Mangalia – politica locală

26 iulie 2019

Consiliul Local a aprobat noul plan urbanistic general

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 17:17

Consilierii locali din Mangalia, reuniți, joi, în ședință ordinară, au adoptat mai multe proiecte de hotărâre, inițiate de primarul Radu Cristian. Cel mai important document votat de aleșii locali a vizat reactualizarea, după aproape 20 de ani, a Planului Urbanistic General al municipiului Mangalia, precum și Regulamentul Local de Urbanism. Prin adoptarea acestui proiect deosebit de important pentru toți cetățenii orașului, dar mai ales pentru investitorii din turism, se facilitează și încurajează investițiile private din stațiunile aferente Mangaliei.

    Potrivit primarului Radu Cristian, în stațiunile din zona de sud a litoralului se va putea construi, de acum înainte, în baza noului PUG, fără a mai fi nevoie de alte proceduri birocratice, care să întârzie dezvoltarea turismului. ”Suntem bucuroși că am reușit, în sfârșit, să avem un nou PUG al Mangaliei, prin care să permitem agenților economici, în special din stațiuni, să își finanțeze investițiile private, printr-o procedură urbanistică mult simplificată, având în vedere că până acum, cel puțin pentru stațiunile turistice nu erau permise construcții noi, ci doar reabilitări și modernizări a structurilor existente”, a explicat primarul Radu Cristian. Tot el a mai precizat că ultimul PUG al orașului a fost aprobat printr-un HCL, în anul 2000 și a fost valabil, respectând reglementările de prelungire a documentului, până în anul 2018. ”Din păcate nu am avut un PUG reactualizat, conform prevederilor în vigoare, întrucât procedurile de avizare sunt numeroase și se obțin de la aproape 30 de instituții ale statului. Aceste demersuri au fost începute prin anii 2009-2011, însă abandonate din cauza tuturor acestor proceduri și a lipsei de implicare continuă din partea administrației locale de la acea vreme. Am reluat această procedură, iar din anul 2014 s-a lucrat intens la avize elaborate de comisii de specialitate din cadrul diverselor ministere și instituții guvernamentale ale statului. Spre exemplu eliberarea unui aviz de la Ministerul Culturii a durat un an și trei luni sau cel de la Ministerul Mediului un an de zile”, a mai explicat edilul Mangaliei. Precizăm că Mangalia se află printre primele cinci municipii din țară care a reușit reactualizarea Planului Urbanistic General, respectând toate normele impuse de legislația specifică în materie de urbanism și amenajare a teritoriului.

mangalia.ro

6 Comments

 1. Aștept păreri obiective, întrucât nu cunosc prea multe despre noul PUG. Sper să fie spre dezvoltare, nu cu condiții suplimentare care depind de spăgi.

  Comentariu by lucian visa — 26 iulie 2019 @ 17:22

 2. Acum va putea pradui terenurile eliberate de garaje..

  Comentariu by pop — 27 iulie 2019 @ 8:53

 3. E tot ca ala din 2000 neclar in functie de spaga. Traiasca primarul si vicele de atunci ( aprilie). Ne a invatat multe.

  Comentariu by Fane — 27 iulie 2019 @ 11:14

 4. Trăiască!

  Comentariu by lucian visa — 27 iulie 2019 @ 14:45

 5. Cred că mai degraba te-a învațat sefa de la urbanism

  Comentariu by Rafet — 30 iulie 2019 @ 23:46

 6. https://www.replicaonline.ro/contracte-atribuite-de-primaria-mangalia-reabilitarea-statiunii-saturn-si-paza-parcului-evergreen-398532/

  Comentariu by nabuco — 31 iulie 2019 @ 16:06

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress