Mangalia – politica locală

13 noiembrie 2019

În timp ce primăria pune dale și borduri pe un trotuar ce nu duce nicăieri, Cartierul Coloniști rămâne, în continuare, ultimul pe lista priorităților administrației locale!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:23

De mai bine de șase luni, „Ediția de Sud” postează, periodic, fotografii cu străzile și trotuarele abandonate din Cartierul Coloniști, încercând să sensibilizeze autoritățile, astfel încât lucrările să fie reluate și finalizate. La rândul lor, cetățenii din zonă, reclamă nepăsarea primăriei vizavi de soarta lor. Sunt nevoiți, zilnic, să străbată întreg Cartierul, direct pe stradă – copii, adulți, bătrâni, ce ocolesc trotuarele ajunse adevărate tranșee de pământ și buruieni. Șoferii trebuie să fie extrem de atenți, mai ales că în zonă funcționează o școală și o grădiniță.

La ultima ședință a Consiliului Local, o parte a aleșilor au susținut că primesc, zilnic, telefoane de la locuitorii din Coloniști, nemulțumiți de faptul că zona lor a fost uitată, în timp ce, un trotuar ce duce absolut nicăieri (cel paralel cu strada Poliției) este pavat cu dale și borduri, realizate din banii primăriei. Mai mult, au spus consilierii cu pricina, le-au fost aduse la cunoștință două sau trei cazuri de accidente mortale (!), cauzate, se pare, de debandada instalată în traficul din Cartierul Coloniști.

Primăria aruncă, în continuare, vina pe cel ce a câștigat licitația, deși, cu siguranță, la numărul mare de specialiști ai instituției publice, ar fi fost bine să se găsească un cap luminat care să vină cu o soluție la problemă. Fie anularea licitației, fie realizarea investiției din banii primăriei – aceiași cu care se pavează un trotuar ce duce fix nicăieri – sau orice altă soluție pe care o armată de amploaiați la stat nu au fost în stare să o rezolve de mai bine de jumătate de an.

editiadesud.ro

24 Comments

 1. Poate locuitorii din cartier n-au votat cum trebuie. Poate nu s-a plătit. Poate șpaga n-a fost pe măsura lucrării. O grămadă de probleme.

  Comentariu by lucian visa — 13 noiembrie 2019 @ 17:25

 2. daca e adevarat ca au murit oameni din cauza primariei aia vinovati se poate sa dea socoteala in fata sortii.

  Comentariu by anonimul — 13 noiembrie 2019 @ 18:10

 3. Nu v-a venit rândul pentru votarea locală, atunci vă prostește piticul cu pavele și borduri.

  Comentariu by Anonim — 13 noiembrie 2019 @ 21:24

 4. Intrebare?
  1. Cum putem sa schimbam un primar sustinut de servicii?
  2. Ce rol mai are votul nostru?

  Trebuie sa recunsoc cu amaraciune, ca singurul partid din mangalia care poate sa lupte cu masina construita de servicii este PSD si asta numai cu o reforma la nivel local (exclus OZY).
  Se pare ca facem ce facem ajungem la mana jupanului din constanta.
  Asa ca jupane Felix daca ai un puf de sange in tine, reformeaza filiala mangalia, ca e posibil ca orasul asta sa te sprijine unde doar ai visat.
  Totusi suntem un oras turistic cu un tranzit mare de turisti autohtoni, implicate un pic si poate peste 5 ani PSD castiga presedentia pe mana ta sau chiar mana ta ajunge acolo.
  Constanta a mai dat un presedinte de ce nu si pe al doilea.

  Comentariu by ... — 13 noiembrie 2019 @ 23:42

 5. Îmi amintesc că am fost blamat și insultat atunci când prin metoda socratică am mers pe un raționament: PSD este singurul partid care ar putea scăpa Mangalia de plaga numită Radu Cristian. Mi-am luat la înjurături câte nu și-a luat nici măcar Radu.
  Realitatea a ajuns să fie astfel: PSD s-a automutilat cu Dragnea si s-a dat cu capul de pereți cu Dăncilă. La Mangalia nu mai spun, Tase este precum Bastus care „prin nemernicia mea, ca un câine turbat…” a vândut PSD Mangalia lui Radu, în sensul că nu prea a mai rămas nimic de organizație. Am fost și știu mai bine decât oricine care nu a fost.
  Practic, perioada aceasta PSD se duce în cap pe național, dar nu pentru că ar fi făcut PNL vreo luptă pricepută, ci pe propriul joc al PSD, când după căderea lui Dragnea nu mai trebuia ținută prostimea la conducere. Pe național la vale, pe Constanța sunt alte probleme, iar pe Mangalia nu mai au nicio credibilitate. Tot ce a rămas este votul de inerție, din talibani care votează „tre floare” pentru că așa este credința: PSD este totuși singurul partid care reprezintă un fel de garantie că săracii vor primi câte ceva.

  Și totuși, singurul partid care ar fi avut șanse să scape Mangalia de Radu era PSD. Dar tovarășului Felix nu-i pasă de Mangalia, cum nu-i pasă nici de Harșova, ori Fetești, ori etc. Constanța are peste 320.000 locuitori. Mangalia are 44.000 locuitori și tot județul are 630.000 locuitori. Tot sensul la a face politică este să iei puterea. Nu contează Mangalia pentru cei de la Constanța, este doar un băț din cutia de chibrite. Este mult mai rentabil să dea acel băț de chibrit ca să pună mâna pe tot copacul. Mangalia nu este vreun premiu pentru ei, Mangalia este ceea ce pot da ca să obțină întregirea premiului. Mangalia este piatra de la rummy care nu se potrivește în nicio formație și o arunci să iei altă potrivită de la un alt jucător.

  M-a amuzat ce a scris mai sus nr.4: vrea reformă la PSD local, dar primul gând a fost „exclus OZY”. Nu mai sunt la PSD, dar și nemaifiind primul gând a fost către mine. Că mă place, că nu mă place, dar chiar și pentru cel care a scris sunt o existență puternică, pentru că nu i-au venit niciun alt nume în gând când s-a gândit la PSD: OZY și Felix.
  Îmi temperez singur infatuarea aceasta (de dragul ironiei ar fi trebuit să las așa „declanșatorul de emoție” și să studiez reacțiile), pentru că știu că autorul comentariului de la nr.4 vine din zona lui Radu, gen Bazel sau Colgate. Și-ar dori ei așa, să fi rămas PSD in aceeasi pozitie: prea puțin să câștige primăria, dar destul cât să fragmenteze votul anti-Radu pe care îl strâng eu la un loc.
  Este amintit în postare Felix, dintr-o aroganță malițioasă, toată lumea din politică știe că resemnarea lui PSD pentru Mangalia este confirmată de când PSD pe județ mi-a retras sprijinul politic, ca să pierd funcția de consilier local. Doar cei care se mint pe sine nu ar recunoaște că la nivel de individ, am notorietate, am popularitate și intenție de vot mai mult decât oricine dintre membrii PSD Mangalia. Dovadă că primul gând a fost scris „exclus OZY”. Dacă eram un nimeni, nu eram amintit.

  Mai departe… Deci dacă PSD s-a dus pe tobogan, cine mai scapă Mangalia de Radu? Dacă ia Dăncilă președinte, de proastă ce este până la vară PSD scade și mai mult. Dacă nu ia Dăncilă președinte, PNL vor avea guvernul și președinția, PSD pe național va fi mai jos decât astăzi. Înainte nu contau persoanele care candidează. Pe Tusac l-au adus din Belgia, oamenii au votat partidul și nu omul. Între timp, electoratul s-a schimbat: astăzi contează omul. Iar cum pe național va fi jos, paraziții politici, cei care urcă pe funcții pe ticăloșie și lingușeala, nu pot ridica votul pe partid. Ar fi nevoie de oameni care atrag voturi mai multe decât atrage partidul. Ceea ce PSD Mangalia a avut, dar în prostia conducerii de prostituați politici au dat din mână.
  Astăzi eu sunt mai bine, deoarece nu mai am limita plajei de 20% a PSD (vezi alegerile de Duminică), care scade de la o zi la alta, ci pornesc pe o plajă de peste 70% vot sigur anti-Radu, în care pot construi o mișcare de alungarea celui mai mare rău întâmplat Mangaliei.
  Eu în PSD aș fi putut adăuga 10%-15% la cele 20% ale PSD de ieri. Dar eu în afara PSD pot convinge o parte din simpatizanții PSD, ca să adaug 10% la un vot colectiv anti-Radu, strâns pe o mișcare locală. Pentru că eu chiar am ajutat oamenii, care începuseră să treacă pe la partid pentru a-mi lăsa bilețele cu problemele lor. Situația este astfel: eu în afara PSD pierde partidul voturi de 2 consilieri și, probabil, PSD o să aibă doar 2 în următorul mandat. Iar Radu Cristian pierde pentru că votul negativ se poate aduna într-o soluție politică, care nu afectează pe nimeni și în afară de PNL și PSD nu suferă nici alte partide, nici apoliticii.

  Am declarat și la acțiunea cu Referendumul care este situația și am fost insultat, acuzat de parcă eu am dorit acea realitate, când eu prin metoda socratică de analiză am dorit să identificați singuri soluțiile. Cine este inteligent înțelege că nu trebuie să intre în negație.

  Pentru mine cel mai important lucru este să plece Radu și să nu mai avem astfel de nemernici în primărie. Nu funcțiile, nu puterea, nu mă pasionează pe cât de determinat sunt să plece Radu.
  Asta nu se poate decât prin vot, sa existe un pol de atracție al votului anti-Radu. Polul de atracție nu poate exista decât dacă prezintă încredere și soluții pentru viitor.
  Pentru asta va trebui să îngenunchez candidatul PSD. Nu văd care ar fi acela, nu s-a remarcat nimeni la PSD până acum, să fie în stare să devină pol de atracție pentru vot anti-radu de 10.000 voturi. Și este prea târziu să se mai remarce. De aceea, neavând șanse să câștige, voi lupta pentru ca voturile să nu fie date lui PSD sau lui Radu. Mi-e mai dragă Mangalia decât Felix Stroe sau Tănasă Neculai.
  Dacă PSD s-ar fi reformat pe țară, inclusiv Mangalia, cum zice la nr.4, ar fi fost un pas mare pentru România, inclusiv pentru Mangalia.
  Dar la cum au făcut politică, nu au avut pricepere și acum s-au băgat singuri în agonie. Deci nicio șansă în PSD! Yok șamsa, Rambo!

  Comentariu by Mentalistul — 14 noiembrie 2019 @ 12:05

 6. Yok şamsa ca tu să fi primar dl TĂTAR fară muncă …..ai 70% şanse să faci plajă la vară fără o copeică in buzunar măi puturosyle ….nu ai realizat nimic în viață dar vrei să fi primar nu ? Huuuuuu

  Comentariu by Anonim — 14 noiembrie 2019 @ 14:29

 7. Ptr 5
  Dacă nu poți spune limpede ce ai de spus, e preferabil sa nu o mai faci deloc, pentru că creezi confuzie. Stilul acesta de ,,dai și fugi”, șochează și receptorului i se face lehamite. Stai mult in zona oarbă și-ți ignori greșelile.

  Comentariu by Anonim — 14 noiembrie 2019 @ 14:53

 8. Cea mai mare țeapă pe care pot să o ia atotștiutorii este să nu mă intereseze nicio funcție. Dar Radu Cristian să plece izgonit prin vot, asta înseamnă că am câștigat.

  Comentariu by Mentalistul — 14 noiembrie 2019 @ 15:06

 9. Pt.4
  https://reporteris.ro/exclusiv/anchete/item/84078-felix-stroe,-viitorul-ministru-al-transporturilor,-a-fost-turn%C4%83tor-la-securitate-%C8%99i-a-%C3%AEnceput-activitatea-%E2%80%9Epolitic%C4%83%E2%80%9D-de-la-17-ani.html

  Comentariu by lucian visa — 14 noiembrie 2019 @ 16:37

 10. Da ce munca e in primarie,nene.Fetele muncesc la/cu navestisii,navetistii muncesc la fete si la meleoanele din banii prostilor.transpiratie,tata!

  Comentariu by anonim — 14 noiembrie 2019 @ 16:52

 11. Pt.9:
  Dacă ar fi să păstrăm corectitudinea, trebuie să luăm în considerare vremurile de atunci. În cele 2 informări a luat apărarea colegilor respectivi. Așa cum se specifică în articol, securitatea a realizat că Felix Stroe nu ajută cu nimic și l-a abandonat. Pe românește: le-a dat cu Flit celor de la securitate.
  Mă refer doar la articol.

  Cum am scris mai sus, interesul Mangaliei pentru mine este mai presus de orice politică pe care o fac alții la Constanța pe seama Mangaliei.

  Comentariu by Mentalistul — 14 noiembrie 2019 @ 18:11

 12. Păi susținerea lui Radu în 2016 și pseudo campania PSD Constanța pentru Dăncilă e doar o coincidență ?

  Cineva, om simplu, spunea că cine a colaborat cu securitatea nu poate să se retragă niciodată.

  Comentariu by lucian visa — 14 noiembrie 2019 @ 18:49

 13. Ptr 4 – cum poate fi schimbat ?
  Prin referendum. Acum vreo doi ani, cid se stringeau semnaturi, lumea nu vroia sa semneze pe motiv , ca „daca vede primarul listele”
  Ptr ca lumea nu a vrut sa semneze, piticul „modernizeaza ” localitatea- trotuare „spre nicaieri”, cartierul colonisti demolat, orasul arata ca vai de el….bine ca-i merge la pariuri sportive. A luat peste 200.000 mii lei intr-un an…

  Comentariu by pop — 14 noiembrie 2019 @ 19:06

 14. @12- De retras,s-ar putea sa o faca-numai că devine „santajabil”,oricum nu iese din ordin ! A nu se uita că securitatea era subordonată si era „pavaza” partidului comunist.Arhiva se mai deschide cu taraita…la comanda politica cand,cate unul incearca sa acceada catre putere sau la borcanul cu miere,fara…control! Arhiva partidului…E în neantul neantului ! Partidele le fac si desfac după interese…din pacate-externe! Da hai sa dau vreo doua exemple…mai la zi,că tot suntem la alegeri ! Când Base i-a întins capcana lui Geoană (apropo de confruntate directa- si au si amanat-o cu o zi,că sa-l prindă in” flagrant la Vântu!)…a căzut…Mihaela dragostea mea ! DAR A CAZUT si Iohanis care era deja stabilit prim ministru ! Ulterior Geoană a primit compensare.Un al doilea exemplu e tov. Gen. Melescanu,care după ce a pus piedici la votul diasporei vine împotriva psd-ului(cel rămas de după Dragnea) in parlament unde asigură cvorumul(pen’ca altfel cădea moțiunea si se baga la comisia de numarare a voturilor…si a iesit 240 prezenți si 240 pentru,deci inclusiv generalul! ORDINU’ E ORDIN !

  Comentariu by I.S — 14 noiembrie 2019 @ 19:32

 15. Pt 12: M-am referit doar la articol.
  În rest, privind politica, am eu mai multe cu care nu am fost de acord. Câteva le-am reproșat în discuții directe.

  Prin urmare, sunt sigur că PSD la Mangalia va reuși la alegerile locale doar 2 consilieri. Sper să înțelegeți la ce mă refer.

  Comentariu by Mentalistul — 14 noiembrie 2019 @ 19:39

 16. A fost cândva un ministru Sandu care a scăpat în fața la DNA(sau poate că era PNA- nu tin minte)vorbele : Nu există ministru care să fie instalat si…sa nu dea bani la partid ! Asta era chiar înaintea lui Ideea…Sunt convins că aceasta”metoda” este aplicată si mai jos- la primari !!! Asta apropo de recenta afirmatie a noului ministru de finante(asta-i căzut din luna si nu-l vad bine!) Cum că a găsit două evidențe la buget…după modelul mafiei ! EI ?!!

  Comentariu by I.S — 14 noiembrie 2019 @ 19:51

 17. Acolo unde scrie Ideea era Durea…telefonul mic- după buget !

  Comentariu by I.S — 14 noiembrie 2019 @ 19:53

 18. UDREA- d-zeii
  ..telefonului

  Comentariu by I.S — 14 noiembrie 2019 @ 19:55

 19. Cam asa fu si cu raportul curtii de conturi la vremea lui Tusac(ala pe care l-a tinut la dos Radu C.)-dar pe atunci era încă Văcăroiu acolo.Dupa aia …au avut grijă să nu se mai producă „derapaje”.Au facut alte echipe de control !

  Comentariu by I.S — 14 noiembrie 2019 @ 20:12

 20. Nu dau idei dar nu se pot lua executiile bugetare(chiar daca nu vor serviciile sau DNA) ? Se pot gasi plati catre societati in spatele carora sunt societati capusa ale…consilierilor ridicatori de maini in CL.Ele pot fi găsite cu ceva efort,e drept-de pildă la camera de comert ! Terenuri la a doua sau a treia mana-nu prin notariat sau arhivă primăriei,însă actele de proprietate pot fi găsite și în arhivele de la RAJA sau ENE
  L !

  Comentariu by I.S — 14 noiembrie 2019 @ 20:48

 21. Raspunsuri neconcludente.
  Paote totusi primarul asta face ceva bine si noi suntem singurii oameni din orasul asta care nu vedem.

  Comentariu by 4 — 14 noiembrie 2019 @ 20:51

 22. Pt 21:
  Asta cu „Poate face ceva primarul bine” este similar cu atunci când ti-a aranjat familia o căsătorie cu o nenorocire, iar tu tot cauți ceva care poate îl face bine, ca să te amăgesti că ai pentru ce să o iubești.

  Comentariu by Mentalistul — 15 noiembrie 2019 @ 10:07

 23. Primarul a cistigat sau a primit mita pentru a lasa sa apara in Mangalia zeci de case de pareuri?

  Comentariu by doru — 15 noiembrie 2019 @ 11:28

 24. When I initially commented I clicked the „Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment
  is added I get three e-mails with the same comment.
  Is there any way you can remove me from that service?
  Bless you!

  Also visit my blog :: oled Tv, tv4k.freshsoftware.info,

  Comentariu by tv4k.freshsoftware.info — 24 noiembrie 2019 @ 2:04

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress