Mangalia – politica locală

3 iunie 2019

Scandal în PNL! Se cere demisia lui Ludovic Orban. Care este motivul

Filed under: PNL — lucian visa @ 17:18

După euforia rezultatului pozitiv al alegerilor europarlamentare, liberalii au trecut la extrema cealaltă, un primar liberal cerând demisia președintelui PNL, Ludovic Orban. Mai exact, edilul municipiului Târgu Jiu, liberalul Marcel Romanescu, solicită demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al PNL, în urma afirmaţiilor referitoare la impozitarea veniturilor angajaţilor din domeniul IT.

„Solicit demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal! Ca cetăţean al României care crede în oprirea declinului şi în restartarea în bine a ţării lui, ca preşedinte al PNL Târgu Jiu şi ca primar ales de români patrioţi, într-unul dintre cele mai roşii judeţe ale ţării – Gorj – luând act de declaraţiile impardonabile ale domnului Ludovic Orban, care doreşte diminuarea veniturilor IT-iştilor care n-au plecat, încă, din România, consider că dânsul nu mai reprezintă valorile şi principiile liberale şi că nu mai poate rămâne nicio zi în fruntea Partidului Naţional Liberal. Niciun bun român nu poate cere şi nu poate anunţa demararea unor măsuri legislative care să genereze amplificarea exodului specialiştilor IT din România şi împovărarea suplimentară a mediului privat, care este oricum sufocat la maxim prin măsurile falimentare luate de coaliţia PSD-ALDE“, a scris Romanescu, duminică, pe Facebook.

În opinia sa, o creştere a preţului serviciilor din domeniul IT ar provoca în mediul privat efecte similare cu ale scumpirii carburanţilor.„Într-o Românie în curs de informatizare, orice afacere depinde din ce în ce mai mult de anumite prestaţii IT, a căror scumpire ar genera efecte negative în lanţ. Nu mai punem la socoteală un alt efect pervers: alte câteva mii de IT-işti din România ar lua, şi ei, drumul Occidentului. Sectorul IT a fost declarat prioritate strategică, fiind promovate măsuri de susţinere şi, cu toate acestea, deficitul de resurse umane în domeniu se menţine la cote ridicate. Deci, vorbim de un sector deosebit de important, care merită toată atenţia, care trebuie încurajat şi ajutat să se dezvolte. Vorbim de o adevărată industrie, care produce sume uriaşe în toate statele civilizate şi pentru care noi, liberalii, dorim să identificăm şi alte măsuri de susţinere“, susţine primarul.El consideră că Ludovic Orban a angrenat partidul, fără nicio consultare internă prealabilă, în discuţii referitoare la măsuri care ar afecta mediul privat.

„Această ultimă declaraţie a domnului Ludovic Orban încheie un lung şir de poziţionări politice fie anemice, fie nefericite, care i-au făcut pe mulţi să confunde, în mod nedrept, PNL-ul cu PSD-ul şi cu ALDE şi să eticheteze acest partid naţional şi istoric drept aceeaşi mizerie. Am ajuns în situaţia în care noi, liberalii, ne punem singuri piedică în lupta cu un PSD dezorientat şi decapitat, măcinat de lupte interne, dar care va continua să-şi menţină influenţa asupra unor categorii largi de cetăţeni, ajutat de declaraţiile prosteşti ale unui preşedinte PNL slab, care nu înţelege mediul de afaceri. O astfel de persoană nu-şi merită locul în fruntea Partidului Naţional Liberal şi consider că ar trebui să-şi prezinte de urgenţă demisia“, adaugă primarul.

XXX

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Mediaș, că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit. 

„Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative și altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a spus Ludovic Orban.

Carmen Mocanu, Cuget Liber 03.06.2019

8 Comments

 1. Motivul e că Orban nu e susținut de servicii. Așa cum e el, cu bune și cu rele, e un tip cinstit. Și asta nu e bine în politică !

  Comentariu by lucian visa — 3 iunie 2019 @ 17:19

 2. https://incont.stirileprotv.ro/industrie/feriboturi-gigant-construite-la-mangalia-vor-pleca-la-capatul-lumii-cum-arata-navele-revolutionare.html

  Comentariu by I.S — 3 iunie 2019 @ 17:50

 3. La alegerile astea au pierdut hoţii în faţa proştilor. Ca să fie bine în continuare, proştii se ceastă ca chiorii.

  Comentariu by Părintele Epuraţie — 4 iunie 2019 @ 12:13

 4. http://editiadesud.ro/?p=33314

  Comentariu by Anonim — 4 iunie 2019 @ 12:51

 5. Pt. #3
  https://www.antena3.ro/actualitate/interviu-cu-omul-turnat-de-traian-basescu-la-securitate-523934.html

  Comentariu by nabuco — 5 iunie 2019 @ 13:50

 6. cont. @5
  https://www.cotidianul.ro/pana-aici-i-a-fost-lui-basescu-noi-dezvaluiri/
  &
  https://adevarul.ro/news/eveniment/colegul-basescu-ramane-conducerea-statului-major-general-1_50aec5367c42d5a663a02fa3/index.pdf

  Comentariu by nabuco — 6 iunie 2019 @ 13:19

 7. https://www.cotidianul.ro/e-momentul-ca-presedintele-iohannis-sa-isi-asume-acest-esec-diplomatic/

  Comentariu by nabuco — 8 iunie 2019 @ 16:12

 8. Sică Mandolină vrea priminstru.Omul este trăgător de elită.Apare la tv sub influenta prafurilor.

  Comentariu by lolo — 12 iunie 2019 @ 12:51

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress