Politica locală

23 septembrie 2019

MANGALIA: A început amenajarea parcărilor, în locul fostelor garaje

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:04

Primăria Mangalia a demarat proiectul de amenajare a parcărilor de reședință pe locul fostelor garaje. Primele lucrări în teren se execută, în prezent, în zona dintre Casa Tineretului și Gară, unde vor fi amenajate peste 100 de locuri de parcare, urmând ca acestea să fie atribuite locatarilor din zonă.

Intervențiile în teren constau în nivelarea terasamentului, realizarea fundației și alte lucrări specifice, ulterior fiind amenajată o platformă betonată pe care se vor delimita locurile de parcare. Acestea vor fi repartizate contra-cost locuitorilor din cartier, posesori de autovehicule, în baza unor cereri și a altor documente care să ateste că locuiesc în respectivul bloc și dețin un autoturism. Lucrări similare vor fi executate și în alte cartiere ale orașului, unde au existat garaje. În acest sens, unele proiecte similare se află în diferite stadii de realizare, respectiv de elaborare a autorizațiilor de construire, licitație sau de atribuire a lucrărilor.

Prezent în teren, primarul Mangaliei, Radu Cristian a declarat că proiectul de amenajare a parcărilor de reședință a parcurs toate etapele legale, iar până la sfârșitul acestui an, vor începe și alte lucrări de acest tip, în diferite zone ale orașului.

”Proiectul de amenajare a parcărilor de reședință a putut fi demarat doar după demolarea tuturor garajelor din fiecare zonă. Aici ne-am confruntat cu ceva probleme din partea deținătorilor de garaje, deoarece nu toți au adus terenul la starea inițială, după ce și-au ridicat construcția neautorizată. Primăria a trebuit să salubrizeze acele terenuri și apoi să înceapă efectiv lucrările de amenajare a parcărilor de reședință. După finalizarea acestor lucrări, toți locatarii din acest cartier vor putea parca în spatele blocurilor, degajând astfel DN39, pe care se va circula fără probleme, pe ambele benzi ale sensului de mers”, a precizat edilul Radu Cristian. El a reiterat că demolarea garajelor era cerută insistent de ceilalți posesori de mașini, care nu dețineau garaje și nu aveau un loc de parcare lângă bloc. ”Pe măsura finalizării documentației și adoptarea acesteia în Consiliul Local, vom intra în teren, în fiecare zonă cu blocuri și vom amenaja locuri de parcare pentru fiecare solicitant. Estimeaz că numărul locurilor de parcare va ajunge la aproximativ 4000, iar cartierele orașului vor intra, rând pe rând în proces de sistematizare”, a mai completat primarul Mangaliei.

Reamintim că, potrivit inventarierii locurilor de parcare din Mangalia, în cele patru zone de la nivelul orașului, s-au identificat peste 1300 locuri de parcare, amplasate pe alte suprafețe decât cele ocupate de garaje.

REplica 23.09.2019

11 Comments

 1. O intrebare simpla: Cand incep lucrarile in statiunea Saturn, ca am primit „numai amenintari” pana acum??? Parca data de inceput era 1 septembrie? Am inteles, nu s-a specificat si anul…..O MARE RUSINE!!!

  Comentariu by Klaus — 23 septembrie 2019 @ 17:17

 2. ■ Radu Cristian vrea să facă 94 locuri de parcare prin a turna beton la sol cu 1.145.117 lei dintr-un împrumut la CEC Bank.

  ■ Comuna Prundu Bârgăului face parcare SUPRAETAJATĂ pentru 144 locuri de parcare cu 885.000 lei.

  Comentariu by Mentalistul — 23 septembrie 2019 @ 18:23

 3. Pt.1
  E păcat să rămânem fără craterele din carosabil în Saturn. Doar e stațiune de interes național.

  Pt.2
  Se apropie campania electorală și e nevoie de bani.

  Comentariu by lucian visa — 23 septembrie 2019 @ 19:08

 4. 1.Se vor apuca și la Saturn de treabă și vă vor lăsa fără “material” în campanie.
  2.Că e mai mult sau mai puțin e irelevant și că s-au apucat de lucrări pare mai enervant pentru tine(Menabit) decât că e un lucru bun și absolut necesar.
  3.Dacă se mai apucă de încă vreo 2-3 proiecte vă puteți înscrie la anul pentru campanie la Limanu sau Albești.

  Comentariu by X-men — 23 septembrie 2019 @ 21:29

 5. La puscarie cu hotul asta nenorocit de Radu Cristian si cu toata gasca lor de idioti.

  Comentariu by Iulian Dragoi — 23 septembrie 2019 @ 23:14

 6. 1 si 4 sunt postacii lui piticul.

  Comentariu by Rzr — 23 septembrie 2019 @ 23:21

 7. Nu se apuca la Saturn ca sunt putini votanti acolo. Parcarile le face cu firma lu finu Cocoranu de aia sunt scumpe. Nu trebe sa mamanca si gura lor?

  Comentariu by Sile — 24 septembrie 2019 @ 0:32

 8. ■ MANGALIA ÎN ERA SCLAVAGISMULUI ■

  PRIMARUL PROPUNE SĂ SE ADOPTE O HOTĂRÂRE DE CONSILIU LOCAL IN CARE AMENZILE JUDICIARE PENTRU ILEGALITĂȚILE COMISE (de oricine? sau doar de primar?) SĂ FIE PLĂTITE DIN BUGETUL LOCAL

  – Ce să înțeleg? Că dacă are cetățeanul o amendă de parcare, aceasta să fie plătită din Bugetul Local? Dacă un cetățean al Mangaliei este sancționat cu amendă pentru orice ilegalitate, să fie plătită din Bugetul Local?
  Ori doar sancțiunile cu amendă pentru ilegalitatile săvârșite de primar să fie plătite din Bugetul Local?

  Primarul a inițiat un proiect de Hotărâre de Consiliu Local, care va fi votat la punctul 3 din sedința CL de mâine, prin care amenzile judiciare să fie plătite din Bugetul Local. Asta înseamnă că toate amenzile aplicate de organele de control pentru ilegalitățile primarului și ale angajaților săi să fie suportate de cetățenii Mangaliei.
  Exemplu: Există lege pentru transparența decizională. Ca să nu știm ce se fură, primarul încalcă legea. Sancțiunea este o amendă. Primarul a primit astfel de amenzi. Și acum prin consilierii obedienți vrea să hotărască ca aceste amenzi să fie plătite tot de către cetățeni. Este o batjocură la adresa cetățenilor. Cetățenii sunt amendați pentru ilegalitățile primarului.

  Ministerul Fondurilor Europene a dat primăria Mangalia în judecată pentru că primarul a încercat să fure din banii europeni și instanța a hotărât să fie returnați banii, iar primarul a primit amenzi în nume personal, pentru ce a făcut. Autoritățile de control au dat alte amenzi. Ar trebui să existe și o răspundere penală, Consiliul Local este obligat prin lege să se constituie în parte civilă păgubită, în calitate de autoritate care reprezintă cetățenii Mangaliei. Dar cum Consiliul Local este stăpânit de Radu Cristian prin majoritatea formată din consilieri locali obedienți primarului, nu s-a constituit în parte civilă păgubită. Au rămas doar amenzile pe care trebuie să le plătească Radu Cristian în nume personal, pentru toate ilegalitatile și abuzurile făcute. Amenzi în valoare de sute de mii de lei.

  Pe 25.09.2019, în complicitate, vor hotărî ca aceste amenzi să fie plătite din Bugetul Local.
  De ce mai există sancțiuni? Scopul lor este ca funcționarii publici să nu facă abuzuri. După această HCL, niciunui funcționar nu-i va fi teamă să încalce legea, se instaurează legal abuzul în Mangalia.

  Ce s-ar întâmpla cu traficul auto în Mangalia dacă s-ar da HCL ca toate amenzile șoferilor să fie plătite din Bugetul Local? Ce s-ar întâmpla cu parcările în Mangalia dacă s-ar da HCL ca toate amenzile cetățenilor să fie suportate din Bugetul Local? S-ar instaura un haos mai mare decât cel actual, în care legea există, dar nu este aplicată.

  De ce amenzile luate de primar în nume personal, pentru ilegalități și abuzuri, să fie suportate de cetățeni?
  Este primarul un cetățean mai presus de lege, încât să-i plătim din banii noștri orice ilegalitate face împotriva noastră?
  O astfel de nebunie nu am întâlnit nicăieri! Este ca și cum s-ar da o HCL ca noi să facem pușcărie pentru faptele penale ale primarului. Ce este nebunia aceasta?!!

  UPDATE: Pentru că între timp primarul s-a prins de conflictul de interese în a iniția un proiect HCL care îl absolvă de amenzi (ar fi fost destituit imediat din funcția de primar), inițiatorul HCL a fost schimbat și este trecut consilier Stan Linica.
  Intrebarea mea este: în urma acțiunilor de judecată instanța a hotărât și amendarea Consiliului Local, care a fost parte din procese. Acest HCL îl absolvă doar pe primar, nu și pe Consiliul Local? Dacă și pe Consiliul Local, atunci este conflict de interese la fiecare dintre consilierii locali care votează o astfel de HCL, prin care amenzile date consiliului să fie suportate de cetățeni.

  Comentariu by Mentalistul — 24 septembrie 2019 @ 8:05

 9. 6. RZR – esti dus cu capul frate.

  Cine este „piticul”???

  Nu sunt din Mangalia, detin o proprietate in Saturn. Atat!!!

  Comentariu by Klaus — 24 septembrie 2019 @ 13:20

 10. Cine este piticul, Klaus? De ce nu o întrebi pe cea la care locuiești, doar are și ea proprietate în Saturn? Nu e ea mereu lîngă „piticul” , cînd campania o cere? Nu linge și ea puțin, la nevoie? Sau nu ți-a spus că e pitic, a uitat amănuntul????

  Comentariu by Anonim — 24 septembrie 2019 @ 17:45

 11. Sunteti de nino-nino….

  Comentariu by Klaus — 25 septembrie 2019 @ 14:09

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress