Mangalia – politica locală

20 iulie 2019

Preşedintele PNL, Ludovic Orban: „Decizia CCR, contrară voinţei exprimate de români la referendumul de pe 26 mai”

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 15:00

Decizia CCR privind respingerea iniţiativei legislative de revizuire a Constituţiei depuse de PNL alături de partenerii din Opoziţie este surprinzătoare în condiţiile în care milioane de români s-au exprimat în favoarea interzicerii amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie la referendumul de pe 26 mai, a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban. 

„Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât, în urmă cu nici o lună, Curtea Constituţională a validat referendumul pe Justiţie. Pe cale de consecinţă, este inexplicabil că judecătorii Curţii au decis să respingă proiectul de revizuire a Constituţiei iniţiat de PNL alături de partenerii din Opoziţie, în condiţiile în care acesta a transpus întocmai întrebările formulate la referendum. La ora actuală, Constituţia României nu prevede dreptul fundamental de a fi graţiat şi amnistiat”, a explicat Orban, citat de Agerpres. 

În opinia sa, decizia CCR poate fi interpretată de cei care sunt „obişnuiţi” să comită fapte de corupţie drept „un cadou nesperat”. 

„Avertizez PSD-ALDE să nu încerce să profite în mod politicianist de decizia Curţii şi să înceteze să acţioneze împotriva voinţei cetăţenilor, aşa cum se prefigurează; în caz contrar, românii îi vor sancţiona aspru la alegerile de peste câteva luni, iar actuala majoritate va fi nostalgică după scorul de la alegerile europarlamentare. Reamintesc şi faptul că în urma Deciziei CCR nr. 682/2012 nu pot fi adoptate prevederi legale care să fie contrare voinţei cetăţenilor”, a transmis preşedintele PNL.

Cuget Liber 20.07.2019

Un comentariu

  1. https://www.cotidianul.ro/constitutia-e-valabila-si-pentru-popor-in-statele-de-drept/

    Comentariu by nabuco — 21 iulie 2019 @ 0:52

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress