Politica locală

14 august 2019

Primarul Mangaliei cere Guvernului și CJ Constanța programe speciale pentru stațiunile de interes național

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:58

Comunicat de presă

   Primarul Mangaliei, Radu Cristian, solicită Guvernului și Consiliului Județean Constanța înființarea unor programe speciale de finanțare, destinate exclusiv stațiunilor de interes național. „Stațiunile de la malul Mării Negre, dar și multe alte stațiuni din țară au acest statut, fiind de interes național. Cu toate acestea, Guvernul nu alocă niciun leu pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii, cu scopul atragerii unui număr mai mare de turiști români și străini. Mai mulți turiști înseamnă, în fond, mai mulți bani la bugetul statului”, a explicat edilul. El a precizat că Mangalia, un municipiu cu numai 44.000 de locuitori, administrează șase stațiuni de interes național, dar nici Guvernul, nici Consiliul Județean nu s-au preocupat vreodată de infrastructura acestor stațiuni. „Toate proiectele de modernizare a stațiunilor sunt implementate exclusiv de Primăria Mangalia. Am atras bani europeni atât pentru străzile din stațiuni, dar și pentru reabilitarea falezelor, iar cofinanțarea se face exclusiv din bugetul local”, a mai spus Radu Cristian. El a subliniat că, de la an la an, numărul de turiști este în creștere, iar investitorii sunt tot mai interesați de sudul litoralului. „Acum șapte ani, existau 26 de unități hoteliere închise. Acum mai sunt doar 4. Multe hoteluri au fost deja redeschise, iar la altele se lucrează. Investitorii sunt atrași de facilitățile fiscale acordate de municipalitate, dar și de faptul că stațiunile din sud sunt mult mai aerisite, cu multe zone verzi”, a mai spus Radu Cristian. El subliniat totuși că este nevoie urgentă ca Guvernul și Consiliul Județean să se implice direct în dezvoltarea infrastructurii stațiunilor de interes național. „Solicit Guvernului să creeze un Program Național de Dezvoltare a tuturor stațiunilor de interes național. Proiectele să fie implementate direct de Executiv, ca în cazul PNDL. De asemenea, CJ Constanța să demonstreze că îi pasă de stațiunile de la Marea Neagră și să aloce resurse financiare pentru infrastructură, din cotele defalcate”, a conchis primarul Mangaliei.

mangalia.ro 14 august 2019


8 Comments

 1. Dacă guvernul trebuie să aloce bani pentru infrastructură, atunci tot el trebuie să ia și taxele locale aferente stațiunilor.
  Nu e prima dată când aud că Mangalia, cu 44 mii de locuitori, duce în spate 6 stațiuni. Lucrurile stau cam invers.
  Îi rog pe consilierii din opoziție să ceară administrației veniturile și cheltuielile Mangaliei Nord, așa cum i se spunea pe vremuri. Disproporția e uriașă, în favoarea cheltuielilor.

  Comentariu by lucian visa — 14 august 2019 @ 16:03

 2. Primarul nu se pricepe deloc la administrație.

  Comentariu by Mentalistul — 14 august 2019 @ 17:12

 3. Ca să se priceapă la administrație trebuie să-i înțeleagă mecanismele și să nu o confunde cu talciocul, deși chiar și în talcioc există și se aplică reguli.
  Însă regulile, procedurile, legea în genere,nu sunt apanajul primarului. El îmbrățișează tot ceea ce îl poate duce mai repede spre scopul propus. Trist, foarte trist. Nu pentru el, ci pentru funcționarii publici care nu realizează că sunt folosiți, de o manieră oportunistă și nu una constructivă, benefică.
  Cruntă trebuie să-i fie răzbunarea generată de …mine.
  Și ca să vedeți până unde poate merge acest primar, vă voi releva cele întâmplate în dimineața aceasta.
  La prezentarea la locul meu de muncă, băgând cheia în broasca ușii biroului, am constatat că aceasta nu mai intra în orificiul special, iar ușa nu se descuia pentru că…ați ghicit: broasca fusese înlocuită!
  Că fusese înlocuită e una, dar și computerul de serviciu mi-a fost scos din birou și toate astea pentru ca eu să nu mai intru în acea locație din incinta Poliției Locale.
  Păi de ce domnule primar?
  Pentru că nu vă interesează nimic, nici legea, nici oamenii, nici orașul?
  Ce ziceți dacă, spre exemplu, așa ca mine n-ar mai interesa și pe alții de inepțiile pe care le debitați în „ale administrației publice locale”. Păi ce, chiar credeți că tuturor le e frică de răzbunările manifeste născute din frustrări remanente?
  Inventați proceduri,așa-zise modalități de modificare ale actelor administrative, impuneți cu forţa conformarea cu aberaţiile administrative realizate la comandă, prin hărţuire, discriminare, pe scurt:abuz.
  Cum cu forța? Simplu. Ca astăzi dimineață? Ați văzut că nu merge cu rigorile legii, ce-ați zis: să o dau pe golănii.
  Mare golănie trebuie că este ceea ce ați făcut, dacă nu sunteți în stare să îndepliniti o procedură legală. Dar ce să-i faci? Contabilizăm în continuare.
  Cred că ați auzit de dreptul fundamental la muncă. Se manifestă și în cazul funcționarului public. Cum ar trebui exercitat acest drept când tocmai cel cu care te afli în raporturi de serviciu îți încalcă acest drept? Cum altfel, golănelii îi răspunzi pe măsură, dar nu în chip dezgolit.
  Și ca să fie pachetul complet, de vară, deh…am primit și rezoluția de respingere a celei de-a patra cereri de efectuare a concediului de odihnă, solicitare care era formulată potrivit programării existente la nivelul structurii funcționale în cadrul căreia activez, motivul respingerii fiind unul stupefiant și în egală măsură ilegal: am de soluționat un număr de dosare (cereri) afalte pe rolul Direcției Urbanism prin întocmirea rapoartelor de specialitate necesare dezbaterii cererilor în cadrul comisiei de specialitate.
  Este greu de înțeles ce este aceea …competență. Păi, Direcția Juridică s-a dus, iar noi, față de atribuțiile specifice posturilor pe care le ocupăm, în cazul meu consilier juridic în cadrul Compartimentului Juridic Activitate Poliției Locală, nu putem exercita vreo atribuție în sensul celor solicitate pentru că nu avem o asemenea atribuție. Atât de simplu trebuie că este. Dar contează numai ce vrea primarul că deh… e primar și nu trebuie să le știe pe toate. Dar când ți se explică și insiști, cum se cheamă că e?
  Cu siguranță că va veni și ziua în care va înțelege că a greșit, că noi nu suntem sclavii și el stăpânul și că aici nu ne aflăm pe moșia sa pentru a suporta toate supliciile la care suntem supuși.
  O noapte liniștită vă doresc!

  Comentariu by Daniel — 14 august 2019 @ 22:15

 4. Dane, se pare ca nu ai inteles cum e treaba. Vi, faci si pleci. Uite, ala dinainte a dat un tun de 2 milioane de euro numai cu afacerea cu caldura cand a virat banii societatii numai dupa ce a cumparat o el la un pret de 3 ori mai mic decat datoriile, nu prea mai stiu eu cine era secretarul municipiului la acea vreme… cand chiar erau sclavi si stapani. Nu era mai bine inainte ? Mai ciuguleai si tu mai ciuguleau si cetatenii mai haleam si noi , ce sa ti fac daca te ai dat cu ursul , nu stiai ca eu l am tinut mereu de lant sa joace cum trebuie ?

  Comentariu by Zanfir — 15 august 2019 @ 2:26

 5. https://www.cotidianul.ro/militar-american-lesinat-dupa-discursul-lui-iohannis/
  vs.
  https://www.cnet.com/news/bernie-sanders-will-tell-us-the-truth-about-aliens-if-hes-elected/

  Comentariu by nabuco — 15 august 2019 @ 11:45

 6. Daniel,când te-a trimis piticul numit să faci poze oborului de animale pe câmp ca să îi poată face un dosar fals lui Iorgus,era cinstit și drept r.c.?

  Comentariu by Zozo — 15 august 2019 @ 21:55

 7. Culmea tupeului sa te plangi de consiliul judetean ca te pune sa faci doua ore naveta de la constanta la mangalia si orasul tau sa fie blocat din cauza traficului.

  Comentariu by anonimul — 16 august 2019 @ 12:52

 8. https://www.ordinea.ro/cifrele-oficiale-ale-dezastrului-de-la-primaria-mangalia-7-milioane-de-euro-arierate-si-executari-silite/?fbclid=IwAR3Mjdvj4YGXoUHS7EUMAY1nsINea35Q07IrZZy91BV0d1-VUwhVHJ57K3k

  Comentariu by Anonim — 19 august 2019 @ 13:40

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress