Mangalia – politica locală

19 iulie 2019

EXCLUSIVMangalia. Demolarea parcării hotelului Corsa, o haiducie demnă de cei mai proști interlopi

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:04

Nu mai este niciun dubiu. Acțiunea de demolare a parcării hotelului Corsa din Mangalia, executată la debutul vacanței de Rusalii de niște bărbați cu flexuri, sub supravegherea directorului Poliției Locale, Mihai Angelescu, a fost o haiducie demnă de cei mai proști interlopi. Eco Corsa SRL, societatea călcată de băieții cu flexuri, a câștigat  o ordonanță președințială în dosarul 3609/254/2019 al Judecătoriei Mangalia, pe 25 iunie 2019. Magistrații au dispus suspendarea efectelor notificării trimise de primarul Mangaliei, prin care anunța societatea că i-a reziliat unilateral contractul de asociere vechi din 2005… care nu putea fi reziliat unilateral. De asemenea, au dispus suspendarea eliberării terenului de construcțiile edificate pe acesta, până la soluționarea definitivă a cauzei civile 3546/254/2019. Vorbim aici de o cauză înregistrată înainte de demolare, despre care Primăria avea deplină știință, acționând însă în disprețul total față de magistrați și justiție.

După pronunțarea ordonanței mai sus pomenite, având încă o dovadă la mână, reprezentanții Eco Corsa au depus o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Mangalia pentru abuz în serviciu,  tulburare de posesie,  distrugere și demolare fără autorizație. Acum, unitatea de Parchet va trebui să identifice făptașii, văzuți și nevăzuți, și să cerceteze pomelnicul de fapte.

Download (PDF, 816KB)

După cum am relatat în articolul nostru anterior dedicat acestei isprăvi, societatea Eco Corsa SRL a încheiat în anul 2005 un contract de asociere cu ADPP Mangalia, pentru a amenaja o parcare în spatele hotelului Zenit, la o aruncătură de băț de hotelul Corsa, pe care îl avea în proprietate. Societatea a obținut certificat de urbanism și autorizație de construire, apoi a făcut investiția în împrejmuirea parcării și în dotarea acesteia cu barieră automatizată, civilizată și politicoasă  cu sistem de cartelă electronică.

La 13 ani distanță,  Primăria Mangalia, care a preluat atribuțiile ADPP-ului după cum se mai întâmplă și prin alte comune, a început să caute soluții pentru rezilierea contractului. În acest sens, autoritatea locală a trimis în 2018, sub  semnătura primarului Cristian Radu, o notificare în care imputa faptul că asocierea nu ar fi profitabilă. Societatea a trimis un răspuns ca la carte, însoțit de dovezile că activul a fost gestionat în partidă contabilă separată, că a obținut profit și că partea din profit cuvenită autorității locale a fost virată an de an în contul acesteia. Contractul interzicea rezilierea unilaterală, astfel încât societatea și-a precizat punctul de vedere, anume că nu este de acord cu această cale de închidere a asocierii.  

Dacă ar fi avut argumente care să creeze măcar o aparență de drept, oricât de fragilă, primarul Mangaliei s-ar fi dus glonț în instanță ca să obțină rezilierea. Ne bazăm susținerea de mai sus pe conduita din alte cazuri, fiind cunoscută înclinația sa de procesoman. Întâmplător, din această pornire belicoasă, o casă de avocatură își umflă conturile cu sume halucinante. Însă, în 2008, primarul Mangaliei a ratat ocazia să mai plătească un onorariu gras la Grimberg. După cum a ratat și ocazia să-și spună în fața unei instanțe părerea despre contractul vechi de 13 ani.

După un an de adânci cugetări, pe 11 iunie 2019, același primar, fluturând aceleași argumente ca-n 2018, a trimis o nouă notificare. De data aceasta, edilul anunța societatea că a hotărât, cu de la sine putere, să rezilieze unilateral contractul. De asemenea, acesta le punea în vedere reprezentanților Eco Corsa să elibereze terenul de orice construcție în 24 de ceasuri.

După cum am menționat mai sus, în contract vechi din 2005 scria negru pe alb, la articolul 15, că rezilierea unilaterală este interzisă în mod expres. Cu siguranță primarul citise contractul. Cu siguranță citise răspunsul din 2018 al hotelului Corsa. Aproape cert, înțelesese ce poate înțelege orice ființă cât de cât alfabetizată, că dacă e interzisă rezilierea unilaterală, e interzisă și pace. Cu toate acestea, Cristian Radu a iscălit notificarea, cu bună-știință.

În aceeași zi, însă, societatea a contestat notificarea abuzivă la instanță. Înregistrarea litigiului a fost adeverită printr-un certificat de grefă, document expediat de îndată la registratura Primăriei, însoțit de un nou răspuns, după calapodul celui care produsese deja efecte cu un an în urmă.

Pe 14 iunie 2019, în ajunul minivacanței de Rusalii, pe la prânz, parcarea hotelului Corsa a fost luată cu asalt de niște bărbați înarmați cu flexuri, generator de curent și gardă personală, formată din câțiva agenți ai Poliției Locale, conduși în teren chiar de șeful lor, Mihai Angelescu. Nimeni nu a putut prezenta un ordin de demolare scris, după tipicul legal în vigoare. Însă au șușotit cu toții că așa au primit ordin oral. Culmea, acest răspuns venea și de la șeful Poliției Locale, un tip care s-ar presupune că, de vreme ce apără legalitatea, ar trebui să cunoască legea și nu să acționeze ca într-o gașcă de cartier, pe bază de ordine orale. La un moment dat, reprezentanții Eco Corsa au sunat la 112, cerând intervenția poliției naționale. Ba chiar au depus și o plângere penală la Poliție, pentru distrugere și furt. Ajunși la fața locului, polițiștii naționali și jandarmii au privit, au dat din umeri și n-au îndrăznit să-i scuture pe haidamaci. Acțiunea s-a sistat pentru o perioadă. Însă după scurt timp, băieții cu flexuri, flancați de polițiștii locali și de însuși Angelescu, au revenit la fața locului, pentru a termina demolarea. La urmă au urcat într-o utilitară toate elementele metalice, plecând cu bunurile Eco Corsa spre o destinație necunoscută. Nu întâmplător acest abuz a fost programat la debutul minivacanței de Rusalii. În 2013, Primăria Mangalia a mai făcut o demolare, și tot de Rusalii, în Bazarul Prichindel.  

După cum spuneam la începutul articolului, doar cei mai proști interlopi ar fi procedat în această manieră golănească. Nici Angelescu nu e vreun geniu, fiind la bază, potrivit unor surse, un simplu horticultor cu diplomă de la Chișinău, care s-a ajuns director de Poliție Locală, pe frățirism, după ce fratele său, fost montator de imagine la televiziunea lui Strutinsky, s-a ajuns viceprimar navetist la Mangalia. Însă, dincolo de promovarea pe frățirism, insul ocupă o funcție oficială, care îl obligă să mai și  citească legea, nu doar să aplice orbește niște ordine primite oral.

Trebuie să mai menționăm că vom urmări evoluția acestui dosar penal. Va urma!

Adrian Cârlescu, ordinea.ro 28.06.2019

15 Comments

 1. De ce trebuia să se facă demolarea parcării unui hotel chiar în sezonul estival ?

  Ură, dușmănie și demolare. Asta poate actuala administrație, asta face.
  La fel vor fi și consecințele, crunte.

  Poliția națională se comportă ca în 2012, când banda lui Tusac condusă de Maganu (Sebat știe cel mai bine), nu i-au permis PDL-ului să monteze un panou electoral pe un bloc, spațiu privat. Poliția l-a apărat pe Tusac, iar PDL-ul degeaba a avut dreptate în instanță. La fel și aici, poliția i-a lăsat în pace pe demolatori. De ce ? Pentru că nu vor să se pună rău cu politicienii. Cine știe dacă mâine ministrul de interne nu va fi de la PNL ?

  Sunt curios ce va face Parchetul. Poate că va da un răspuns ca acela pe care l-am primit eu acum câțiva ani, după ce am făcut o plângere. Ceva de genul, că a fost seară și poate că nu am văzut bine. Deasemenea mi s-a mai comunicat că unul din cei pe care l-am reclamat, lucrează în Anglia, deci de ce să-l mai cerceteze, e NUP direct.
  Probabil că dosarul se va rezolva după alegerile locale de la anul.

  Comentariu by lucian visa — 19 iulie 2019 @ 16:11

 2. Aloooo, suntem in 19 iulie. Stirea e veche…

  Comentariu by Anonim — 19 iulie 2019 @ 16:20

 3. A inceput campania electorala sau ai mirosit un os de ros, domnule Lucian Visa ? Primesti ceva bani sau o faci dezinvolt, asa, ca esti dumneata pe post de tribunalul poporului ? Ce-ti mai place shaworma !!

  Comentariu by Anonim — 19 iulie 2019 @ 16:27

 4. Eu nu sunt câine ca să rod. Asta e diferența față de voi. Îmi place că v-ați mobilizat foarte rapid. Deci vezi cine roade ? Erai de serviciu la blog ?

  Comentează despre articol sau dute în pizda mă-tii !

  Și ce dacă știrea are 3 săptămâni. Eu azi m-am uitat pe ordinea.ro. Pe mine nu mă plătește nimeni să păzesc ziarele online și nu sunt disperat să postez ceva pe blog. Sunt dezgustat de ceea ce se întâmplă în Mangalia și de lipsa de reacția a umblătorilor acestei comunități.

  Interesant e că o parte din foștii PNL-iști, care după alegerea lui Radu, nu mai pridideau să-l pupe în cur, azi sunt foarte amabili cu mine. Din păcate, sau din fericire, am văzut ce fel de oameni sunt și doar îi salut.

  Comentariu by lucian visa — 19 iulie 2019 @ 16:37

 5. Da’ nu mai bine te duci tu in pula mea !

  Comentariu by Anonim — 19 iulie 2019 @ 18:31

 6. Nu ai așa ceva, altfel te-ai fi semnat. Ești doar o curvă, indiferent de sex. Limbajul tău agresiv denotă că v-am deranjat.

  Comentariu by lucian visa — 19 iulie 2019 @ 19:23

 7. La alegerile de anul viitor nu știu pe cine voi susține. Dar nu-l voi susține nici pe Iorguș, nici pe Radu. Asta ca să fie clar. În momentul de față nu cunosc vreun alt posibil candidat.

  Comentariu by lucian visa — 19 iulie 2019 @ 20:05

 8. D-na Becheru plateste taxe la 6 societati 500 de milioane LEI sau RON (vechi sau noi) ?

  Comentariu by nabuco — 19 iulie 2019 @ 21:03

 9. Domnule Visa mai ganditiva o data,Tusac a montat un bener care critica PDL.

  Comentariu by Ion — 19 iulie 2019 @ 21:58

 10. Era vorba de alt afișaj electoral, pe alt bloc. Și era al PDL-ului, nu al PSD-ului.

  Comentariu by lucian visa — 20 iulie 2019 @ 7:26

 11. Te-ai activat, nene Visa ?

  Comentariu by Anonim — 20 iulie 2019 @ 11:10

 12. mai lingailor ce importanta are data stirii,faptul cnteaza sau voi sa acoperiti abuzurile primarului si a sclavilor lui.

  Comentariu by doru — 20 iulie 2019 @ 13:09

 13. Pt.11
  Nu.

  Comentariu by lucian visa — 20 iulie 2019 @ 14:15

 14. Că de obicei, vă luați de el Visa, dar stați pe blogul lui… Ce legătură are dumnealui cu articolul, l-a scris el? De de nu vă luați de autor, daca aveți argumente valabile???
  Dar nu aveți, pentru că tot orașul e in demolări, ruine, mizerie, străzi stricate prin care cresc buruieni, oțetari cît omul, șerpi, ce mai, că dupa un război un sat părăsit! Și peste toate, că bomboana de pe coliva, în plin centru in mijlocul străzii avem un țarc de oi și bovine!!! Unde „acționar” e și managerul public și alții, știuți și neștiuți… Probabil ziceți că e frumos și elegant, nu?

  Comentariu by Anonim — 20 iulie 2019 @ 19:57

 15. Azi am avut o surpriza, din partea piticului ajuns primar: parcarea de la policlinica a fost „donata” msr hotel, adica lui georgescu.
  Cum e radule C .? I -ai dat trotuarul ptr parcare si acum iei de la policlinica ?? Nesatulule..

  Comentariu by pop — 21 iulie 2019 @ 20:25

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress