Mangalia – politica locală

29 mai 2019

Cu un an înainte de alegerile locale, scena politică din Mangalia se dezgheaţă cu nume cunoscute, dornice să preia conducerea municipiului

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 20:34

Importante pentru cetăţenii municipiului Mangalia, alegerile locale din iunie 2020 ne vor da, din nou, prilejul să asistăm la o adevărată paradă a candidaţilor pentru funcţiile de primar şi consilier. Cum timpul este scurt, mişcările de trupe au început deja. Politicienii locali gândesc strategii, se întâlnesc la o ciorbă de burtă sau de peşte cu prieteni, colaboratori, dar şi  cu inamici pentru a afla în ce ape se scald. Este perioada propice trădărilor, jocurilor la ambele capete (care s-au dovedit câştigătoare în multe cazuri), prieteniilor peste noapte şi a altor înţelegeri avantajoase.

Primul care şi-a anunţat candidatura pentru cel de-al treilea mandat este edilul Cristian Radu, extrem de scump la vedere, mai ales în şedinţele Consiliului Local pe care nu le mai onorează cu prezenţa de câţiva ani!

Asistăm, tot în această perioadă, la relansarea politică a doi foşti consilieri locali. Este vorba despre Ion Mincă, fost consilier PRM şi despre Dan Moldovan ex consilier PDL.

Pentru alegerile de anul viitor îi vom vedea într-o postură nouă.

Astfel, Ion Mincă ne-a declarat că va candida independent pentru un loc în Consiliul Local. “După trei ani de pauză, îmi doresc să fac parte, din nou, din Consiliul Local Mangalia. Am încă mulţi prieteni şi susţinători la Mangalia, chiar dacă îmi petrec mare de timp în Bucureşti”.

Intrat, toamna trecută, în echipa Pro România, Dan Moldovan spune că pauza pe care a luat-o a fost mai mult decât benefică. “În 2015, am făcut un pas înapoi, am plecat din PSD deşi ocupam funcţia de vicepreşedinte. Nu regret, deoarece m-am dedicat familiei şi afacerilor. Pe de altă parte, recunosc, am învăţat din greşeli şi consider că m-am maturizat politic suficient de mult, încât să mă implic din nou în acest domeniu. Mă legitimez cu Pro România al cărei coordonator sunt la Mangalia, dar nu intenţionez să candidez. În schimb, mi-am asumat misiunea de a crea o echipă foarte puternică, de a forma şi lansa candidaţi puternici pentru alegerile de anul viitor.  De data asta, nu eu sunt cel mai important. Importantă este echipa pe care o am, deja, lângă mine. Majoritatea membrilor nu au mai făcut politică, media fiind de 50 de ani. Dintre membri, peste 60%  sunt femei. Eu nu stau în capul mesei, ci lângă ei. Lucrurile s-au schimbat. Politica nu se mai face cu pumnul în masă”, a declarat Dan Moldovan.

Apreciat pentru dezvăluirile pe care le face, pentru rapiditatea cu care încearcă şi, de multe ori, reuşeşte să rezolve anumite probleme ale cetăţenilor, extrem de activ în mediul online, Ozghiun Menabit, cunoscut drept Ozzy (consilier local PSD),  declară că va participa la alegerile locale de anul viitor doar dacă are susţinerea cetăţenilor. “Dacă cetățenii vor, candidez atât pentru funcţia de primar, cât şi pentru aceea de consilier. Voi face  un sondaj, şi, în funcţie de  rezultat, voi decide. Dacă nu am sprijinul locuitorilor Mangaliei sau dacă nu sunt șanse să-l înving pe actualul primar, voi sprijini pe oricine este în stare să-l învingă. Dacă PSD-ul va transmite un semnal de reformare, cum tot insist din 2016, dacă se va alinia la social-democraţia europeană model Suedia, Germania etc. voi continua la PSD. Dacă va continua același model autohton pe care îl avem de 30 ani, voi iniția o mișcare municipalistă, Alianţa pentru Mangalia. Este o o mișcare politică locală, cu programe clare pentru municipalitate. Concretizate în 17 proiecte pe fonduri europene, care au fost, deja, depuse și au termen de începere din toamna 2020”, a spus consilierul local.

Mai rezervat, liderul PSD Mangalia, Neculai Tănasă ne-a precizat faptul că organizaţia pe care o conduce are în vedere doi candidaţi pentru alegerile locale pe care, deocamdată, nu doreşte să-i divulge. “Aştept să se limpezească apele la nivel central şi, sigur, ne vom face strategia pentru cele două alegeri, mă refer la cele prezidenţiale din toamnă, cît şi la cele locale din iunie 2020”.

Cu siguranţă, în ring vor intra şi alţi candidaţi şi pe măsură ce numele acestora vor fi făcute cunoscute, vi le vom prezenta.

Până una alta, legea electoral în vigoare îl avantajează pe primarul în funcţie, Cristian Radu. De asemenea, îl avantajeză un singur tur de scrutin. Prin urmare, opoziţia şi cei care doresc să-l detroneze vor trebui să fie uniţi, să tragă la aceeaşi căruţă, să fie activi, sinceri, vocali, acizi şi, nu în ultimul rând, să le pese.

În caz contrar, nu se vor alege doar cu un eşec răsunător, ci şi cu anumite tratamente “revigorante” care să le amintească “who is the boss”!

editiadesud.ro 29.05.2019

16 Comments

 1. Mai demult aveam obiceiul ca la sfârșit de săptămână să postez un articol vesel. Azi e miercuri și postez unul și de râs și de plâns.

  Comentariu by lucian visa — 29 mai 2019 @ 20:36

 2. https://www.replicaonline.ro/pericolul-medicamentelor-fara-reteta-unele-nu-pot-fi-combinate-cu-ciocolata-sau-cafeaua-392265/
  Cu asa candidati chair trebuie sa fim atenti la … furazolidon.

  Comentariu by nabuco — 29 mai 2019 @ 22:08

 3. Ametitele alea s-au bagat si ele in seama cu articol de rahat.Adica il baga pe nebunul orasului drept candidat,insa el nu este sustinut nici macar de partidul lui.Ca sa para un articol chipurile s-ar baga si cele doua fosile megaexpirate Minca si Moldovan,combinatorii orasului.
  Nu vezi maica ca nu se baga niciunul peste Radu?
  De ce oare???Ca sunt rationali si nu vor sa arunce cu banii pe o cauza pierduta.

  Comentariu by Anonim — 29 mai 2019 @ 22:37

 4. Ozzy psd nu te va propune primar din 2 motive
  -nu esti constantean sau din gasca pds constanta
  -nu au motiv sa-i ridice lui raducu vreun candidat adevarat atata timp cat raducu le da papica(polaris)
  Deci fa alianta aia ptr. mangalia -alianta salvati mangalia de ex..ACUM.sa nu ti-o fure careva-inregistreaza repede la osim eventual denumirea vb.serios

  Comentariu by mihai — 29 mai 2019 @ 23:31

 5. Alianta pentru Mangalia a mai fost pe timpul fostului primar Iorgus.

  Comentariu by CETATEAN — 30 mai 2019 @ 4:52

 6. Neculai Tănasă ? un analfabet notoriu, care nici numele nu stie sa si-l scrie corect.
  Menabit ? acest The Muppet Show al orasului.
  Dan Moldovan ? un escroc cu zeci de firme in mandatul Tusac, Bemad Serv SRL si multe alte firme pe care le detine acest escroc.
  Ion Minca ? care e mereu la un pas de infarct, evident ca pregatire politica a fost mereu zero.

  Iar cel mai mare borfas al orasului, hotul hotilor, mincinosul mincinosilor, frustratul frustratilor, un om ( daca se poate numi asa ) de o rautate neintalnita, un razbunator desavarsit, acest individ pe nume Radu Cristian, in care orasul a crezut in el in 2012, dar totul dovedindu-se pe parcurs doar un fiasco, un esec total, in care a ingropat orasul in datorii. Deja se vede primar si in al 3-lea mandat.

  Comentariu by Anonim — 30 mai 2019 @ 11:41

 7. Pt. #5
  https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/68652_525246154161463_1947760658_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_ht=scontent-mxp1-1.xx&oh=5c1aa7cf22b8c35b198d830c35d91e41&oe=5D9F4AAA

  Comentariu by nabuco — 30 mai 2019 @ 13:01

 8. Expiraţii ăştia tot nu au priceput că nu-i mai vrea nimeni?
  RC- un şmenar ranchiunos, pagubă eternă;
  Mincă- oportunist lingău, nostalgic;
  Moldovan- trezit întîmplător din somn, irelevant;
  Ozzy- un mincinos cu capul umflat de propriile băşini, pesedist;
  Tănasă- pesedist.

  Comentariu by Părintele Lustraţie — 30 mai 2019 @ 13:39

 9. @1 si de ras si de plans dle visa.
  rau a ajuns orasul asta daca specimenele de mai sus se vad primari.
  ospatari analfabeti , dansatori ratati si rezerve de fotbalisti.
  toti de aceeasi factura.si iar ne va impune constanta un primar.si iar vom plange 4 ani.

  Comentariu by wow — 30 mai 2019 @ 13:59

 10. Am raspuns la ce am fost întrebat. În ciuda lui Radu.
  Și a celorlalți.
  Chiar nu s-a priceput răspunsul meu?

  Nimeni nu știe ce va fi la anul. Oamenii destupați știu asta.
  Să trăim noi sănătoși până atunci!
  Am răspuns că dacă oamenii nu au vreo treabă cu mine, nu candidez.
  Ce atâta panică?
  Dacă cineva consideră că nu am ce căuta pe viitor în CL, nu are de ce să mă acuze că vreau, când eu am raspuns că dacă oamenii nu vor, eu nu deranjez. Și am raspuns că voi susține pe oricine are șanse împotriva lui Radu.

  Comentariu by Mentalistul — 30 mai 2019 @ 19:43

 11. Vom astepta in liniste si peste citva timp va fi convinsa o persoana, nascuta si crescuta aici, sa-si asume responsabilitatea.
  Vreau sa cred ca lumea va sprijini acea persoana, chiar daca nu va promite nimic pina nu va vedea in ce „rahat” e scufundat orasul.

  Comentariu by pop — 30 mai 2019 @ 21:06

 12. O, cita înțelepciune!!! Intre timp, să-și cumpere și un cal alb, să-l recunoaștem cînd o sa vina sa ne salveze cu o zi înainte de alegeri….

  Comentariu by Anonim — 30 mai 2019 @ 23:00

 13. ptr 12 – cita inteligenta…multam ptr sfat.

  Comentariu by pop — 31 mai 2019 @ 8:51

 14. N-ai pentru ce!
  Cînd venim la sediu sa vă vizitam, sa vedem și noi, ceh, cine sunteți, persoane prețioase, scumpe la vedere, care nu se arată așa, orișicui, sa venim și cu o cafea? Luam la oferta de la Profi, de peste drum? Serviți? Și un pachet de Kent?

  Comentariu by Anonim — 31 mai 2019 @ 15:30

 15. Eu votez Linica Stan sau Nicoleta Griguta. Vreau sa le ajut sa fure mai mult. Poate Linicuta, marea politiciana a Mangaliei mai face un hotel prin Saturn asa.

  Comentariu by Anonim — 1 iunie 2019 @ 12:04

 16. Bai fraiere stiu ca nu mai pup un mandat ca nu ma mai milogesc de Cautis mai ales ca al batran a dat coltu dar tocmai de asta fac pe justitiarul sa iau independent , am 5000 de prieteni pe fb si un grup toate moca ca nu prea mai stau bine cu banii de cand eram la vama… uf iar amintiri Vucea stie mai bine ce viata era si Leo la fel ….

  Comentariu by Ozzy — 3 iunie 2019 @ 21:56

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress