului estival”, a mai adăugat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

mangalia.ro 20 noiembrie 2019

59 Comments

 1. Lucrările la Saturn stagnează de multă vreme. Se pare că vor stagna până expiră termenul și apoi proiectul se va face cu bani locali, luați din împrumuturi. Să vedem dacă și la Neptun se vor opri la frezatul asfaltului.

  Comentariu by lucian visa — 21 noiembrie 2019 @ 16:31

 2. Asta inseamna sa fii primar, sa fii escroc, mincinos, incompetent, frustrat, caracterizat de o mare rautate asupra oamenilor. Orasul doarme, suportandu-l pe acest nemernic care a distrus la propriu orasul, inca din 2012. Sa nu mai ai unde parca in ziua de azi, anul 2020 aproape, oras turistic intre ghilimele. Om mai prost ca asta nu a existat in Mangalia.

  Comentariu by Anonim — 21 noiembrie 2019 @ 17:23

 3. Domnul Lucian, aveti perfecta dreptate. In Saturn, lucrarile s-au stagnat, sper ca nu s-au terminat si atat a fost modernizarea!!! Sper ca nu fac santier din tot litoralul, doar de dragul campaniei ce va urma anul viitor, in cadrul alegerilor locale.

  Comentariu by Klaus — 21 noiembrie 2019 @ 21:31

 4. Ba da! Și, că de obicei, vor găsi vinovați… Din cauza cărora nu pot să facă nimic… E totul bine pus la punct, Sint minți bolnave. Mincinoși, hoți,distrug totul cu ura.

  Comentariu by Anonim — 21 noiembrie 2019 @ 23:06

 5. Tot DAF TRANS si acolo? Bai chiar nu ii mai vede nimeni pe astia? Cum dracu firma primarului castiga toate licitatiile ?

  Comentariu by Anonim — 22 noiembrie 2019 @ 3:13

 6. Pe masinile care transporta ce transporta in zona Sos. Constantei, unde se executa asa zisele parcari, ce credeti ca scrie pe ele ? Cucor. Ce coincidenta. Nasul de botez. Hoti de prima clasa. Fmm de jeg.

  Comentariu by Anonim — 22 noiembrie 2019 @ 15:24

 7. Pt.4
  Evident că vine iarna și stațiile de asfalt au intrat sau vor intra foarte curând în conservare. Deci e clar că nu se vrea să se termine proiectul în termen.
  Scuza va fi că Iorguș e de vină sau poate chiar Ozzy. Depinde de sondaje.

  Comentariu by lucian visa — 22 noiembrie 2019 @ 17:23

 8. De pe 27 noiembrie va fi Iorgus.

  Comentariu by anonim — 22 noiembrie 2019 @ 19:01

 9. Procesul lui Iorguș este politic, așa că rezultatul poate fi oricare. Inclusiv ca acesta să nu mai poată candida la următoarele alegeri.
  Partea proastă e că Mangalia stă după Iorguș. Mangalia trebuie să meargă înainte cu un alt primar, local și de bună credință. Din păcate, cu excepția lui Ozzy, nimeni nu-și asumă o opoziție clară. Lașitatea actuală întunecă viitorul orașului. Anonimii nu pot schimba jaful actual prin comentarii pe internet. Îl vom avea pe Radu iarăși primar ! Dacă asta vă doriți, silance !

  Comentariu by lucian visa — 22 noiembrie 2019 @ 19:11

 10. @din pacate are dreptate dl visa.letargia neamului asta se manifesta in toate domeniile.
  pe langa asta si orgoliul prostesc care se manifesta la vot

  Comentariu by wow — 22 noiembrie 2019 @ 19:22

 11. Eu cred ca o sa fie si mai grav ! Sunt două partide-USR si PMP care condiționează susținerea guvernului Orban de alegerile locale…in doua tururi ! Pai asta înseamnă că la noi…PSD va vota cu Radu.C,că doar nu va vota cu USR ! Referitor la lucrările începute si care se vor încheia în 20-20(pe la 8 seara) ar trebui să ne gândim daca vom mai avea ceva gologani…dupa noile împrumuturi ce se vor face…adica bani din buzunarele noastre !

  Comentariu by I.S — 22 noiembrie 2019 @ 19:48

 12. Piticul mincinos a inceput toate lucrarile din oras cu un singur scop: ori il alegem tot pe el ca sa poata continua lucrarile ori ne lasa cu c…ru in balta si sezoanele viitoare compromise total.Se ,,propagheaza”pe toate canalele media ca initiator de proiecte, le incepe pe toate, da cu mocangeli – pachete, medicamente, transport, etc. catre cei usor de manipulat si dupa el potopul daca nu-l alegem. Asta in mintea lui si a lingailor . Am iesit noi din altele mai grele, trebuie sa reusim si dupa Noe Barbugiu’asta, nu-i bai.Dar vai de viata lui, dupa.

  Comentariu by Mangaliot — 23 noiembrie 2019 @ 11:39

 13. Am gândit o dezvoltare a Mangaliei pe situația financiară actuală, la care adăugat și ceea ce calculez că se va întâmpla între timp.
  Am fost sigur că nu va putea trage din împrumutul de la CEC Bank, timpul a arătat că am dreptate. Trebuie ca Mangalia să renunțe la orice formă de împrumut. La fel ca în 2016, primarul ne va lăsa datori la fondurile europene, ne va băga în același blocaj privind accesarea finanțărilor nerambursabile. Cum am reușit în Septembrie 2018 să deblochez Mangalia de la accesări, mai reușim o dată cu siguranță.
  Situația este grea dpdv financiar pentru municipalitate. Ce a făcut primarul lui pește când a înglodat primaria în datorii? A mărit Organigrama cu 250 de posturi, pentru că vin alegerile si la un calcul pe familii crede că mai scoate 1.000 de voturi, că să păstreze odraslele și soții serviciul. O himeră, deoarece la fel ca după alegerile din 2016 va da jumătate din ei afară, pe motiv de austeritate. A mărit numărul angajaților aiurea, pentru că sistemul lui este păgubos, angajații nu au puterea de exercitiu al funcțiunii conferită de lege, pentru că primarul vrea să știe tot, dar mintea lui nu este antrenată cognitiv să țină minte și să judece, din cum l-am cunoscut și studiat, nu știe decât să memoreze ceva, și asta cu greu. Dacă a învățat ceva, o să-l vedeți că va repeta de fiecare dată, alte subiecte nu cunoaște. Lipsa de la ședințele de consiliu local este din cauză că îi puneam întrebări de administrație și de propriile decizii de primar, la care se făcea de râs că nu pricepe. Într-o zi l-am făcut să recunoască și că mi-a furat proiectul. Stiam ca nu a înțeles nimic, l-am întrebat despre ce este vorba în proiect.
  Ideea e că va pierde aceste fonduri europene, accesate cu ajutorul altora. M-am gândit la posibilitate, dar nu sa se întrevadă atât de repede, mă așteptam să reziste până în alegeri. Dar a greșit pentru că, fiind cu imaginea la pământ, s-a grăbit să arate Mangaliei că face ceva, din lipsa de judecată a devansat ceea ce mă așteptam că va face (am crezut că în jurul lui o avea măcar vreunul cu rațiune, dar cum s-a mișcat mi-a amintit că pe cei mai raționali i-a mazilit primii!). La o discuție cu președintele CJC mi-a zis: „Ai văzut ce face tâmpitul? Pierde iar fondurile europene! Ți-am zis că nu merită, te-ai muncit să deblochezi Mangalia degeaba, că ăsta o blochează la loc!”. Acum nah, știam că este posibil. Pentru asta trebuie să plece din primărie, în primul rând. Dacă nu ai bani în bugetul local și ai doar o mare gaură neagră, accesarea fondurile europene este unul din instrumentele să mai miște primăria ceva. Mai sunt câteva, iar eu am in plus doar din cunoaștere administrativă, soluții pe care nu cred că le mai are cineva. Si dacă le-ar gândi altcineva, tot degeaba dacă nu face ceva să fie implementate.
  Revin cu alt comentariu, pentru că iar se lungește acesta și are Ciobănel comoție…

  Comentariu by Mentalistul — 23 noiembrie 2019 @ 11:46

 14. Iar nu ti-ai luat medicamentele ! Ca ca tine altul nu-i !

  Comentariu by Anonim — 23 noiembrie 2019 @ 12:03

 15. Ziceam că a angajat la primărie în neștire, a ajuns cu organigrama la 473 de posturi. De gonit eu cred că avem șanse mari să-l gonim pe Radu, va trebui să fie folosiți acei oameni angajați la Primărie, în folosul Mangaliei, iar primul lucru care trebuie făcut este să redăm demnitatea funcționarilor publici. O responsabilizare și acordarea puterii de decizie exact cum prevede legea. Dacă cetățeanul se simte ajutat de primărie și funcționarul va fi respectat. Radu Cristian îi va da afară sigur pe jumătate dintre ei după alegeri, după ce își face treaba. Eu le garantez că am gândit un sistem administrativ care îi foloseste pe toți, pentru a reabilita Mangalia. Dar asta e altă poveste.

  Ceea ce s-a întâmplat cu primăria și felul nociv în care Radu Cristian a administrat-o (încât s-a blocat singur și de la furat – atât de incapabil s-a dovedit, fură alții 9 lei ca să fure și el 1 leu), m-a inspirat pentru soluții fiabile pentru dezvoltare, chiar și în condițiile stării financiare deplorabile la care Radu a adus primăria. O să le aflați în campanie. Vor fi clare, vor fi promovate de o companie profesionistă de PR.

  Lucrările actuale (de campanie) în oraș se fac mai mult cu firme din Mangalia. Pentru că alții nu mai vin, se știe în piață că Radu nu plătește. Orice lucrare pe care a făcut-o – Parcul Nevergreen, Aleea Teilor, Callatis-istorie la malul mării, proiectul cu borduri în Coloniști, proiectul Saturn, etc. – toate au avut probleme financiare. Si pentru ce si-au putut permite firme din Mangalia, le-a păcălit să intre în lucrări. Dar banii ciu-ciu. Eu asigur aceste firme că singura șansă să își încaseze banii este să plece Radu și să vină alt primar care să organizeze o administrare coerentă. Cu Radu nimeni nu și-a luat banii, pentru că a fost bugetul devalizat tot de el.

  Sunt șanse să plece Radu? Oho-ho! Întreb un singur lucru: vin alegerile si mergi la secția de votare; intri în cabina de vot si trebuie sa alegi între Radu Cristian și X. Pe cine credeți că îl vor alege majoritatea mangalioților? Nici nu ar fi nevoie de campanie, pentru că majoritatea vor vota X. Vom avea minim 20.000 de votanți prezenți la urne la alegerile locale (60%). Radu bate toba de 3 ani în pensionari, îi sună în fiecare zi pe cei care au ziua de naștere, îi premiază. Toți cei peste 70 ani îl proslăvesc pe primar. PSD are baza electorală tot în pensionari. Iar Iorguș, dacă apare cumva iar să strice alegerile (în favoarea lui Radu), ară tot pe tarlaua cu pensionarii. Radu-Iorgus-PSD se bat pe acelasi bazin electoral: cca 5.000 de seniori. Dar diferența de 15.000 până la prezenta la vot (de 20.000) este foarte mare. Aici nici Radu, nici Iorguș, nici PSD nu mai au credibilitate. Vorbim de alegeri locale, deci nici PSD.
  Vreți-nuvreți, am in această majoritate electorală un cuvânt de spus. Nici nu e necesar să candidez. Am pregătit organizare de campanie anti-Radu, nici nu vor ști ce i-a lovit. Toate înjurăturile pe care le-am luat pe piept de la camarila lui Radu vor fi răzbunate astfel: nu vor fi lăsați să se dezmeticească din lovituri. Din punctul meu de vedere, voi câștiga un lucru important: Radu nu va mai fi primar.
  PSD nici nu contează în ecuația aceasta, cu oricare candidat vor veni. În 6 luni se vor întâmpla multe.
  Și este adevărat, în afară de mine nimeni nu si-a asumat o opoziție clară. Dar o sa vină vremea când Radu va realiza că de fapt nu eu pe persoană fizică sunt în opoziție, ci o întreagă organizare la nivel de oraș.

  Comentariu by Mentalistul — 23 noiembrie 2019 @ 12:29

 16. Interesant, spune cineva pe aici ca doar Ozzy si-a asumat o opozitie clară. Leo Tanase nu se vede Moroianu nu se vede asta ca sa ii enumeram numai pe fostii colegi liberali ai observatorului. Dar nu ma mira nimic atata timp cat in 2000 ne indemna sa votam Ion Iliescu e normal si acum sa aduca osanale tot unui pesedist. Insa daca ar fi mai atent ar vedea ca in USR Mangalia sunt ceva fosti membri PSD desi acestia se bat cu pumnul in piept ca nu au mai facut politica. Asa ca tot pe Stroe o sa il sustina cum la Constanta sunt oamenii lui Mazare in USR. Nu va mai agitati cartile sunt facute. Ozzy face exact ce trebuie sa rupa vreo 600 de voturi ca de asta e nevoie.

  Comentariu by Cocosul Galic — 23 noiembrie 2019 @ 12:29

 17. Pt 16:
  Poți să dormi pe ce ideea pe care ai debitat-o. Cât mai mult somn din partea ta, cu atât îmi e mai de folos.

  Comentariu by Mentalistul — 23 noiembrie 2019 @ 12:39

 18. Fondurile in mangalia nu se pierd dar sunt blocate, pentru ca circula un zvon prin primarie ca seful de la proiecte a fost dat afara si inlocuit de o alta directoare.

  Comentariu by . — 23 noiembrie 2019 @ 13:50

 19. Pt 18:
  Am mai fost noi mințiți cu balade de-astea, dar s-a dovedit pe portalul justitiției că au fost pierdute.

  Comentariu by Mentalistul — 23 noiembrie 2019 @ 13:57

 20. Lucian,îl vom avea pe Radu primar încă un mandat dacă tinerii frumoși și liberi vor continua să se piardă în dezbateri anonime.
  Adică să ne arătăm mușchiul atunci când cineva are o altă părere.
  Punem etichete. Ori e bețiv ori are nevoie de medicamente.
  Nu vor sa inteleaga propaganda Colgista.
  Pe principiul: dezbină și stăpânește.
  Generatia noastră a făcut pasul care era de facut.
  În spate.
  E randul lor dar ar putea să lase orgoliile la o parte și să coaguleze o mișcare contra leprelor care au pus stăpânire pe oraș de 8 ani.
  Îmi doresc să se trezească și să folosească experiența oamenilor care au reușit în viața și au și facut ceva pentru urbe.

  Comentariu by Angela Manea — 23 noiembrie 2019 @ 14:42

 21. Asta cu tinerii frumoși e o glumă. Tinerii care se implică azi în politică sunt mult mai răi. Nu vor decât ciolanul. Vezi tinerii de la PNL de lângă Radu. N-au mamă, n-au tată doar buzunar.

  Trebuie oameni cunoscuți, cu greutate, care să iasă în față. Ei îi pot aduna pe acei tineri corecți care să fie viitorul politic al Mangaliei.

  Comentariu by lucian visa — 23 noiembrie 2019 @ 15:40

 22. De acord cu tine.
  Aș ajută cu tot ce aș putea eu. Cred că și tu ai face la fel.
  Folositi oameni buni experiența antemergatorilor.
  E gratis!

  Comentariu by Angela Manea — 23 noiembrie 2019 @ 15:05

 23. Care sunt oamenii cu greutate? Pentru că Radu i-a sărăcit pe toți mangalioții care mai făceau câte o afacere în Mangalia.
  În turism nu mai este ce a fost, iar alt domeniu nu mai excelează în Mangalia. Nici cei cu magazine nu mai reușesc sa reziste, cu atatea lanturi de supermarkete pe care le-a adus. Aud că se mai deschide unul vis-a-vis de Adiman, la centrala termică.
  Iar restaurantele? Sunt la subzistență, dacă oamenii nu mai au bani. Si s-a ajuns ca mangaliotul care vrea să iasă în oraș își duce copiii la mall în Constanța.
  Nu mai intră bani în Mangalia, ci doar se scot.
  Mai fac doar cei care au ceva vara în Vama Veche. Un hotel sau o pensiune din Vama Veche face un profit minim de 4 ori mai mare, comparativ cu aceeași afacere în Mangalia sau în stațiunile Mangaliei.
  Ce inseamna greii Mangaliei? Cei erudiți? Oamenii de cultură? Ori cei care dădeau de muncă altora? Si care acum sunt la subzistența păstrării afacerii și le este teamă să nu le inchidă Radu cumva afacerea?

  Votul se află la cei mulți. Eu am incredere mai mare în cel care vrea o viață mai bună pentru copiii lor, în cei care vor să existe oportunități pentru tineri, să nu fugă toți copiii din Mangalia după ce termină liceul.
  Un nepot avea 10 ani când a venit Radu Cristian primar. În 2020 face majoratul, a pierdut copilăria. Cine îi dă copilăria înapoi? Oamenii vor să își crească copiii nu intre 4 pereți, ci să existe activități extrașcolare, să îi ducă la cinema, să facă sport, să îi atragă activitățile cu alți copii, inclusiv joaca afară.
  Economia Mangaliei poate fi dezvoltată pe mai multe ramuri, situația actuală permite, plus că s-a schimbat legislația care poate genera circumstanțele unei dezvoltări pe anumite domenii. Trebuie să le adaptăm pentru Mangalia și să le încurajăm.

  Vă gândiți doar la cum să se câștige alegerile, dar o gândiți doar pe metodele vechi. Acum oamenii privesc mai mult la ce să fie după câștigarea alegerilor, nu pe încrederea oarbă într-un om. Privesc la ce propune și ce solutii de mai bine vrea să implementeze.
  Cei mulți au început să gândească. Mangalia s-a maturizat politic, mai mult decât era în 2016, o simt zi de zi.

  Dar… multe vorbe fac nimic. Nu puteți contesta că am fost pe baricade de când m-am băgat în chestiunea aceasta. Si inca sunt pe baricade, umblu prin oraș, vorbesc cu lumea, explic ce este de explicat. Pentru că oamenii nu cunosc adevarul, nu inteleg cum functioneaza administrația. Multi nu cunoșteau nici că Radu are majoritate în consiliu, iar primarul se plânge că nu îl lasă consilierii să facă treabă.
  Peste noapte, în noaptea pe care o vreau eu, o să vedeți că ceea ce spun eu va fi transmis în oras de sute de ambasadori. Eu fac asta. Bine sau rău, dar o fac. De peste 3 ani o pregătesc.
  Nu mă lamentez! Nu astept de la alții! Macar atâta lucru să respectați.

  Comentariu by Mentalistul — 23 noiembrie 2019 @ 15:18

 24. Eu când spun oameni cu greutate nu mă gândesc nici la cârciumari, nici la comercianți și nici la hotelieri. Mă gândesc la doctori, ingineri, profesori, proiectanți, economiști, arhitecți, avocați, chiar și notari dacă legea permite. Scuze pentru cei pe care i-am omis.

  Tu singur n-o să faci mare lucru. E doar o iluzie. Poate iei 1000 de voturi ca să ieși consilier local independent. Atât. Locuitorii Mangaliei vor crede în tine doar dacă vor primi aceeași informație de la mai mulți oameni în care au încredere. Că ai marile soluții de revigorare a Mangaliei, gogoși !
  Dar e bine ce faci, măcar tu faci ceva pentru comunitate ! Și pentru asta, felicitări ! Dacă aș avea de ales într-un posibil tur doi între tine și Radu, te-aș vota.

  Eu încă sper că PSD-ul, lovit la toate nivelurile, nu va mai avea încotro și va ieși la o luptă corectă. Dacă iese Iohannis președinte, PSD-ul nu va mai avea nicio pârghie de negociere.

  Comentariu by lucian visa — 23 noiembrie 2019 @ 15:29

 25. Galileo Galilei prezintă clericilor telescopul pe care l-a construit:
  – Nu trebuie decât să priviți!
  – NOI nu trebuie sa privim, noi ȘTIM adevarul: Pământul este PLAT! – au răspuns clericii.
  L-au condamnat pentru erezie.
  ***
  Povestirea mea nu e despre Galilei. Ci despre clerici.

  Nu o să vedeți prea mulți profesori, ingineri, doctori, proiectanți (cu toate că o să fiți surprinși câți am convins), arhitecți, avocați etc., că ies la bătaie gen acțiuni civice sau politice contra primarului în funcție.
  Care cadru didactic a spus ceva, Ciuraru a și trimis în secunda doi anonimă la scoala unde predă să informeze directorul/directoarea că numitul/numita X face politică și vrea să-i ia locul.
  Pentru că și atitudinea anti-Radu trebuie să fie urmată de o propunere cu alternativă, altfel nu are nicio credibilitate și nu are noimă. Nici măcar alternativa nu există. Doar nu o să insistați cu Iorguș, a pierdut de prea multe ori ca să mai aibă o credibilitate de câștigător.
  Ati ajuns la vorba mea, așteptați să vă salveze PSD. Eu știu foarte bine că nu poate PSD să învingă pe Radu, eu calculez că PSD va scoate doar 2 consilieri.
  Și atunci ce faceți? Vă resemnați că va câștiga Radu. Dar nici prin gând nu va trece să salvați singuri Mangalia de Radu? Trebuie să salveze altcineva?

  Situația politică duce la acest lucru: Mangalia va trebui să voteze între Radu Cristian și X. Momentan nu există alte X-uri. Vor apare. Dar prea târziu. De ce târziu? Din același motiv pentru care nu se bagă nimeni dintre „oamenii cu greutate” să declare că ar susține pe altcineva. Din același motiv ca al dvs., au profesiunile lor și familiile lor, așteaptă să îi elibereze alții. Fie și PSD. Din pacate PSD s-a dus la vale. Mai întâi trebuie să își revină național, apoi să schimbe conducerea în Mangalia, să își găsească un candidat și apoi să iasă în campanie.
  Cati pesediști ați văzut în campanie la Mangalia pentru prezidențialele lui Dăncilă? Atâția oameni de partid mai sunt la PSD Mangalia!

  Dacă am ajuns la faza de „Aș vrea…”, pot să pun și eu 3 dorințe peștisorului?

  Comentariu by Mentalistul — 23 noiembrie 2019 @ 16:37

 26. Asteptam sa vina domnul Iorgus, speram ca va trece cu bine peste proces, haideti domnule Iorgus, va asteptam sa ne scoateti din mizerie! Cel mai bun gopodar al Mangaliei.

  Comentariu by dana — 23 noiembrie 2019 @ 16:38

 27. Da, că Iorguș e pe Marte acum și așteptați să vină ca Mesia.
  Are un singur dosar?

  Comentariu by Mentalistul — 23 noiembrie 2019 @ 16:45

 28. Ozzy, Lucian are dreptate. Te ambalezi și Colgiu râde de tine.
  Ști foarte bine că te respect. Așa cum spune și Lucian PSD ul nu mai are încotro și vor ieși cu o persoană care să își asume această bătălie.
  Aici nu vorbim de doctrine.Vorbim de o comunitate care are nevoie de un gospodar însoțit de o echipă profesionistă de care să mai și asculte.
  Aici cred eu că este cheia. Fără orgoli si sprijinit candidatul cu cele mai mari sanse.
  Cu atât mai mult dacă se alege dint- un singur tur. Restul râde rău Colgiu.

  Comentariu by Angela Manea — 23 noiembrie 2019 @ 16:47

 29. Dnă, nu e bai dacă râde Colgiu de mine. Cu ăsta oricum șterg pe jos, am avut ocazia să ne măsurăm capacitățile cognitive.
  Ați repetat și asta mă face să spun că momentan nu am ajuns la starea în care să râdă Mangalia de mine, am un bazin destul de mare din oameni care mă apreciază. Nu știți ce le-am făcut, cum i-am convins.
  Credeți că politica se face aici, pe blogul acesta cu anonimi care înjură ascunși? Aici am nick „Mentalistul” cu un scop.

  Nelu Mincă tocmai ce si-a schimbat fotografia de profil cu „Votez Viorica Dăncilă!”, pe considerentul că i-a promis Tase că va fi candidatul PSD. De parcă Tase hotărăște și nu Constanța.
  Dar până se hotărăște Constanța, luați-l pe Mincă fiind candidatul PSD pentru primar.

  Comentariu by Mentalistul — 23 noiembrie 2019 @ 18:07

 30. Daca Radu Cristian trece la PSD si candideaza din partea PSD?

  Comentariu by ... — 23 noiembrie 2019 @ 18:11

 31. Citesc și râd. Ozzy noul zombi politic. Măi, tu te citești? Crezi în inepțiile politice pe care le debitezi? Crezi în calculele politice pe care le faci? Mi-e să nu ajunge la lame de ras când vei constata că nu contezi. Degeaba stârnești pe lângă tine 300-400 de nemulțumiți, mai mulți nu te bagă în seamă, pentru că scaunul de primar costă, iar tu ești lefter.

  Comentariu by Anonim — 23 noiembrie 2019 @ 18:16

 32. Succes Ozzy!

  Comentariu by Angela Manea — 23 noiembrie 2019 @ 18:22

 33. Nu doar la tine am facut trimitere când am spus că râde Colgiu. Știu mai bine decât multi alti că poți să ștergi cu el pe jos
  Dar să nu uităm că ei sunt la butoane și au un întreg aparat care lucrează gratis pentru ei.
  Sunt sigura că Nelu Mînca nu va fi varianta PSD.
  Mai vorbim.

  Comentariu by Angela Manea — 23 noiembrie 2019 @ 18:49

 34. Eu am declarat întotdeauna, chiar și astăzi, că voi susține pe cel cu șanse mai mari să îl bată pe Radu.
  Deci nu mai are rost să discutăm șansele mele de câștig. Dacă nu am șanse, nu candidez și atunci contrazicerea este aiurea; iar dacă am șanse, înseamnă că am șanse și contrazicerea că nu am este tot aiurea.

  Am reușit eu într-o zi (ultima zi) să mă pun pe lista de consilieri pe loc eligibil la un partid… mai sunt 6 luni, multe se pot întâmpla.

  Comentariu by Mentalistul — 23 noiembrie 2019 @ 19:12

 35. Pt 31:
  Tocmai pentru că nu bag eu bani în campanie sau pentru a cumpăra de la un partid susținere, face să fiu de apreciat. Și dacă obtin fără bani, ceea ce crezi că se obtine cu bani?
  Pentru ce bani? Pentru campanie?
  O am fără banii mei. Așa, o donație, de fie-sa pentru tat-său. Pentru că tot el i-a lăsat ce i-a lăsat.

  Comentariu by Mentalistul — 23 noiembrie 2019 @ 19:16

 36. Radu Cristian: 2.000 pachetari
  1.000 PNL
  1.000 antigarajiști
  500 angajați
  1.000 campanie
  500 antițigăniebaraci
  Total : 6.000
  P.S.D 2.000 bază electorat
  1.000 RAJA.+clientelă
  1.000 campanie
  1.000 candidat
  Total : 5.000
  U.S.R. 1.000 electorat
  1.000 candidat(fost PSD)
  1.000 prostime și secu
  Total : 3.000
  Pro România 1.000
  Total : 1.000
  Mai sunt 4.000 cu care atât P.S.D. cât și U.S.R. ar putea da un primar. 1000 le vor sparge pigmeii deci e nevoie de Iorguș să sparga bine votul. Probabil va fi achitat în curând.

  Comentariu by Nostradamus — 24 noiembrie 2019 @ 0:34

 37. Păi ai uitat de Ozzy ?

  Comentariu by Fane — 24 noiembrie 2019 @ 0:35

 38. Vrei să îți detaliez și pigmeii ? Nu cred că are sens.

  Comentariu by Nostradamus — 24 noiembrie 2019 @ 0:36

 39. Ba baiatule nu realizezi ca tu vorbesti singur?O tii langa cu comentarii kilometrice,iti mai radpunde cate unul si te visezi primar??Mentalistul auzi la el nickname,om serios la aproape 50 de ani cu apucaturi de copilandru.Jocurile video nu sunt realitatea de zi cu zi.Trezeste-te omule!!!

  Comentariu by Analistul — 24 noiembrie 2019 @ 0:42

 40. „În lumea oamenilor obișnuiți, geniul pare că este nebunul!”.
  Aici mă refer la Henny. Ceilalți profesori ziceau ca este nebun, dar toți îl apreciau și toți voiau să fie profesorul copiilor lor.

  Revenind la subiect, mă amuză tare ciuda oamenilor mici. În condițiile în care eu asigur că mă retrag și sprijin pe acel altcineva care are șanse mai mari să îl bată pe Radu, de ce să mă insulți ca proasta?
  În acest moment nimeni altcineva nu face opoziție, nimeni altcineva nu a ieșit la bătaie cu Radu, s-ar fi impregnat un sentiment de deznădejde că oamenii înghit totul, ceea ce ar fi convenit lui Radu. Dar, prin ce am făcut am ținut flacăra aprinsă, oamenii au prins curaj, cum apare primarul cu propaganda lui, se dezlănțuie o mulțime de reproșuri și critici. Orice ar spune frustrații, am schimbat cursul apei: orice ar face primarul cu bordurile lui, Mangalia nu uită și nu iartă! Dacă toți își vedeau de viață nepăsători, acum ridicau capul să se întrebe pe cine votează. Dar după ce l-au criticat 3 ani la rând, l-au înjurat, au făcut mișto de el, nu schimbă poporul sentimentul peste noapte, să devină iubire pentru Radu. Când făceam opoziție în 2016, 2017, 2018, habarniștii râdeau de mine, că cine face opoziție cu 4-3-2 ani dinainte. Acum poate Radu să facă ce vrea în Mangalia, vor exista minim 5.000 care vor striga în cor să fie izgonit, nu va avea nimeni curaj să îl susțină pe față. De aceea, toată propaganda pro-Radu se face pe facebook doar de pe conturi false. Singurii sclavi care îi mai luau apărarea sunt Ciuraru, Stamate, Nichita și unul de la ei de la partid. Dar de 2 luni s-au oprit, pentru că își iau numai înjurături. A încercat și madam Griguță, acum de prezidențiale, dar după ce a fost huiduită nu i-a mai trebuit.

  Toți ceilalți au făcut. Dacă ar fi tăcut toți, minciunile lui Radu spuse zi de zi ar fi devenit credință. Si-ar fi mărit propagandiștii, fără să-i deranjeze ceva când își spun minciunile, s-ar fi înmulțit ca la pensionari. Nu am atins zona pensionarilor, l-am lăsat sa-si faca damblalele acolo. În acel bazin electoral sapă PSD și Iorguș. Iată că acum și Radu are o parte din ei care sunt încă în extaz că doi ani la rând i-a sunat primarul de ziua lor. Sau că le-a dat o diplomă și 400 lei la 70 ani. Este un calcul politic: dacă Radu rupe din pensionari, slăbește o eventuală candidatură a lui Iorguș și poate își revine și conu’ în simțiri, dacă vrea să scape de dosarele orchestrate de cei cumpărați de Radu va trebui să sprijine pe altul cu șanse. Sau măcar să nu se bage. Și tot în seniori își avea bazinul și PSD. Dacă sunt 3 pe o felie de pâine, am lucrat pe restul pâinii.
  Și acum… Dacă ar fi fost tăcere, dacă nu ar fi fost flacăra adevărului ținută aprinsă, mâine cine vrea să candideze contra lui Radu ar fi dat numai de oameni catatonici în oraș, îndoctrinați de minciuni, așa cum sunt cei în care nu „am lucrat”.
  Mai sunt 6 luni. Există si alte strategii politice, de la negocieri pâna la „revelație”, de la o campanie organizată și mediatizată până la „guerila marketing”. Cei care au cunoștinte de marketing au idee la ce mă refer.
  Eu nu am avut nici sprijinul vreunui partid, nici măcar al PSD Mangalia, ce am făcut a fost personal și făra bani. Nu știu dacă altcineva a pregătit campanie, dar am pregătit un partid local si campanie anti-Radu, cu o investie indeajuns sa se facă remarcată. Dacă nu va fi de folos, o stopez și prefer să nu cheltuie compania fetei mele, dacă orașul îsi dorește în continuare jugul lui Radu. Dar din datele pe care le am, va fi de folos.
  Este un ajutor împotriva lui Radu. Mă vor insulta în continuare doar cei care vor să rămână Radu primar, pentru că au vreun beneficiu personal. Dar să nu uitați că Radu a înșelat pe toți din jurul său.
  Încă o dată: eu nu rup votul. Mă alătur să se adune voturile anti-Radu. Partidele care nu au șanse să nu își mai pună candidat la primar și să fie de acord să sprijine pe cel cu mai multe șanse. Le invit să se folosească de campania anti-Radu, să își crească voturile pe consilieri, pentru că acesta le este scopul.
  Le invit să negocieze implicarea în administrarea Mangaliei, ce responsanilități să aibă si unde să ajute. Dacă nu o vor face, mă canalizez pe a le lua voturile celor care i-ar fi votat si îi las fără voturi. Nu or veni la mine, dar nici să fragmenteze votul. Consecința va fi că vor avea mult mai puține voturi pe consilieri, practic vor obtine inversul față de ce și-au dorit cand au pus candidat propriu fara șanse.
  Cea mai inteligentă strategie politică a acestor partide este să negocieze în partida anti-Radu, vor obține mai mult decât dacă merg cu candidat propriu.
  De 2 tururi uitați, nu se va întâmpla în 2020. Dacă se va întâmpla, Radu Cristian poate să își facă bagajele.

  Comentariu by Mentalistul — 24 noiembrie 2019 @ 7:13

 41. Dupa alegerile locale, o sa-ti bagi toate prognozele astea in fund. O sa taci ca melcul si o sa dispari in Vama alti 4 ani. Si o sa zica lumea ca a fost odata un nebun , pe nume Ozzy, nespalat, neingrijit, fara dinti in gura dar care visa sa fie primar sau consilier. Asta ti-e viitorul. Bazat pe trecutul glorios pe care l-ai avut pana acum. Nu mai e mult pana atunci.

  Comentariu by Anonim — 24 noiembrie 2019 @ 10:20

 42. Trecutul se rezuma la 3 cuvinte: căutiș șantaj Băile Felix Ozzy Osbourne. Restul e gargară. S-a făcut plata.

  Comentariu by Glory — 24 noiembrie 2019 @ 13:42

 43. Sunt 4 cuvinte ce trebuie alese nu 3. Ai uitat să pui un Cioban sau Ciobănel fentat de loc.

  Comentariu by Sile — 24 noiembrie 2019 @ 13:43

 44. @41 Da cine plm e viitorul ma ? Radu Cristian ?Hotul asta fmm de pitic. Ti-ai dracu’, toti va dati cu parerile din spatele tastaturii. Toti sunteti eroi.

  Comentariu by Anonim — 24 noiembrie 2019 @ 13:44

 45. Ciuraru, Griguta, Linica, Sorin Andrei, Ionita Dragos care nici nu stie sa scrie, dar e mare iubitor de PNL, cine sunt astia pentru oras ? ce au facut astia concret ? ce ? raspuns: sunt acolo doar sa isi apere interesele personale. Cat de idioti sa fie cetatenii incat sa creada in aberatiile lu’ Ciuraru, un lingau al dictatorului.

  Comentariu by Anonim — 24 noiembrie 2019 @ 13:49

 46. https://www.cotidianul.ro/comedia-zilei-basescu-luat-la-intrebari-de-ceausescu/

  Comentariu by nabuco — 24 noiembrie 2019 @ 14:07

 47. Pt 41:
  Da, o să mă duc la Vamă, pentru că încă se mai fac bani în Vama Veche. Dar o sa ma duc liniștit că l-am trimis pe Radu Cristian acasă.

  Comentariu by Mentalistul — 24 noiembrie 2019 @ 15:12

 48. @47 Dar trimite-l odata acasa pe acest nemernic. Pentru mine ar fi mult mai bine sa fie lichidat asa! scos din jocul vietii. Ar fi cel mai fericit moment din viata mea.

  Comentariu by Anonim — 24 noiembrie 2019 @ 19:41

 49. Ce presedinte vom avea?
  Cum va influenta presedintele ales, politica locala?
  Sub ce partid va candida primarul in anul 2020? Ramane la PNL sau se va muta la PSD?

  Comentariu by Anonim — 24 noiembrie 2019 @ 19:46

 50. @49-Raspuns : Cred ca vom avea si o noua rezolvare la aflarea constantei 3,14.. : o simpla impartire a numarului de voturi obtinute… Dar eu fiind si pescar am gasit si raspunsul unei pescarite din Constanta : https://www.facebook.com/viorel.puscas.10/videos/145071733463689/UzpfSTEwMDAwMDg0NDU2NjI2MjoyNTIxMjgyMTQ0ODEwNjk0/

  Comentariu by I.S — 24 noiembrie 2019 @ 20:48

 51. 5 ani de cacat cu Iohannis. Si alti 5 de cacat vor urma. Prostimea tarii spera ca se vor indrepta lucrurile.

  Comentariu by Anonim — 24 noiembrie 2019 @ 21:06

 52. vorba multa si degeaba.nu se vede inca nici un candidat eligibil pentru postul de primar al orasului.si timp nu prea mai e.

  Comentariu by wow — 25 noiembrie 2019 @ 9:49

 53. Ozzy tu ai terminat vreo școală înaltă sau ai avut vreo funcție de conducere în viața ta?Vorbești de preamărire,dar tu nu ai pregătirea și competența necesară.La frontieră parcă erai omologul tablagiilor din poliție.Ne poți lămuri?

  Comentariu by Anonim — 25 noiembrie 2019 @ 17:22

 54. Era plutonier major

  Comentariu by Anonim — 25 noiembrie 2019 @ 18:47

 55. Un neisprăvit, vorba lu Băsescu.

  Comentariu by Anonim — 25 noiembrie 2019 @ 22:40

 56. Si afacerile le-a facut cu banii si relatiile socrului.

  Comentariu by Anonim — 26 noiembrie 2019 @ 12:36

 57. Pt 56:
  Socrul meu a fost comandantul garnizoanei Mangalia. Știe toată lumea ce avere avea: un apartament într-un bloc vechi și o Dacia din ’78. Verde. A fost un militar corect.

  La rândul meu, fiind încă sistem militar în 1998, nu aveam voie să dețin societăți comerciale. De aceea, de 19 ani soția mea a fost acționar și general manager la mai multe companii. În 1998 am adus Shark. Dar în 2002 a fost un nou început, cu o afacere care s-a clădit bine. Am lucrat în aeroportul București, unde am intalnit tot felul de oameni. În ani de muncă îți faci niște relații.

  Într-un articol din 2009 povestește cum a început firma: 4 oameni și 2 Dacii. 3 asociați pe acte și subsemnatul, care nu aveam voie. Pe acte soția, cumnatul meu și un prieten.
  https://www.trendshrb.ro/oameni/cea-mai-buna-strategie-este-sa-ai-una/

  Comentariu by Mentalistul — 26 noiembrie 2019 @ 17:24

 58. Incomparabil socrul lui Ozzy cu soacra CR-ului.Aia femeia muncitoare!

  Comentariu by anonimul — 3 decembrie 2019 @ 8:13

 59. Menabit cel mai tampit om! Pastilele ti le ai luat ?

  Comentariu by Anonim — 3 decembrie 2019 @ 14:22

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress