Politica locală

12 iulie 2019

Vor începe lucrările de modernizare în stațiunea Saturn

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:03

Primăria Mangalia a finalizat, recent, procedura de achiziție pentru demararea lucrărilor de modernizare a stațiunii Saturn. Conform procedurii, în perioada imediat următoare, se va semna ordinul de începere a lucrărilor, pe toate arterele supuse reabilitării. Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a declarat că în funcție de activitățile turistice este posibil ca în unele zone ale stațiunii lucrările să demareze după data de 1 septembrie. Totodată, primarul localității a subliniat că documentația la acest proiect a durat aproape 3 ani, întrucât astfel de proiecte cu finanțare europeană necesită proceduri speciale, achiziția fiind supervizată de Ministerul de Finanțe, prin Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP). ”Primele documente pentru acest proiect le-am întocmit în toamna anului 2016, dar iată că reușim abia anul acesta, până la sfârșitul verii, să intrăm în teren, ca urmare a birocrației stufoase și termenelor lungi specifice impelmentării proiectului cu finanțare UE. Pe de altă parte, ne bucurăm că reușim să modernizăm încă o stațiune din sudul litoralului cu fonduri europene nerambursabile și contribuție minimă de la bugetul local”, a precizat edilul Mangaliei, Radu Cristian. Potrivit documentației tehnice a proiectului ”Dezvoltare Turistică în Stațiunea Saturn”, lucrările vor consta în modernizarea străzilor Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu și Lavrion (parte carosabilă, parcări, trotuare, piste de biciclete). Totodată se va realiza sistemul de iluminat public aferent celor 4 străzi, se va amenaja spațiul verde din intersecții și de la marginea trotuarelor (unde este cazul) și se vor monta diverse elemente de mobilier urban, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 20 de milioane de lei. După modernizare, în stațiunea Saturn vor exista panouri electronice de informare, amplasate în cele 3 intersecţii (strada Lavrion cu străzile Henny Ignatie şi Corneliu Coposu, strada Henny Ignatie cu strada Greenport şi strada Greenport cu strada Lavrion), cu gestionarea online a conţinutului afişat. În prezent, Primăria Mangalia are în implementare mai multe proiecte cu bani europeni, printre care: unul de restaurare a Bisericii „Sf. Gheorghe” (monument istoric), altul de modernizare a Pieței Republicii din localitate, respectiv de asfaltare a unui număr de 17 străzi din municipiul Mangalia, dar și cel de reabilitare și modernizare a falezei Mangalia-Saturn, precum și de modernizare a stațiunii Neptun-Olimp, toate aflate în procedură de licitație.

Replica 12.07.2019

4 Comments

 1. https://www.gsp.ro/gsp-special/diverse/cristi-borcea-isi-cumpara-un-nou-hotel-in-olimp-571998.html

  Comentariu by nabuco — 13 iulie 2019 @ 14:52

 2. chelului tichie de mararitar…n avem strazi asfaltate dar avem cele mai moderne opritoare.oare gropile nu erau deajuns?
  si nu costau nimic.si dainuie.
  deschid televizorul.razvan si dani si wow alt bugetar de succes din oras.
  cum dracu se face ca toti cei platiti din banii nostri ies la pensie ca oameni de afaceri de succes.in conditiile in care le erau interzise pe timpul cand erau platiti de noi astfel de activitati..paradoxuri.sa nu mi aduc aminte de bugetarii cu soacre si matusi pensionare da milionare.

  Comentariu by wow — 16 iulie 2019 @ 10:08

 3. si in acelasi registru..banda de repetenti din fruntea tarii vrea pensii speciale pentru colegii lor analfabeti dar gratuitatile pentru studenti li se par prea mult .

  Comentariu by wow — 16 iulie 2019 @ 15:08

 4. Pt.2
  Când am văzut opritoarele sau țarcurile acelea, primul meu gând a fost la chelul cu tichie de mărgăritar.

  Pt.3
  Referitor la gratuitățile pe tren pentru studenți, cred că trebuie impuse niște limite. Altfel nu e decât o subvenție mascată a statului către CFR. Când spun limite mă refer la un număr de călătorii către casă, dacă studiază în altă localitate și o limită pentru călătoriile în vacanță. Mai trebuie corelate călătoriile și cu rezultatele studenților. Să nu uităm că azi se intră fără examen la multe facultăți. Poate că pentru cineva care călătorește mult cu trenul e mai ieftin să plătească niște studii la o facultate. După multe călătorii mai are și o diplomă !
  Referitor la pensiile speciale, ai dreptate.

  Comentariu by lucian visa — 16 iulie 2019 @ 15:52

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress