Politica locală

29 octombrie 2019

Grădina de Vară din Mangalia va fi modernizată cu fonduri UE

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 19:04

Proiectul de modernizare a Grădinii de Vară din Mangalia a fost declarat eligibil de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Cererea de finanțare pentru acest proiect a fost admisă, recent, în următoarea etapă a procesului de evaluare și selecție, respectiv evaluarea tehnică și financiară. Conform documentației tehnice, scena Grădinii de Vară, precum și spațiile destinate artiștilor vor fi reabilitate și adaptate conform normelor în vigoare, cu grupuri sanitare și spații de depozitare. Totodată, se va interveni la scaunele din gradenele pentru spectatori. Acestea vor fi înlocuite cu structuri din beton acoperite cu lemn, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, în timp ce gradenele vor fi înlocuite cu o membrană arhitecturală suspendată, rezistentă la intemperii. Pe amplasamentul locației se vor crea spații pentru diverse ateliere cultural – educaționale, vor fi amenajate spații verzi cu alei circulabile și se va realiza un sistem de iluminare ambientală. În cadrul aceluiași proiect, se vor reabilita principalele artere rutiere din zonă, respectiv Strada Rozelor, Ștefan cel Mare și Bd. 1 Decembrie 1918. Astfel, va fi refăcută trama stradală, dar și trotuarele și bordurile pentru desfășurarea circulației rutiere și pietonale în deplină siguranță și confort. ”Ani buni, Grădinile de vară, cinematograful și alte așezăminte culturale au aparținut altor instituții, iar Primăria nu putea face nimic pentru reabilitarea acestora. În toamna anului 2015, am reușit să preluăm Grădina de vară ”Farul” și cinematograful ”Pescăruș” și am demarat procedurile pentru atragerea fondurilor europene sau guvernamentale, în vederea modernizării. Dorim ca aceste active să fie redate publicului, cât mai curând”, a declarat primarul Radu Cristian. În prezent, Primăria Mangalia are peste 20 de proiecte cu finanțare europeană, unele în implementare, altele în evaluare. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 50 de milioane de euro. Acești bani vor intra în infrastructură, reabilitarea monumentelor istorice și susținerea turismului. ”Suntem deja în plin proces de execuție pentru modernizarea stațiunii Saturn, iar în foarte scurt timp vom demara lucrările și pentru alte proiecte cu bani europeni: reabilitarea tramei stradale pe un număr de 17 străzi din Mangalia, modernizarea Pieței Republicii, reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe, modernizarea falezei Mangalia-Saturn, dar și a stațiunii Neptun”, a mai explicat edilul Mangaliei. Tot el mai spune că Primăria Mangalia mai are și alte proiecte cu finanțare europeană, aflate în diferite stadii de evaluare și analiză.

Replica 29.10.2019

21 Comments

 1. Se vor reface trotuarele și bordurile, acolo unde sunt refăcute ?
  Cinematograful Pescăruș mai așteaptă. Mai e ceva timp până la prăbușire și poate mai trimite vreun utilaj.
  Execuția proiectului din Saturn duduie de atâta stat. În schimb se lucrează cu sârg la trotuarul spre Dacia Service, trotuarul fără rost. Propun să se prelungească până la IAS, că doar și ăia sunt cetățenii Mangaliei. La 5 Km e cu totul altă șpagă.

  Minciuni la foc automat. Nimic făcut temeinic în orașul ăsta. Dispreț făță de locuitorii orașului și de resurse. Așteptăm un nou împrumut. Ultimul tun.

  Comentariu by lucian visa — 29 octombrie 2019 @ 19:09

 2. Acum sunteti rautacios. Si invidios ca va fi ales primar pe viata Se schimba fata Mangaliei in urmatorii 4 ani de zile.

  Comentariu by Anonim — 29 octombrie 2019 @ 20:44

 3. Toate aceste anunțuri îi vor veni de hac lui Radu Cristian.
  Pe de altă parte, toate aceste anunturi pun presiune ca Mangalia să aleagă un primar priceput și responsabil,nu precum Radu Cristian.
  Si îi scoate din intenția de vot pe habarniștii care vor vrea să candideze.

  Deoarece toate aceste proiecte depuse la Nord-Est, adică la Piatra Neamț (și nu la Sud-Est la Brăila cum era obișnuit), pe axa 13.1 pe care am propus-o, au fost depuse astfel:
  – în perioada aceasta trec de stadiul de evaluare a eligibilitatii.
  – până la construcția efectivă vin alegerile, nu se apuca de ele.
  – următorul primar să nu mai stea ani, să se apuce responsabil și să controleze calitatea lucrărilor. Oamenii au așteptări la o schimbare și lucrările în Mangalia trebuie să pornească imediat.
  – la situația financiară a Mangaliei fondurile europene sunt singura șansă de dezvoltare. De aceea nu trebuie să mai existe rateuri de genul celor făcute de Radu Cristian și echipa lui, cu care ne-a ruinat orașul.
  – iată cum se va transforma campania în a vota pe cel care e mai priceput dintre contracandidații lui Radu. Personal mă voi strădui să se schimbe modul de a se face campanie, acum miza s-a ridicat la „pe cine votăm contra lui Radu” ca să nu mai pierdem iar fondurile europene.

  Din perspectiva mea, totul se întâmplă conform „planificării”, să fie izgonit Radu din primărie.

  Cine vor candida? Sunt curios dacă ALDE va mai exista până la alegerile locale. ALDE local probabil că se va reorienta, ori vor intra în alianță.
  UNPR e vorba să fuzioneze cu PSD, profesorașul vândut fie ajunge coleg cu Ciobănel la PSD, ori își da demisia din consiliu și intră la PNL-ul lui Radu. Unde Radu e candidat.
  Celelalte partide nu există în activitatea politică locală, nu au persoane cu popularitate, se bazeaza doar ce este pe național, dar nu au răspunsuri pentru local. PSD local nu există. Dovada la această campanie pentru alegerile pentru președintele României: nu au mișcat nimic pentru că nu au cu cine. A venit un autocar de tineri de la Constanța, au stat la cafea la Uno, au mâncat șuberecuri din piață și au plecat înapoi fără să facă ceva. Nimeni de la organizația locală alături de ei.
  Mai are șanse Radu? Ei încearcă prin zvon să convingă lumea că tot Radu câștigă. Nici nu-și dau seama cum zvonul acesta este un element important din izgonirea lui prin vot.

  Comentariu by Mentalistul — 29 octombrie 2019 @ 21:09

 4. Haide, lasa-ne cu teoriile tale fanteziste! Ia-ti medicamentele si du-te de te culca!

  Comentariu by Anonim — 29 octombrie 2019 @ 21:29

 5. Idem 4

  Comentariu by Asan — 29 octombrie 2019 @ 23:52

 6. Piticul sa suga cucul.

  Comentariu by Anonim — 30 octombrie 2019 @ 10:27

 7. Pt.2
  Poate vrei sa spui ca fata orasului s-a schimbat, intr-adevar, de cand a fost impus aceasta persoana si nicidecum ALES pe scaunul de primar. Da, dintr-un oras boem, plin de flori, cu mireasma de trandafiri, cu lucrari facute cu gust, trainice, curat, aerisit, vizitat de oameni de cultura a fost transformat in 8 ani de un grup de habarnisti in frunte cu cel pe care il lauzi, intr-un catun murdar, plin de balarii, cenusiu, fara o floare, uscat, urat mirositor, mort, fara nici o perspectiva pentru tinerii nostri, fara nici-o posibilitate de distractie macar vara, pt turisti, NIMIC. Asa, ca, da, ai dreptate, fata orasului a fost transformata radical! Poate il iei tu acasa ” pe viata” sa te schimbe radical!

  Comentariu by Anonim — 30 octombrie 2019 @ 11:39

 8. V-ati vandut lui Iorgus si lui Tusac pe 3 flori, un palmier si 3 zile de cantat. Si acum muriti de foame, nu ati realizat ca vi s-a luat si pamantul de sub picioare. Acum e timpul de reconstructie , de muncit si nu aveti chef. Scanciti si va vaicariti ca era mai bine inainte.

  Comentariu by Anonim — 30 octombrie 2019 @ 13:29

 9. De când e Radu Cristian primar în Mangalia nu s-a mai făcut ziuă.

  Comentariu by Mentalistul — 30 octombrie 2019 @ 13:32

 10. lasa ca munciti voi in primarie de va rupeti.voi mai putin amantele mai mult.

  Comentariu by anonimul — 30 octombrie 2019 @ 14:32

 11. Pr 10 . Cam asa ceva, mai ales acum ca s-a operat in spital muncește managera sa facă supa, sa-l grijească, sa fie bine sa nu fie rău . Mare secret pe capul lor dar noi știm tot

  Comentariu by Mangaliot — 30 octombrie 2019 @ 14:56

 12. Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia. Invidiosilor

  Comentariu by Anonim — 30 octombrie 2019 @ 16:47

 13. Stai liniștita, pisi ca nu mor eu de grija mincinosului iar de a ta, cu atât mai puțin . Faptul ca ati încercat sa țineți sub lacătul tăcerii operația mincinosului chiar nu ma interesează ci doar silentio stampa instituit in spital m-a deranjat . In rest, cu toate ce vor veni peste el, multa sănătate sa le poate duce si sa ne dea plata pentru fiecare an de umilințe si minciuni .

  Comentariu by Mangaliot — 30 octombrie 2019 @ 20:10

 14. Pt.8
  Daca afirmi ca s-au vandut lui Iorgus si lui Tusac „pe 3 flori, un palmier si 3 zile de cantat”, tu te-ai vandut pe nimic si te-au orbit si ti-au spalat creierul, asta daca exista, habarnistii astia, care nu coboara din birou si refuza sa vada adevarata fata a localitatii, JALNICA, totul este ca dupa bombardament. Atat au putut sa lase in urma lor, doar mocirla si pe voi astia, care va place sa va balaciti in ea pt cateva firmituri aruncate. Si vesnica obsesie, si placa veche, ruginita, IORGUS!
  Pt.12
  Invidiosi, pe ce? Ca suntem localitatea, ca mi-e greu sa-i spun oras, cu cele mai mari datorii din tara, la un pas de faliment, si in jur pute totul?

  Comentariu by Anonim — 30 octombrie 2019 @ 20:17

 15. https://www.replicaonline.ro/am-descoperit-minciuna-nu-se-construieste-hotel-de-5-stele-in-locul-garajelor-demolate-la-mangalia-407231/

  Comentariu by nabuco — 30 octombrie 2019 @ 20:29

 16. Na/bucule, manipulezi jalnic. Iei banii degeaba .

  Comentariu by Mangaliot — 30 octombrie 2019 @ 22:58

 17. Pt 15:
  Ăștia ai lui Radu s-au apucat să inventeze că aș fi zis eu altfel decât am scris.
  Dar dacă tot s-a deschis discuția, eu am afirmat asta: pentru un hotel de 5 stele cu 65 de camere si 10 apartamente are nevoie ca să funcționeze: 1/6 clienti, plus 1/10 personal și pentru societate. Înseamnă 33 locuri de parcare.
  Im spate la Mera Resort, pe str.Vasile Alecsandri, este o parcare publică. Asta vara a devenit privată pentru că a închiriat-o Mera pe toată.
  Am concluzionat că hotelul că închiria locuri din parcarea publică.
  Este ceva rău dacă închiriază? Văd că oamenii lui Radu consideră că ar fi ceva rău și au sărit că aș minți.

  Comentariu by Mentalistul — 31 octombrie 2019 @ 0:40

 18. Intrebare: daca tot ne cere jupanulraport de activitate zilnic am vrea sa stim si noi, pt o transparenta totala, cum figureaza pe statul de plata,in ziua in care a facut interventia chirurgicala ? Acum stiu ca le-am dat de lucru ,,fetitelor’care se ocupa cu buna-dispozitie a sefului lor si le atrag atentia ca numerele de inregistrare de rezerva vor aparea imediat daca vor opera de azi inainte.Duduia transpirata care se va ocupa de acest subiect, trebuie sa stie ca voi afla fiecare miscare. Asta asa, pentru dreapta masura.

  Comentariu by Angajat — 31 octombrie 2019 @ 10:34

 19. Garaje negaraje….hai sa vedem
  Ca sa fie de 5 stele trebuie sa aiba parcare.cum s a mai sus
  E parcarea in care se tine targul.cu p moca spaga bine data va fi a hotelului.s au mai vazut cazuri
  In spatele viitorului hotel parca e un bloc.aia s terminati daca se face hotel.un hotel de 5 stele trebuoe sa aiba si alte tacilitati .inde? Piscina restaurant etc.
  Cat e suprafata in prop?pe cat se construieste?ce spun regulile de urbanism? Ce spune arhitectul orasului ? Ce spun pot ul si coeficientul??
  Poti construi pe toata suprafata????
  Cum se va face accesul la acest hotel?
  Ontai trebuie construit omologat si poate numai dipa apare un lant gen radisson hilton etc care sa l includa
  Dar c o spaga facem un hotel ce se crede de 5 stele Asta cu 5 stele radison etc e doar abureala

  Comentariu by Mc — 31 octombrie 2019 @ 17:35

 20. si la 4 stele era nevoie de parcare.are parcare hotelul de langa policlinica?soriceii din consiliu vor ridica manutele si vor trece pe la casierie imediat.

  Comentariu by anonimul — 1 noiembrie 2019 @ 11:39

 21. ptr 20 – „are”, ca si-a tras parcarea de la policlinica. Pai de ce crezi ca-i cinta georcescu osanale piticului?
  Stiti cind georgescu era „consilier personal” a lui tusac?/
  De ce la mazilit tusac?? Probabil, vroia prea mult..acum cu piticu ii merge.

  Comentariu by pop — 1 noiembrie 2019 @ 18:10

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress