Politica locală

7 august 2019

Articol după un comentariu. Întrebările unui funcționar public către primarul Mangaliei

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:56

Epopeea primarului nostru drag a continuat și astăzi, când primind o adresă din partea sa prin care-mi solicita efectuarea unui raport de activitate zilnică pe luna iulie, mi-am dat seama ca nu poate fi decât un efect al lungilor sale reflecții de sezon și în ton cu starea prin care trece.
Actiunea este determinată de aceleași sentimente de ură, răzbunare și frustrare care îl animă când este vorba de persoana mea și care nu fac altceva decât să-mi ridice mingea la fileu.
Este de-a dreptul ilar să creadă că eu voi tolera ieşirile sale, aceste mofturi de copil, care se vor a fi, în continuare, expresia unui mesaj de intimidare, şicanator, discriminator şi ofensator, de vreme ce contextul general în care îmi solicită acest raport este unul de reală hărţuire exercitată asupra-mi.
Ca să înţelegeţi acest context şi din alt punct de vedere, se pare că primarul pregăteşte aducerea mea în cadrul Direcţiei Mangement Fiscal şi Control Venituri, cunoscută ca fiind batalionul disciplinar al primăriei.
Domnule primar, ce să zic? La mai mare!
Dar ce ar fi să vă cer eu, în calitate de cetăţean, un raport de activitate pentru toată această perioadă în care aţi condus destinele acestei cetăţi și asta, pentru că ați uitat să vă îndepliniți atribuția legală de a prezenta în fața consiliului local, anual, raportul privind starea economică, socială și de mediu a unității administrativ-teritorială. Dar pentru „micile dumneavoastră imperfecțiuni” putem trece cu vederea, nu-i așa? De fapt alții sunt de vină, nu dumneavoastră.
Ar fi totuși ceva de subliniat din toată activitatea desfăşurată? Evident că nu, de vreme ce suntem în prag de insolvență.
Însă acum vreau să mă axez pe partea ce ține de organizare-personal a aparatului de specialitate pe care îl conduceți, și vreau să nei raspundeți la următoarele întrebări:
1.Ne puteți spune care a fost scopul real al desființării serviciilor publice de sub autoritatea Consiliului Local?
2.Ne puteți preciza în ce condiții a ajuns să fie ocupată și în prezent funcția de arhitect șef? Dar cea de Director Executiv la Direcția Turism? Dacă dumneavoastră nu știți, poate nou înființata Direcție de Resurse Umane, să ne răspundă?
3.Pe fondul lipsei resurselor financiare, cum vă explicați că este oportună angajarea salariaților în continuare și chiar crearea unor posturi de conducere?
4.Ne puteți spune câte persoane care sunt rude mai apropiarte sau mai îndepărtate cu familia dumneavoastră ați angajat în ultimii ani? Dar pe filiera Albești?
5.Credeți că există persoane dintre cele aduse de dumneavoastră care cât au stat în cadrul primăriei nu au avut obiect de activitate?
6.Cațe persoane ați angajat în scopul de a le oferi doar posibilitatea unui transfer reușit în cadrul ANAF-ului, de exemplu?
7.Ne puteţi preciza istoria ocupării celor două posturi din cabinetul primarului cu referire la activitatea în concret desfășurată de persoanele care s-au perindat pe aceste funcții?
8.Care este situația celor două posturi de consilier juridic din cadrul Direcției Urbanism începând cu 1 ianuarie 2017, după desființarea Direcției Juridice? Câte persoane au ocupat aceste posturi, pe ce perioadă, cum au încetat sau suspendat raporturile de serviciu şi care este volumul de muncă prestat de fiecare dintre funcţionarii care au avut atribuţii în legătură cu aceste posturi?
9.Aveți instituită la nivelul aparatului de specialitate funcția publică de „interfață” a dumneavoastră, distinct pentru persoane fizice și pentru persoane juridice? Asta în contextul în care vă ascundeți de cetățenii Mangaliei și nu îi primiți în audiență?
10.Puteți preciza care sunt motivele reale pentru care personalul poliţiei locale nu a mai beneficiat de norma de hrană? Dar motivele pentru care în lunile ianuarie-februarie 2019 au încasat contravaloarea indemnizației de hrană în mod similar cu ceilalți funcționari publici? Cine și-a asumat această nesocotire a legii?
Mă voi opri aici, deocamdată și fără a fi epuizat subiectul organizare-personal din cadrul aparatului de specialitate pe care îl conduceți, din păcate.
Se naște firesc întrebarea:puteți răspunde la aceste întrebări? Hai că ați scăpat cu un prim pas extrem de mic în marea raportare a activității desfășurate la cârma urbei. Dar voi reveni! O seară bună vă doresc!
Ah, era să uit. Credeți că se mai justifică raportul meu de activitate în situația dată? Dacă da, îl aștept pe al dumneavoastră cu prioritate.

Daniel 06.08.2019

27 Comments

 1. Dane, atâta știe atâta poate, nu te împiedici tu de un pai. Asta cu raportul de activitate a fost încă de pe timpul lui Iorgu. Fă-ți unul, așa cum știi tu, să nu-i mai trebuiască altul. Te susțin ALULU.

  Comentariu by Anonim — 7 august 2019 @ 18:06

 2. „TOTUL MERGE ÎNTR-O SINGURĂ DIRECȚIE: ÎNAINTE ERA MAI BINE!”

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=648897682281560&id=647254059112589

  Script de serial: „O localitate situată undeva în provincie, într-un loc idilic și frumos, în care corupția, absurdul și incompetența sunt la ele acasă. Un oraș în care până și soarele răsare doar dacă vrea… primarul”.

  Povestea, pe scurt. Ca să supraviețuiască politic și administrativ, mai exact, ca să prindă cel de-al optulea mandat consecutiv în fruntea urbei (pe real vrea al 3-lea mandat, adică 8 ani de primar ai lui RC) domnul primar al Mangaliței, Stelian Manole (RC!), trebuie să organizeze el însuși o mică revoluție. (Plângeri penale propriilor angajați, încearcă încă o dată strategia mincinoasă „Nu mă lasă consilierii!!”, etc.)
  Astfel, viața locuitorilor orașului Mangalița e dată peste cap de intrigile politice, administrative, mafiote și amoroase ale anturajului extrem de colorat și comic al domnului primar.
  (intrigile amoroase ale lui primarului Mangaliței și ale anturajul său vor fi descrise cu acuratețe în serial).

  Comentariu by Mentalistul — 7 august 2019 @ 19:33

 3. Ozzy tu fumezi cam des,desi era mai bine sa te fi spalat mai des.

  Comentariu by Anonim — 7 august 2019 @ 23:26

 4. Pt 3:
  Puteți să scânciți cât vreți. Cu cât vă smiorcăiți mai tare, dovediți cât vă doare.

  Comentariu by Mentalistul — 8 august 2019 @ 8:32

 5. Dacă puți uneori poate fi dureros pentru organele olfactive.
  Dar tu nu prea ințelegi chestiuni de genul ăsta.

  Comentariu by Anonim — 8 august 2019 @ 8:54

 6. Chiar crezi că obții ceva cu aberațiile astea?

  Comentariu by Mentalistul — 8 august 2019 @ 10:54

 7. 8 consilieri locali am convocat o ședință extraordinară, conform legii, pentru a se supune aprobării o Hotărâre de Consiliu Local prin care primarul este obligat să dea socoteală pentru cum a cheltuit banii, să informeze ce datorii are Mangalia și cum s-au făcut acestea, să prezinte rapoartele Curții de Conturi care sunt ținute ascunse, să prezinte situația dosarelor proceselor în care Mangalia a pierdut despăgubiri de milioane de euro și cine sunt vinovați de aceste despăgubiri și penalități de întarziere a plăților, etc. Dar acest proiect HCL trebuie să fie votat de cel puțin 10 consilieri locali, ca să intre în vigoare.

  Dacă cei 11 consilieri locali PNL și UNPR (Mihai Sorin) nu se prezintă la ședință sau nu votează acest proiect de Hotărâre de Consiliu Local, aveți dovada complicității lor la devalizarea și ruinarea Mangaliei.

  Următorul pas ar fi o Inițiativă Legislativă Cetățenească, se inițiază cu o Petiție semnată de minim 5% dintre cetățenii cu drept de vot în Mangalia. Adică minim 1.680 semnături.
  Conform legii, Inițiativa Legislativă Cetățenească se dezbate obligatoriu în plenul ședinței Consiliului Local.

  Comentariu by Mentalistul — 8 august 2019 @ 10:55

 8. @ 3 Colciurule, mirosurile corporale se elimină ușor cu apa, sapun ,deodorante. Imputiciunea morala, desi nu afecteaza mirosul, produce o stare de greata si scarba insuportabila si nu se poate nici spala nici camufla.

  Comentariu by Marian Vasile — 8 august 2019 @ 14:03

 9. https://www.cotidianul.ro/va-veni-la-putere-o-generatie-de-radicali-narcisisti-si-ranchiunosi/

  Comentariu by nabuco — 8 august 2019 @ 15:07

 10. Hai sa revenim. Tot ce spune Dan Vlădescu despre mocirla de acum din primărie este foarte adevărat! Este o cloaca in care citeva tirfulițe cocoțate pe funcții de conducere și citiva analfabeți libidinoși și cu disfunctii – care le regulează din cînd in cînd ( prin birouri in care au acces doar câteva persoane, ținute cu grija sub cheie) in care citiva funcționari care le fac treaba trebuie sa supraviețuiseră.
  Și pentru asta, plătesc prețul pe care îl plătește acum Vlădescu…
  Apropos, vezi cum e, Dane? Acum înțelegi prin ce trec alții de ani de zile? Când tu și gașca „de atunci” vă comportați așa cum se comporta RC și tirfele lui acum?
  Sa trecem peste asta, că roata e rotunda – pentru toți – și felicitări că ai ieșit public să spui tot ce întimplat. Te vom susține, chiar daca nu pe fata. Cu siguranță te bazezi pe documente, la care ai avut acces ( spre bafta ta) și trebuie să te lupți. Bravo ție, spune totul. Ii doare, rău de tot. Și așa cum știi, urmăresc în permanenta blogul să vadă ce mai publici și ce se comentează.
  De fapt, in afara de furat și futut, e singurul lucru pe care îl fac.

  Comentariu by Anonim — 8 august 2019 @ 20:02

 11. Pt.10 Dacă mă cunoști, încearcă să mă contactezi. Deși înțeleg să te manifești în anonimat, este imperativ să fim mulți și hotărâți.

  Comentariu by Daniel — 8 august 2019 @ 22:09

 12. Buna seara.
  Domnul primar nu pare prea „hotărât”, deși acțiunile sale trădează în același timp și disperare în a mă executa cât mai repede, dar și neputință în ale procedurilor administrative.
  Are o apucătură în a comunica adrese imperative, mai nou chiar ordine de serviciu (încă se mai crede la gardă sau cine mai ştie în ce sistem…) spre finalul programului de lucru și să trimită mai multe în același timp.
  Deși practica asta este „fumată”, el totuși speră, sau cel puțin așa cred, să mă pună în încurcătură.
  Cert este că, obișnuința de a-mi solicita raportul de activitate în fiecare zi,fiind acum singurul din tot aparatul de specialitate supus acestui tratament, nu face altceva decât să adâncească consecințele abuzurilor comise împotriva mea.
  Am auzit că și-a pregătit și comisia de disciplină (re)stabilind componența acesteia, de parcă prevederile legale statornicite în privința componenței comisiei și a duratei mandatului membrilor acesteia sunt de prisos.
  Sunt în situația în care, pentru domnul primar, ar trebui ca pe lângă atribuțiile postului pe care îl ocup, să îndeplinesc și atribuții delegate în cadrul Direcției Management Fiscal și Control Venituri, dar și să soluționez vreo 27 de dosare de competența compartimentului juridic din cadrul Direcției Urbanism și nu în ultimul, să întocmesc și raportul de activitate.
  Omul insistă, mizând pe caracterul repetitiv al refuzului meu justificat și în scris de a executa ce dorește el, cu riscurile pe care mi le asum. Ulterior, vom vedea ce va spune instanța și alte organe, organisme, comisii și comitete.
  Vom vedea atunci cât de susținut este acest individ care se vrea primar încă un mandat (cel puțin așa se laudă acoliții săi și ca să parafrazez pe unul dintre ei: „E sus tare Cristi”).
  Cât de sus domnule primar? Sus-sus, peste lege, adică?
  Nu uitați că pentru fiecare vine o vreme. Vă aduceți aminte când ați venit în vizită în clădirea de pe Delfinului nr.1 și v-am invitat să vă arăt și sediul poliției locale? Vă amintiți ce mi-ați răspuns? Eu vă invitam să vă arăt doar cum plouă în dispeceratul poliției locale și cum ne delectam cu niște exemplare de muște gigant ce proveneau din podul plin de porumbei morți, cum nu funcționa imprimanata (una și aia și de capacitate mică) ș.a.m.d.
  Păi ce motive aveați să vă intereseze de situația poliției locale pe care ați lăsat-o subdimensionată din punctul de vedere al resursei umane de ani buni, dar aveți pretenții.
  Cum este când dumneavoastră vreți ceva? Vreți pur și simplu. Dar cum este când vrem și noi ceva?
  Adică atât existența, cât și exercitarea drepturilor reprezintă apanajul numai al unora, care sunt sus-sus? Nu-i tratăm pe toți cu aceeași monedă? Cu cât te crezi mai sus, cu atât te va durea mai tare când vei cădea. Iar pe aștia de jos i-ai sancționat aproape pe toți așa cum ai procedat și cu mine, fără a respecta procedura legală, fără a fi audiați, fără o cercetare prealabilă.
  Un ultim aspect pentru această seară:ce credeți domnule primar, dumneavoastră vi se aplică regulile exercitării atribuțiilor de serviciu în cadrul unui program de lucru? Credeți că este mai interesant sau mai important să stai după program nu știu câte ore, decât să vii dimineața, la prima oră, la sediu? Nu de alta, dar dimineața la prima oră nu ai cu cine să vorbești pe acolo și nu toate problemele se rezolvă prin telefon cum nu ține nici pretextul cum că „domnul primar este pe teren”. Până la urmă, pe lângă obligație, este și o chestie ce ține de respect, dar …
  O seară bună vă doresc!

  Comentariu by Daniel — 8 august 2019 @ 23:45

 13. http://www.lucianvisa.ro/2014/11/28/anunt-concurs-prin-recrutare-serviciul-impozite-si-taxe/

  Comentariu by nabuco — 9 august 2019 @ 0:28

 14. https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/justitie/decizia-nu-este-definitiva-un-fost-primar-din-judetul-constanta-obligat-sa-despagubeasca-institutia-pe-care-a-condus-o-697710.html

  Comentariu by Anonim — 9 august 2019 @ 0:52

 15. Dane.. cum sa zic hai sa ti explic.
  1. Serviciile alea le-am desfiintat ca sa nu mai ia spaga Cornaci si compania mai multa ca noi ( stii ca si voi cand era PSD ul aveati aceeasi problema cu el)
  2. Prima functie nu e ocupata iar a doua … si tu acum …te faci ca nu stii
  3. Lipsa resurselor este din cauza cetatenilor care fenteaza impozitele si a unor juristi de la locala care pierd procesele, apropos ti-ai platit impozitul la masina de TX?
  4. Cand spui rude la ce te referi ?
  5. Da. Dar au plecat
  6. De unde sa stiu eu ce are fiecare in cap ? Unele chiar au venit de la ANAF.
  7. Ca istoria lui Iorgus daca il mai tii minte.
  8. Au fugit ca potarnichiile cand au dat de munca, nu tu spaga sa reprezinte prost primaria, nu tu atentii cadouri ca inainte si altele
  9. Fata de usa incuiata a lui Tusac eu am gasit niste usi mai bune, n-or fi ele de biserica dar macar vorbesc cu cetateanul.
  10. Aveau o indemnizatie mult mai mare din partea agentilor economici care cotizau regeste, uite cum latra acum pe fb ca nu mai au spaga de papat.
  11. Hai ma ce te ai ofuscat asa doar nu ai prea mult de scris in raport in 3 minute l-ai terminat.
  P.S. Sefu e plecat dar poti spune la interfata daca mai e ceva.

  Comentariu by Yes — 9 august 2019 @ 21:47

 16. Mai faci si misto las ca venim noi la putere daca i a prostit Tusac cu o macheta de carton de locuinte si o tombola ii prostim si noi mai tare ca pesedeul e mic de tot.

  Comentariu by USR — 9 august 2019 @ 21:53

 17. Ptr. 10
  Ce tot vorbesti tu acolo?
  Furat si sex.
  Poate cineva sa aduca o dovada palpabila sau iar se barfeste aici?

  Comentariu by Rzr — 10 august 2019 @ 1:22

 18. Doar din 2 motive mai poate cineva să susțină pe Radu Cristian:
  1. Are vreun interes personal (loc de muncă, contracte, locuință, o promisiune..)
  2. E prost tare.

  Cei de la pct.1 sunt puțini, din ce în ce mai puțini.
  Cei de la pct.2 nu-s de ajuns și se pot încânta repede de altcineva.

  Comentariu by Mentalistul — 10 august 2019 @ 2:20

 19. Pt.17
  Ai dreptate, numai minciuni. Eu am văzut că dimineața la 8 fără 5, personalul primăriei, cu primarul în frunte au rostit împreună poezia cu cățelușul cu părul creț, care fură rața din coteț și s-au supărat foc. Toți erau îmbrăcați în haine călugărești securizate împotriva sexului și fără buzunare pentru șpagă. Apoi a urmat tămâierea taxelor și impozitelor și s-a trecut la muncă. Cetățenii Mangaliei au fost primiți cu zâmbetul pe buze. Li s-au dat sfaturile cele mai bune și problemele lor au fost instantaneu rezolvate.

  În viața de după.

  Comentariu by lucian visa — 10 august 2019 @ 17:08

 20. 17: palpabil? doar daca ai contul si functia „sus” de tot. Si nevasta maleabila, ca de aia s-a facut doamna, sa inchida ochii.

  Comentariu by anonimul — 10 august 2019 @ 18:05

 21. Pt. #18 si nu numai
  https://www.replicaonline.ro/comunitatea-musulmana-din-romania-celebreaza-kurban-bayram-ul-399535/
  ma alatur urarilor.

  Comentariu by nabuco — 11 august 2019 @ 9:52

 22. Vezi Ozzy ii crezi atat de prosti pe alegatori incat ai uitat de alte 10 motive :
  1. am daramat focarul de infectie de la baraci , lucru care alti primari nu au indraznit sa il faca
  2. nu mai sunt garaje , asta .. camere de dormit locuri de facut tuica si focar de infectie
  3. in locul fabricii de ciment este acum un parc , lucru pe care de asemenea altii nu au indraznit sa il faca intrucat C ti Fratila era smecher si COMCM sus
  4. ai auzit ca exista caminul Pescarus ?
  5. pe Tepes Voda exista o bariera care bloca circulatia in oras pe varianta de centru vara ma rog asta nu ai de unde sa stii ca nu ai carnet. Cel cu casa si cel cu … fostul garaj dadea spaga la ADPP pentru asta.
  6. Apropos de ADPP nu mai are statut juridic separat deci nu mai pot face ce vor directorii cu domeniul public , adica chiosculete pe terenuri date pe pe 2 lei
  7. Asfaltez strada Brancusi, ceilalti nu au facut o sa nu treaca prea multe masini pe strada hotilor care si au facut case acolo
  8. Ai caldura acasa ? Cum era in frig gandeai mai la rece ? A .. dar sa nu uit nu erai prin Mangalia
  9. Gazele pe care le promitea Iorgus in 2002 sunt realitate de cand suntem noi la putere.
  10. Pentru ca pot

  Comentariu by Sefu — 12 august 2019 @ 8:01

 23. Trist este ca sunt destui care sa puna botul la aberatiile astea.Dar si mai multi care ii multumesc aluia de la pct 22 pentru ca i-au facut sa rada in hohote.

  Comentariu by anonimul — 12 august 2019 @ 8:30

 24. 22 spune adevarul.
  Ca unora nu convine asta e alta discutie,cert este ca la ce a scris eu as mai adauga rezolvarea sutelor de familii din blocurile cu sobe si a haitelor de caini vagabonzi.
  Orice om normal si neimplicat politic va vota tot Radu Cristian.

  Comentariu by Marian — 13 august 2019 @ 0:10

 25. Super strategie pentru opozitie. lauda-l pe radu ca sa ii umple lumea frigideru cu bunatati.si foloseste vocabularul tipic agramat al noilor si vechilor fideli din primarie ca sa ne distram pe seama lor.

  Comentariu by anonimul — 13 august 2019 @ 10:43

 26. 22 ai uitat sa mentionezi ca i-a daramat si garajul lu ala de pe tepes cu auto CNL care face transport fara acte ca Dinca.

  Comentariu by Garide — 13 august 2019 @ 16:04

 27. @ 22 Se Fu Ia sa vedem cum e cu cele 10 puncte, Colciurule:
  1. Focarul de la baraci s-a mutat prin alte zone, fauna si flora de acolo nu a plecat din oras ci doar s-a dispersat. Daca se apuca in primii 2 ani de mandat era ok asa e clar ca parte din terenurile publice de la baraci, libere de construcții si cu PUG –ul actualizat vor fi instrainate celor din gasca voastra, pana la vara.
  2. Garaje inca mai sunt si nu vor fi daramate toate, ca unele au fost intre timp legalizate, ba cele vre-o 50 de garaje-vila, cu etaj si subsol, de langa spital desi posesorii au dat buful serios pentru dreptul de superficie pe 99 de ani, acum le vor cumpăra si terenul cu 100 euro mp, ca lipsa de lichidități e mare la primarie. Demolarea s-a facut fara un HCL care să prevada ce se va face acolo asa ca in multe zone terenul va ajunge tot în mainile voastre hraparete .
  3. Demolarea COMCIM si retrocedarea terenului s-a făcut inainte de a ajunge Rontaila primar. Ce a facut el a fost un parc de rahat, din banii orasului nu din fonduri europene, ca si acolo sunt niste terenuri de ciugulit, neterminat si care de la recepție a inghitit o groază de bani, pe paza care nu e, pe irigatul care nu e, pe gazonul care nu mai e.
  4. Ce treaba are primăria cu un camin privat in afara faptului ca le-a bagat caldura?
  5. Asta cu bariera e chestie de sectorist nu de primar, oricum Negru Voda e blocat vara si traficul de acolo nu poate depași cateva zeci de masini pe ora.

  Comentariu by Marian Vasile — 14 august 2019 @ 21:14

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress