Politica locală

8 mai 2019

Decizie halucinantă: Oborul, la pachet cu mizeria și mirosurile aferente, se vor muta în Portul Turistic Mangalia!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:52

Problema Oborului duminical din Mangalia pare o poveste fără sfârșit. După ce, ani de zile, producătorii de pe raza orașului au ales să își desfacă marfa – de la brânzeturi și carne, legume și fructe, dar și preparate la grătar și multe altele – în condiții demne de lumea a treia, în praf, mizerie și fecale de câini, primăria, cu acordul majorității consilierilor locali, a decis mutarea Oborului în buricul târgului, chiar sub nasul turiștilor iubitori de mare. Așa se face că, în ședința Consiliului Local din luna februarie, a fost aprobat transferul târgului în parcarea din dreptul Portului Turistic.

Un lucru bun, am spune, la prima vedere, ținând cont că locația este una mult mai facilă pentru locuitorii urbei, față de zona industrială, aflată la ieșirea din oraș. Din păcate, la fel de bine cunoaștem și amploarea pe care o ia, saptămânal, târgul de duminică: sunt zeci de producători din Mangalia, 23 August, Pecineaga, Limanu, ba chiar și din Negru Vodă sau Cogealac. Toți, laolaltă cu cumpărătorii, alcătuiesc o masă de câteva mii de oameni, care, cu siguranță, nu vor încape în cele câteva sute de metri pătrați din Port.

La această oră, pe locul fostului Obor au fost aduse câteva tone de moloz, pietriș și ciment spart, cu care va fi amenajat, potrivit reprezentanților primăriei, un alt spațiu, probabil tot comercial, pentru cei ce ar putea vinde altfel de produse decât cele prevăzute în hotărârea aleșilor locali. Cel mai probabil, spunem noi, este vorba despre animale vii, întrucât comercializarea acestui gen de marfă va fi interzisă în Portul Turistic. Amenajarea noului Obor ar urma să demareze, tot potrivit Primăriei Mangalia, imediat după raliul ce are loc sâmbătă și pentru care, la ora actuală, se asfaltează de zor în zona cu pricina.

O bilă neagră o constituie, în continuare, zona adiacentă Oborului de duminică, care rămâne un focar de infecție, plin de șobolani, resturi menajere și moloz rămas în urma unor construcții sau demolari.

editiadesud.ro 08.05.2019

3 Comments

 1. Oborul nu se mută, se desființează până s-o face altul, dacă se mai face.
  Târgul de Weekend de lângă Nautic este altceva, alt concept, altă denumire conform HCL.

  Comentariu by Mentalistul — 8 mai 2019 @ 20:06

 2. Conceptul de țigănie menită să distrugă frumusețea Portului Turistic.

  Comentariu by Gigi Pro — 9 mai 2019 @ 1:05

 3. In locurile in care au fost adus moloz sunt private ca si fosta Baza de Receptie.Primaria nu poate construi nimic pe ele,dar sigur este o alata minciuna pentru a matrasii banii care au fost alocati pentru acest obor(2,7 milioane de lei in 2014 sau 2015 ,alocati prin HCL ).

  Comentariu by VUCEA DAN — 10 mai 2019 @ 17:37

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress