Mangalia – politica locală

9 august 2019

Primarul Mangaliei acuză conducerea PSD-ALDE a CJ Constanța că subminează turismul în sudul litoralului

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:27

Comunicat de presă

    Primarul Mangaliei, Radu Cristian, acuză conducerea PSD-ALDE a Consiliului Județean Constanța că a subminat turismul din sudul litoralului, prin blocarea proiectelor de infrastructură, destinate fluidizării traficului pe DN39, între Agigea și Mangalia. „Pe toată durata sezonului estival, acea porțiune de drum este un calvar pentru șoferi, un fel de Valea Prahovei. De la Agigea până în sudul litoralului și Vama Veche ajungi să stai câte 3 – 4 ore în trafic, pe o distanță de numai 30 de km”, a explicat edilul Mangaliei. El a precizat că mulți investitori au refuzat să facă afaceri în stațiunile din sudul litoralului, tocmai din acest motiv, al lipsei infrastructurii. „Conducerea CJ cunoaște de ani buni această problemă, dar a refuzat efectiv să investească bani în crearea unei rute alternative pentru DN 39. Acum un an-doi, președintele CJ, Horia Țuțuianu (PSD) mi-a promis, personal, că până în 2019 va fi gata șoseaua ocolitoare Agigea-Techirghiol-Topraisar-Moșneni-Olimp. Până la această oră, nici măcar o bordură nu a fost montată pe acel segment de drum”, a explicat Radu Cristian. Potrivit acestuia, CJ ar fi putut atrage și fonduri UE pe axa 6.1. POR 2014-2020 pentru construcția sau modernizarea variantei ocolitoare a DN 39 între Agigea și Mangalia. „Suma disponibilă în cadrul acestui program european era de 118 milioane de euro. CJ a ales să asfalteze niște drumuri comunale cu sume colosale, în loc să fluidizeze traficul către stațiunile din sudul litoralului. Asta înseamnă sabotarea economiei locale din considerente strict politice. Dacă Mangalia ar fi avut un primar din PSD-ALDE, Guvernul sau CJ ar fi alocat fonduri pentru acea rută ocolitoare. În cazul de față, turiștii și locuitorii din sudul județului sunt condamnați să-și petreacă vacanțele blocați în trafic, doar pentru calculele electorale ale actualei conduceri a Consiliului Județean Constanța”, a completat Radu Cristian.

mangalia.ro 8 august 2019

8 Comments

 1. La fel și la Mangalia se puteau accesa fonduri europene pentru Nevergreen și faleză. Dar s-a preferat împrumutul pentru că era mai puțin controlabil și mai profitabil.

  Poate că la anul o să avem un primar PSD-ALDE și o să se rezolve cu infrastructura. Dacă tot îl doare de Mangalia ar trebuie să renunțe la o nouă candidatură. Dar a ajuns în fază în care nu mai poate. Alternativa e candidatura la penitenciar.

  O altă știre nu prea bună pentru RC https://www.replicaonline.ro/horia-constantinescu-noul-presedinte-al-anpc-399394/
  Asta înseamnă că îl va înlocui pe Felix Stroe la conducerea PSD Constanța, susținătorul lui RC la alegerile trecute. Nici Tănasă de la PSD nu se simte prea bine.

  Comentariu by lucian visa — 9 august 2019 @ 16:31

 2. Cred că fiecare dintre noi a avut zilele astea drum de Constanța. A fost groaznic, vă dați seama ce chin e pentru navetiștii primăriei.

  Comentariu by Anonim — 10 august 2019 @ 6:47

 3. Nu, nici pe departe… Nu prea dau pe la serviciu, sau vin pe la 10, 11 sau după prînz… persoane importante… Bine, și cînd vin, oricum degeaba, habar n-au de nimic. Ei procesează daca le iese ceva, cu cît mai multe zerouri, atît mai bine…..

  Comentariu by Anonim — 10 august 2019 @ 13:39

 4. Principalul sabotor al turismului si cel mai vinovat este Radu Cristian.Actiunile ,sau mai bine zis inactiunile sale il recomanda.

  Comentariu by VUCEA DAN — 11 august 2019 @ 17:42

 5. Daca Mangalia ar fi avut un primar adevarat, ales nu impus, un bun gospodar, cu ceva mai multa carte si care sa iubeasca acest orasel odata boem, linistit, curat si plin de verdeata, de flori, astazi Mangalia ar fi fost un oras cu care toti ne-am fi mandrit ca ne-am nasut sau ca traim pe aceste meleaguri.
  Dar cum „prostul nu-i prost destul daca nu-i si fudul” da cu clanta, minte de stinge, si a lasat in urma lui si a acolitilor prapadul care se vede, mizerie, balarii, cratere in asfalt, lucrari prost executate, intunericime, practic, cam tot ce il defineste pe el ca persoana. Asta e amprenta lasata de aceasta administratie. Atat au reusit ei sa lase pe aici pe unde au trecut……..

  Comentariu by Anonim — 12 august 2019 @ 13:05

 6. Pt. #2
  https://www.replicaonline.ro/cristian-radu-conducerea-psd-alde-a-cj-constanta-submineaza-turismul-din-sudul-litoralului-prin-blocarea-proiectelor-de-infrastructura-399691/

  Comentariu by nabuco — 12 august 2019 @ 15:56

 7. https://www.replicaonline.ro/cand-incep-lucrarile-la-noile-rute-spre-sudul-litoralului-399685/

  Comentariu by lucian visa — 12 august 2019 @ 16:18

 8. https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/justitie/taxa-speciala-de-dezvoltare-si-promovare-a-turismului-in-mangalia-anulata-in-parte-cum-motiveaza-judecatorii-698057.html

  Comentariu by Anonim — 14 august 2019 @ 2:31

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress