Mangalia – politica locală

19 iunie 2019

STATUL-PARALEL (r) a salvat-o pe VIORICA DĂNCILĂ! De ce a picat moțiunea de cenzură

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 17:02

Viorica Dăncilă este un premier cel puțin nepotrivit. Pare o improvizație care te lasă de fiecare dată cu gura căscată. Deși are același ritm de a vorbi ca și Klaus Iohannis, pare că se străduiește mai mult să rostească cuvintele corect în limba română.

Cu toate acestea Viorica Dăncilă este premierul perfect pentru toți. Din acest motiv nu va trece nici o moțiune de cenzură până la alegerile locale. Este o afirmație riscantă, dar cred în logica ei. Politică, dar nu numai.

Viorica Dăncilă este premierul perfect pentru Klaus Iohannis. A devenit docilă de când a plecat Liviu Dragnea la pușcărie, influența ofițerilor superiori de informații (r) care au populat Palatul Victoria fiind evidentă. „CERCUL DE FIER” cum este denumit anturajul premierei Dăncilă este format din:

– COSTIN MIHALACHE (fost diplomat și ofițer SIE), actualul șef al Cancelariei Primului-Ministru,

– ANDREI-MARIUS DIAMESCU (DGIA), general de informații și contraspionaj,

– ICĂ VOINEA (PSD, interese în zona apelor minerale – Borsec, prieten cu Mihalache și Isărescu),

– ANTON PISAROGLU (fost bodyguard al unui mogul și partener de afaceri cu Alan Blaine Stone, fondator și fost CEO al firmei americane de apărare Circinus Defense LLC interesată de contractele de armament)

– FLORIN CIOCĂNELEA, ex-Petrom, venit direct din anturajul lui Liviu Luca și Sorin Ovidiu Vântu.

Toți sunt oameni cu legături vechi în structurile de informații.

Ca să completăm tabloul, vă pot spune că la ușa primului-ministru stau trei secretare de la Direcția Specială a Guvernului.

Toți acești consilierii i-au construit un profil de prim-ministru care nu va supăra pe nimeni, ba chiar dimpotrivă. Beneficiază de sprijinul mai multor „organe” de presă, în frunte cu „Adevărul”, autorii unor interviuri în serie cu Viorica Dăncilă, stil sergent-major. Ceea ce mă face să afirm că CRISTIAN BURCI nu va vinde trustul de presă, așa cum se zvonea, mai ales că este creditat cu atât de mare influență la Palatul Victoria. Iar atunci când interesele de afaceri sunt mari, ordinele pe măsură.

Obiectivele? Pe termen scurt este vorba despre preluarea PSD, iar pe termen mediu de rezolvarea unor probleme de afaceri. Exemple? Armament, Legea Apelor Minerale, Legea Minelor, pe care Nicolae Bădălău a refuzat să le schimbe după indicațiile primului-ministru la începutul lunii mai, dar pe care va trebui să le facă cum i se spune în iunie. Interesele sunt majore, iar „Cercul de Fier” din jurul lui Dăncilă știe să joace pe termen lung.

Așa că putem spune că Statul-Paralel (r) de care Viorica Dăncilă nu a auzit niciodată va avea grijă să treacă peste toate hopurile. Spre liniștea tuturor…

Dan Andronic, evz.ro 19.06.2019

3 Comments

 1. https://www.cotidianul.ro/alina-mungiu-puippidi-degeaba-tinem-alegeri-serviciile-secrete-conduc/

  Comentariu by nabuco — 20 iunie 2019 @ 11:03

 2. Deși noi votăm, pe conducători îi numesc serviciile. Interesant este că asta nu comentăm, nu demonstrăm ! Acceptăm ca și cum ar fi normal. Nu doar Dragnea e de vină pentru tot în țara asta.

  Ni s-a întâmplat și nouă în 2012. Repetarea alegerilor a fost prima recunoaștere a intervenției unor oameni din servicii în alegerile de la Mangalia. În 2016 știam cine își băgase coada și se făcuse deja public. Dacă ar fi fost performanță în administrație după primul mandat, n-ar fi fost decât o problemă morală. Dar a fost o prăduială care acum a ajuns o catastrofă. Și totuși primarul a fost reales. Cu mutații, cu amenințări, cu … Și mai ales cu divizarea votului și colaborarea PSD-ului. Dar putea fi altfel dacă Mangalia avea oameni și nu doar locuitori.

  Somn ușor Mangalia ! În timpul celui de-al treilea mandat, dacă nu ridicați osanale, o să trebuiască să părăsiți orașul. Poate că unii își amintesc această amenințare. E din primul mandat. Se pot demola și blocuri !

  https://www.telegrafonline.ro/felix-stroe-va-candida-pentru-functia-de-secretar-general-al-psd

  Comentariu by lucian visa — 20 iunie 2019 @ 16:08

 3. Pt. #2
  I-a avut in „catare” dar nu-a vrut/putut! De ce?
  http://www.constantinescu.ro/despre_carti/carti_09.htm
  Raman la parerea ca cine se scuza de acuza …

  Comentariu by nabuco — 21 iunie 2019 @ 14:05

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress