Callatis Club Nautic SRL 2004 a fost declarat, ca și în anii precedenți, câștigător al licitației pentru Servicii publice de salvare acvatică – Salvamar și posturi de prim ajutor pe plajele cu destinație turistică din muncipiul Mangalia și stațiunile din sud, pe perioada sezonului estival 2019.
Potrivit site-ului mangalia.ro, anunțul de atribuire al Serviciului Salvamar pe sudul litoralului a fost postat pe 11 aprilie a.c., iar termenul limită de depunere și anunțul câștigătorului au avut loc pe 17 aprilie a.c.
Valoarea contractului stipulează o sumă minimă, estimată la 1,5 milioane de lei (preț fără TVA) și una maximă, de 3,3 milioane de lei (fără TVA). În bugetul Mangaliei pe 2019, aprobat luna trecută, Serviciului Salvamar i-au fost aprobate 1,8 milioane de lei. Anul trecut, valoarea contractului Serviciului de Salvamar și posturi de prim ajutor a fost, inițial, de 1,5 milioane de lei, sumă rectificată, ulterior, cu alte 1,5 milioane de lei.
Operatorul declarat câștigător, Callatis Club Nautic SRL 2004, al cărui administrator este George Lipoveanu, va avea obligația ca, pe parcursul sezonului estival, să asigure posturile de observare a serviciilor de salvare acvatică-salvamar, ale bazelor de salvare și a posturilor de prim ajutor, să monteze panouri de avertizare și de informare cuprinzând instrucțiuni de utilizare pentru vizitatori și zonele de apă destinate sau interzise îmbăierii, să semnalizeze, prin intermediul steagurilor, aceste zone, să execute lucrări de amenajare și de construire a posturilor și bazelor de observare, precum și să ia măsurile specifice pentru prevenirea accidentelor acvatice. Totodată, toate posturile și bazele de salvare vor fi dotate cu echipament și materiale necesare intervențiilor, salvării și transportului accidentaților.
Pentru extrasezon (15 septembrie-1 octombrie), firma câștigătoare va avea obligația să asigure un dispecerat pentru situații de urgență, serviciul fiind asigurat de 5 persoane pe post de salvatori.
În sezonul estival (lunile mai, iunie, iulie și august), 83 de angajați – salvamari, personal de prim ajutor, personal de pază și un medic, vor asigura viața turiștilor și localnicilor de pe plajele din sudul litoralului. Trebuie menționat faptul că salvamarii pot fi găsiți în foișoare în intervalul orar 8.00-20.00, timp în care dispeceratul va funcționa non-stop. Personalul angajat pe post de salvamar trebuie să dețină certificat de salvator acvatic, eliberat de o instituție acreditată.
Reamintim, cu această ocazie, semnificația steagurilor arborate de salvamari: un steag în roşu şi galben înseamnă că zonele de îmbăiere sunt supravegheate de salvatori acvatici. Un steag roşu-galben împreună cu un steag galben se arborează în zonele de îmbăiere care sunt supravegheate de salvatori acvatici, dar înotul nu este recomandat. Steagul roşu-galben împreună cu un steag roşu reprezintă zonele de îmbăiere în care condiţiile nu permit accesul persoanelor în apă. În principal, dacă pe lângă steagul galben-roşu mai este prezent şi unul galben, ceea ce înseamnă mare agitată, sau unul roşu, înseamnă că este strict interzis accesul în apă din cauza curenţilor puternici.
editiadesud.ro 20.05.2019
A câștigat UNPR-ul și serviciul va fi asigurat de două voturi în CL alături de consilierii PNL. Salvamari, vor fi sau nu vor fi, nu mai contează. Guvernul plătește !
Comentariu by lucian visa — 20 mai 2019 @ 14:21
https://en.wikipedia.org/wiki/Pirate_Party_of_Romania
Comentariu by nabuco — 20 mai 2019 @ 14:26
E o mare diferență între pirați și golani politici.
Comentariu by lucian visa — 20 mai 2019 @ 16:51
http://www.rador.ro/wp-content/uploads/2016/03/proclamatia-de-la-Timisoara-punctul-8.jpg
Comentariu by nabuco — 20 mai 2019 @ 18:30
Situatia salvamarilor pe litoral e jalnica.
Echipament nu este deloc, nu au macar o barca, o bascuta de salvare cu care sa ajunga la innecat.
Apoi , datorita salariilor mici mai toti salvamarii mai au si inca un servici care de obicei este de taxator la sezlonguri, iar vara cand cineva se ineaca nu gasesti un salvamar 30 de min, ori e la somn ,ori pe la terase.
Ani in urma cand altcineva administra salvamarii, aveau salupe pneumate de mare viteza cu care se intervenea la orice incident, acum nici macar vechile barci de lemn nu mai exista.
Comentariu by eu — 20 mai 2019 @ 20:47
Pentru plaja Diana, confirm comentariul tău. Probabil că ai dreptate și pentru restul plajelor.
Comentariu by lucian visa — 21 mai 2019 @ 11:47