Politica locală

13 aprilie 2019

Ce firmă va asigura transportul între Mangalia şi staţiunile din municipiu

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 9:04

Primăria municipiului Mangalia a organizat o licitaţie pentru achiziţia de servicii de delegare a gestiunii serviciului public de transport local prin curse regulate în municipiul Mangalia, traseul Mangalia – Olimp. Atribuirea s-a făcut la data de 8 aprilie 2019. Contractul se va încheia pe o perioadă de şase ani şi priveşte servicii de transport persoane prin curse regulate în municipiul Mangalia – staţiunile Saturn, Venus, Jupiter, Neptun, Olimp.

Contractul urmează a fi încheiat pentru o perioadă determinată, respectiv până la data implementării proiectului „Sprijinirea mobilităţii urbane durabile la nivelul municipiului Mangalia, judeţul Constanţa”. Proiectul are obiect comun cu prezentul contract, transport local prin curse regulate în municipiul Mangalia, iar termenul preconizat de finalizare este anul 2022.

Valoarea totală a contractului este de 4.976.470 de lei. Firma câştigătoare este Seaside Tours SRL. Societatea a luat fiinţă în anul 2000, având sediul social în municipiul Mangalia. Capitalul social al firmei este de 25.000 de lei, cu un număr de 2.500 de părţi sociale, valoarea unei părţi fiind de 10 lei.

Asociaţi în firmă sunt Vasile Ioan Tarce, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 40 de procente, şi Ghiulten Ciucă, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 60%. Administratorul firmei este Vasile Ioan Tarce. Activitatea principală a firmei este „alte transporturi terestre de călători n.c.a.”. În anul 2017, firma a avut 15 salariaţi, o cifră de afaceri de 473.484 de lei şi o pierdere de 161.938 de lei.

Contractul de atribuire

Claudia Corbu, Ziua de Constanța 13.04.2019

25 Comments

 1. De Ismail Facredin a uitat lumea sa spuna ca este si el cel de-al 3-lea asociat.

  Comentariu by eu — 13 aprilie 2019 @ 11:22

 2. Ismail nu mai este in firma, principalul actionar este Maganu Bogdan prim soacra (ciuca ghiulten) Nu s-a respects legea 92/1997

  Comentariu by Ion — 13 aprilie 2019 @ 12:53

 3. Proiectul de mobilitate urbană de care se amintește este vorba despre un depou cu autobuze electrice. Care nu va mai fi implementat dacă iese primar iar Radu Cristian, deoarece are parte în afacerea Seaside.

  Nu sunt chiar naiv, dar am gândit tabla de șah ca și cum oponenții ar juca cinstit. Dovedindu-se că nu joacă cinstit, am conștiința curată pentru ce se va întâmpla cu ei.
  „Tabla de șah” este un plan ca Mangalia să se dezvolte începând cu 2020, condiția este ca nemernicii care sunt în prezent în primărie să fie izgoniți cu șuturi în cap. Dacă sunteți idioți și nu vă concentrați pe cei care sodomizează Mangalia, dacă din prostie îi ajutati să câștige, vor continua până Mangalia devine o Vale a Jiului.

  În acest plan, de care și-au dat seama între timp, dar deja proiectele erau depuse când „colegi politici” au trădat și s-au vândut pe 2 lei. Acele autobuze electrice erau menite să circule pe străzi modernizate. Pentru asta a fost coroborat cu un proiect facut prin Balchik, proiect transfrontalier ROBG-510, pe bani europeni, de modernizare a 22 de străzi în Mangalia. Proiectul a plecat de la 5 străzi principale pe care ar fi trebuit să circule autobuzele: șos.Constanței, str. Ștefan cel Mare, Blvd. 1 Decembrie 1918, str. Rozelor, str. Matei Basarab. La acestea s-au adăugat alte 17 străzi, pentru că era loc.
  Ca să păstrezi contractele pe transportul de persoane în Mangalia, care mai ține până la realizarea proiectului cu autobuzele electrice și transport instituționalizat de administrația locală, au sabotat prelungirea realizării acestui proiect cu autobuzele electrice. Ca să nu fie evident, au sabotat proiectul transfrontalier ROBG-510. Au depus documebtatia cu modernizarea celor 17 strazi, dar cu o incompetență intenționată cele 5 străzi principale au avut documentație de reparație (doar asfaltare), nicidecum modernizare (reabilitare – investiții în trama stradală – modernizare). La evaluare, UE a eliminat cele 5 străzi principale, proiectul a fost aprobat doar pentru cele 17 străzi rămase.
  Pentru jaf organizat au sabotat dezvoltarea Mangaliei.

  Aceste proiecte sunt coroborate cu alte proiecte. Nu există nimeni în primărie să vă explice conexiunea dintre ele, ca intr-un net. Transportul instituționalizat integrat este parte din „tabla de șah” pe care o numesc Smart City. Integrat înseamnă că ai aplicații online care îți arată ca la Uber poziția mijlocului de transport, cât mai este până în stație (intre timp turistul să nu aștepte, se plimba, poate mai cumpără ceva), ori poate rezerva loc pt Constanța (turiștii trebuie să vină în Mangalia să poată lua transport pentru Constanta; cu serviciul integrat poate rezerva loc pentru Constanța, iar microbuzele să îi preia de la hotel). În aceeași aplicație ai parcările inteligente, iti arata nr de locuri de parcare, ai alte informatii si acces la servicii.
  Ca să poată funcționa acest transport și acele servicii integrate, ai nevoie de wi-fi peste tot, nu doar pentru accesul locuitorilor și turiștilor, ci pentru transmiterea-recepția datelor care sunt online în aplicația integrată.
  Pentru a aceasta este nevoie de energie electrică 24h pe stâlpii de iluminat. În prezent, ai curent pe stâlpii numai când se aprinde iluminatul public. Se rezolvă prin telegestiune, care comanda la PA-uri, iar de aici la fasung. Dacă ai 24h curent pe stâlpi, ai și camere video de supraveghere. Legi și parcările inteligente. Astfel a venit nevoia de un proiect pe iluminatul public, pe care l-am cerut în ianuarie 2018, în plenul ședinței CL, apoi m-am îngrijit să se și facă un proiect. Cu telegestiune, cu sisteme LED, inclusiv 1410 de stâlpi de 8 metri.
  http://mangalia.ro/wp-content/uploads/2018/01/221.pdf
  Este desfăcut în 2 proiecte, pentru că cei care le-au făcut s-au gândit doar cum sa scoată banii pentru SF, dar depășirea suma de 5 mil euro.
  Având 24h curent pe stâlpi -> avem supraveghere video. O îmbunătățire a siguranței publice. Important este ca poti avea camere video pe toate ghenele de gunoi, deci se poate implementa un plan de gestionare a deșeurilor, să scoată și Mangalia câteva milioane euro din reciclare. Iar lucrul la ghenele de gunoi s-ar fi îmbunătățit și din partea salubrizorului, pt ca este conștient că e la Big Brother. Si cine dintre cetățeni încalcă regulile de civilizație sau arunca aiurea gunoiul, este taxat.
  Pot povesti despre proiecte despre care primarul nu are habar despre ce este vorba în ele, ori pentru ce trebuiesc. Nu doar că am gândit „tabla de șah”, ci am făcut astfel să devină o consecință. Majoritatea proiectelor sunt programate astfel încât să înceapă lucrul la ele după alegerile locale. Cu speranța că alungăm pe nemernicii aceștia și putem să ne apucăm să dezvoltăm Mangalia. Nu este doar o promisiune, este ceva deja realizat fără ca ei să se prindă, proiectele au fost depuse. Am folosit foamea lor de a sifona bani cu studii de fezabilitate, au făcut studii pentru orice, numai să scoată banii din buget.

  Dacă nu scăpăm de nemernici, vom avea 6 ani contract de transport public cu „anturajul”, pe sume mari; pentru asta vor sabota să avem autobuze electrice și sistem de transport integrat; vor sabota restul proiectelor cum au făcut cu străzile principale; vor sabota cum au făcut cu restul proiectelor din trecut.

  Nu mai este în puterea lor să se dezvolte Mangalia, ci în puterea cetățenilor.

  PS: Mulți mă vor contesta, mă vor insulta- cum au facut-o până acum neavând alte argumente. În loc să gândească dacă ce am povestit este fiabil, dacă se leagă ca într-un mecanism care va avea consecință dezvoltarea Mangaliei. În tabla mea de șah există piesele și pentru o dezvoltare economică a Mangaliei. Degeaba flori în oraș, dacă oamenii au buzunarele goale.
  Pentru hateri am un mesaj: „Pasărea din colivie spune că zburatul este ceva greșit.”
  Pentru restul: Proiectele haotice ale lui Radu Cristian, care nu ajing finalizate pe fonduri europene și ne seacă bugetul local, ori sunt inutile – trebuie să înceteze!

  Comentariu by Mentalistul — 13 aprilie 2019 @ 15:46

 4. Aha! Sa faca primarul ce vrea tatarul. Du-te mai la balamuc.

  Comentariu by Anonim — 13 aprilie 2019 @ 19:01

 5. La cat a scris aici mai bine matura o strada sau planta un copac ori sapa o gradina si era mai folositor. Asta are timp de scris nu gluma se vede treaba ca nu ii prea place munca. Daca ne impune iar Cautis ii dam locul 4 la Partida Romilor.

  Comentariu by Zobar — 13 aprilie 2019 @ 23:55

 6. Pai la cat cara Seaside toata vara si face miliarde fara bilete fara nimic la negru cum dracu are pierderi

  Comentariu by Alexandru — 14 aprilie 2019 @ 0:02

 7. am crezut ca se schimba ceva in mangalia in ultima perioada dar vad ca se revine la vechile metehne lasate de iorgus ,spaga, sub acoperire

  Comentariu by Anonim — 14 aprilie 2019 @ 7:22

 8. Mă amuză haterii deja, cu cât sunt de proști.

  Pt. 4: Dacă nu face și sabotează cele 17 proiecte deja depuse pentru fonduri UE (celelalte 4-5 proiecte-nebunii ale lui nu mă interesează!), este motivația pentru care îl trimitem la anul în șuturi acasă.

  Pt. 5: Între mine și tine sunt 100 de puncte distanță la IQ. Pe tine te-a obosit cititul, darămite să mai și gândești. În lumea proștilor geniul le pare că este nebunul.

  Pt. 7: De la ce ai crezut, dacă primar e Radu? După ce ți-a furat și ciunga din gură, tot mai crezi în ce te minți singur(ă)? Țiganul e țigan și în ziua de Paști.

  Comentariu by Mentalistul — 14 aprilie 2019 @ 8:57

 9. https://www.cotidianul.ro/maine-in-cotidianul-ro-contrabanda-anaf-cuplata-cu-sri/

  Comentariu by nabuco — 14 aprilie 2019 @ 14:53

 10. DE CE A FOST IGNORAT PRIMARUL RADU CRISTIAN LA EL ACASĂ DE RAREȘ BOGDAN
  – de Ludovic Orban și de conducerea PNL

  Totul a început când la TV l-am văzut pe Rareș Bogdan că laudă primarul de la Mangalia, că ar fi făcut proiecte de 26 milioane de euro din fondurile europene, că locuitorii Mangaliei sunt mulțumiți și fericiți.
  Primarul Radu Cristian este un primar de localitate importantă din România, mai ales pentru județul Constanța, unde este singurul primar PNL de municipiu.
  Bineînțeles că am simțit o scârbă pentru minciună, tot județul știe ce fel de primar a fost Radu Cristian și că a pierdut chiar și fondurile europene accesate.
  În ultimul timp primarul Radu Cristian a plătit articole de presă în publicații naționale și locale, promovând aceeași minciună.

  Am avut grijă ca situația fondurilor europene pierdute de către primarul Radu Cristian să ajungă la cei care conduc campania electorală a candidaților PNL la alegerile europarlamentare, la președintele lor Ludovic Orban, la cel care conduce lista – jurnalistul Rareș Bogdan, etc. Primarul Radu Cristian a obținut din fondurile europene în anii 2016, 2017 și 2018, cumulat, fabuloasă sumă de 33.241 euro și a pierdut datorită incompetenței suma de 23.751.160 euro.
  Este un exemplu rău.

  Conducerea partidului primarului Mangaliei a verificat aceste cifre, astfel că la marea adunare de astăzi de la Constanța pentru lansarea candidaților PNL pentru alegerile europarlamentare au fost dați exemplu câțiva primari din județ, iar primarul Mangaliei a fost ignorat. Era planificat să ia cuvântul un primar; deoarece conducerea PNL a verificat „performanțele” lui Radu Cristian s-au îngrozit când au constatat realitatea și în locul său au dat cuvântul primarului orașului Ovidiu, dl. Georgescu.

  Radu Cristian a fost ignorat și numele său a ajuns pe „lista neagră”. Să vină tot alaiul PNL la Constanța, unde locuiește Radu Cristian, și să fie ignorat de parcă nu ar exista, e clar că și conducerea PNL a realizat că minte.

  Comentariu by Mentalistul — 14 aprilie 2019 @ 16:14

 11. Furi curent tatarule

  Comentariu by lili — 15 aprilie 2019 @ 4:05

 12. Nicidecum, țiganule! – dacă tot ne adresăm după etnie.
  Nu mai scânci, mai e puțin și scăpăm de ei. Vă eliberați din sclavie.

  Comentariu by Pt 11 — 15 aprilie 2019 @ 4:24

 13. De fapt marea întrebare este dacă vrem să ne eliberăm de scavie.
  Eu nu cred că știu răspunsul corect.

  Comentariu by lucian visa — 15 aprilie 2019 @ 10:59

 14. Mă refeream la cei din PNL Mangalia, pe care i-a făcut Radu sclavi. Și ei visează câteodată să scape de sclavie. Dar ai dreptate, dle Vișa, mai grea este libertatea pentru ei, pentru că rămân orfani.

  Există un confort psihologic al sclavului. Au avut problema asta după războiul dintre Nord și Sud de la americani. Negrii duceau ca sclavi o viață de rahat, dar erau siguri de ziua de mâine. Stăpânul nu cheltuia cu ei prea mult, mai mult cheltuia cu zbirii, dar orice sclav mort era o pagubă de mână de lucru, de aceea nu prea erau uciși. Sclavul știa că supraviețuiește, că va primi ceva de mâncare…
  Sclavii erau siguri de ziua de mâine, un mâine mizerabil și nenorocit, de rahat, dar aceasta siguranță le conferea un confort psihic. După eliberare, mulți negri au intrat în depresie, sau în panică, și s-au sinucis. Libertatea le-a fost un concept covărșitor de nesigur, din cauză că în sclavie s-au născut. Nu aveau o cogniție dezvoltată, datorită condițiilor de trai și al tratamentului de parcă ar fi fost animale.

  Când au fost eliberați, sclavii au intrat în panică pentru că au pierdut „confortul psihic al sclavului”. Dacă vor fi „eliberați, sclavii lui Radu nu vor ști încotro să apuce.
  Radu a mai adus ceva în Mangalia, un nărav distrugător:răzbunările politice pe viață și pe moarte. Nu a negociat politic, nu a acceptat pe ceilalți actori politici și a dus un sistem de opresiune. Atât de mizerabil încât nu poți ierta pe cei care au fost complici și dacă se va schimba puterea riscul este ca răzbunările să fie considerate justificate.
  Trebuie ca cineva să restabilească respectul intre oameni, respectul intre consilieri și partide, altfel Mangalia va fi câmp de luptă politică și pe viitor. Astfel cei „eliberați” de stăpân să nu mai intre în panică, să conteze dacă este om. Nu să devină lepra de om o calitate.

  Comentariu by Mentalistul — 15 aprilie 2019 @ 12:27

 15. ptr 14- bine punctat – „SCLAVI- pnl”
  ptr 13- Da , domnule Visa, la majoritatea locuitorilor le face placere sa traiasca in sclavie. Spunea cineva ” pe asta, mama, ca da pachete, cantina”…ea nu beneficia, dar nici nu stia din banii cui da r c pachete.
  acum sintem la capitolul ” trotuare in cartier”, inceput cu „magistralei” , moluzul dus in zona „tirg”, de unde cu alti bani – in alt loc.
  Procentul sa iasa.

  Comentariu by pop — 15 aprilie 2019 @ 20:14

 16. Pachete probabil că se vor mai da și în viitoarele mandate, indiferent de cine va fi primar. Nu putem schimba metehnele proaste de pe o zi pe alta. O schimbare fundamentală, în bine, de pe o zi pe alta, a făcut-o cineva prin anii 20 în Turcia. E vorba de Mustafa Kemal, dar atunci a făcut-o dictatorial. Azi nu mai merge așa.

  Dar eu nu refeream la cei cu mâna întinsă. Eu mă refeream la alegătorul care trăiește din munca lui și care preferă să nu ”deranjeze” autoritățile locale. Mă mai refeream la ”scavii” care înțeleg ce se întâmplă și tac. Unii sunt și din conducerea PSD, iar alții vor fi candidați la primărie. Sunt și ”sclavii” care chipurile ”activează” pentru binele Mangaliei în diferite organizații, dar fără a deranja politicul.

  Ceea ce am scris aici nu e valabil doar pentru actuala administrație. A fost și va mai fi dacă nu ne trezim. Și probabil că nu o vom face. Revoluția viitoare, dacă va mai fi, o vor privi la TV și apoi ne vom face certificate de revoluționar. Că doar am luptat! Nu ?

  Comentariu by lucian visa — 16 aprilie 2019 @ 16:37

 17. Ozghiunaidan ala fuge de munca ca dracu de tamaie nu mai merge spaga la vama asa ca toti leonarzii , vucenii si altii vor alt ciolan. Noroc ca lumea s a prins de manevra. Nu era greu au luat o cu garda odata.

  Comentariu by Fane — 16 aprilie 2019 @ 19:22

 18. Pt.17: Chiar crezi că îți crede cineva inepțiile? Dacă Ozghiunaidan accepta să fie cumpărat, ar fi plătit Mincinosul mai mult decât l-au costat obedienții ăia la un loc.

  Off-topic:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3111200082239485&id=100000485715789

  Comentariu by Mentalistul — 16 aprilie 2019 @ 20:39

 19. @18-Apropo de „cumparat” ! Uite aici un interlop psd…care are in Mangalia 5000 mp ! https://adevarul.ro/news/politica/care-cele-trei-clanuri-l-au-sustinut-pedragnea-curtea-suprema-1_5cb611f5445219c57e9be070/index.html

  Comentariu by I.S — 16 aprilie 2019 @ 21:05

 20. Si care e subiectul?!?

  E ăsta mai subiect pentru tine decât nemernicul ăsta care de 7 ani ani e primar și a ruinat Mangalia?

  Lași mai sunteți!

  Comentariu by Mentalistul — 16 aprilie 2019 @ 21:20

 21. @20-De ce lasi ! Din contra ,eu credeam ca are legatura cu „subiectul” ! Cum a obtinut ala 5000mp in Mangalia ? A,da ! Poate fi jenant,pentru ca informatia asta a venit din articolul…care rade mustata mustaciosului !

  Comentariu by I.S — 16 aprilie 2019 @ 21:29

 22. Redau ceea ce trebuia sa citesti cu atentie : „Florian Puiu a declarat de-a lungul timpului că deţine 495 de hectare de teren arabil în Ilfov, 25 de hectare în Prahova, un hectar în Giurgiu şi 5.000 de metri pătraţi în Mangalia. Între timp, Puiu a vândut câteva sute de hectare. Consilierul PSD mai deţinea două vile în Bucureşti, două apartamente plus o maşină Ferrari, pe care a vândut-o cu 80 de mii de euro, potrivit site-ului cetăţeanul.net.”

  Citeste mai mult: adev.ro/pq2f14

  Comentariu by I.S — 16 aprilie 2019 @ 21:40

 23. Nea I.S.,
  Ești catatonic! Ma doare nici la bașcheți de mustaciosul tău, de neamțul tău, de toate subiectele care nu țin de Mangalia. Avem mizeria la noi în curte, dar matale privești în zare dacă e vreo mizerie în altă parte, ca să te prefaci că nu există cea de sub nasul tău, din curtea ta. De-asta ești laș! Și trădezi Mangalia, pentru că încerci cu disperare să distrugi atenția de la nemernicii care o sodomizează.
  Mai du-te pe puștii cu catatinismul dtale și cu nemernicia dtale de comunist frustrat! Nu te mai adresa mie cu niciun subiect care nu privește Mangalia! Din cauza unor netrebnici catatonici ca dta se distruge orașul nostru!
  Ia-ți-l pe Dragnea, ia-l pe Iohannis, ia-o pe Dăncilă, ia-i pe toți și bagă-ți-i în fund, dar mai lasă-mă cu claca asta de babe, m-am săturat de idioți!!
  S-a dus naibii Mangalia din cauza unor astfel de lași!

  Comentariu by Mentalistul — 17 aprilie 2019 @ 11:34

 24. Fiecare om isi traieste nebunia lui. Ca altii te considera nebun(mai ales cu metoda deja cunoscuta a comunismului…si culmea e ca te face pe tine comunist !), e treaba lor nu a ta. E mai usor sa vezi nebunia altora decat sa-ti constientizezi propria nebunie. Posibil a fi tu mai nebun decat cel de care-ti dai cu parerea. Fara un pic de nebunie, viata nu are nici un haz. In orice caz,constat ca folosesti termeni medicali,cu care ,probabil te-ai confruntat ! Sau,mai degraba,epatezi cu inaltele tale cunostinte din orice domeniu,inclusiv medical. Degeaba eviti concretul in raspuns. Da s-a dus dracu Mangalia din cauza oportunistilor,hotilor,care apar mereu in spatele diversiunilor,de parca nimeni nu cunoaste din ce fel de oameni sunt formate partidele politice !

  Comentariu by I.S — 17 aprilie 2019 @ 13:32

 25. CAND S-A FACUT DEZBATERE PUBLICA NU S-A RESPECTAT LEGEA 92/97,PRIVIND TRANSPORTUL PUBLIC LOCAL DE CALATORI ,NICIUN MICROBUZ AL SOCIETATII NU CORESPUNDE ,TREBUIE OBLIGATORIU SA AIBA RAMPA PENTRU PERSOANE CU HANDICAP,PUNTE JOASA,AER CONDITIONAT,SISTEM DE INCALZIRE IN AUTUBUZE INDEPENDENT DE MOTOR ,SISTEM AUDIO SA ANUTE STATIILE ,SOFERII TREBUIE CONFORM CODULUI FISCAL SA ELIBEREZE BONURI FISCALE SAU BILETE DE CALATORIE. NE FAC SARDELE IN FIECARE ZI LA ORA 7. 30,POLITIA ESTE MANA IN MANA CU SOFERII,IN CONCLUZIE maganu A BATUT PALMA CU GEORGESCU DAN.

  Comentariu by FEDAI — 19 aprilie 2019 @ 13:14

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress