Mangalia – politica locală

23 iulie 2019

Demolarea a avut loc înainte ca instanţa să blocheze aceste acţiuni. Iorguş, ţinta DEMOLĂRILOR! Primăria Mangalia l-a prins pe fostul primar cu un GARAJ construit fără autorizaţie pe domeniul public!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:53

Politicianul cu cea mai mare notorietate din sudul judeţului Constanţa, fostul primar Zanfir Iorguş rămâne şi astăzi în atenţia opiniei publice. Periodic apar zvonuri cum că se reinventează politic, deşi nu credem că mai există vreun partid pe la care să nu fi trecut, ori că va candida din nou – sau, dacă nu candidează, sigur creionează el lista de candidaţi pentru vreo formaţiune politică sau alta.

În mandatele de primar, între 1996-2008, Iorguş a fost văzut ca salvator al multor familii venite „de aiurea” şi cazate în celebra zonă La Barăci. Tot Iorguş a dat mână liberă celor care au dorit să aibă, pe lângă blocuri, câte un garaj în care să-şi adăpostească maşinile. Numai că garajele Mangaliei au devenit, treptat, adevărate cămări cu de-ale gurii pentru la iarnă ori construcţii cu etaj, destinate turiştilor cu mai puţine posibilităţi materiale. Cu oameni mulţumiţi, cu afaceri înfloritoare „la negru”, căderea lui Iorguş a fost pusă sub semnul întrebării: oare ce nu a mai funcţionat? După “epoca Iorguş”, a urmat un mandat negru. Claudiu Tusac, finul lui Zanfir Iorguş, a adus Mangalia în pragul disperării: oamenii au stat o iarnă întreagă fără căldură! Dar garajele au rezistat! La următoarele alegeri, candidatul Cristian Radu a reuşit să câştige, chinuit, la diferenţă mică, motiv pentru care Zanfir Iorguş a susţinut (şi continuă să susţină) că la mijloc a fost o fraudă. În fine, odată cu Radu, garajele au început să nu mai fie văzute cu ochi buni. Noul primar a decis că aceste construcţii (cele mai multe dintre ele!) trebuie să dispară. Motivul: au fost ridicate abuziv, pe terenurile municipalităţii, fără autorizaţii de construcţii.

A început şi demolarea lor, anul acesta, numai că, de dată recentă… surpriză! Cetăţenii care au contestat în instanţă hotărârea administraţiei locale au avut câştigă de cauză. Detaliile le regăsiţi AICI, cu menţiunea că decizia nu este definitivă!

Iar acum, să revenim la Iorguş, pentru că de la el nu ne-am fi aşteptat la aşa ceva: şi fostul edil al Mangaliei a beneficiat de un garaj construit „după ureche”! Cel puţin aşa reiese din documentele Primăriei Mangalia, care a demolat, cu o săptămână înainte ca această măsură să fie blocată în instanţă, fix… garajul lui Iorguş. Construcţia pusă la pământ de angajaţii primăriei era situată pe strada Mircea cel Bătrân şi avea o suprafaţă de 15 mp. Interesant că acest garaj, construit ilegal pe domeniul public al municipiului Mangalia, nici măcar nu se află lângă casa lui Iorguş (după cum ştie întreaga Mangalie, fostul edil locuieşte pe strada Crişanei).

Înainte de a proceda la desfiinţarea construcţiei, fostul primar a fost invitat să întreprindă singur acest demers, aşa cum au făcut şi alţi cetăţeni, în caz contrar urmând să suporte chletuielile cu acţiunea de demolare. Evident, fostul edil nu a răspuns invitaţiei primăriei.

Alexandra CUCU, Replica 23.07.2019

3 Comments

 1. https://www.cotidianul.ro/live-video-dancila-candidatul-psd-la-prezidentiale-putem-castiga/
  Cum ar zice cei din „Las Fierbinti”:
  Yes weekend!

  Comentariu by nabuco — 23 iulie 2019 @ 17:49

 2. https://www.replicaonline.ro/noul-ministru-de-interne-este-constanteanul-moga-397862/
  Mare minune daca nu il ia consilier pe Bodnaras de la:
  http://www.fudmn.ro/

  Comentariu by nabuco — 25 iulie 2019 @ 0:09

 3. Ar fi corect si logic, in buna traditie romaneasca… doar Ana Pauker lipseste, dar o putem refabrica oricind, e ca Elodia!

  Comentariu by Anonim — 26 iulie 2019 @ 12:21

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress