Mangalia – politica locală

12 septembrie 2019

Consilierii din Mangalia, vot pozitiv pentru construcția unui ambulatoriu de specialitate

Filed under: Fără categorie — lucian visa @ 17:21

Consilierii locali din municipiul Mangalia au aprobat, zilele trecute, într-o şedinţă extraordinară, proiectul de hotărâre care vizează extinderea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal Mangalia, din fonduri UE. Acest proiect, depus la ministerul de resort în prima decadă a anului în curs, se află în etapa de precontractare, urmând ca în perioada imediat următoare să fie semnat. În cadrul ședinței Consiliului Local s-a aprobat și sursa de finanțare din fonduri nerambursabile UE, respectiv în valoare de 2, 3 milioane de euro pentru înființarea ambulatoriului și achiziționarea aparaturii aferente. Reiterăm că noul corp de clădire va fi o extindere a pavilionului B, cu parter și două etaje, unde vor fi amenajate cabinete medicale de specialitate. Astfel, la parter, în imediata apropiere a zonei de așteptare, se va afla recepția, amplasată central pe lângă culoarele de circulație, pentru o mai bună accesibilitate. Tot la parter, se vor regăsi cabinete ambulatoriu cu următoarele specializări: tratamente chirurgicale, investigații imagistice, medicină internă, cardiologie, stomatologie, ortopedie și spațiu tehnic. La etajul I, accesul pacienților se va face cu lifturi la cabinetul de recoltare, la cabinetul de neurologie și urologie. La etajul al II-lea, se vor regăsi cabinete de hematologie, biochimie, imunologie, microbiologie, citologie Papa-Nicolau, alergologie, bacteorologie. Conform documentației tehnice, s-a propus și achiziționarea de aparatură medicală performantă pentru diverse specializări, printre care: chirurgie, radiologie, stomatologie, ortopedie, etc. De asemenea, s-a mai propus contractarea, din aceleași fonduri UE, a echipamentelor RMN, CT și mamograf, necesare diagnosticării diferitelor afecțiuni, precum și alte dispozitive de tehnică medicală de ultimă generație, folosite în cabinetele de specialitate. 

Carmen Mocanu, Cuget Liber 12.09.2019

13 Comments

 1. Ar fi foarte bine dacă s-ar finaliza acest proiect.
  L-am postat și pentru fotografie. Observăm că sunt doar 4 mașini pe acolo. În realitate sunt mașini peste tot, poate o sută, nu le-am numărat. Vis a vis de ambulatoriu, nu e niciun spațiu verde, ci o construcție cu destinație turistică, care va mai aglomera zona.
  Construcțiile civile din curtea spitalului au fost aprobate tot de CL, dar cel din 2004-2008. A fost una din cele mai proaste hotărâri votate vreodată. Niște iresponsabili, la propunerea primarului de atunci și-au bătut joc de Mangalia. Scriu asta, pentru că și azi sunt majoritari alți iresponsabili. Iar dacă dormim, Mangalia va adormi și ea. De tot.

  Comentariu by lucian visa — 12 septembrie 2019 @ 17:30

 2. Pai să i multumiti lui iorgus care printre altele a prăduit si curtea sputalului.Da de ce să fii avut si noi un parc in spital.Da nu mai bine îl vindem la interlopi si rechini imobiliari.Ps.Am auzit că se pregateste să candideze iar la primărie.Îi urez 3 ani cu executare alături de dragnea.

  Comentariu by alina nicolae — 12 septembrie 2019 @ 18:36

 3. Dacă aveam consilieri corecți, nu exista nici jaful de atunci, nici cel de astăzi. Nu primarii le fac pe toate. Responsabilitatea consilierilor e foarte mare.
  Curtea spitalului a fost vândută la licitație și nu la interlopi sau rechini imobiliari. Majoritatea consilierilor de atunci erau din PSD. Că se pregătește Iorguș la candidatură, e treaba lui. Oricum a fost un primar mai bun decât Radu, care sigur va sfârși cu executare. E doar o chestie de timp. Nici securiștii nu sunt dumnezei.

  Comentariu by lucian visa — 12 septembrie 2019 @ 19:25

 4. Mare hahaleră esti Visa …de unde ai tu teren la km 0 mai jegule ? Nu cumva Iorgus te-a ajutat ? Atunci erau buni consilieii nu ? Jeg penal ce ești

  Comentariu by Anonim — 12 septembrie 2019 @ 20:16

 5. Rapanule de la 4, terenul de la km O a fost retrocedat prin compensare față de o proprietate din Mangalia.

  Comentariu by Anonim — 12 septembrie 2019 @ 21:00

 6. https://www.replicaonline.ro/iorgus-si-oleniuc-doi-ciocli-care-au-ingropat-curtea-spitalului-mangalia-9684/

  Comentariu by nabuco — 12 septembrie 2019 @ 21:08

 7. Daaa …chiat in Netpun nu ? La km 0 nu ? In Dobrogea 1 îi statea in git nu ? Huuuuuuu

  Comentariu by Anonim — 12 septembrie 2019 @ 21:57

 8. 1.amplasamentul si designul sunt cretine.unde credeti voi ca incap cele 15-16 cabinete nemaivorbind de grupuri sanitare, anexe etc.?
  2.cladirea spitalului e FISURATA de la etajul 5 la subsol.se vede si de pe rampa fisura.Pav. B e cladire cu risc SEISMIC bai consiglierilor.
  3.Singurul loc ramas disponibil e zona helipadului unde poti face un P +2 cu helipad pe acoperis asa ca la americani,
  4.in acest P+2 bagi la parter urgenta,la etj 1 policlinica adica bashina care vor s-o faca ei acuma triunghiul bermudelor de la mangalia adica, la etj 2 bagi bloc operator sterlizare si ATI.
  5.Daca citeste cineva asta sa-i spuna si tov manager lui tov primar si tembelilor care au votat poza de mai sus

  Comentariu by dr.justice — 12 septembrie 2019 @ 23:23

 9. ptr 8 – Stati linistit, astea sint doar birfe. Ati vazut ceva util facut „sub domnia” acestui avortat ??
  Si-a facut monument in sens si atit.
  „Consilieri locali”, analizatii si vedeti ce pregatire au unii si pina unde le merge mintea.
  Oare de ce la unii „consilieri” li se spuneau „micimani”??

  Comentariu by pop — 13 septembrie 2019 @ 8:38

 10. Pt.7
  Terenul inițial este azi ocupat de primul bloc de la nord de primărie. Am mai explicat-o. Am o revendicare și pentru casa demolată, revendicare considerată legală și de primărie și de prefectura Constanța, dar care stă de 19 ani în așteptare. De ce ? Pentru că n-am fost slugă la niciun primar.
  Puteți să mă înjurați cât vreți. V-am mai explicat că asta îmi arată că sunt pe drumul corect.

  Pt.8
  Nu mă pricep la medicină, dar ar trebui ca proiectantul să aibă aceste cunoștiințe. Fluxurile medicale sunt foarte importante. Nici consilierii nu pot fi acuzați, pentru nici ei nu au cunoștiințele necesare. Ei au votat sperând că se face un lucru bun pentru medicina locală.
  Când eram consilier în mandatul lui Tusac, directorul spitalului de atunci, Liviu Mocanu, a cerut votul consilierilor pentru a cumpăra aparatură medicală de câteva milioane de euro. I-am răspuns simplu. Vorbește cu doctorul Oleniuc și când acesta ne va confirma că lista de echipamente propusă este corectă, ai votul consilierilor PNL. Și așa s-a întâmplat. Asta în condițiile în care Liviu Mocanu trecuse de la PNL la PSD.

  Comentariu by lucian visa — 13 septembrie 2019 @ 17:11

 11. Gata, a terminat parcarile, cinematograful, cladirea ptr gen 5 si a ajuns la spital.
  Bai , radule ce inspirat a fost cel ce ti-a zis ” piticul mincinos”..

  Comentariu by pop — 13 septembrie 2019 @ 22:03

 12. Nu am incasat gloante in 89 pentru retrocedari. Dimpotriva.

  Comentariu by Fane — 13 septembrie 2019 @ 23:50

 13. ptr. dl. lucian visa.
  1.aparatura aia nu a venit in totalitate in spital-lipsesc in special pe parte de ATI paturi, ap. de hemodializa etc.
  2.a fost supraevaluata de cel putin 2 ori .de ex.echograful din urgenta a costa mangalia 120 000 euro iar pretul de lista cu TVA e 55 000 cu toate sondele.Deci mangalia ca si comunitate e platit cel putin dublu o dotare medivcala care nici pana acum nu s-a livrat in totalitate.E kestie de DNA dar nu de aia din cta care l-au facut scapat de NYK printr-un dosar de kkt…
  3.Spitalul e fisurat mai nene pe bune si fara misto.consolidati cladirea treziti-va ca la primul cutremur ramanem fara spital.
  4.Cred ca daca Ole candideaza din partea USR avem si noi in sfarsit PRIMAR de la anul

  Comentariu by dr.justice — 14 septembrie 2019 @ 1:16

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress