Mangalia – politica locală

28 octombrie 2019

Șeful Camerei de Comerț, atac la Guvernul Dăncilă: „Ca să măreşti salariile nesustenabil, nu-ţi trebuie decât, cel mult, patru clase primare“

Filed under: PSD — lucian visa @ 20:25

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a criticat dur, duminică, în discursul ţinut la lansarea programului preşedintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat, deciziile luate în ultimii ani de către guvernanţi în domeniul economic, arând că dacă toţi oamenii neangajaţi ar fi incluşi în statistici, şomajul ar fi de 50% şi spunând că „să măreşti salariile nesustenabil, nu-ţi trebuie decât, cel mult, patru clase primare”, anunță news.ro

Mihai Daraban a criticat faptul că oamenii de afaceri au aflat, în ultimii ani, de la televizor măsurile economice care le afectează activitatea.

„Ca să măreşti salariile nesustenabil, nu-ţi trebuie decât, cel mult, patru clase primare. Nu putem spune că am asistat în ultimi an la un program de guvernare, din moment ce puncte importante ale clasamentelor în care ne aruncă Eurostat, ale celebrei lipse de infrastructură, nu au fost luate în considerare” a afirmat Daraban.

Preşedintele CCIR susţine că „am ieşit din acest doliu al dispariţiei forţei de muncă din ţară şi trebuie să ne axăm foarte mult pe rezervele forţei de muncă din ţară”, arătând că, potrivit cifrelor oficiale, furnizate de Eurostat, peste 1,5 milioane de români din categoria populaţiei active nu au muncit niciodată.

„Trebuie să punem România la muncă. Ne-a spus Eurostatul acum trei săptămâni că 1,68 de milioane de oameni între 18 şi 60 de ani din România nu au muncit niciodată. Mai ştim că sunt 12,6 milioane de oameni apţi de muncă şi privat, cu cei care lucrează în sistemul bugetar ajung pe undeva la 5,5 milioane. Cred că am ieşit din acest doliu al dispariţiei forţei de muncă din ţară şi trebuie să ne axăm foarte mult pe rezervele existente în ţară. (…) Dacă aceşti oameni s-ar regăsi oficial ca neangajaţi probabil am avea un şomaj de 50 la sută. (…) Judeţul metropolă al României, Teleormanul, ştiţi să sunt 35 de angajaţi la 100 de apţi de muncă. Este o realitate. Cred că ajutoarele sociale pe nemuncă trebuie să dispară” a mai spus Mihai Daraban.

Preşedintele CCIR mai susţine, în discursul său, că „creşterea nesustenabilă a salariului bugetar ne-a consumatori de black Friday„

El spune că oamenii de afaceri sunt „conştienţi de fragilitatea capitalului românesc”

„Am asistat la foarte multe ocazii când capitalul românesc era descalificat din primul paragraf pentru că erau condiţii fie de cifră de afaceri, fie de experienţă anterioară, unde nu aveam cum să ne calificăm. (..) Am luat foc la propriu şi la figurat în momentul anului 2017, când am văzut un atac deşănţat asupra capitalului străin din România. Trebuie conştientizăm, să fim realişti şi să ştim că acest capital a adus stabilitatea macroeconomică a României”, mai spune Daraban.

stiripesurse.ro

Replica 28.10.2019

8 Comments

 1. Votați PSD, votați 4 clase !

  Comentariu by lucian visa — 28 octombrie 2019 @ 20:27

 2. https://evz.ro/cate-case-au-candidatii-la-prezidentiale-klaus-iohannis-pe-locul-2.html

  Comentariu by nabuco — 28 octombrie 2019 @ 21:02

 3. Înțeleg liberalismul, doar ca patronii in românia trebuie să înțeleagă că profitul mai trebuie redistribuit către angajați. Altfel ajungem ca brazilia, fără class de mijloc.

  Comentariu by Varain — 28 octombrie 2019 @ 21:27

 4. Votati PNL ca să fiți mai săraci ….

  Comentariu by Anonim — 28 octombrie 2019 @ 23:19

 5. Un partid social democrat puternic e necesar într-o tară normală. Am mai spus-o. Dar cu un partid în care avansezi dacă vorbești dăncileza, nu sunt de acord. Unde în UE liderii social democrați sunt atât de neinstruiți ?
  Probabil înscrierea lui Gușă în PSD nu e întâmplătoare. Va urma o reformă.

  Comentariu by lucian visa — 29 octombrie 2019 @ 18:39

 6. Este ok in pnl acolo ai furat terenul din Neptun dl Visa cel corect ….rusine

  Comentariu by Anonim — 29 octombrie 2019 @ 20:03

 7. Eram la PNȚ-CD. Fiind un partid creștin și democrat ne obligau să luăm terenuri. Dăncileza ta e perfectă.

  Comentariu by lucian visa — 29 octombrie 2019 @ 20:15

 8. https://www.cotidianul.ro/daraban-cel-suspect/

  Comentariu by nabuco — 2 noiembrie 2019 @ 21:07

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress