Mangalia – politica locală

13 mai 2019

Fântânile arteziene din oraș, abandonate broaștelor și buruienilor

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:18

Fântâna așa zis arteziană care „coboară” către Plaja Mangalia rămâne, un an în plus, un adevărat depozit de mizerie, zoaie și broaște râioase. Încropită fără simț de răspundere, fântâna nu beneficiază, se pare, nici până acum, de o sursă viabilă de apă, care să îi asigure debitul necesar punerii sale în funcțiune. Pe lângă acest fapt, autoritățile nu au considerat că fântâna merită să mai fie întreținută, asta deși este, oarecum, emblematică pentru Mangalia, fiind una dintre căile de acces principale către plajă. Dalele ce o compun sunt sparte, iar fântânile pline de rugină și bălării. Și, pentru a nu părea că abandonul acestei investiții a fost făcut pe criterii subiective, fiind vorba despre o investiție a administrației Tusac, în aceeași uitare a rămas și mini-fântâna arteziană aflată în imediata apropiere, dar și cea din parcul din centrul orașului, nefuncțională 10 luni pe an.

Din păcate, ruinele acestei construcții, se află în imediata apropiere a unor unități hoteliere de patru și cinci stele, stricând aspectul de nou creat de investitori.

editiadesud.ro

40 Comments

 1. Această fântână era rezolvată printr-o sponsorizare.
  HCL 92/08.06.2018

  Vezi imaginile aici:
  https://ibb.co/wwrcL8b
  https://ibb.co/5F7nB4W

  Dar nu a vrut Radu Cristian, suflet hain.

  Comentariu by Mentalistul — 14 mai 2019 @ 0:47

 2. În tabel nu era trecută șpaga. Poate aici era problema.

  Asta e o temă de campanie. Aviz amatorilor.

  Comentariu by lucian visa — 14 mai 2019 @ 16:46

 3. Si totusi lumea e multumita de acest primar numit in functie de Bucuresti. E multumita de raliuri si alte mizerii. E clar ca virgula consilierii din PNL sunt doar niste marionete pentru acest incompetent de primar. Valentin Ciuraru, un asa zis politician, care venind din armata, omul e zero ca pregatire ca si Ionita Dragos. Nu trebuie sa-l uitam nici pe Sorin Andrei, cu o dacie trecuta in declaratia de avere. Cum s-a ridicat acest individ ? e simplu, dand bani cu camata. Linica Stan, fosta directoare la THR, o escroaca, care a jefuit Saturn-ul de terenuri si aici amintim de Hotel Saturn unde nimeni nu stie cum a pus mana pe acel teren, evident prin frauda. Griguta Nicoleta, o alta ”actrita” care pledeaza pentru bunastarea orasului, dar care a facut avere pe vremea lui Iorgus, primind o gramada de camere la Neptun, pe nimic.

  Comentariu by Anonim — 14 mai 2019 @ 17:20

 4. Dar totusi daca marele primar al Mangaliei, Radu Voda Cristian, iubitor de raliuri, poate face si la anul pe dracul in patru si sa aduca Formula 1. Aia da realizare. ia zi Menabite cum e ?

  Comentariu by Anonim — 14 mai 2019 @ 17:34

 5. Pt. #3
  https://www.cotidianul.ro/radu-mazare-terminat-e-confirmat/

  Comentariu by nabuco — 14 mai 2019 @ 21:13

 6. Formula 1 ne mai lipsea. Poate formula magica la ciordeala

  Comentariu by Fane — 14 mai 2019 @ 22:00

 7. Dacă tâmpiții au impresia că Mangalia mai poate fi cumpărată cu mărgele, e problema lor.
  200 de persoane, din care 100 de conturi false pe facebook, nu sunt același lucru cu 2.000 de persoane, nici cu 20.000.
  7 ani de furat copilăria copiilor Mangaliei nu pot fi iertați de părinți și dacă aduce formula cancerului.

  Următoarele zile vă fac o demonstrație de campanie anti-Radu înarmat doar cu inteligența și adevarul. După ce ați terminat de scâncit, să vă gândiți cât de tare o să vă doară când mă înzestrez în campania anti-nemernici cu sponsorizări, cu celebrități, cu actori politici la nivel central, cu ziaristi de investigații, cu presa centrală, cu televiziunile, cu dosarele pe care le are, cu plângerile penale pe care le-a făcut propriilor oameni sau contra angajaților primăriei pe care i-a pus să facă prostii să directioneze banii spre acoliții lui și când a fost prins le-a făcut angajaților denunțuri penale.
  Mebabitul vă rupe capul, să vedem apoi cum va agitați precum găinile cu capul tăiat.

  E un lucru nu pricep: motivația ticăloșiei. Sunteti fie niște cretini dacă sunteți sclavi pe gratis, fie niște nemernici cretini dacă voi credeți că a fi trădători de concitadini și de Mangalia este vreo aroganță.
  Eu sunt un pacifist de fapt. Dar nu am crescut pe balcon și cunosc lupta de stradă, cei din Mangalia de generația mea știu că le rupeam capul la interlopi și ticăloși în tinerețe. Sunt un pacifist și nu mă bucur de răul care li se întâmplă unor oameni. Dacă până acum nu mi-am pus mintea cu nemernicii, de acum este vorba despre viitorul Mangaliei. Nu mai vreau o Mangalia neagră, ruinată de nemernici, astfel că nu mai am nicio muatrare de conștiintă să vă strivesc ca pe gândaci care au invadat casa.
  Eu sunt ales local. Nu trebuie să mă duc pe ascuns la DNA și procurorii să o țină la sertar sau să o lungească. Eu fac declarații, expun pubkic documente conform legii 544/2011, parchetul se sesizează sau nu, e treaba lui. Când devine subiect național, nu cred că o mai lungește cineva. De ce credeți că a devenit persona non-grata în PNL. Rareș Bogdan Siegfred Mureșan și Ludovic Orban (ăsta din urmă mârâise un pic în apărare, dar a fost linistit imediat) l-au dat jos de pe scenă, iar în locul singurului primar PNL de municipiu a vorbit de la pupitru Scupra de la Ovidiu. Dacă PNL nu-l scuipă pe Radu, să își asume ce urmează. Au făcut greșeala Rareș să îl laude la Tv, cum că a accesat 26.000.000 euro în acest mandat, că populația este fericită și mulțumită, m-a sâcâit Codrin toată ziua aia să îi dau documentele să facă mișto de PNL pentru ce primar laudă. Gabi Niculescu este șeful de campanie pentru campania pentru europarlamentare la liberali, să îl întrebe Pițiponcul ce si-a luat-o de la conducerea PNL pentru că nu a spus că cifrele lui Radu sunt false. Lui Codrin i-am spus că nu fac munca lor, să si-o facă singuri, dar interesul său a convins pe Orban că Radu este o problemă. Mai ales că ei merg cu o litanie veche: mafia Mazare-Strutinsky-Constantinescu. I-am spus direct lui Rareș: „Te dai Farul Dreptății, dar PNL l-a luat la sân pe ăsta care Mazăre l-a impus primar la Mangalia și a distrus-o, în timp ce eu și alții din PSD ne luptăm cu rămășițele măzărismului, care s-au mutat în PNL! Nu credeti ca va decredibilizați campania promovând marionetele lui Mazăre?”
  Si uite așa Pițiponcul a fost dat jos de pe scenă…

  Ca opinie personală: la raliu a fost mai puțină lume decât și la Clejani. Asta gândește Mangalia despre raliul vostru cu 4 mașini.
  Vouă poate că vi se pare o realizare după 7 ani de eșecuri, dar e fix „vax albina, crema puca”.

  Comentariu by Mentalistul — 15 mai 2019 @ 5:13

 8. Pt. #7
  https://www.replicaonline.ro/mazare-am-obosit-sa-lupt-dupa-pedeapsa-ma-voi-intoarce-in-madagascar-391100/

  Comentariu by nabuco — 15 mai 2019 @ 14:17

 9. https://www.cotidianul.ro/achizitii-dubioase-la-primaria-lui-falca/

  Comentariu by nabuco — 15 mai 2019 @ 15:30

 10. Citeam intr-un articol, precum ca cererea celui de la „neptun-olimp”, cu defrisarea padurii Comorova, a ajuns si pe masa simonei ciocanel.
  Intreb si eu, ce functie are acesta tipa, ridicata in pozitie verticala de Minca ?? De a ajuns sa-si dea cu parerea privind defrisarea ( toaletarea) padurii..

  Comentariu by pop — 17 mai 2019 @ 9:10

 11. din acelasi serial -cap ai minte ce ti mai trebuie?
  la cereea cred a celui care are hotelul in gara s a mutat statia de autobuz.pe fb era mult laudata de unii.
  azi erau 2 microbuze si un autobuz in statie.la gara nu puteai intra cu masina accesul fiind deja blocat de cei de mai sus.aum spuneam cap e minte nu.
  dar poate banii hotelierului vorbeste nu?
  app statia era acolo inaintea hotelului.numai bine mutau hotelul?:P

  Comentariu by wow — 17 mai 2019 @ 18:30

 12. Ptr.10. Deja știe cam toată lumea, dar pe bune, nu merita sa se discute de acest caracter infect (pe linia Mînca, etc.): Ciocănel e pe duca, și-a dat demisia , se pare că la mijloc e un contract de asociere al unui „opozant” ,dar și o plîngere penală la o „sefută” din subordine…
  Complicat cînd totul se joacă ilegal , la limita legii sau abuziv , că de , doar „noi suntem statul” !
  Oricum ar fi , despre acest caracter infect numit Ciocănel nici nu se merita discuția , ar trebui sa nu i se pronunțe nici numele , nu merita aceasta „reclama” . Nu merita nici macar efortul unui scuipat în fața.
  Și cînd te gândești că într-o guvernare viitoare , daca va veni , va fi luată de buna, profesionista , oprimată și chinuita de actualul primar , cam așa, cca Georgiana lui Tusac! Modele de funcționari! Și asta , pentru că nu ne facem bine , nu ne trezim , iar lingăii sunt multi , sunt majoritate!
  Oricum , Ciocănel sa poarte pe conștiință tot Raul pe care l-am a făcut cît a „trecut” prin primărie! Și e cesiune!

  Comentariu by Anonim — 17 mai 2019 @ 19:31

 13. Ozzy ala iar nu si a luat pastilele face si desface chiar nu gasiti un psiholog sa il vindece de paranoia , nici ciutanii de la blocul meu nu se dau asa mari. Omuyl e paduche de lovele si pierde timpul scriind pe fb si pe aici crezand ca strange cele 850 de voturi necesare pentru a trece pragul electoral si a deveni consilier independent dupa ce va lua sutul de rigoare de la partid sau de a prosti un partid eligibil sa il puna pe liste. Cam asta e treaba. Ciocanel aia a vrut sa aplice legea sa mai plateasca si aia care fentau taxele si normal ca e luata de rau. Nu o mai compara tu cu Georgiana care fata si sta doi ani acasa si unul la munca.

  Comentariu by Adi — 17 mai 2019 @ 21:05

 14. Bai Adriane sau cum iti zice noi astia am luat spaga ani de a randul la vama si e greu fara bistari sau lovele cum zici tu. Cred ca stii ca nu treceai cu tigari fara sa cotizezi.Daca dai o geana o sa vezi ca toti ofuscatii sunt vechi vamesi sau ciorditori de salam de la armata sau … amandoua. Asa ca latra mai incet ca nu ne sperii.

  Comentariu by Vamesul — 17 mai 2019 @ 21:10

 15. Ba 11 vezi ca poate te mut si pe tine. Daca am facut hotelul ala cu Iorgus in locul unde trebuia sa fie o autogara si am pile si la vremurile noi cred ca iti dai seama ce smecher sunt nu ?
  P.S. Vezi sa nu ma confunzi cu Sava smecheru mai mic care are plaja si Campingul din Venus ca ala te incinge cu bata.

  Comentariu by Sava smecheru — 17 mai 2019 @ 21:13

 16. Ne-ai vandut linia de Vama si nea ai luat statia vorba lu arabu ala de la Olimp ,, Eo jog ginstid , pe fatza ”.

  Comentariu by Yellow bus — 17 mai 2019 @ 21:15

 17. Voi latrati ca eu merg.

  Comentariu by Ursu — 17 mai 2019 @ 21:16

 18. Cretinii ăștia ai Pițiponcului își dau seama că o să le rup capul?
  Înainte de a se gândi Pițiponcul să le facă plângeri penale propriilor angajați, am predicționat că le va face denunțuri penale… Ai zice că așa i-a venit ideea. Dar era singura scăpare pentru el, să mai câștige timp. Nici pe Stamate nu-l văd bine, nici pe dna Fotin, nici pe dna Marga, nici pe dra Cabuz, mai nou nici pe prostul care se dă șerif local, Mihai Angelescu. Cei care l-au slujit în trecut au căzut sau cad victime: Cornaci, Dima, Drăgan, Toma, Dumitrana, etc. Dacă aș fi vrut să mai fie cineva pe lista neagră a Pițiponcului, aș mai fi menționat mai multe nume decât cele cărora le-a făcut deja denunț penal la Parchet. La cât este de paranoic, se duce și le face numai dacă le menționez numele. Este singura strategie de apărare, să facă denunțuri celor pe care îi folosește, iar procurorul complice le ține la sertar. Când un altul vine pe subiect, se apără scoțând abracadabra că ar fi luat măsuri și a făcut denunțul penal.

  Dar o bombă DNA o să pice pe primărie. Pentru că prejudiciile sunt prejudicii, nu poți să le ignori. Că o fi anul acesta, că o fi la anul, că o fi peste doi ani, de explodat o să explodeze. Si dacă ar mai câștiga prin absurd încă un mandat, ar fi inutil pentru că face explozie. Dar eu cred că anul acesta. Așa cum la Constanța pe lângă Mazăre au fost cercetați și condamnați zeci de foști angajați din primărie, cam așa vine tăvălugul și peste Mangalia. Inclusiv Făgădău este cercetat penal, care este primar în funcție.

  Trebuie să înțeleagă idiotul de Căldăraru consilierul și ticălosul de Colgate: La fiecare atac mizerabil asupra mea o să culeg piatra, îi mai adaug de 20 de ori greutate și o arunc fix în moalele capului Pițiponcului. Nici nu mă interesează cine o aruncă. De ce credeți că a luat-o razna și îi execută proprii oameni? De ce credeți că umblă paranoic ca o fantomă suspicioasă prin primărie? „Cât e halatul? Care mi-ai făcut plângerile la DNA?”. Eu nu am făcut nicio plângere, dar se pare că și slujii lui au învățat să se protejeze la fel: denunțuri penale către primar.
  Nu realizați că exact procurorii pe care i-a avut complici i s-au întors împotrivă? Oare cum? Pe unul ca Pițiponcul care a cotizat trebuie să-l facă repede, din scurt și cu forță, să nu aibă timp ca ce știe să devină declarații luate în seamă. După ce e executat, degeaba urlă din beciul domnesc, odată ajuns în gaura de vierme nu-l mai ascultă nimeni. Nu ar spune ceva ce nu se știe, dar orice ar spune ar fi fără valoare.

  Care mai este atmosfera în lumea nemernicilor? Nu este tensionată?
  Oricât ar scânci pe aici pe aici împotriva mea, ei au uitat că eu nu sunt la putere. Ei nu se pot lupta cu mine, ci eu cu ei. Cât de prost să fii? Să fii la putere și să te lupți cu mine de parcă ai fi în opoziție?
  Măi, băieți, eu îmi arăt talentul personal, vă dau șah mat de unul singur. Dar acum am de partea mea și armata, și bancherii, și cruciații, și inchiziția, și tipografia, și postăvarul, și Bucureștiul, și Constanța, vă dați seama ce măcel va fi?

  Până atunci… ne distrăm cu nemernicii care își rup capul singuri, între ei. Sunt atât de slabi, încât nici nu a început meciul și ei pe drum deja s-au făcut pe ei și între ei.

  Vor urma lucruri interesante:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3185078028185023&id=100000485715789

  Comentariu by Mentalistul — 18 mai 2019 @ 4:32

 19. Promo:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3181947331831426&id=100000485715789

  Comentariu by Mentalistul — 18 mai 2019 @ 4:39

 20. Promo 4:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3187287157964110&id=100000485715789

  Comentariu by Mentalistul — 18 mai 2019 @ 4:40

 21. Puricele ala mic care face pe viteazul inca nu a inteles ca viitorul nu e e al celor care luau spaga la vama. Vine USR cu forte mari.

  Comentariu by Ana — 18 mai 2019 @ 10:37

 22. Era 4 dimineata , nu si-a luat medicamentul probabil. Ce te bagi si tu acuma ..

  Comentariu by Sfinx — 18 mai 2019 @ 10:38

 23. Poate să vină și Papa Pius!
  Mangalia nu mai trebuie devalizată.
  Și s-ar putea să fiți surprinși cine o să preia USR pe Mangalia.
  Nu cel pentru care scânciți aici, adică Mincinosul. Fiind pe lista neagră a PNL își caută loc la USR, dar drumul ăsta s-a închis.

  Comentariu by Mentalistul — 18 mai 2019 @ 11:51

 24. De ceva timp sunt singur pe baricade pentru Mangalia.
  De aroganța lașilor sunt sătul.

  Comentariu by Mentalistul — 18 mai 2019 @ 11:59

 25. @21- Pai parca spunea p’aci cineva ca sediul de pe Rozelor e incuiat in permanenta. S-a format cumva coada acolo ? Sau asta va urma dupa ce ne punem noi „liderul” ! Cum – care noi ! Aia de 30 de ani,de care n-au loc altii ! Paraleli fata de noi,sau perpendiculari ! Si dupa aia… dai politica : ba p’a ma-tii !

  Comentariu by I.S — 18 mai 2019 @ 13:45

 26. Cândva Hienele au pus stăpânire pe junglă, au început să-și facă de cap. S-au apucat de terorizat toate animalele din junglă, mai puțin pe Tigru. Hienele se fereau din calea lui pline de teamă. Mai scânceau ele din umbra anonimatului, dar ăsta era tot curajul lor.
  Tigrul a început să patruleze prin junglă mai des, să tempereze nemernicia Hienelor.

  După ceva timp, Popândaii au început să meargă după Tigru. Alături și înaintea lui. Au văzut că Hienele se ascund cu teamă și celelalte animale se poartă cu respect pentru măreția Tigrului. În scurt timp, pentru că așa aroganți și dilii sunt ei, Popândăii au început să creadă că pentru ei se arată respectul, că din cauza lor fug Hienele de teamă. Popândăii au început să creadă că ei sunt tigri și că vin cu forțe mari. Au început în mintea lor schizo să pretindă și Tigrului să tacă.
  Popândăii dacă nu-și conștientizează specia lor, o sa fie mâncați de Hiene la un mic dejun, ori vor fi striviți de Tigru ca niște gândaci, în drumul lui.

  Comentariu by Menatalistul — 18 mai 2019 @ 23:06

 27. A fost o poveste pt. situația Mangaliei.

  Comentariu by Mentalistul — 18 mai 2019 @ 23:07

 28. Doamne ferea…e pur si simplu PARANOIC!

  Comentariu by Anonim — 19 mai 2019 @ 6:18

 29. I-auzi cum scânceste Hiena în umbră sub anonimat!

  Comentariu by Mentalistul — 19 mai 2019 @ 8:25

 30. Ia uite unde era tigrul bengalez al orasului !! Bai, putza de maimutza, nici cat o pisica plouata nu faci ! Zât !!

  Comentariu by Anonim — 19 mai 2019 @ 13:12

 31. QED

  Comentariu by Mentalistul — 19 mai 2019 @ 13:38

 32. Daca sub pseudonimul “ Mentalistul “ se ascunde consilierul local Menabit Ozghiun, de ce nu iti asumi postarile cu numele real ? Asa cum o face Vucea Dan, de exemplu. Te dai tigru ? Posteaza si spune cu subiect si predicat ca tu esti sub acel PSEUDONIM…. qed…

  Comentariu by Anonim — 19 mai 2019 @ 14:04

 33. Ai venit târziu pe blocul ăsta. Se stie de ce.
  Și nu se ascunde nimeni. Așa e regula jocului. Nick-ul este asumat, Anonimule.

  Comentariu by Mentalistul — 19 mai 2019 @ 17:16

 34. Pt. administratorul „blocului”.
  Daca cel de la #33 se arunca in gol de aici cine este de vina? Cei de la ISU au si negociatori?
  😉

  Comentariu by nabuco — 19 mai 2019 @ 20:08

 35. Tigrule…. cu subiect si predicat, te rog frumos. Altfel, esti doar un anonim ce se ascunde sub un pseudonim ! Sa inteleg ca iti este frica sa spui clar ? Ce tigru esti ? Chicken, chicken…..qed…..Vrei sa zica lumea ca esti las ? Sau ca esti tigru ?

  Comentariu by Anonim — 19 mai 2019 @ 20:42

 36. Si a venit omul cel rau in jungla,cunoscut pe numele sau Radu cel Voinic,a luat tigrul si l-a dresat.Ca sa fie ascultator ii da de mancare si tigroaica sa o miroasa la spate.
  End of story.

  Comentariu by Anonim — 19 mai 2019 @ 22:17

 37. Tigrule ce fioros ești!!!
  Cred ca se cacă ăia pe ei de râs după bazaconiile astea.
  Treci la cratiță că o luași pe arătură bre

  Comentariu by X-men — 19 mai 2019 @ 22:20

 38. Cand nu scrii sub anonimat , ori ai pensie nesimtita , orite pregatesti de campanie pe voturile prostimii. Cand scrii sub anonimat si te depisteaza careva dupa paranoia in care ai dat te faci ca recunosti ca esti tu dar ai scris asa , ca pe langa numele tataresc ti e rusine si de cel de rocker. Degeaba , cine s-a fript cu garda , sufla si in … vama.

  Comentariu by Amet trecatoru ( prin vama cu tigari) — 21 mai 2019 @ 2:21

 39. Căldararule, ești schizo?
  Dacă eu am asumat nick-ul, deci nu scriu sub anonimat, ci sub pseudonim de blog, din ce logică scoți tu că scriu anonim?

  Comentariu by Mentalistul — 21 mai 2019 @ 9:23

 40. Care eu ? Cine esti tu ? Tigrul se ascunde dupa un pseudonim ? Spune clar, cine esti cu adevarat. Cine se ascunde ca popandaul sub pseudonim ??!!

  Comentariu by Anonim — 21 mai 2019 @ 12:23

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress