Mangalia – politica locală

25 iunie 2019

Aviz de mediu! PUZ pentru înfiinţarea unui cimitir la Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:47

Primăria Mangalia intenţionează să înfiinţeze un cimitir! În cadrul programului de dezvoltare a municipiului Mangalia, se prevede identificarea disfuncţionalitatilor existente şi stabilirea direcţiilor de dezvoltare a structurii urbane existente. Scopul acestei investiţii este acela de a stabili condiţiile de înfiinţare a unui cimitir pe terenul deţinut de municipiul Mangalia. Arealul amplasamentului este situat în partea de vest a municipiului Mangalia, pe strada Oituz. Terenul unde se doreşte a se realiza investiţia este în suprafaţă totală de 133 104.99 mp şi este liber de construcţii.

Cimitirul va cuprinde aproximativ 7890 morminte (dimensiunile unei parcele sunt de aproximativ 14.7ml x 9.50ml – mormantul având o dimensiune de aproximativ 1.20ml x 2.50ml, circulatie între ele de 30 cm, rezultând 30 morminte); este necesară sistematizarea incintei, cu alei carosabile de 5m latime şi alei pietonale transversale de 2m lăţime, care vor facilita accesul la toate locurile de morminte. Inhumarea se va face la 2m adâncime. Gropile zidite şi cavourile se execută pe baza de autorizatie de construire. mSe interzice amplasarea unor construcţii cu funcţiuni cu poluare majoră, generatoare de riscuri tehnologice sau naturale.

La capătul cimitirului se prevede o parcare cu o capacitate de 120 locuri.

Replica 25.06.2019

10 Comments

 1. Uite că nu numai se demolează. Se și construiește viitorul Mangaliei.

  Poate ar fi cazul să mai reflectăm la înhumare. Lumea s-a mai schimbat.

  Comentariu by lucian visa — 25 iunie 2019 @ 15:49

 2. NOUL COD ADMINISTRATIV
  – sau cum Consiliul Local a fost redus la ceva decorativ; primarii devin Stăpânii Absoluți și decid singuri asupra patrimoniului. Deci… liber la furat pentru primari. Plus că nu mai trebuie să împartă.

  De obicei, cu câte procente câștigă primarul, tot cu aceleași procente câștigă un număr de consilieri locali. La alegerile locale câștigă să fie primar cel cu cele mai multe procente din voturile exprimate, obține cei mai mulți consilieri locali.
  Primarul Mangaliei a avut control pe majoritatea Consiliului Local încă din anul 2016, i-au fost votate 99% din proiectele de patrimoniu. Pentru că, într-o formă sau alta, consilieri din opoziție s-au înțeles cu primarul la hotărârile privind patrimoniul Mangaliei.
  Singurul lucru pe care-l mai poate face un consilier local care dorește binele Mangaliei este să informeze public cetățenii. În rest, votul său nu poate bate votul unei majorități.

  Primarul Radu Cristian minte populația că nu-și poate face proiectele, deoarece se opun consilierii locali. O minciună sfruntată, a mințit oamenii, mulți nu se pricep la situația politică a Mangaliei.
  Cu Noul Cod Administrativ o schimbare în administrarea Mangaliei este că, de acum, fiind stăpân absolut pe hotărârile de patrimoniu, primarul nu mai este nevoit să cumpere consilieri din opoziție. Primarul nu a mai venit la ședințele de Consiliu Local de doi ani și jumătate, de când a „cumpărat” un număr îndeajuns de consilieri locali care îi votează tot ce dorește. Până acum, pentru hotărârile de patrimoniu a fost nevoie de 13 voturi, de 2/3 din consilierii locali. Cu Noul Cod Administrativ va devaliza singur, având nevoie doar de 10 voturi pentru hotărârile de patrimoniu, cu ordin către consilierii locali obedienți politic.

  Nemaiavând nevoie de 13 voturi, ultimii „vânduți” nu vor mai fi incluși în combinațiile primarului la devalizarea patrimoniului Mangaliei. Mă amuză „noir” că o să-i văd în ultimul an că vor redeveni vocali în opoziție, ca la început. Mi-e lehamite de astfel de politicieni, care s-au vândut la prima ocazie, iar când votul lor începe să nu mai conteze, se trezesc că ei sunt pentru popor.

  Dacă Noul Cod Administrativ intră în vigoare, pentru Mangalia o altă consecință va fi că cetățenii vor fi mai atenți cu ce primar votează, pentru că va fi Stăpânul Absolut.

  Comentariu by Mentalistul — 25 iunie 2019 @ 22:05

 3. SA L VOTEZE SI MORTII!

  Comentariu by ipsi — 26 iunie 2019 @ 8:59

 4. Oug pe codul administrativ a fost dat de guvernul si partidul pe care-l reprezinti la nivel local. Ce te miri ca proasta in piata!?

  Comentariu by Anonim — 26 iunie 2019 @ 9:06

 5. pentru nenea mentalistul:

  te miri si strigi ca muscat de sarpe! pai nu serpii rosii,ai tai,(sustinuti de felix motanul de apa) au votat?
  sau si ei sunt impotriva ta si il sustin pe rc?
  stii aia, din Caragiale: „amice, esti idiot!’
  pesedintul din Mangalia striga in gura mare ca pesedistii din capitala sunt hoti!
  pe bune? de ce nu-i suni sa retraga OUG-ul?????

  Comentariu by mentapedalistul — 26 iunie 2019 @ 15:37

 6. https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/germania-u21-romania-u21-exclusiv-nationala-u21-acaparata-de-interlopi-poze-si-detalii-socante-de-la-hotelul-tricolorilor-la-euro-2019-unde-vin-eu-iau-bani-570619.html

  Comentariu by nabuco — 26 iunie 2019 @ 17:04

 7. La taxele actuale puse de primărie, 37 de lei pe an, pentru un loc ( pînă anul trecut era 10 lei pentru pensionari și 20 lei pentru ceilalți) e o afacere rentabilă peetru primărie, mai ales că celelate două cimitire sunt mai mult decât pline.

  Comentariu by Marian Vasile — 26 iunie 2019 @ 20:19

 8. Orice scâncire politică pe aici nu face mai puțin adevărat ce am enunțat.
  Pentru Mangalia nu va fi vreo schimbare majoră, decât că pe cei deveniți inutili și care nu-și mai pot vinde votul îi readuce în opoziție. În continuare primarul va face ce a făcut și până acum: va devaliza patrimoniul.
  Dar filmul pentru poporul Mangaliei va fi clar că primarul, odată ales, va face orice dorește, fără să mai existe vreo opreliște. Poporul va deveni mai atent pe cine vor vota pentru primar. Și vor veni mulți la vot, vor realiza că totul depinde de ce fel de primar vor alege.

  Principial eu nu sunt de acord cu OUG-ul lor. Eu sunt democrat și îmi exprim opinia, am curajul acesta, nu să fiu obedient până la distrugerea Mangaliei precum sclavii de la PNL. Aici siglele de partide nu sunt subiect, pentru că eu sunt astfel, dacă eram la PNL tot așa eram, cu sânge în instalație să spun lucrurilor pe nume.
  În loc să apreciezi omul drept, te apuci să denigrezi. „Pasărea din colivie are impresia că zburatul este o boală.”

  Comentariu by Mentalistul — 27 iunie 2019 @ 7:08

 9. Pt. #8
  „Experienţa personală e o lanternă prinsă în spate cu care luminezi altora numai drumul pe care ai mers tu.”
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/29/Kongzi_%28Chinese_characters%29.svg/90px-Kongzi_%28Chinese_characters%29.svg.png

  Comentariu by nabuco — 27 iunie 2019 @ 11:22

 10. Pt.8
  Poporul nu va fi mai atent, doar dacă opoziția îl va bate la cap. Dacă nu, nu.

  Comentariu by lucian visa — 27 iunie 2019 @ 17:18

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress