Politica locală

10 iulie 2019

Lăsată de izbelişte, Mangalia, ocolită, vara aceasta, de turişti!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:18

Mangalia pare să fie, parcă de la an la an, mai vitregită în ceea ce privește numărul de turiști.
În plin sezon estival, atât plajele private – concesionate de agenții economici de la DADL – cât și plaja concesionată de Primăria Mangalia, par ocolite de noroc. În vârf de sezon, plajele sunt aproape pustii!
Explicația ar fi una relativ simplă: numărul de turiști ce s-au cazat la unitățile hoteliere, dar mai ales al celor care alegeau particularii pentru sejurul la malul mării s-a redus simțitor, anii trecuți în aceeaşi perioadă, vizitatorii ocupând atât oraşul, cât şi staţiunile.
Lipsa de distracții estivale (începând cu Liberty Parade, Festivalul Callatis, Festivalul Românilor de Pretutindeni, mini-concertele folclorice organizate pe scena scoică din Portul Turistic și terminând cu Gala Tânărului Actor HOP! și Festivalul Zile și Nopți de Literatură), organizate, astfel încât turistul să nu se bată de muscă în afara orelor de bronzare sau în zilele ploioase, asociată cu imaginile catastrofice ale infrastructurii urbei, postate inclusiv de mangalioți pe site-urile de socializare, par să fie factori determinanți pentru ca fidelii sudului litoralului să aleagă, vara aceasta, Costineștiul sau Vama Veche…
Cu toate acestea, de la bugetul local, pentru evenimente nu tocmai atractive şi potrivite s-au alocat pentru 2019 aproximativ 2 milioane de lei, fiecare manifestare având rezervate cel puţin 100.000 de lei. Apropiatele manifestări de Ziua Armatei, organizate, în principal de Garnizoană şi într-o mică măsură de Primărie, au prevăzută de la bugetul local suma de 200.000 de lei! Bani, pe care doar Primăria ştie pe ce îi cheltuieşte!
Prin urmare, să nu ne mai mirăm că Mangalia a fost scoasă de pe harta turismului autohton, în condiţiile în care implicarea autorităţilor publice locale este zero!
Ca şi verile trecute, ne pătează imaginea municipiului cu şase staţiuni de interes naţional, clădirile lăsate în ruină, buruienile de 2 metri înălţime, bezna şi lipsa posibilităţilor de distracţie.
Cu toate acestea, dorinţa celui de-al treilea mandat a fost exprimată deja…

editiadesud.ro

29 Comments

 1. Veștile rele circulă repede. Starea de degradare a sudului litoralului e gravă. Iar turiștii de azi se informează. Nu la centrele de informare ale primăriei, ci pe internet sau prin viu grai.
  Nu neapărat manifestările sunt esențiale, ci curățenia, iluminatul public, transportul în comun, lipsa parcărilor, insuficiența coșurilor de gunoi și multe altele.
  Dar poate că mai facem un rally, mai frecăm niște cauciucuri, ambalăm niște motoare fără tobe de eșapament și turiștii o să se înghesuie buluc. Șpaga să iasă, restul nu contează.
  Cetățenilor Mangaliei, somn ușor ! Administrația veghează și pentru voi ! Se vede că aceste meleaguri au fost câteva sute de ani sub administrare otomană. Nicio nenorocire nu mai deranjează pe nimeni.
  Din păcate un oraș pierdut. Dar își merită soarta.

  Comentariu by lucian visa — 10 iulie 2019 @ 16:27

 2. https://www.replicaonline.ro/zi-mare-pentru-radu-mazare-fostul-primar-al-constantei-se-insoara-astazi-in-penitenciar-396439/

  Comentariu by nabuco — 10 iulie 2019 @ 16:57

 3. „…
  Apropiatele manifestări de Ziua Armatei, organizate, în principal de Garnizoană şi într-o mică măsură de Primărie, au prevăzută de la bugetul local suma de 200.000 de lei! Bani, pe care doar Primăria ştie pe ce îi cheltuieşte!
  …”
  https://www.navy.ro/eveniment.php?id=594
  asa ca viitoarele aplicatii se vor desfasura la Mangalia.

  Comentariu by nabuco — 10 iulie 2019 @ 17:00

 4. Habarniste fetele de la Editia de Sud! Ziua Armatei este chiar departe. 25 octombrie. De asemenea ignor explicatiile pentru care nu avem turisti fiindcă sunt departe de cauze.

  Comentariu by Anonim — 10 iulie 2019 @ 18:12

 5. Eu văd o ieșire din situația aceasta a turismului din cele 6 stațiuni ale noastre. Văd în Vamă Veche următorul lurcru: acolo unde există turism vin investitori din țară, investesc și în cazare, și în locații de entertainment, și în locații de alimentație publică, chioșcuri, magazine, etc. O locație care în restul anului funcționează în București și vrea să continuie pe timpul verii la mare are mai multă putere de negociere, licitație sau de a cumpăra influență, în comparație cu localnicii.
  Chiar dacă ar fi fost destinații căutate precum Vama Veche, grosul economiei din turism ar fi fost scos din UAT Mangalia. Orașul nu poate furniza mână de lucru, odată pentru că toți localnicii doresc de muncă permanent, dar nici nu avem atâți bucătari și ospătari. Mult mai convenabil localnicilor ar fi să fie patroni, nu angajați.
  Un target la dezvoltarea turismului ar putea fi ca toate serviciile necesare conexate: magazine de diverse, de la bunuri de larg consum până la textile, suveniruri, etc; ori entertainment de plajă și mare (scufundări, plimbări cu vaporasul, discoteci, cluburi, evenimente, zile festive în hoteluri, coafor, etc.), să fie furnizate de localnici care își dezvoltă astfel de activități comerciale. Dacă în timpul verii, cu propriul business, își asigură traiul pe tot anul, putem contoriza ca și cum ar fi fost create câteva sute de locuri de muncă, dacă nu chiar 2000. Mangalia a avut în 2017 înregistrați cca 9.800 de angajați. 20% in plus ar însemna și încasări mai mari la buget, pentru că în fiecare lună impozitul pe salariu (10%) se duce la Primărie, ori impozitul pe profit (10% din 16%), impozitele pe alte venituri (chirii, servicii), jumătate din TVA plătit de firmele din Mangalia, toate se duc în bugetul local.
  Când Neptun era buricul litoralului, peste Mamaia și Vama Veche, erau mulți din țară care deschideau, mangaliotii chiar nu mai aveau loc de ei. Aveam Tiffany, Cpt.Mondy, Paradis, Top Ten, Why Not, etc. Pe plajă existau beach-baruri, care noaptea aveau distractie.
  O revenire a turismului din stațiunile noastre ar fi indicat sa se facă cu investitori locali, pentru că aceștia sunt atașați și nu pleacă, acum inteleg cât de mult conteaza și administrația publică locală, sunt votanți în Mangalia, se pot implica să sprijine pe cei care sunt capabili și dornici să dezvolte și să păstreze un standard ridicat de turism, să dezvolte concepte ale destinației turistice, nu să ucidă stațiunile prin nepăsare sau distrugere intenționată pentru că șpaga primează.
  Cum pot concura localnicii cu marile locații din București, ori cu alții din alte localități, dacă cumva am a reusi sa dezvoltăm turismul? (Am și pentru asta un plan). De aceea am insistat cu un Centru Municipal pentru Fonduri Structurale Nerambursabile, care sa fie un centru de conaultanta și ajutor pentru ca societățile comerciale și localnicii să poată accesa fonduri europene nerambursabile, fonduri de stat, ori alte fonduri, chiar și Start-Up Nation.
  Dacă s-ar vorbi serios pe aici, aș putea să dezvolt subiectul. Dar or sa apară mulți ignoranți care se vor simți frustrați că cineva se pricepe la chestiunile acestea macro.

  Comentariu by Mentalistul — 10 iulie 2019 @ 18:21

 6. Știm că te pricepi la chesti macro dar ai putea să ne spui dacă muncești pe undeva ? Prietenul tău Căutiș spune că ești bucătarul lui personal …..ești jalnic mincinosule

  Comentariu by Boița — 10 iulie 2019 @ 23:29

 7. Pt 6. Si noi știm ca sunteți in stare doar sa furați si sa smenuiti la greu, doar administrație, nu știți deloc . Inafara de minciuni, parada modei, taxe peste taxe, demolări, executat oameni care nu va țin isonul si concedii exotice, ati produs ceva pentru orașul asta ? Zdrențelor .

  Comentariu by Cetatean — 11 iulie 2019 @ 8:35

 8. Oameni buni, am ales de ceva timp sa plec din tara din mai multe motive pe care nu le voi aminti aici sunt motive personale , poate impins de situatia din santier unde nu ma mai regaseam independent de vointa mea…etc…insa ce vreau sa spun este ca am regasit acest bloog la fel cum l-am lasat cu discutii contradictorii distructive cu jigniri si injuraturi , atacuri la persoana si mai multe…Sigur poate toata lumea care scrie aici are dreptate sau apara anumite principii dar de ce nu primeaza respectul ? asta nu inteleg.Fiecare dintre noi avem dreptul la opinie , avem dreptul sa spunem ceva , de ce ne obstructionam si ne contram indiferent de ce spunem fiecare pe aici? Am mai spus-o acest bloog este foarte bun fiindca ne putem exprima pareri , idei , poate solutii, de ce nu discutam deschis si mai ales sa ne declinam adevarata identitate?Multumesc si o zi buna.

  Comentariu by M. Iorga — 11 iulie 2019 @ 9:09

 9. Pt.4
  In opinia ta care sunt cauzele pentru care turistii ocolesc Mangalia si statiunile ? Probabil ca n-or avea gusturi, Mangalia si statiunile arata mirific, dar, de, ei, turistii nu apreciaza eforturile facute de administratia locala pentru a le asigura un sejur cat mai placut! Administratia locala functioneaza perfect in sesnsul ca a ingropat un orasel, odata cochet, plin de flori, curat in gunoaie, balarii si uscaciune! Asta este performanta, in toata splendoarea ei, atinsa dupa doi ani de mandat a actualei administratii locale! Si pentru ca tot ignori „explicatiile”, poate ne ridici tu valul de pe ochi!

  Comentariu by Anonim — 11 iulie 2019 @ 10:56

 10. Acest Ozzy era un copil foarte bun la învățătură in liceu …. Se pare că are probleme destul de grave în ultimul timp …. mai tot timpul este prin Vamă și arată ff rău ….

  Comentariu by Anonim — 11 iulie 2019 @ 11:38

 11. pt 10 . este bucatarul unui ziarist din Bucuresti…..

  Comentariu by Anonim — 11 iulie 2019 @ 12:21

 12. Pt. Ozzy
  Cred că un Centru Municipal pentru Fonduri Structurale Nerambursabile este o idee bună. Poate că PSD-ul local ar putea să o dezvolte și să se ajungă la o hotărâre a CL. Dar înainte ar trebui o dezbatere publică pentru a prelua și alte păreri. Nu a celor care doar critică la comandă.

  Comentariu by lucian visa — 11 iulie 2019 @ 15:55

 13. Pt. 12:
  Nu este nevoie de mai mulți consilieri locali să inițiezi un proiect HCL, este de ajuns unul. Am făcut o adresă de inițiere secretarului municipiului, care este obligat să îl aducă la tehnica legislativă și să îl introducă pe ordinea de zi.
  Dacă dvs doriți să fie inițiat de către toți consilierii locali PSD, faceți-le o cerere. Eu nu am funcție politică în partid, în afară de sprijinul politic din partea organizației județene pentru a fi consilier local.
  Nu este nouă propunerea mea, are deja peste un an vechime. Am multe propuneri oficiale, la fel de benefice pentru Mangalia (consider eu). Pe unele le-a luat primarul și le-a inițiat, lucru recunoscut când în ședința CL l-am pus să le explice și nu a știut. Nimeni nu a știut să le explice.
  Din păcate, nu este de ajuns să inițiez. Pentru că executivul sunt primarul și aparatele sale de specialitate. La câtă pricepere au dat dovadă până acum, sunt convins cș vor da kix cu orice idee bună. Astfel că dacă oamenii le vor implementate, să se exprime la vot peste 11 luni.

  Comentariu by Mentalistul — 11 iulie 2019 @ 19:08

 14. Iar frustraților care se referă la mine după cum îi duce mintea le comunic atât:
  Ce fac eu, din joacă, ei nu vor fi în stare niciodată să facă.
  Toți știu că m-am străduit să existe legea aceasta: http://www.ansvsa.ro/comunicare/campanii-ansvsa/puncte-gastronomice-locale/
  Care permite Mangaliei o nouă industrie. Și dau exemplu, pentru a fi înțeleasă ce poate să însemne financiar pentru Mangalia sau pentru localitățile cu turism. Mă apuc de treabă pe la 10:00-11:00, când fac piața, iar la ora 15:30 am terminat. Pe zi, profitul pe care îl fac este de 1.000-1.500 lei, fără stres, cu un hobby la care chiar mă pricep. Și rezolv și baza materială pentru promovarea punctelor gastronomice locale.
  Si vai…cum arăt eu? Toți îmbătrânim, toți ne îmbolnăvim și toți murim. Eu m-am luptat câțiva ani cu un cancer și am supraviețuit. Pentru că m-au iradiat la muncă. Am fost 8 care am pățit-o, 4 au murit. Un prieten bun, fostul director al poliției de frontieră, chestorul Cristi Fugaciu, precum și un altul Mitică Popescu, fie-le țărâna ușoară!, nu au supraviețuit. Fugaciu a fost și șeful Aeroportului București Otopeni, am fost colegi. Mă apropii de vârsta de 50 ani. Ce înseamnă că arăt foarte rău? Am mai auzit tâmpiți care când aud Vama Veche nu se gândesc decât la droguri. Vama Veche are mai mult turism decât toată Mangalia. Dacă ar asculta ce propun, Mangalia și stațiunile ei ar deveni o destinație turistică cu un concept care nu ar concura cu Vama Veche sau Mamaia, ar avea propria identitate. Cred că sunt singurul din Mangalia care mă lupt concret contra vânzării de droguri de mare risc, cu consecința arestării unor dealeri care trimiteau „pusheri” la porțile liceelor. „Pusherii” sunt cei care dau liceenilor droguri pe gratis până devin dependenți. Într-o zi am făcut publică lista dealerilor din Mangalia, i-am avertizat că dacă nu dispar pusherii de la licee mă pun pe ei. Unii m-au sunat să mă convingă că s-au lăsat, alții m-au sunat să mă amenințe. Anul trecut au fost 8 polițiști de la BCOC sub acoperire, au fost dați publicității 3 care au fost arestați în Mangalia.
  Continui imediat…

  Comentariu by Mentalistul — 11 iulie 2019 @ 19:44

 15. Măi Ozzy tu nu ai bani de țigări dar faci profit de 1500 lei de la 10 la 11 ? Mare e gradina lui Dumnezeu măi băiete …..iradiat cu minciună măi băiete …..tu ai fost un simplu milițian de frontieră și ai fost dat afară pentru incompetență și prostie ……. ești vai de tine …. apropo ..tot Boița te ține pe mîncare și țigări ? Încearcă să îți găsești ceva de muncă că asta este cea mai bună afacere

  Comentariu by Anonim — 11 iulie 2019 @ 20:11

 16. Deci, anul trecut:
  http://www.radioconstanta.ro/2018/08/06/mangalia-tineri-arestati-preventiv-in-urma-unor-perchezitii-intr-un-dosar-de-trafic-de-droguri-de-mare-risc/
  Anul acesta deja a fost dat publicității unul din cei care au fost arestați.
  Am avut curajul să postez pe facebook pe toți zombi filmați, cu blur-ul pe față pentru legislație, dar cât să poată fi recunoscuți de prieteni, rude, părinți. Au mai dispărut din ei, prea devenise o obișnuință să nu le pese.
  Ideea e că mă lupt efectiv împotriva vânzării de droguri de mare risc, iar cretinilor Pițiponcului le-a venit in cap să mă denigreze că aș consuma droguri. Pentru că Vama Veche?! Nici nu își dau seama cât de imbecili se arată celorlalți, ori că mă ridică pe mine și mai mult, le confirmă oamenilor că am dreptate când îi numesc nemernici pe blegii care comandă un astfel de atac prostesc de-a binelea.
  Prietenii mei prosperă. Își iau mașini, își iau case, altul iese cu locația din insolvență și dezvoltă un brand… Chestiunile materiale pentru mine nu mai au valoare, de când am învățat pe propria sănătate că viața și a trăi bine înseamnă altceva, satisfacții sufletești. De aceea nu au putut să mă cumpere, oricât și-au dorit pițiponcii.
  Intrebarea văd că persistă: Unde lucrez eu? Dar de activități private nu au auzit? Nu am nevoie să fiu angajatul nimănui, cu mintea mea și cu contractele mele îmi câștig subzistența decent. Scrie pe facebook și în declarația de venituri că fac consultanță, îmi ajunge un laptop.
  Dar ei preferă să mănânce rahat, când este public ce fac:
  http://mangalia.ro/wp-content/uploads/2019/03/MENABIT-OZGHIUN.pdf

  Pentru nemernicii lui Radu și ceilalți hateri:
  Dacă o lămurim terminați cu prostiile? Nu terminați. Inventați alte tâmpenii.

  Comentariu by Mentalistul — 11 iulie 2019 @ 20:14

 17. Pt 15:
  Dar ce te miri așa ca broasca la barieră?
  Eu fac să se ridice locații, să devină profitabile. Locația lui Boiță si-a stabilit brandul și identitatea, acum cred că este cea mai profitabilă din Vama Veche.
  Acum dezvolt ideea de punct gastronomic local. Vreau să văd până unde poate ajunge cu câștigul. Impozitul la neplatitorul de TVA din turism este 1%. 25 lei profit/persoana înmulțit cu peste 40 clienti pe zi, ia vezi cât face! În plus, pensiunea atrage cazare. I-am avut cazați pe Timpuri Noi, Implant pentru refuz, Mircea Vintilă, Gândul Mâței, diverse alte formații, le-am pierdut șirul, Bobonete, Tetelu, diverși jurnaliști, etc. Joi am avut 16 jurnaliști de la diverse televiziuni, am fost în direct la TVR.
  Iar dumneata despre ce vorbești? Din micimea ta atât ai putut gândi?

  Comentariu by Mentalistul — 11 iulie 2019 @ 20:33

 18. Ca să lămurim și un alt aspect:
  Cei care aveam treabă pe Plecări și Sosiri, în funcție de situații, ca să nu facem slalom printre pasagerii de la coadă de la filtre, treceam pe la filtrul pentru diplomați. Baltoul de la diplomați avea razele X date la maxim; nu puteau să-i controleze pe diplomați, dar voiau să știe ce transporta aceștia în genți și diplomate. Iar cum noi, cei cu treabă pe cazuri unde apăreau, treceam neștiutori de zeci de ori pe zi dintr-o parte în alta, prin filtrul pentru diplomați și protocol.
  Cei mai mici de statură au patit-o în organe interne, gen pancreas, eu am fost depistat cu 2 markeri pozitivi pentru cancer testicular. Am fost în tratament la Tg Mureș, dar am refuzat citostaticele, am refuzat și un tratament propus de Viena, am ajuns la în Germania și am făcut tratament cu alte tipuri de otrăvuri (citostaticele sunt otrăvuri care îți atacă pielea și de aceea îți cade părul), Taxam din seria Taxol, care mi-a atacat și mi-a dereglat asimilarea de calciu si am făcut un alt tratament pentru „oase de sticlă”. Tărășenia asta mi-a afectat și mandibula superioară, diverse părți din mine s-au rupt. Inclusiv clavicula stângă și un omoplat. Asa am aflat cum m-a afectat tratamentul.
  Nu ai face ca mine, nu ai da Ministerul de Interne în judecată? Inclusiv instituția care a operat echipamentele de verificare security, adică pe SRI.
  M-am luptat pentru viața mea, crezi că mai contează pentru mine ce rahat mănânci? Ori că m-ar putea afecta aberațiile pe care le inventați. Eu o sa fac oricum ceea ce fac, îi lovesc pe nemernici fără menajamente, să-i doară, și nu am vreo imagine de apărat, eu trăiesc cum vreau indiferent de politică, de consilier local sau prostiile tale. Toată munca mea din ultimii 3 ani au roade, pentru că acum populația Mangaliei cunoaște adevarul și s-a maturizat politic, a aflat că pot exista si „aleși locali” cu bine intenții pentru Mangalia, care nu se vând, a murit firescul negativ implementat, cum că nu se poate face nimic. Oamenii știu – vor ști foarte bine la alegeri – că au o putere mai mare decât DNA de a scăpa de Radu Cristian, de gașcă lui și de toți vânduții din consiliul local: cetățenii au votul. DNA poate să cerceteze ani de zile, cu votul lor cetățenii pot alunga pe nemernici peste 11 luni. Că-s nemernici, deja se știe.
  Poate mă voi lăsa la vatră, poate nu, dar nemernicii vor fi alungați.

  Comentariu by Mentalistul — 11 iulie 2019 @ 21:06

 19. Prostovancele de la Editia de sud sunt si mincinoase.
  Turisti sunt mai multi de la an la an.Cum crezi ca s-ar fi incumetat barosanii din tara sa cumpere la greu in statiunile noastre?
  Au date certe ca zona este profitabila si potential mare de crestere.
  Dati-le ma un contract la astea sau ceva acolo sa vedeti ce va lauda dupa

  Comentariu by Anonim — 11 iulie 2019 @ 21:43

 20. Vrei sa ne dovedesti cît ești de distrus și noi nu te credem măi Ozzy . Vai de tine …. nu te mai salvează nimeni puturosule și mincinosule

  Comentariu by Anonim — 11 iulie 2019 @ 22:26

 21. Băi tu ăla cu țigările care zici că nu am bani … știi tu oare câte baxuri au trecut de mine spre țigănimea de la care cumperi tu când eram la vamă / Nu mă face să vorbesc că abia i-am prostit pe ăștia că eu am declanșat țigareta 2…

  Comentariu by Frec Menta listul — 11 iulie 2019 @ 23:36

 22. Fetelor de la Ediția de Sud: stați cu ochii pe ăștia pentru ca aud ca primarele se epilează inghinal, aia de pe lângă el poarta pantaloni roșii, se penseaza, se dau cu multe, prea multe creme .. In curând vor prinde buchetele mireselor si ne fura bărbații A ajuns Mangalia de rasul curcilor cu asa țațe in nădragi . Unde sunt bărbații adevărați, primarii cu prestanța, cu viziune, cu sânge in instalație ? Castratii ăștia ne reprezintă pe noi ? Mi-e dor si visez la ziua in care, lucrurile se vor așeza asa cum este firesc, cum merita Mangalia, cum am trăit o viața . Știu, sunt amuzante picanteriile dar când vorbim despre o Primărie, ar trebui instantaneu sa ne gândim la respect, sobrietate, echilibru, rigoare, profesionalism, viziune, empatie, disciplina , etc. Ori noi, ce avem astăzi in Primaria Mangalia ?

  Comentariu by Marghioala — 12 iulie 2019 @ 7:35

 23. Da, adevarati barbati care isi lasa nevesetele pentru subordonate.Colgiu se insoara cu Ana, Radu cu Alina doar vicele mai ramane sa se decida.

  Comentariu by Anonim — 12 iulie 2019 @ 12:22

 24. https://www.replicaonline.ro/vor-incepe-lucrarile-de-modernizare-in-statiunea-saturn-396597/

  Comentariu by nabuco — 12 iulie 2019 @ 16:53

 25. Pt 21:
  Dumneata insiști că mulți mangalioți au făcut bani de pe urma mea când lucram la PCTF Vama Veche. Sunt genul de om care consideră că mangalioții să câștige bani, pe când nemernicii vor să ruineze pe mangalioți.
  Ce ai afirmat despre mine e de rău sau e de bine?

  Mangalia a fost dusă în ruină, nicidecum de mine, dar văd că nemernicii care au ruinat-o au frustrări față de mine. E de rău sau e de bine?

  Comentariu by Mentalistul — 12 iulie 2019 @ 20:37

 26. https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/deschidere-editie/contrabandistii-si-au-sacrificat-oamenii-din-vama-veche-37017.html

  Comentariu by nabuco — 12 iulie 2019 @ 22:31

 27. @26
  Parca vad că la anul Minca candideaza la primarie ca să prinda un loc in CL.

  Comentariu by Marian Vasile — 13 iulie 2019 @ 10:32

 28. Pt. #23
  https://m.youtube.com/watch?v=E8YziBt1D6A

  Comentariu by nabuco — 14 iulie 2019 @ 12:36

 29. E de bine fratelooo da nu il ajungi pe Danut sefu nici la degetu cel mic ala are si pensie nesimtita

  Comentariu by Contra Frec Menta listul — 15 iulie 2019 @ 9:53

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress