Politica locală

9 mai 2019

Pentru că bursele copiilor s-au „achitat”(0 lei! ), şcoala nouă este „gata” (pe hârtie!), Mangaliei îi lipsea un raliu care o costă 200.000 de lei!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:05

În perioada 10-11 mai, Primăria Mangalia, în colaborare cu Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi Clubul Sportiv AMC Racing, va organiza a doua ediţie a Campionatului Național de Super Rally 2019 – Powered by Superbet – Trofeul Bergenbier.

Cu acest prilej, se vor efectua diverse lucrări de amenajare ce vor consta în securizarea perimetrului zonei de concurs, prin montarea de garduri, baloți de paie și parapeți din beton.

Dar pentru că traseul era plin de gropi şi denivelări, care ar fi putut pune în pericol viaţa şi integritatea fizică a piloţilor, s-a decis, pe ultima sută de metri, decopertarea suprafeţei degradate şi aplicarea unui covor asfaltic, ale cărui costuri sunt o necunoscută.

Traseul ales nu este pe placul multor cetăţeni, deoarece, sâmbătă, circulaţia va fi oprită pe Aleea Teilor, la stânga pe strada Oituz (în dreptul Geamiei, unde se asfaltează, în prezent), Bulevardul1 Decembrie 1918 până la intersecţia cu strada Portului, la Club Nautic şi apoi spre stânga până la linia de start/sosire (Portului cu strada Vânători).

Între timp, staţiunile continuă să rămână pustii, zonele turistice de interes naţional nefiind atractive pentru vizitatori în minivacanţa de Paşti şi 1 Mai care le-au ocolit, deoarece nu au ce oferi nici din punct de vedere al aspectului şi nici din cel al atracţiilor care să-i destindă.

Bugetul alocat pentru organizarea raliului se ridică la suma de 200.000 de lei, aprobaţi prin HCL 280 din 20.12.2018, când s-au stabilit toate evenimentele pentru 2019.

Despre acestea, vom reveni cu un articol separat, când veţi afla ce sume astronomice au aprobat, la sfârşitul anului trecut, consilierii locali pentru tot felul de distracţii, unele mai surprinzătoare decât altele.

Revenind la raliu, nu putem sesiza câtă atenţie acordă autorităţile publice locale manifestărilor automobilistice, în timp ce pentru susţinerea unor alte tipuri de evenimente se cântă clasicul refren „nu avem bani!”. Astfel, copiii talentaţi ai Mangaliei care participă la diverse competiţii sportive, festivaluri de muzică şi dans sunt refuzaţi de aleşi, iar pentru a nu rata participările unde au obţinut calificări sunt nevoiţi să apeleze la agenţi economici ori la rude şi prieteni. Să nu uităm că profesorul de muzică Traian Broască a fost făcut „milog” de un consilier local, în momentul în care a solicitat bani pentru a merge cu corul de copii la un festival în străinătate…

În schimb, pilotul Emil Ghinea, ale cărui rezultate fruntaşe la raliuri nu le contestăm (vicecampion al României la CNVC – 2018, clasându-se pe primele poziții ale podiumului de concurs) are mai mult succes când solicită fonduri, astfel că de mai multe ori i s-au alocat sume foarte mari în euro.

Mai mult, Emil Ghinea a fost declarat în anul 2013 sportivul nr. 1 al Mangaliei,primind un premiu din partea Primăriei a cărui valoare a fost “clasificată”,ca multe alte decizii învăluite în ceaţă.

Potrivit HCL 280 din 20.12.2018, cei 200.000 de lei vor fi folosiţi de organizatori pentru mediatizare, afişe, bannere, flyere, tricouri, şepci, veste personalizate, autocolante, sacoşe şi alte material promoţionale, de lux, probabil, analizând valoarea lor.

Dar până la urmă, este bine că se organizează raliul, având în vedere că toate celelalte problem urgente ale urbei au fost rezolvate.

Astfel, bursele elevilor s-au “acordat” (0 lei!), Şcoala nr. 5 “are” un corp nou de clădire ultramodern (în imaginaţia şi speranţa noastră), drumurile sunt “netede” ca în palmă (vise!), iluminatul “funcţionează” la parametri (mai mult ziua), locuri de muncă s-au “creat” cu duiumul, graţie facilităţilor acordate întreprinzătorilor (agenţii economici sunt sufocaţi de taxe, alţii au plecat în alte ţări – Lumotex, iar cel mai mare şantier din ţară, Damen a ajuns terţ poprit, asemenea altor întreprinzători, astfel că achită în contul impozitului annual datoriile Primăriei către diverşi furnizori de servicii juridice, mai ales) şi “realizările” pot continua să fie enumerate la infinit.

“Realizări” fanteziste care, pe an ce trece, duc Mangalia într-o prăpastie atât de adâncă, încât luminiţa salvatoare nu mai poate fi zărită.

Vom reveni.

editiadesud.ro 09.05.2019

40 Comments

 1. Am relatat nu de mult de strada Henny Ignație care e zob. Strada Muncitorului, e la fel. Iar ăștia asfaltează aiurea ca unii să polueze fonic și chimic.

  Dormi liniștită Mangalia, Constanța vegheză pentru tine !

  Politicienii opoziției, în loc să meargă azi la eternele coroane de la monument, că oricum i-a durut undeva de eveniment, mai bine puneau de un miting. Dar cine, că sâmbătă la prânz, Tănăsă, liderul PSD, chipurile din opoziție, era cu Filip prin Olimp și puneau Mangalia la cale. Și în timpul liber lucrau Mangalia.

  Comentariu by lucian visa — 9 mai 2019 @ 15:10

 2. Pana si analfabetul de Tănăsă a ajuns mare ”politician” de renume in Mangalia. Sa nu il uitam si pe marele prostan Piciu, tot un fenomen de prostie in Mangalia.

  Comentariu by Anonim — 9 mai 2019 @ 17:07

 3. Au bani, ptr ca au FURAT banii celor ce au avut garaje si le-a luat banii pe 2018 si 2019, prin „reguli” inventate de primar si slugile lui.
  Oricum,mare parte din locuitorii Mangaliei il apreciaza , chiar daca nu a facut nimic in 7 ani….doar „trotuare din pavele”, ptr ca de acolo vin „sponsorizari” in anumite conturi.
  Ati vazut, mama lui oprisan, pensionara super bogata. Altii au avut soacre afaceriste…

  Comentariu by pop — 9 mai 2019 @ 20:21

 4. Ca sa stiti si voi : masinile primariei merg la curatat, pe documente in fiecare saptamana in conditiile in care fizic, nu se intampla. Calculati va rog cam cat costa asta in fiecare luna, in fiecare an si cate burse pt elevii merituosi ai orasului ar fi putut fi platite. Contractul este ,,legal” si este operat de firma lui Emil. Anadam?

  Comentariu by Mangaliot — 10 mai 2019 @ 7:09

 5. Radu Cristian a vrut să elimine bursele elevilor în 2019, nu a alocat pentru ele pe propunerea de Buget.
  Pe 03.04.2019 a fost dezbaterea publică pentru buget, am solicitat să se aloce bursele elevilor și bani pentru Căminul de Bătrâni cu sursa identificată la Serviciul de Ecarisaj unde a alocat buget să plătească 1 veterinar cu 1.000 euro pe zi. Tot anul!
  Pe data de 06.04.2019 au trimis Convocatorul și documentațiile, pe propunerea de Buget nu existau bursele, bani pentru materiale de întreținere la școli, etc.

  Nu știu ce alegeri ar fi făcut alții. Dar pentru mine politica este Mangalia, nu sabotez Mangalia ca să scadă imaginea Pițiponcului, știu 1001 de metode să nu mai fie votat.
  Dar dezamăgirea copiilor ar fi fost mare. Pentru 1 luna si apoi s-ar fi uitat. Oricum îi dezamageste când ei știu că au de primit și primarul nu plătește bursele. Prin eliminarea burselor nici nu ar fi fost de primit. Cândva ar fi făcut o rectificare cu alocare să arate cât de grijuliu este.
  Astfel că în data 08.04.2019 Consiliul Județean transmite o adresa că a alocat suma de 2.499.000 lei cu DESTINAȚIE SPECIALĂ pentru Căminul de Bătrâni, sume împărțite pe școli și pentru bursele elevilor. Astfel că prin amendament s-au alocat în buget și bursele elevilor. De data aceasta dacă nu le plătește, este deturnare de fonduri.
  În plus… CJC a mai alocat suma de 4.650.000 lei, pentru plata utilităților pentru care suntem executați silit. În loc să facă plățile, face concerte și raliu, dar cel mai important cred că în loc de utilități o să plătească la dale și borduri pentru că și contul de împrumut de la CEC Bank este executat silit. Pentru că a făcut o măgărie, în loc de cont de investiții l-a transformat în cont curent.
  Bineinteles, pentru toate aceste măgării o să facă plângeri penale celor din Primărie, cărora le ordona verbal să semneze, cum a făcut (tardiv) la cazul cu Callatis Therm.

  Pe de o parte pare că scapă de niste probleme, dar în realitate se afundă în probleme mult mai mari. Ar fi fost o rezolvare pentru problemele urgente ale Mangaliei, dar exact ca în fabula cu scorpionul trecut râul de o broască, face gesturi cu care se bagă în probleme mult mai mari. Chiar fatale, aș zice.
  Oricum, nu pot povesti toată „tabla de șah”, pentru că sunt mutări ale căror consecințe nu stiu sa le identifice. Informația este că CJC a alocat bursele pentru elevi. Pentru că primarul a fost un nemernic cu elevii Mangaliei.

  Comentariu by Mentalistul — 10 mai 2019 @ 10:09

 6. Pt 1:
  Habar nu au de Mangalia, strada Ignatie Henny este denumită pe pancartă str.Ignatie Henry.

  Comentariu by Mentalistul — 10 mai 2019 @ 10:14

 7. Ce faci cand vrei sa castigi bani din parandarat ? Distrugi cu eleganta
  Urci cateva masini pe marmura din piata ,si asa subrezita,iar dupa asta invoci o reabilitare cu marmura de fabrica din china la pret de marmura de carrara.si uite asa o mai pui de o parandarat

  Comentariu by Wow — 10 mai 2019 @ 19:57

 8. In ritmul asta o sa fure si mozaicele de pe fatada casei de cultura penru un campionat balcanic de „coci” organizat pe stadion ca doar acel teren n-a fost praduit inca.

  Comentariu by nabuco — 10 mai 2019 @ 21:32

 9. http://editiadesud.ro/?p=32935

  Comentariu by I.S — 10 mai 2019 @ 23:59

 10. Intreb : e legal sa inchizi circulatia pe strazile orasului, ptr astfel de „competitii”? Si daca DA, care e baza legala??

  Comentariu by pop — 11 mai 2019 @ 6:53

 11. E prea complicat pentru tine, wow, parintele cucului, mentalist, etc… ? Sunteti hateri de profesie ? Sau bolnavi de ura si invidie ?

  Comentariu by Anonim — 11 mai 2019 @ 8:25

 12. Pt.11
  Inainte sa-i intrebi pe ei daca sunt bolnavi, intreba-i pe minunatii de la primarie care „gandesc” asemenea proiecte in prag de campanie electorala, sperand, ca de obicei,sa primeasca cat mai multe voturi de la ignoranti, cati bani din buzunarul tau si al meu si al nostru al tuturor au folosit pentru putin circ? Anonimule draga, Mangalia trebuia sa fie, asa cum spunea „eminenta” sa primarul un „oras european”, ca sa-ti poti permite, raliuri si altele. Mangalia, sarcul oras, pute, din toate punctele de vedere, este o ruina, dar aia de la primarie care promiteau fraierilor transformari miraculoase ale orasului si astia puneau botul si stampila, il vad mai ceva ca Monte Carlo, ca de altfel si tu. Apropo, ne-au umplut orasul si cu locuri de parcare, facute tot in stil european! Cu alte cuvinte, chelului tichie de margaritar ii trebuie! Mai gandeste, daca ai cu ce, pana sa faci afirmatii stupide!

  Comentariu by Anonim — 11 mai 2019 @ 10:59

 13. recunosc e prea complicat pentru mine sa inteleg cum poti sa distrugi simboluri ale orasului.pentru voi astia proveniti si parveniti in oras e normal.acum ani cand s a realizat piata aia ca un simbol al orasului neamul vostru era pe undeva prin fundul tarii.nu stiau nici de civilizatie nici de mare si cu atat mai putin de simboluri.
  niste parveniti domle niste parveniti.
  dac as fi spus tarani jigneam taranii.

  Comentariu by Anonim — 11 mai 2019 @ 11:31

 14. cont. @8
  https://www.navy.ro/events/527/11691_m.jpg

  Comentariu by nabuco — 11 mai 2019 @ 16:56

 15. https://m.youtube.com/watch?v=c8km-pUR6vM
  qed

  Comentariu by nabuco — 11 mai 2019 @ 17:25

 16. N-a gasit primaria un os de ros SI pentru fetele de la editia de sud? Ceilalti antiRadu prea frustrati ca sa analizeze subiectul articolului. Nici macar din ciclul: ba pe a ma-tii, ci sa ,moara’ orasul ca sa nu iasa primar Radu.

  Comentariu by Anonim — 11 mai 2019 @ 21:09

 17. amice anonim cum sa moara ceva mort?

  Comentariu by wow — 12 mai 2019 @ 8:24

 18. Când, Doamne iartă-mă, o avea de gand să pună un semafor la intersecția Portului cu Oituz? Cât ar putea costa și ce mari aprobări ar trebui luate? Sau poate treaba e ieftină și nu merită să te încurci pentru 2 lei. Și dacă mai zice ceva de proiectul ăla idiot cu sens unic și a treia bandă, prin care nu va rezolva nimic, îl invit pe minuscul la o spovedanie ca să-l pot apuca de urechi!

  Comentariu by Popa Nartea — 12 mai 2019 @ 8:44

 19. Popo, nu ti-a spus nimeni ca nu exista semafoare pe DN -uri ? Ia, hai, da-ti 2 palme, singurel, ca ti le dau eu inapoi ! Tristule…

  Comentariu by Anonim — 12 mai 2019 @ 9:37

 20. Pt.10
  Se poate inchide(restrictiona) temporar circulatia pe unele strazi ,drumuri prin hotararea a administratorului drumului si cu acordul Politiei Circulatie .Or fi oare ????

  Comentariu by VUCEA DAN — 12 mai 2019 @ 10:37

 21. Comentariu by Keno — 12 mai 2019 @ 14:16

 22. Pentru circuitul asta al raliului s-au facut asfaltari…in doua zile ! Ca o gluma buna ar fi sa schimbam traseul in fiecare an,daca nu cumva,mai bine…de doua ori pe sezon ! Pen’ca am o intrebare-cu raspuns de 10 puncte- CINE A FACUT ASFALTAREA ?

  Comentariu by I.S-pe circuitul de la Monza — 12 mai 2019 @ 16:48

 23. Comentariu by Peterpag — 12 mai 2019 @ 16:50

 24. Pt. 19 Trist … da! Dar dacă ai sta dincolo de calea ferată ai realiza că e singucă soluție! Dacă nu pricepi – e grav. Ce lege e aia care interzice semafoarele? Spune-o pe concret cu număr și an ! Altfel degeaba tupeul.

  Comentariu by Popa Nartea — 12 mai 2019 @ 21:19

 25. Popo, nu intelegi limba romana ? Ce spun eu si ce intelegi tu ! Si uita-te pe site-ul cnadr , poate intelegi asa ! Chestii de volum, trafic, incarcare, latime banda. Sper ca stii ceva matematica ! Hai pa !

  Comentariu by Anonim — 13 mai 2019 @ 1:20

 26. Pt.25
  Și mai este și calea ferată.Cum sa stai la semafor pe calea ferată.Cand va trece trenul ce respecti culoarea semaforului sau locomotiva?

  Comentariu by Vucea Dan — 13 mai 2019 @ 8:58

 27. 19,25 & 26
  Sunteti prosti cu spume. Pentru de-alde voi nu are nicio semnificatie tablele alea de la intrarile IN LOCALITATE de pe drumurile nationale si national-europene! Cand ati iesit pe strazi ultima data, pitigoilor?

  Comentariu by tara e pe maini bune — 13 mai 2019 @ 9:39

 28. ma ingrozesc cand vad ce nseamna netul asta si asa zisa libertate de opinie si cica dreptul la cuvant.
  unii n ar trebui lasati sa aiba acces .
  pitigoiule de la 27 ca sa vorbesc pe limba ta…tablele alea nu are nici o semnificatie ca e putine rau.
  au sau n au, drumul european tine in mangalia de la intrare pe varianta si pana la iesire si e sub juridisdictia cnadr.
  daca gandeai un pic aflai si de ce e singurul drum asfaltat corect.pentru ca nu apartine de primarie.voila.

  Comentariu by wow — 13 mai 2019 @ 10:17

 29. si in ce spui tu, care este legatura cu semafoarele, desteptule? ca de batut campii cu gratie vad ca stii.
  UNDE scrie ca intre limitele localitatii nu am voie sa pun semafor pe sector de drum nationa, european, sau martian? Chiar ne-am prostit de tot si nu am auzit de dirijarea circulatiei prin semnale luminoase?
  cand intri de pe autostrada pe Pallady, ce vezi cand te uiti pe sus, pitigoiule? Ce sunt luminitili alea colorate? Reclame?

  Comentariu by @ pitigoiul de la 28 — 13 mai 2019 @ 19:54

 30. Ptr-@28 si @29 Solutii sunt,mai ales ca batem toba electoral cu „orasul european”! Pentru asta ne trebuie un primar si un CL cu „cu instalatie solida intre picioare”,nu cu caciula in mana in fata CJ sau ministere.Altii ar trebui s-o rezolve si pe banii lor ! Va intreb care ar fi interesul pragmatic-financiar al orasului pentru faptul ca acea cale ferata ne taie orasul in doua ca sa duca acolo unde interesele financiare sunt ale altora.Apropo,aud ca vor da drumul iar la exportul de animale vii de la dana aia.Iar or sa pluteasca oile inecate si umflate pe plaja…orasului european ! Pentru ca vorbiti de instalatii luminoase,va spun ca guvernul si ministerul transporturilor ne-a trimis pe cap pe cei de la CFR sa ne dam acordul sa faca asa ceva pe drumul national si…nu l-am dat ! Ne-am opus si au fost nevoiti sa investeasca in podul de la intrarea in oras dinspre C-ta.

  Comentariu by I.S — 13 mai 2019 @ 21:36

 31. Si pe vechiul drum national catre Bucuresti a ramas un loc unde se trece peste cale ferata semnalizata luminos ! Cine sa se planga si mai ales …cui !

  Comentariu by I.S — 13 mai 2019 @ 21:41

 32. @28 Ati afirmat despre varianta ca este :”singurul drum asfaltat corect.pentru ca nu apartine de primarie”-un lucru adevarat din pacate ! Insa referitor la acelasi lucru la @22 am pus o intrebare, Incercati un raspuns ?

  Comentariu by I.S — 13 mai 2019 @ 21:47

 33. Si inca ceva : Cand Tusac a refuzat proiectul cu varianta de ocolire a orasului,a facut-o de unul singur,sau a trecut-o prin CL ? Asta nu e o tema pentru cautat prin arhive de catre un primar „liberal”,cu care sa se ia la tranta,pentru ca tine la oras ?

  Comentariu by I.S — 13 mai 2019 @ 22:02

 34. nu incerc nici un raspuns la intrebarea cu asfaltul.mi e frica de el:P
  pitigoiule nu te mai pitigoi p aici.daca apartine de cnadr ei sunt singurii care decid.punct.
  uitandu te doar in sus poate ti vei da seama ca tre sa si gandesti.aand intri pe autostrada nu ai semafor.chiar daca neuronul tau vede luminite.strazile care se varsa in autostrada au cedeaza trecerea si chiar daca unele poate au semafoare sincer n am vazut ca eu vin de pe autostrada si nu ma opreste nici un semafor, deci strazile alea apartin de sectorul 3 parca da ala e acolo.asa ca ..pune ti neuronul la gandit nu mai casca ochii dupa luminite.
  si culmea cand intri de pe autostrada si ti apare un semafor inseamna ca nu mai esti pe autostrada…ca sa ma ntelegi ..e grele nu?

  Comentariu by wow — 14 mai 2019 @ 7:53

 35. Pt.27
  Eu ce am afirmat am sustinerea legii.Calea ferata are aceleasi legii si in localitate si in afara ei.,,Crucea Sf.Andrei ,care este la trecerea peste cale ferata(cu sau fara semnalizare)are aceleasi semnificatii, restrictii si in oras si in afara lui.Legea este grea pentru unii.Cat despre jignirii nu ma mira pentru ca asta este nivelul tau de educatie ,cultura si atat poti, sa jignesti ,va cunosc.Si eu te-as putea jigni mult mai rau dar asta ar insemna sa ma cobor prea jos,la nivelul tau .

  Comentariu by Vucea Dan — 16 mai 2019 @ 15:00

 36. https://www.replicaonline.ro/joburile-pe-pile-anunturile-neadevarate-si-lipsa-experientei-cele-mai-mari-frici-ale-romanilor-referitor-la-angajare-391177/
  qed

  Comentariu by nabuco — 16 mai 2019 @ 15:02

 37. Si apropo daca tara ar fi pe mana unora ca tine ar fi foarte grav ,s-ar prabusi fara a mai putea fi salvata.In prezent ne aflam,ne place sau nu ,pe linia de plutire fara sprijinul unora ca tine.

  Comentariu by VUCEA DAN — 16 mai 2019 @ 15:04

 38. Pt. #37
  https://www.youtube.com/watch?v=NjGewMnX-4I&feature=youtu.be&fbclid=IwAR10SubDPC6jAHyqGPoeM2EwoPCjX5EjDqZJGr_h0ar4fS3I_k4RcvzLLaQ

  Comentariu by nabuco — 17 mai 2019 @ 14:21

 39. @38-Il cunoasteti ? Stiti cum arata ? Oricum,”andrisantul” se potriveste de minune (la fizionomie)! Meritati o tuica mare pentru gluma asta buna, pusa la „obiect” !

  Comentariu by I.S — 17 mai 2019 @ 14:37

 40. @38-Mai avem inca un an juma’ de campanie electorala ! Dumnezeu cu noi ! „Mandolina” indeamna sa se puna parul pe ei,militianul il face prost pe profesorul de fizica,Ghita „se iubea” cu Kovesi si din gelozie „a cazut” Udrea tocmai in Costa Rica (sau Pasa Rica!),un criminal trimite scrisoare cu amenintare cu moartea presedintelui(nu e clar daca el sau colegul de celula),udmr-istii acopera cu saci de gunoi un monument al eroilor militari (nus’ de ce ne aduce aminte de evenimentele de pe vremea lui Iliescu de la Tg. Mures cu ala de-i zicea Cofariu)… Si deabia au inceput ! Da’ pentru ca suntem in campanie electorala-pentru a descreti fruntea,iata si din partea mea una „la obiect” : Intr-o zi, plimbându-se pe stradă, un important şef de partid politic a fost accidentat de un camion şi a murit.
  Sufletul său s-a ridicat la cer (probabil dintr-o eroare)şi iată-l faţă în faţă cu Sfântu’ Petru…
  – Bine ai venit în Rai! zice Sfântu’ Petru. Înainte de a intra, ar fi o problemă… Vezi tu, foarte rar un politician de talia ta ajunge aici şi nu prea ştim ce să facem cu tine… Dar, vom face aşa: vei petrece o zi în Iad, apoi una în Rai, şi-ţi vom permite să alegi locul unde să-ţi petreci eternitatea. Omul a fost condus la ascensor, care a tot coborat, pană în Iad. Uşile s-au deschis şi omul s-a trezit drept în mijlocul unui teren de golf, elegant şi verde. Ceva mai departe se vedea un club, iar in faţă, foştii colegi de partid şi parteneri de afaceri deja decedaţi, îmbrăcaţi în haine elegante şi foarte multumiţi. Au alergat să-l salute, l-au imbrăţişat şi au inceput să-şi amintească de timpurile bune, când se îmbogăţeau pe spinarea poporului… Au jucat cu mare plăcere o partidă de golf, apoi au cinat împreună la club, delectându-se cu manguste şi caviar, iar noaptea- în compania unor tinerele frumoase şi libertine… S-a întâlnit chiar cu Diavolul cel mare, care s-a dovedit a fi un tip simpatic, distractiv, care a spus glume şi a dansat. A fost atât de bine, că nici nu şi-a dat seama, când s-a făcut ora de plecare. Toţi l-au condus la ascensor… A tot urcat, până la poarta Paradisului unde Sfântu’ Petru îl aştepta:
  – Acum e momentul să intri în Paradis!. Omul politic (fără scrup…e, bine-nţeles), a petrecut următoarele ore de pe un norişor pe altul, atingând harpa şi cântând. Cele 24 de ore au zburat, iar Sfântu’ Petru a venit:
  – Ai petrecut o zi în Iad şi una în Rai, acum e momentul să alegi! Omul s-a gândit un moment, apoi a spus:
  – Raiul este chiar frumos, dar cred că mai bine m-aş simţi în Iad. Sfântu’ Petru l-a însoţit la ascensor şi l-a coborât în infern… Când s-au deschis uşile, s-a trezit în mijlocul unui teren uscat, acoperit cu tot felul de mizerii. Şi-a văzut prietenii îmbrăcaţi în zdrenţe, scotocind prin gunoaie. Diavolul cel mare îl întâmpină şi-l bătu pe umăr…
  – Nu înţeleg, bâigui politicianul, ieri am fost aici şi erau femei frumoase, teren de golf, am mâncat bunătăţi şi ne-am distrat de minune…. şi… şi… acum tot ce aveţi este un teren uscat, plin de porcării… şi prietenii mei par niste amărâţi…
  Diavolul cel mare, zâmbi şi zise:
  – IERI ERAM ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ! AZI AI VOTAT!!!………………………………………………………………….

  Comentariu by I.S — 17 mai 2019 @ 15:31

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress