Mangalia – politica locală

16 noiembrie 2019

Stadionul central din Mangalia va fi modernizat cu finanțare de la CNI

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 16:24

Comunicat de presă

Stadionul central din Mangalia va fi modernizat cu finanțare de la CNI


Consilierii locali din Mangalia au aprobat, recent, proiectul de hotărâre privind predarea amplasamentului Stadionului central din localitate, către Compania Națională de Investiții, în vederea modernizării bazei sportive, cu finanțare guvernamentală. Potrivit documentației tehnice, pe actualul amplasament se va amenaja o bază sportivă prevăzută cu tribune și nocturnă, care va cuprinde un teren de fotbal, un alt teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, o clădire pentru vestiare și anexe. Totodată, vor fi realizate spații verzi, alei pietonale și o parcare. Menționăm că, anul trecut, a fost inaugurată noua sală de sport la Școala Gimnazială „Sf Andrei”, investiție realizată cu finanțare guvernamentală, tot prin CNI. În aceeași ședință a CL, s-a mai aprobat scutirea de la plata majorărilor de întârziere constând în impozite și taxe locale și alte obligații bugetare, datorate de către persoanele fizice. Pentru a beneficia de această facilitate fiscală, contribuabilii din Mangalia, persoane fizice, trebuie să achite integral creanțele restante (debit principal), inclusiv amenzile, până la data de 15 decembrie, 2019. Cu aceeași ocazie, aleșii locali au mai aprobat un proiect cultural, cu finanțare nerambursabilă, realizat în parteneriat cu Universitatea ”Ovidius”, Facultatea de Matematică-Informatică. În cadrul acestuia, la Muzeul de Arheologie ”Callatis”, vor avea loc expoziții 3D cu rolul de a evidenția patrimoniul istoric și cultural al muzeului, pentru a fi cunoscut publicului larg. Totodată, se vor restaura și clasa câteva piese din patrimoniul muzeului callatian, finanțarea pentru toate aceste lucrări fiind obținută prin Granturile SEE și Norvegiene.

mangalia.ro

12 Comments

 1. Este o greșeală majoră păstrarea stadionul în acel loc. E bine că va fi modernizat, dar nu acolo. Se putea face o zonă istorică, incluzând și demolarea ruinei grădina de vară. S-ar fi putut ajunge până la ruinele cetății de lângă vilele speciale, care la un moment politic favorabil ar fi putut trece la CL Mangalia și apoi demolate. Toată zona putea deveni un muzeu în aer liber. E ultima șansă să ne conservăm istoria milenară.

  Comentariu by lucian visa — 16 noiembrie 2019 @ 16:30

 2. Da e bine ca avem si sport in oras. Mai ales echipa de fotbal.

  Comentariu by Anonim — 16 noiembrie 2019 @ 17:26

 3. Pe stadionul din Mangalia joacă Poseidon Limanu din liga a treia. E normală modernizarea. Când se termină lucrarea Poseidon ajunge în UEFA Champions League.

  https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/sport/primele-amicale-ale-verii-pentru-cs-poseidon-limanu-2-mai-in-liga-a-3-a-echipa-va-juca-la-mangalia-696898.html

  Comentariu by lucian visa — 16 noiembrie 2019 @ 18:15

 4. Nu va convine, nu-i asa ? Parca se demola stadionul si se faceau vile si blocuri. Acum nu e bine ca se modernizeaza prin CNI si avem sport din nou !!

  Comentariu by Anonim — 16 noiembrie 2019 @ 18:26

 5. @ 1- Care ar fi fost acel moment favorabil când vilele speciale sa fi fost trecute la C L ? Eu stiu ca tov Valcu avea regim special (ca si vilele) in cadrul comuniștilor români. Si mai stiu ca după ’89 primarul care s-a dus la ministerul apărării sa solicite acest transfer,urmând ca în locul actualei primarii(care tot in stil rusesc e construită !) sa se faca un nou liceu iar primăria mutată acolo.Rezultat? Păi primarul a rămas acolo „arestat” peste noapte de cei cu „caschete” mai mari decât cele romanesti. O glumă bună taman acu când vorbim de „omul rusilor”-Gioana sa vina cu solicitarea că vilele speciale sa treaca la NATO !

  Comentariu by I.S — 16 noiembrie 2019 @ 18:36

 6. Altă bună,referitor la vilele speciale : in maxim o luna dupa ce Veorica invata engleza si după ce va ajunge președinte de stat…își va muta sediul de bronzat in vara-acolo ! Ce CL ? Ce,când s-au luat hoteluri pentru armata si MAI nu aveam C L ?

  Comentariu by I.S — 16 noiembrie 2019 @ 18:53

 7. Ce,când Tusac a refuzat investiția variantei ocolitoare nu aveam CL ? Ce,când s-a pus problema rezolvării intersecției Oituz cu DN 39 care ne taie orașul în două nu-l aveam pe Radu C si C L ? Daca nu știați mai înaintea lor ne-am opus(pentru că în situații din astea cineva da acord…scris) sa se faca la intrare in oras bariere luminoase si au fost nevoiti sa faca pod.Altfel si acum adunam cu farasul morti de acolo ! Deci nu cu „momente politice” se opresc incompetentii care…ucid,ci cu primari si consilieri…cu sange in instalatie !

  Comentariu by I.S — 16 noiembrie 2019 @ 19:17

 8. Stadionul a fost facut de Boran-diriginte si gospodarie comunala la primarie intro groapa in care se adunau gunoaiele orasului.Acolo nu este un teren ferm si probabil ca si terenul de fotbal are un bun dresaj din cauza asta.Pe aleea aceea este postata marea canalizare care vine din statiuni.Deci acolo este un punct sensibil si periculos.Zidul cetății este oricum facut varză de când s-a făcut acea canalizare si el traversează V.Parvan pana pe faleză unde aceasta conductă prezintă un si mai mare pericol.(Acolo la12,5 m adâncime tunurile prezintă un real pericol.De aceea s-a inchis total circulația pe Teilor) Referitor la grădina de vară sunt de acord cu cele spuse de dl.Visa.

  Comentariu by I.S — 16 noiembrie 2019 @ 19:54

 9. Drenaj…tuburi

  Comentariu by I.S — 16 noiembrie 2019 @ 19:56

 10. Pt.4
  Un stadion modern e OK. Se va schimba primarul și va fi folosit.

  Numai că dezvoltarea orașului nu trebuie făcută oricum și mai ales electoral. Stadionul nu are ce căuta acolo, la fel și vile sau blocuri sau spații comerciale.
  Putea fi dat un teren la CNI lângă pădurea Comorova sau în altă parte.
  Unde faci parcări pentru câte sute de mașini, spații verzi și celelalte ?

  Comentariu by lucian visa — 17 noiembrie 2019 @ 13:18

 11. Pe vremea primarului Ilie Ciobanel regretatul profesor Ion Pocitan sa ocupat de constructia unui nou stadion in zona lacului,acum in perimetrul Dobogea1,proiectul trebuie sa se afle in arhiva Primariei,atunci sa opus cu inversunare Manea si dupa schimbarea lui Ciobanel totul a fost ingropat.Oricum locatia cred ca si acum ar fi optima.

  Comentariu by emil — 18 noiembrie 2019 @ 12:02

 12. https://www.replicaonline.ro/au-inceput-lucrarile-de-modernizare-in-statiunea-neptun-olimp-409422/

  Comentariu by nabuco — 20 noiembrie 2019 @ 22:07

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress