Politica locală

26 septembrie 2019

Argumentele stupefiante, anti-justiție, ale liberalilor din Mangalia. Primarul a fost amnistiat de amenzile judiciare

Filed under: Consiliul Local — lucian visa @ 18:18

Ședința de ieri a Consiliului Local Mangalia este o pagină rușinoasă din războiul unor politicieni cu justiția. De data aceasta, atacul a fost pus la cale de consilierii liberali, care au uzat de tot arsenalul pus deja în operă, la nivel național, de fostul ministru PSD-ist Florin Iordache, cel care dorea, cu sinistra Ordonanță 13, grațieri și amnistii pentru toți corupții.  La Mangalia fu vorba tot de o amnistie mascată și retroactivă, prin care primarul actual, dar și alți predecesori de-ai săi, să-și poată rambursa din bugetul local amenzi judiciare pe care le-au achitat ca persoane fizice. Dacă amenzile ți le plătesc sau ți le rambursează alții, e ca și cum ai beneficia de o amnistie. În acest caz, amnistia s-a dat în frauda cetățenilor, care vor suporta din taxele lor beția de putere a unor indivizi care au pretenția să-și facă justiția lor personală, după reguli doar de ei acceptate.

În clipul atașat articolului de față, am sintetizat în cinci minute întreaga confruntare de idei. Atacul la justiție l-a dat viceprimarul PNL, Dragoș Angelescu, pe un ton cumpănit, ba chiar mieros, ca să nu se observe că imbecilitățile spuse de față cu toată lumea reprezintă, în esență,  un asalt de tip mafiot la justiție. Acesta a debitat că nu i se pare normal ca primarul să-și plătească amenzile judiciare venite pe persoană fizică, doar pentru că așa a spus o instanță de judecată. Viziunea acestuia este ca o comisie aflată la cheremul primarului să verifice dacă acesta sau alții se fac vinovați cu adevărat, pe baza unor argumente indubitabile. Dacă argumentele nu sunt indubitabile, această comisie poate decide ca amenda judiciară venită pe persoană fizică să fie achitată din bugetul local.

Opoziția locală a reacționat cu fapte și argumente de o limpezime și o acuitate remarcabile. În primul rând, consilierul local Nicolae Moroianu i-a atras atenția atacatorului mieros că amenzile le-a stabilit un judecător pe baza legii.

La fel de revoltat a intervenit în discuție și consilierul local Leonard Tănase, care a amintit de o amendă judiciară de 60.000 de lei primită de primarul în funcție pentru că a refuzat să pună la dispoziția unei instanțe contracte de avocatură încheiate cu avocatul Grimberg. ”De ce să plătim noi amenda asta? Este în regulă s-o plătească cetățenii ăștia din Mangalia amenda de 60.000 de lei, pentru că primarul nu a dorit să pună la dispoziție niște contracte instanței, pe care el le semnase și le avea?”.

Mai departe, Nicolae Moroianu a adus în discuție un aspect analizat în cadrul comisiei economice a Consiliului Local. El a susținut că primarul a fost amendat judiciar pentru că nu a depus înscrisurile cerute de o instanță. El a emis o decizie de primar, prin care a stabilit ca amenda venită pe numele său să fie achitată de altcineva, în speță de fosta secretară a Municipiului Mangalia, Petrina Boiță. Aceasta a contestat dispoziția lui Radu Cristian în instanță și a avut câștig de cauză. ”Deci de două ori instanța își spune cuvântul, cum că primarul trebuie să plătească amenda. Și venim noi, acuma, că suntem mai deștepți decât instanțele și spunem să plătească cetățenii Mangaliei, domne, că au mai mulți bani?”.

La aceeași situația s-a raportat și Paul Foleanu, care este și avocat:

”X a cerut contractele cu Grimberg, cu avocații. Le-a cerut pentru că el, la rândul lui, era trimis în judecată pentru un contract de avocat, la un moment dat, pe baza unei plângeri făcute de domnul primar. Nu i-au fost puse la dispoziție nici măcar instanței, după ce le-a tot cerut în mod repetat. Iar instanța, ca sancțiune, prin hotărâre judecătorească, a sancționat cu amendă judiciară persoana responsabilă, respectiv primarul. (…) Cel sancționat are dreptul să facă cale de atac… Îți exerciți calea de atac și dacă și instanța de la Curtea de Apel îți menține acea sancțiune, înseamnă că a avut dreptate instanța de fond. Având dreptate, cum să plătim noi banii unei persoane care nu și-a executat atribuțiile de serviciu? De multe ori, nu și le-a exercitat abuziv. Și lui îi spue ăla: cum ți-a dat amendă 50.000 de lei, plătim de la bugetul local, la revedere! Dacă îți mai face mâine altă cerere și-ți cere alt contract, nu-i problemă, nu i-l dai, că următoarea amendă va fi plătită tot din bugetul local” – a explicat Foleanu.

Persoana ”X” evocată de consilierul local are o identitate reală. Este vorba de Laurențiu Dumitrașcu, fost avocat al Primăriei Mangalia, pe vremea lui Tusac. Acesta a solicitat contractele încheiate de actualul primar, Cristian Radu, cu avocatul bucureștean Andrei Grimberg. Radu a refuzat în mod culpabil să le comunice și apoi să le depună la instanță. Deși bine ascunse și protejate chiar cu prețul unei amenzi judiciare, contractele în cauză au fost scurse în presă de către persoane din politica mangaliotă. Vorbim de contracte absolut fabuloase, care ajungeau la 1,7 milioane de euro. Onorariile au fost stabilite în mod fraudulos, pe baza unei așa-zise evaluări a litigiului. Ca să înțelegeți mecanismul, la un moment dat, Cristian Radu a inventat o așa-zisă taxă verde, pe care consilierii săi au votat-o cu obediență maximă, în ciuda argumentelor că era profund ilegală. Vorbim de o taxă de dimensiuni astronomice. Evident că agenții economici, ca să nu fie jupuiți, au contestat-o în contencios și au reușit să o anuleze. Fiind vorba de mulți bani în joc, deși inventați prin această taxă, onorariile lui Grimberg, calculate ca procent din valoarea litigiului, au explodat. Ca să nu se afle de aceste contracte încheiate prin fraudă la lege, ferindu-se astfel de eventualitatea răspunderii penale, primarul a refuzat să le depună la instanță. Fiind amendat, a încercat să găsească alți plătitori. Și așa s-a ajuns la propunerea ca amenzile sale să fie achitate din buget.

Revenind la dezbaterile din Consiliul Local Mangalia, trebuie să mai spunem că Paul Foleanu a mai arătat că proiectul este ilegal deoarece este lipsit de temei juridic și se urmărește aplicarea sa retroactivă.

”S-a discutat de dl. Tusac, de dl. Mincă, de dl. Radu Cristian, de dl. Sorin Andrei, să le fie rambursate din bugetul local (amenzile judiciare plătite în trecut – n.r.). Adică îi dăm acestui act administrativ efecte retroactive, ceea ce este total nelegal. Un act administrativ poate produce doar efecte pentru viitor”. – a mai spus Paul Foleanu.

În ciuda argumentelor expuse de opoziție, consilierii din gașca lui Radu Cristian au votat fără reținere, ca șeful lor să fie amnistiat de amenzile judiciare.

Adrian Cârlescu, ordinea.ro 26.09.2019

33 Comments

 1. Foleanu ar trebui să atace în instanță hotărârea, în nume personal sau din partea consilierilor PSD.
  ”Felicitări” golanilor care au aprobat proiectul !

  Comentariu by lucian visa — 26 septembrie 2019 @ 18:23

 2. Smekerul e smeker mereu. Și dușmanu se oftică cum bine zicea Florin Salam.

  Comentariu by Fane — 26 septembrie 2019 @ 20:25

 3. Adrian Cârlescu un jurnalist ordinar!
  Să ne spună din ce bani și-a făcut vila din Valu și abia după o să îi citim “investigațiile”.

  Comentariu by Anonim — 26 septembrie 2019 @ 22:03

 4. Voi v-ati trezit sa vorbiti de vile mostenitorilor ? Bugetar toata viata la garda si cu vila de 8 milioane de euro.

  Comentariu by Anonim — 27 septembrie 2019 @ 1:42

 5. Pt 3:
  Numai idioți discută persoanele în timp ce se discută idei!

  Comentariu by Mentalistul — 27 septembrie 2019 @ 8:40

 6. Primare, iar o iei pe câmpii, că sunt de vină alții?!!! Ai majoritatea în Consiliul Local din 2016!! Nu te-a împiedicat nimeni să faci orice dorești!
  Bărbații adevărați își asumă, caraghioșii își gasesc mereu scuze ipocrite!

  Mai schimbă placa, nu-i de vină nimeni altcineva pentru ruina orașului, ne-ai făcut datori pentru 20 ani!
  Mai vino și tu la ședințe, mai stai prin Mangalia, să afli problemele reale! Consilierii ți-au votat orice, în complicitate chiar și abuzurile! Ideea ipocrită că nu te-au lăsat alții să faci treabă timp de 3 ani și jumătate nu mai ține! Ți-ai bătut joc de oraș, iar acum vii cu flori ca un soț bețiv și violent, să păcălești înainte de judecata pentru divorț că ești plin de iubire.

  Mangalia nu uită și nu iartă anii de batjocură!!

  Comentariu by Mentalistul — 27 septembrie 2019 @ 8:42

 7. Asa e cind in CL alesi fosti maistri militari. Au dat si ei de „gustul puterii”, circiumari,”rude ale primarului”, etc, unii cu diplome tip „herculane”.
  Si totusi, au obrazul destul de gros, ca sa iasa in lume.

  Comentariu by pop — 27 septembrie 2019 @ 9:19

 8. Ozzy ai început munca ? Sau tragi de pensia mamei tale și acum ? Demonstreaza ca ai un venit ca să fi mai credibil ….dacă nu să îți fie rușine puturosule

  Comentariu by Anonim — 27 septembrie 2019 @ 9:29

 9. Pt.3
  Sa isi fi facut vila din banii de la Golterm sau din cei luati ilegal de la primaria Mangalia?

  Comentariu by VUCEA DAN — 27 septembrie 2019 @ 9:44

 10. Pt 8: La cât ești de cretin, nu îți dai seama că mă ridici, în loc să mă denigrezi.

  1. Mama locuiește în altă localitate.
  2. Declarația mea de venituri o vezi pe site-ul primăriei. Deci oficială.
  3. Radu Cristian a venit șomer la Mangalia. Un bugetar care nu mai avea servici.

  Comentariu by Mentalistul — 27 septembrie 2019 @ 13:00

 11. statul democrat roman in esenta este unul feudal.noii feudali sunt bugetarii care dau legi pentru ei.institue taxe pentru buzunarul lor.
  inventeaza posturi bine platite si in care si numesc rudele si ciocoii , toate acestea platite din banii publici, adica din taxele impuse norodului.
  pentru ei nu exista fisc sau integritate.dovada cea mai evidenta este rovana plumb.cum a iesit din feuda ei in lumea civilizata cum a fost respins.dar nu i plangeti de mila.are feuda si iobagii ei.

  Comentariu by wow — 27 septembrie 2019 @ 13:56

 12. Ozzy tot cap de oie ai ramas ,iar Vucea v rea sa arate ca ca el stie tot,dar se inseala ,se ia de mana cu Ozzy.

  Comentariu by Nelu — 27 septembrie 2019 @ 15:48

 13. Ozzy trebuie ajutat…..păcat de el ….din cauza instabilități financiare a ajuns sa șantajeze oamenii din primarie și chiar să se ceara bani sub forma de înprumut fără să îi mai returneze …..

  Comentariu by Anonim — 27 septembrie 2019 @ 18:14

 14. https://www.replicaonline.ro/strada-felix-stroe-din-comuna-cumpana-cum-s-a-ajuns-la-asta-povestea-in-detaliu-spusa-de-cetateanul-de-onoare-felix-stroe-video-404117/

  Comentariu by lucian visa — 27 septembrie 2019 @ 19:08

 15. Ha ha, nu am mai călcat prin primărie de la începutul verii, în afară de ședința de alaltăieri, la care am stat până la punctul 3 și am plecat.
  Iar de bani nu am nevoie, a fost o vară bănoasă. Chiar am cheltuit cu evenimentul din 15 Septembrie. Diferența de 30.000 euro a fost finanțată de fosta mea firmă.
  Au fost oameni cum se venea pe vremuri la Festivalul Callatis, doar că am făcut în Septembrie, după începerea școlii. Dacă există o mulțime mare de oameni și voi ticăloșii insistați că nu există, nu crezi că voi convingeti oamenii că eu sunt ăla corect si voi sunteți nemernicii? Așa si cu prostiile tale, care sunt vizibile si de pe Marte ca sunt prostii.
  Așa ca fapt divers, de amorul logicii, cu ce aș putea eu șantaja pe cineva, cand mai mare ar fi castigul sa fac plangere penala pentru vreo ilegalitate, pentru care am dovezi?
  Vă călăresc eu atât de greu incat stati smirnă în fața mea?

  Încă o dată, ești atât de ignorant încât nu realizezi că dacă la o discuție de subiecte ataci omul, în loc să ataci subiectul, de fapt faci cea mai mare campanie negativă lui Radu?
  Așa face și Ciobănel de la PSD, cu cât mă atacă mai mult, cu atât oamenii sunt convinși să aibă încredere în mine, decât in PSD.

  Comentariu by Mentalistul — 27 septembrie 2019 @ 19:09

 16. Pt 14:
  Chiar este de văzut aici:

  https://www.facebook.com/mangalitaantena1/videos/386759752255740/

  Comentariu by Mentalistul — 27 septembrie 2019 @ 19:13

 17. Mie mi-a plăcut argumentul de legalitate: „facem un HCL, îl trimitem la Prefectură… poate trece, poate nu trece.”

  Păi aşa puteţi să o lăsaţi pe calificata în Solitaire de la poartă să vă facă HCL-urile, retardaţilor. Care trec, trec. Care nu, nu. La ce plm plătim jurişti şi Secretar pentru ştiinţa legii şi pentru legalitatea actelor administrative?

  Comentariu by Părintele Futuimamaeideadministraţie — 27 septembrie 2019 @ 19:15

 18. Sorry, dar te-ai băgat singur în cofă.
  Cică „cu ce aș putea eu șantaja pe cineva, cand mai mare ar fi castigul sa fac plangere penala pentru vreo ilegalitate, pentru care am dovezi?”

  Ăăă, să şantajezi exact cu o plîngere penală pentru care ai dovezi?
  Dacă ai dovezi, de ce stai pe ele cum stai pe semnăturile alea?

  Comentariu by Părintele Intoxicaţie — 27 septembrie 2019 @ 19:19

 19. Ai fost un dulce la asta cu „Mangalia nu uită și nu iartă anii de batjocură!!”
  Mangalea e o proastă cu Alzheimer! Află în permanenţă lucruri noi despre hoţiile primarilor, dar nu ştie ce să facă cu noutăţile.

  Comentariu by Părintele Idiocraţie — 27 septembrie 2019 @ 19:22

 20. Chiar ca este mitoman acest băiat ……el este sărac lipit dar ne minte ca a facut bani vara asta nu ? Din ce măi minciunică ? Din ciorba care o faceai la Căutis ? Tu nu ai bani de țigări dar te lauzi că faci evenimente pe banii altora măi puturosule

  Comentariu by Anonim — 27 septembrie 2019 @ 19:50

 21. Duminică seara, de la opt, incepe Mangalița, pe Antena 1 ! Vizionare plăcută ! Am ajuns , in sfârșit, un model de risul unei țări intregi !
  Ar fi fost păcat să nu-i vadă toată țara pe primar, pe madam Boita, pe secretare devenite directoare, managerite, pe ceilalți șefi, directori etc etc sau pe Colegii, oare pe Ciocănel cine o va interpreta? O fi venit să o „prindă” într-o o criza, sau au prins-o cu aiasma?
  Întrebare: oare or simți ceva cînd s-or vedea ca în Las Fierbinți? Rușine, zic??????

  Comentariu by Anonim — 27 septembrie 2019 @ 20:45

 22. Uff, îmi pare rău că ne-am grăbit. Trebuia lăsat Pițiponcul să își plătească amenzile din Bugetul Local.
  Era cu mai multă adrenalina pentru ei, după ce o făceau. Politic, era momentul perfect, băgată toată brigada lui de consilieri locali în cercetare penală chiar cu 3-4 luni înainte de alegeri. Politic, mare deficit de imagine.
  Dar eu nu sunt ei! Nu mă joc cu viața oamenilor, indiferent cât de răi sunt ei. Pot să-i dau jos de la putere în mai multe alte moduri. Cine nu are priceperea politică, ori nu poate atrage cu alternativa, se duce la Parchet să facă denunțuri.
  Cum face și Radu Cristian. Ăsta e atat de nemernic încat a facut denunturi penale si obedienților lui. Mai urmeaza sa faca propriilor consilieri locali.
  Am gandit că este posibil ca manevra cu HCL initiata de L.Stan este pentru a-i ține șantajați cu un dosar pe toți consilierii obedienți lui, care se pot răscula și pot da din casă.
  De aceea cred că nu și-ar fi plătit amenzile sale, ci pe a unor consilieri, care astfel si-au votat un beneficiu personal intrand in conflict de interese.
  Totuși, eu cred că Radu e prea prost să gândească atât de strategic.

  Iar Ciuraru și Colgiu nu înțeleg că ei însiși l-au făcut pe primar atât de dezgustător în ochii oamenilor, cu toate minciunile lor ticăloase si cretine.

  Comentariu by Mentalistul — 28 septembrie 2019 @ 9:38

 23. Iar nu ti-ai luat medicamentele ?

  Comentariu by Anonim — 28 septembrie 2019 @ 12:53

 24. Pt.22
  O să-și facă plângeri penale și lui ?

  Comentariu by lucian visa — 28 septembrie 2019 @ 15:48

 25. Pt.24: Și-a făcut auto-denunț. O chichiță juridică. Să vedem dacă ține. Când l-a făcut a spus că ni știe ce face, funcționari din Primărie l-au indus în eroare.
  De aceea s-a retras ca inițiator și a băgat-o pe dna.Stan la înaintare, de aceea și aceste declarații.

  Comentariu by Mentalistul — 28 septembrie 2019 @ 16:16

 26. Indiferent cine este iniţiatorul HCL, la prima amendă decontată se va intra în conflict de interese.

  Comentariu by Părintele Contracost — 28 septembrie 2019 @ 20:42

 27. Vad ca iar deraiaza ozzy discutiile
  A intrebat cineva daca a inceput munca… nu e clar? Sra toata ziua si canta la tastatura!! Ce argument logic e ala ca mama sta in alta localitate?
  Ozzy doar gura e de tine si de cei din gasca ta!
  Oameni buni lasati-l sa bata campii

  Comentariu by Ionel — 29 septembrie 2019 @ 17:43

 28. Ionele sau Colgiule, mai este puți, f puțin pana începe serialul si pari agitat . La alegerile de la anul, cum te mai manifești ? Au început sa te lase si nervii si genunchii si amantele . Se simte vântul schimbării si fetele se repliază pe ceva cu potențial mai acătării . Tu si piticul veți trai din amintiri. Poate scrieți si niște cărți pe acolo pe la Poarta Albă . Da doamne …

  Comentariu by Anonim — 29 septembrie 2019 @ 19:51

 29. Am văzut.Un rahat de serial.Un mare chix pentru Antena.

  Comentariu by Anonim — 29 septembrie 2019 @ 20:48

 30. Pt. #27

  https://m.youtube.com/watch?v=WMKGF7UiReE

  https://delasat.wordpress.com/2015/04/14/gica-petrescu-ionel-ionelule/

  Comentariu by nabuco — 29 septembrie 2019 @ 22:51

 31. Pt 29:
  Nici nu mă interesează valoarea lui artistică, ci mesajul pe care îl transmite.
  Și Las Fierbinți a fost un rahat de serial la început, dar a ajuns să fie cel mai urmărit.

  Nu e nevoie decât ca subiectele de Mangalia să fie extrase și prezentate locuitorilor Mangaliei.

  Comentariu by Mentalistul — 29 septembrie 2019 @ 23:30

 32. Care subiecte?Ce legătură vezi tu să fie cu Mangalia?
  Un serial modest la care nu cred că se vor uita prea mulți oameni.
  Chiar nu te înțeleg de ce tot insiști cu serialul acesta

  Comentariu by Bogdan — 29 septembrie 2019 @ 23:36

 33. Povestirea se derulează invers, de la început către SFÂRȘITUL JAFULUI ORGANIZAT:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3562914377068051&id=100000485715789

  Discutăm peste câteva luni, despre efectele pe care le va avea asupra votului în Mangalia, așa modest și de rahat cum este.

  Comentariu by Mentalistul — 30 septembrie 2019 @ 1:45

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress