Mangalia – politica locală

3 aprilie 2019

Aproape 20 de străzi din Mangalia vor fi reabilitate cu bani europeni

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:07

Comunicat de presă

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a semnat, miercuri, 3 aprilie, la sediul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră pentru granița Româno-Bulgară, cu sediul în Călărași, contractul cu finanţare europeană, în valoare de 7 milioane de euro, destinat reabilitării unui număr de 17 străzi din localitate. Proiectul face parte dintr-un program transfrontalier româno-bulgar, care prevede reabilitarea tramei stradale din centrul municipiului. Acesta se referă la asfaltarea a 17 străzi din zona centrală a oraşului și alte cartiere, pentru o mai bună desfăşurare a traficului rutier şi pietonal. În acest sens, se vor reface trotuarele, spaţiile verzi şi alte suprafeţe adiacente de pe străzile supuse reabilitării. Imediat după etapa de licitație, se va interveni cu lucrări la trama stradală, pe următoarele străzi: Dr. Motaș, Frumoasei, I.C. Brătianu, Ion Creangă, Libertății, Mărășești, M. Eminescu, Mihai Viteazu, Mircea cel Bătrân, Muncitorului, Negru-Vodă, Oituz, Portului, Țepeș Vodă, Vânători, Vasile Alecsandri, Vasile Pârvan. ”Realizarea acestui proiect este foarte important pentru comunitatea din Mangalia, care dorește să locuiască într-un oraș curat, îngrijit, cu străzi și trotuare moderne. De aceea, facem eforturi să atragem fonduri UE pentru a dezvolta infrastructura rutieră și turistică și să continuăm procesul de asfaltare, în toate cartierele orașului. Sperăm ca în toamna acestui an, să intrăm cu lucrările în teren, după ce parcurgem procedurile legale de licitație”, a declarat edilul Mangaliei, Cristian Radu. Un alt proiect important, în parteneriat cu Primăria Balcik, semnat la sfârșitul anului trecut, vizează amenajarea piațetei din zona centrală a orașului. Aici, va fi creată o zonă de promenadă, se va interveni cu lucrări la terasamente, suprafeţe carosabile, trotuare, pavaje pietonale, spaţii verzi, utilităţi şi alte dotări de mobilier urban. Precizăm că, în prezent, municipiul Mangalia are în implementare alte cinci proiecte finanțate cu fonduri UE, respectiv: cel de modernizare a staţiunilor Saturn și Neptun-Olimp, de reabilitare a falezei Mangalia – Saturn, un altul de restaurare a Bisericii „Sf. Gheorghe” (monument istoric), dar și cel de modernizare a Pieței Republicii din localitate.

mangalia.ro

4 Comments

 1. Nesimțirea administrației publice locale continuă. 17 nu sunt 20, dar ce mai contează 3 ulițe.
  Cei care se duc să-și achite factura la gaze, trec în fiecare lună pe strada Profesorului și văd cu ochii lor Mangalia reală. E vorba de strada Henny Ignație din Saturn. Eu îi zic profesorul cu P mare, pentru că a fost un profesor cu adevărat, o raritate într-un oraș de curve. Această stradă, la care am mai făcut referințe despre starea ei, este imaginea actualei administrații. Cum e strada, așa e și administrația. Adică e zob.
  Fostul profesor de matematică preda la liceul în care actualul primar a absolvit treapta întâi. Nu știu dacă l-a avut dascăl, dar sigur l-a urât. La fel ca și orașul pe care-l administrează vremelnic.
  Dar nu va fi etern la putere. La fel și cei care-l susțin, inclusiv profesori cu p mic.

  Comentariu by lucian visa — 3 aprilie 2019 @ 16:18

 2. Cum sa „reabilitezi” o strada deja reabilitata? str Portului si Libertatii.
  De unde sa stie el de str H. Ignatie ca e decopertata din 2017?? Ce treaba au „jmecherii” din primarie cu zona respectiva?
  raducule, distruge cit mai mult, ca sa ai ce promite in noua campanie….culmea e ca, cred ca o sa mai cistigi un mandat..

  Comentariu by pop — 3 aprilie 2019 @ 17:34

 3. Dar centura spre Vama Veche cand va fi gata?
  https://www.libertatea.ro/entertainment/sora-claudiei-pavel-a-fost-data-afara-de-la-ferma-2594440

  Comentariu by nabuco — 4 aprilie 2019 @ 13:29

 4. https://www.ct100.ro/o-angajata-a-primariei-babadag-a-atras-mai-multe-fonduri-europene-decat-toata-primaria-constanta/?fbclid=IwAR3G6QmiC7fX_BlnfQDnClhFokwsYn81BCpXq5FFzwubZiyMqzjq746zEl8

  Comentariu by cetăţean apolitic — 5 aprilie 2019 @ 20:15

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress