Mangalia – politica locală

2 septembrie 2019

Contractul pentru sistematizarea pe verticală în municipiul Mangalia, atribuit unei societăți din Pantelimon

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:14

Primăria Mangalia cumpără, prin procedură simplificată, servicii de proiectare pentru realizare proiect tehnic și detalii de execuție și asistență tehnică sistematizare pe verticală în municipiul Mangalia.

Contractul „Servicii de proiectare pentru realizare proiect tehnic și detalii de execuție și asistență tehnică pentru obiectivul de investiție «Improving The Connection Of Tertiary Nodes Mangalia And Balchik To Ten-T Infrastructure (sistematizare pe verticală municipiul Mangalia)»“, în valoare de 377.340,51 lei, a fost adjudecat de Tehno Consulting Solution SRL.

Străzile propuse pentru modernizare au, în prezent, o structură rutieră suplă, alcătuita din straturi asfaltice așezate pe fundație din materiale granulare. Structura rutieră prezintă diverse tipuri de degradări, gropi, fisuri, suprafețe faianțate, astfel încât circulația se desfășară cu dificultate în special pe timp nefavorabil. Colectarea apelor pluviale de pe suprafața părții carosabile se realizează deficitar din cauza degradărilor. Apele meteorice de pe suprafața părții carosabile sunt evacuate prin sistemul de canalizare pluvială existent. Starea actuală a străzilor afectează siguranța circulației rutiere, mărește durata de transport, generând disconfort și aspect neîngrijit cu cheltuieli de întreținere ridicate pentru menținerea în stare corespunzătoare în toate anotimpurile.

Prin realizarea investiției se dorește: aducerea structurii rutiere la parametrii tehnici corespunzători clasei tehnice străzilor de interes local; realizarea unei infrastructuri rutiere noi, care să fie durabilă în timp; corecția și îmbunătățirea elementelor geometrice ale străzilor, atât în profil transversal, cât și în profil longitudinal, plan și curbe; amenajarea trotuarelor; realizarea semnalizării orizontală și verticale, indicatoare și marcaje rutiere; creșterea calității vieții și desfășurarea în condiții de siguranță sporită a circulației autovehiculelor riveranilor străzilor studiate; atragerea potențialilor investitori în interiorul municipiului prin modernizarea străzilor de interes local și asigurarea accesibilității către zonele ce prezintă un potențial turistic ridicat.

Responsabili de atribuirea licitației

Persoanele ce dețin funcții de decizie din cadrul autorității contractante, cele cu putere de reprezentare din partea furnizorului de servicii auxiliare, precum și cele implicate
în procedură din partea acestuia din urmă sunt: Radu Cristian – primar; Angelescu Dragoș – viceprimar, Georgescu Dan-Lucian – administrator public, Cabuz Andreea – secretar municipiu, Fotin Diana Ionela – director executiv Direcția Economică, Ciocanel Simona – director executiv D.M.F.C.V, Călin Didi George – director executiv D.A.I.P.D, Călin Mihaela – director executiv D.G..U.S.U.P., Gheorghe Ana Maria – director executiv Direcția Turism și Mediul de Afaceri, Enache Paul Aurel – arhitect-șef Direcția Urbanism și Amenajare a Teritoriului, Angelescu Mihai – director executiv Direcția Poliția Locală, Zamfir Laurențiu – șef Serviciu Achiziții Publice, Dina Liliana – șef Birou Investitii, Toader Margareta – șef Serviciu Resurse Umane-Salarizare, Dragulin Andreea – șef Serviciu Venituri Persoane Fizice, Niculae Florina – șef Serviciu Venituri Persoane Juridice, Calmbach Vasilica – șef Birou Inspecție Fiscală, Gafencu Aurelia – șef Birou Urmărire Contracte, Macau Aurelian Marian – șef Birou Executare Silită Creanțe, Buruiana Eugenia – șef Serviciu Contabilitate; Negru Maria – șef Serviciu Buget, Execuție, Patrimoniu, Capraru Adriana- șef Serviciu Dezvoltare, Promovare Turistică și Organizare Evenimente, Popa Dan Ciprian – șef Serviciu Management Proiecte, Drăgan Dan Elena – șef Birou Registratură și Informare Cetățeni, Ilie Marius – șef Birou Administrare Piete, Roșu Adrian – șef Birou Parcuri și Spații Verzi, Roșu Florin – șef Birou Administrarea Domeniului Public și Privat; Stoicescu Cristina – șef Birou Monitorizare Servicii de Utilități Publice; Stamate Claudiu – director executiv Direcția Asistență Socială, Duca Adriana – șef Serviciu Strategii, Programe de Asistență Socială și Beneficii Sociale, Peleanu Ana – șef Serviciu Administrare Centre, Abalaru Theodora Ioana – șef S.P.C.L.E.P Mangalia. La aceștia se adaugă consilierii locali: Ali Leila, Andrei Daniel Sorin, Bânceanu Mihail, Bociog Ștefan Dragos, Ciuraru Valentin, Dop Oprea, Filip Dumitru, Foleanu Paul Florin, Griguță Nicoleta, Ioniță Dragoș Marian, Menabit Ozghiun, Mihai Sorin, Moroianu Nicolae, Silistra Elena Alexandra, Stan Linica, Tănase Leonard Florin, Tănasa Neculai, Toma Vasile Dorel.

Tehno Consulting Solution SRL, în datele Registrului Comerțului 

Tehno Consulting Solution are sediul social în Pantelimon, Ilfov. Asociat şi administrator al societăţii abonate la contracte cu statul este Benian Gheorghe Bălă. Acesta este asociat şi în Revitalco Management & Consulting SRL, care a derulat mai multe contracte cu primării şi ONG-uri din judeţul Constanţa. În 2013, SRL-ul în care este asociat Bălă a primit un contract pentru realizarea unui studiu de mediu în Constanţa, la solicitarea Asociaţiei Române pentru Dezvoltare Durabilă, care a plătit în schimb 4,4 milioane de euro.

Nicoleta Baciu, Ziua de Constanța 02.09.2019

14 Comments

 1. Nu pot să nu remarc numărul mare al celor care au elaborat licitația, inclusiv al consilierilor din opoziție. Dacă aș face un calcul, probabil aș constata că valoarea orelor de muncă depuse de cei de mai sus și plătiți de comunitate, depășește cu mult suma din proiect. Dar mai bine nu-l fac. Ultimul din listă este pastorul Toma. Amin !

  Comentariu by lucian visa — 2 septembrie 2019 @ 19:23

 2. „Consulting Solution” este nume e cod.

  Comentariu by Părintele Jumi-Juma — 2 septembrie 2019 @ 21:23

 3. Domnule Vișa nu prea vă mai pricepeți la administrație publică dacă nu știți că enumerarea persoanelor cu funcții de conducere din cadrul unui UAT intr-o procedură de licitație sau achiziție directă, nu are legătură nici cu echipa de elaborare,nici cu cea de implementare a unui astfel de proiect și nici măcar cu atribuirea contractului.

  Comentariu by Anonim — 2 septembrie 2019 @ 21:30

 4. CRED CA DACA II PUI SA SE PREZINTE FARA ECUSON NU REUSESC!

  Comentariu by ipsi — 3 septembrie 2019 @ 11:33

 5. Aia e lista rușinii, așa se numește acum, lista persoanelor de conducere??? Ce jena..și inca nu e completa, între timp s-au mai făcut o direcție _ direcția resurse umane, unde a fost „avansata” șefa de serviciu, iar în locul ei a fost avansat Babanu.
  Lipsește de pe lista și direcția de cultură, nu se poate, la așa lista, trebuie toți menționați, e păcat să uităm pe cineva…
  Lista asta, vorbește despre nivelul orașului nostru. Păcat. Trist.

  Comentariu by Anonim — 4 septembrie 2019 @ 15:13

 6. Menabit Ozgiun , consilier local ? Nu mai e, acum consiliaza vreo cratita de ciorba si vreun suberek prin Vama

  Comentariu by Anonim — 4 septembrie 2019 @ 18:52

 7. Nu, nu mai sunt consilier local. Se știe.
  Consiliul Local are pe Filip Dumitru, pe Stan Linica, pe Sorin Andrei, pe Griguță Nicoleta, pe Tănasă Neculai, pe Dop Oprea, care toți sunt carciumari. O să te apuci să-i denigrezi?

  Eu am dus-o mai sus, la nivel de artă. Unde? În Vama Veche, unde este 100 euro camera pe noapte, unde masa pe zi costă dublu față de statiunile Mangaliei. Și e full și acum.
  Cu cine? Cu artiști, cu jurnaliști, cu politicieni, cu militari, cu magistrați, cu corporatiști, etc.
  Ignoranții ca tine denigrează ceea ce oamenii de calitate respectă.

  Mai sunt alți 6 în consiliul local, care sunt în același domeniu. Dar doar eu sunt de denigrat? cu ceva care este de apreciat, nu de denigrat? Frustrarea asta a ta îmi dă satisfacție, nu doar pentru că dai dovadă de ignoranță cu gestul tău, dar și pentru că ai o nevoie să mă denigrezi.
  Apoi.. faptul că mă denigrezi cu ceva pe care oamenii de calitate apreciază, înseamnă că ajuți să fiu apreciat și mai mult, de către cei òși dau seama cât ești de ignorant.

  Comentariu by Mentalistul — 4 septembrie 2019 @ 20:32

 8. Și încă o chestiune:
  Pe 14-15 Septembrie organizez un eveniment care costă 50.000 euro. Nu e finanțat de primăria Mangalia!
  Unul din altele lucruri pe care le fac zilele acestea.
  Tu câte astfel de proiecte ai reușit anul acesta?
  Ori un alt consilier local, măcar. Sau oricine altcineva din Mangalia, să aducă bani din altă parte în Mangalia, cu astfel de proiecte?

  Comentariu by Mentalistul — 4 septembrie 2019 @ 20:39

 9. Tocmai mă gândeam că în sfârșit ai reușit să spui ceva mai logic, și pac, cu mucii in fasole, că sa rămânem în domeniul culinar! Ce eveniment faci tu, mă? Ăla e eveniment de promovare a Mangaliei? Chiar trebuie sa suportam la săptămâna muzica turceasca și lupte tătărești, și să ne și bucurăm că se promovează orașul? Așa am ajuns? Sa va fie rușine, sictir pe limba ta. Rușine pentru că totul se face pentru a cumpăra voturile unei comunități. Asta e adevărul. Orașul nostru a ajuns sa fie decis de țigănimea din Coloniști, de vizele de flotant de la Constanța, Albești și Limanu și mai nou de tătărimea lui Tair și Beinur!

  Comentariu by Anonim — 4 septembrie 2019 @ 20:52

 10. Să ne înțelegem: pe cine înjuri acum? Pe primar și pe ceilalți consilieri PNL, PSD, ALDE, PMP, UNPR? Pentru că nu au fost în stare ceea ce am fost eu în stare pentru tătari și pentru turci?
  A fost făcut amendament să se facă ceva frumos de Ziua României. Ia vezi cine nu a votat „pentru”.
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3458889064137250&id=100000485715789

  Am propus un mega-eveniment cu 10.000 motoare și 40.000 pachete turistice cu straini, pentru 3-9 iunie 2019. Am adus organizatorii, consilierii adunați la prezentare au fost entuziasmați și s-au exprimat că doresc evenimentul, ghici cine nu a fost de acord.
  Am adus un spectacol cu drone iluminate în sincron, pe cer, de Ziua Marinei. Primul astfel de show realizat de o firmă românească. Da, făcută din tătari, dar românească.
  Am adus Crăciunul în Mangalia când primăria nu a organizat nimic de Sărbătorile de Iarnă. Copii de grădiniță, de gimnaziu, de liceu, au împodobit bradul când Radu Cristian nu a voit să facă nimic pentru copiii Mangaliei, nici măcar un brad împodobit. Am adus pe Moș Crăciun.
  Am făcut Folk la Nisip, am făcut Ziua Învățătorului cu profesorii pensionari. Toate pe puterile mele, nu cu bani de la bugetul local.

  Un tătar a adus Crăciunul în oraș, acum ce vrei, să îmi cer scuze că sunt tătar?
  Și am făcut și evenimente tătărești, pentru că asta sunt. Și asta e Mangalia în istoria ei. De sute de ani se traieste multi-etnic, în bună înțelegere. Parveniții sunt idioți să nu priceapă asta.

  Pe cine cerți, pe mine pentru că pe partea mea am abilitatea să realizez? Ori pe Radu care are puterea și nu e capabil de realizări?
  Din 2016 până în prezent s-au mărit numărul evenimentelor municipale dedicate tătarilor. (Înainte nici nu a fost vreunul.) De ce? Pentru că am avut abilitatea să obțin, iar pe ceilalți i-a durut in cot? Ori pentru că Radu în limitarea lui de gândire a dat tot dat la tătari, crezând că îmi rupe mie din susținători? M-am folosit de frustrarea lui, că vrea să rupă voturi din comunitatea tătară. Uniunii Turcilor de ce nu a dat nimic? Pentru că nu există niciun turc cu care să facă competiție. Dacă eu nu eram tătar, nici tătarii nu ar fi primit ceva. Dar il sperie că aceștia merg la vot, la o prezență de 50% la vot, cei 10% se transformă în 20%, pentru că aceștia se prezintă toți la vot.
  Eu am făcut evenimente tătărești și înainte de 2016, înainte să ajung în politică. Pentru că asta sunt. Si este ceva firesc să fac ceea ce sunt. Am facut si evenimenre sociale care nu au legătură cu etnia. Am facut si evenimente care au promovat Mangalia.

  Chiar și acest eveniment, promovează Mangalia în țări care nu a fost promovată până acum.
  Din program:
  „15.09.2019 ora 14.30 Mangalia Portul Turistic
  Gastronomie turco-tătară
  Artişti din: Republica Tatarstan, Kazakhstan, Crimea, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Gagauzia, Kirghizistan
  Jocuri interctive cu premii simbolice (oricine se poate înscrie)
  Participanţi din 25 de ţări
  R. Moldova, Italia, Spania, Franţa, Germania, Polonia, Anglia, R. Tatarstan (Rusia), Bulgaria, Turcia, Ungaria, Grecia, Uzbekistan, Kazakhstan, Kirghizistan, Iran,Tadjikistan, Azerbaidjan, Pakistan, Tunisia, Crimea, Cehia, Macedonia, Serbia, Elveţia, R. Benin, Togo, şi Mongolia.”

  Vor fi kazahi, kyrgyzi, tadjici, uzbeci, mongoli, azeri, etc., care vor spune acasă ce au văzut, care vor distribui poze, care vor genera interesul pentru a petrece vacanța pe litoralul românesc.
  Să fii rasist este un lucru rău! Sper ca manifestarea ta sa fie doar o ciudă că pe partea mea îmi fac treaba, iar pe partea ta nu o faci.

  Comentariu by Mentalistul — 4 septembrie 2019 @ 22:05

 11. Erată: „s-a mărit numărul…”. Auto corect din tel schimbă din cuvinte.

  Comentariu by Mentalistul — 4 septembrie 2019 @ 22:11

 12. Și ca să ne întoarcem on-topic:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3490225971003559&id=100000485715789
  De văzut Video 2.

  Comentariu by Mentalistul — 4 septembrie 2019 @ 22:51

 13. Are cineva un extraveral pentru Megabit? Sau ceva mai tare, un xanax? Sau o cămașă albă cu mâneci foarte luuungi????

  Comentariu by Anonim — 5 septembrie 2019 @ 19:07

 14. cách làm bánh bột lọc

  Contractul pentru sistematizarea pe verticală în municipiul Mangalia, atribuit unei societăți din Pantelimon « Mangalia – politica locală

  Trackback by cách làm bánh bột lọc — 6 septembrie 2019 @ 20:13

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress