Mangalia – politica locală

18 aprilie 2019

FARUL GENOVEZ din Mangalia a fost VANDALIZAT!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:51

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, este foarte revoltat de faptul că farul de pe digul din oraș (cunoscut ca Farul Genovez) care a fost renovat chiar în cursul anului 2018, a fost vandalizat de persoane cu rea voință. Acesta a postat un mesaj în mediul online referitor la astfel de persoane care nu știu să aprecieze ceea ce are orașul Mangalia mai frumos.

”În cursul zilei de astăzi am aflat, cu mâhnire, faptul că a fost vandalizat, din nou, farul de pe digul din Mangalia. Îndrăgitul obiectiv turistic, pe care toată lumea îl cunoaște drept Farul Genovez, a fost renovat în toamna anului trecut de către Primăria Mangalia, pentru a-i reda strălucirea de odinioară. Însă, din păcate, există răuvoitori care nu se pot abține să nu distrugă bunurile de pe domeniul public. Sunt, cu siguranță, aceiași oameni care vandalizează și mobilierul stradal, iar apoi arată cu degetul către primar, acuzând că nu gospodărește bine orașul. Astfel de gesturi sunt supărătoare pentru întreaga comunitate, iar pentru a nu se mai întâmpla așa ceva, avem nevoie, în primul rand, de educație civică. Sunt importanți cei 7 ani de acasă, dar și conștientizarea tuturor locuitorilor că trebuie să avem grija de oraș ca de propria noastră casa”, a scris primarul Radu Cristian pe pagina sa de socializare.

Replica 18.04.2019

Un comentariu tot din Replica

Mangaliot(18 apr 10:01)
Ca sa vedeti ce lucrari facuse de 300 de milioane. A pus 2 bucati de policarbonat in geamuri si a dat o mana de var. Isi freaca mainile acum ca a luat vantul o bucata de policarbonat ca sa mai arda inca 300 de milioane. Oare cine face lucrarile?

17 Comments

 1. Ai tacut Mentalistule? Auzi ce intreaba omul :Cine a facut lucrarile la far ?

  Comentariu by Anonim — 18 aprilie 2019 @ 20:12

 2. https://adevarul.ro/locale/constanta/perla-sudului-modernizata-bani-europeni-investitii-vor-derulate-neptun-olimp-1_5cb875dc445219c57eafb299/index.html

  Comentariu by I.S — 18 aprilie 2019 @ 21:02

 3. Băi prostule, băi Realesule,
  1. dacă dai cu var pe far nu îi „redai strălucirea de odinioară” doar fiindcă varul e „alb strălucitor”.

  2. „nu se pot abține să nu distrugă bunurile” este totuna cu „au o dorinţă nestăvilită de A NU DISTRUGE”, prostule!

  „Sunt, cu siguranță, aceiași oameni care vandalizează și mobilierul stradal, iar apoi arată cu degetul către primar, acuzând că nu gospodărește bine orașul.”…Pe bune? Măgarule!

  Comentariu by Părintele Jumi-Juma — 19 aprilie 2019 @ 0:16

 4. Pt.1: Nu știu dacă a încasat cineva de la primărie. Eu pot să-ți spun ce s-a făcut prin voluntariat.

  Dar bănuiala mea este că a încasat Structor, firma de casă a lui Radu Cristian.

  Comentariu by Mentalistul — 19 aprilie 2019 @ 7:45

 5. vad ca ai ce ai cu mentalistu.ma anonimule oare nu asta i fisa postului in primarie?si in administratia publica?nu de asta sunteti toti aia din primarie platiti din banu nostru?sa ingrijiti , reparati administrati bunurile publice.nu sa va laudati ca dupa ce ati furat de ati obosit ati dat si c o mana de var .

  Comentariu by wow — 19 aprilie 2019 @ 7:46

 6. Pe aceeași schemă primarul invita cetățenii să taie iarba din jurul blocurilor, iar banii ieșeau din primărie câte 68.000 euro pe lună către Perfect Tree. Voia să-i scoată pe munca cetățenilor.

  Comentariu by Mentalistul — 19 aprilie 2019 @ 7:52

 7. Pt 5:
  Cel de la pct.1 nu este de-al Mincinosului, ar fi de-a dreptul imbecili să și-o tragă singuri. Pentru că: insistând singuri pe subiect, scot în evidență măgăria făcută. Dacă era de-al nemernicilor de străduia să pună batista pe țambal, nicidecum să atragă atenția.
  Cel de la pct.1 este unul dintre cei care chipurile sunt în „opoziție”, unul dintre frustrații care au mai multă treabă să mă atace pe mine cu inepții, decât să se lupte împotriva nemernicilor care au ruinat Mangalia.

  Observ că este neconceput pentru mintea unora că cineva nu se vinde. Se vede de pe Marte că mi se rupe mie de bani sau combinații cu primăria! Iar proștii încă insistă.

  De aici și insistența cu tâmpeniile de întrebări despre ce job am, din ce trăiesc, etc. Scrie în declarația de venituri, scrie și pe profilul de facebook, dar ei o țin pe a lor.

  Până acum sunt singurul consilier local care din banii lui a ajutat bătrânii, să nu fie dați afară din locuințe pentru neplata întreținerii. Singurul care a cumpărat scutere și cărucioare electrice pentru persoane cu dizabilități. Singurul care din banii lui a adus Crăciunul în Mangalia, când primarul le-a refuzat copiilor Mangaliei. Am dat de la mine, fără să mă vând.
  Adică pe invers decât sunt obișnuiți frustrații și nemernicii.
  Poftim, nu am de ce să tac!

  Comentariu by Mentalistul — 19 aprilie 2019 @ 8:24

 8. Na dracie !-si eu care credeam ca „initiativa” reconditionarii farului a fost a mentalistului-cel putin din cele ce afirma p’aci,cand ne mai spunea si ca primaarul habar nu avea ca digul si farul e al primariei ! Ba eu am apreciat „fapta” si chiar propuneam aici sa se toarne si un strat de asfalt si montare de banci ! Vai de capu nostru ce de ‘jde mii de euro şi ţâşpe sute de milioane…s-ar fi pus la „imparteala” !

  Comentariu by I.S — 19 aprilie 2019 @ 9:30

 9. M-am si mirat cum de nu i-a venit ideea raposatului Maftei-ala care varuia sinele de cale ferata furate-sa scoata tabla foarte scumpa de pe acoperis si sa traga o spooiala de var…in „compensatie” ! Da’,venira altii mai dastepti !

  Comentariu by I.S — 19 aprilie 2019 @ 9:47

 10. De fapt,n-am avut „norocul” sa se duca la bun sfarsit ce se planificase acolo de catre conducerea de partid si de stat,cand se vanzoleau p’acolo foarte multe masini de la ministerul f.armate(intrun ratat program de inzestrare si investitii…cu care ne-au obisnuit!) si trebuia amenajata o scena taman pe locul unde raposatul Maftei isi trasese mini-hotel de curve ordinare ! A bagat primarul o gramada de bani la POLARIS sa faca bec zona…si d’aia zic ca n-am avut noroc sa se toarne si asfalt pana acolo !

  Comentariu by I.S — 19 aprilie 2019 @ 10:19

 11. Nea I.S.,
  A fost inițiativa Mentalistului. Dar matale esti prea ticălos să vrei să pricepi. Eu zic că e stareța, matale nu și nu, că e Batman.
  Tocmai ce spuneam că unul face, iar alții prin primărie își trag bani din asta.
  Apoi mai este o chestiune: Să zicem că am o inițiativă în calitate de consilier local să se construiască o școală (cum am avut!). Dta te aștepți să o fac din banii mei? Asta face un consilier local?
  Și cine face studiul de fezabilitate? Consilierul sau primăria achiziționează? Dacă primăria plătește de 10 ori valoarea unui studiu, cine face măgăria? Consilierul sau primarul? Dacă se face lucrarea cu un pret de 10 ori mai mare decât prețul pieții, cine a făcut măgăria, nu primarul? Cine angajează pe constructori, nu primăria prin primar?
  Este de bun simț să știi asta. Dar dta nu ai niciun bun simț, îmi dovedești cât de ticălos ești.

  Și în condițiile în care consilierul a identificat o finanțare nerambursabilă pentru construcția școlii, ce face ca să se întâmple? Propune în CL, și studiul, și proiectul, și finanțarea. Face solicitare primarului și aparatelor de specialitate din primărie să facă studiile de fezabilitate și proiectul pentru cererea de finanțare. Așa se face când consilierul local are o inițiativă. Primăria nu e a lui Radu Cristian de la mă-sa de acasă, are salariați funcționari publici. Dar ce face primarul după ce lucrurile se rezolvă? De declarație că primăria a reabilitat, primăria a făcut cererea de finanțare. Nu minte, că așa este. Dar minte prin omisiune, lăsând să se înțeleagă că dacă a făcut primăria actele, inițiativa și performanță este a primarului.

  Ce poate face consilierul local să își arate munca? Dă declarații cu ce are de gând să facă înainte de a se apuca de treaba și informează stadiile la care ajunge. Ceea ce am făcut, ticălosule!
  Dar te trezesti să faci pe prostul! Una e să fii prost, alta e să faci pe prostul intenționat. Ce câștigi din ticăloșia ta? Esti precum Bastus al Sarmizegetusei, ar trebui să te duc la malul mării și să te pun să reciți:
  „În nemernicia mea …am arătat cum să spargă conducta care aduce apă în cetate … eu i-am ajutat pe nemernici să fure tezaurul Mangaliei.. eu am atacat cu inepții și răutate pe cei care se luptă să apere Mangalia împotriva tâlharilor și veneticilor.. În nemernicia mea, ca un câine turbat, eu, I.S., am mușcat pe cei care au luat atitudine și am privit râzând schizofrenic cum dau cu mizerii, sperând să prostesc cât de multă lume, dar nu am reușit decât să mă arăt cât de cretin catatonic sunt… În nemernicia mea, eu, I.S., arăt și spun tuturor cât de ticălos sunt…”.
  Îti place că asta ar trebui să reciți dta la bătrânețe? Când ai putea să fii om, nu ticălos?

  Comentariu by Mentalistul — 19 aprilie 2019 @ 10:51

 12. Stai neica linistit ca nu te-am acuzat ca ai impartit ceva cu primarul ! Nu stiu cum se face ca atunci cand il acuz(in anumite cazuri-ii iei apararea !) Uite undeva mai jos dadeai de inteles ca pe munca oamenilor pentru amenajarea spatiilor verzi…ar trage altii foloasele ! Pai daca scoteam de pe aici indemnurile d-tale catre cetateni sa participe in fata blocurilor la curatenie…inseamna ca te acuza cineva de a fi partas la oarece castig pecuniar ? Incearca sa te relaxezi-nu fi paranoic,ca n-are nimeni nimic cu d-ta ! Cand jignesti,crezi ca faci „declaratii politice” si deci nu poti fi acuzat ? Asta o discerne alegatorul !(ma refer la aprecierea caracterului unui posibil viitor candidat !) Si Dragnea i-a spus aluia pe la Suceava : „ba tu esti un nimic!”

  Comentariu by I.S — 19 aprilie 2019 @ 11:16

 13. https://www.stelian-tanase.ro/vechiul-far-genovez-din-mangalia/

  Comentariu by nabuco — 19 aprilie 2019 @ 14:01

 14. Pt. Ozzy
  Potolește-te !

  Comentariu by lucian visa — 19 aprilie 2019 @ 15:04

 15. Pt Vișa:
  Zi zău!

  Cand primește Mentalistul atacuri idioate și insulte, nu le mai vezi?
  „Corectitudinea” în persoană ești și dta!

  Comentariu by Mentalistul — 19 aprilie 2019 @ 23:23

 16. Nu fac decât să „oglindesc” persoanele care mi se adresează. Dacă nu-i place că primește înapoi ceea ce face altuia, să nu mai facă! L-am avertizat să nu mai fie ticălos.

  Comentariu by Mentalistul — 19 aprilie 2019 @ 23:26

 17. http://editiadesud.ro/?p=32656

  Comentariu by I.S — 20 aprilie 2019 @ 8:52

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress