Mangalia – politica locală

1 aprilie 2019

Dezbaterea proiectului de buget se amână pentru miercuri

Filed under: Lucian Vişa — lucian visa @ 16:35

Ca să nu intrăm în amănunte și să nu mai vedem pădurea de copaci, am ales doar primul rând din cele 39 de pagini ale proiectului de buget pe 2019.

Se vede că în 2018 s-au încasat 73 mil lei, deși la rectificare erau propuși 227 mil. lei. Că ar fi fost doar o simplă minciună, o puteam trece cu vederea. Dar nu e așa. Probabil că în 2018 s-au făcut contracte pentru lucrări în valoare de 227 mil. lei. Evident că nu pot fi plătite și atunci, credite. Ce mai contează viitorul Mangaliei pentru gașca din Constanța susținută de consilierii mangalioți din PNL și UNPR ?
E cam ceea ce face PSD la nivel național. E oare întâmplător că la ultimele alegeri Radu a fost și candidatul PSD ?

Proiectul de buget îl puteți accesa aici
http://mangalia.ro/wp-content/uploads/2019/04/Proiectul-bugetului-Municipiului-Mangalia-2019.pdf

Dacă eu mă înșel vă rog să mă corectați cu argumente.

10 Comments

 1. Poate ar fi bine ca UE să impună și administraților locale o limită de 3 % a valorii cheltuielilor peste realizarea veniturilor.

  Comentariu by lucian visa — 1 aprilie 2019 @ 17:13

 2. like !

  Comentariu by nabuco — 1 aprilie 2019 @ 17:40

 3. Foarte grav mi se pare faptul ca in postarea de pe mangalia.ro cu privire la invitatia la dezbaterea publica a bugetului este scris ca sugestiile si opiniile se primesc in scris pana pe data de 29.03! Dar proiectul de buget a fost postat tot in data de 29.03!
  Sustin acest lucru deoarece in urma cu o saptamana am sunat-o pe doamna Fotin sa o intreb la ce anume ne invita primaria daca proiectul de buget nu era postat.Dumneai s-a scuzat ca inca nu era gata, dar ca il va posta zilele urmatoare, iar astazi mi-a confirmat ca l-a postat vineri seara!
  Este o practica marlaneasca pe care primarul o aplica de fiecare data cand este vorba despre dezbateri publice, o bataie de joc la adresa cetatenilor!
  Cum bataie de joc este si votul celor care au fost de acord cu rectificarea bugetului si cu umflarea acestuia cu 300%, lucru pe care l-am reclamat in majoritatea sedintelor de CL.

  Comentariu by Nicu Moroianu — 1 aprilie 2019 @ 22:24

 4. https://www.facebook.com/ordinea.ro/videos/800539533656955/UzpfSTEyODg4MDQ3OTI6MTAyMTgzNzczNTY2MDcxMTY/

  Comentariu by Nicu Moroianu — 1 aprilie 2019 @ 23:06

 5. Vedeti aici o schema care explica modul de transfer al sumelor. Cititi cap.IV Nu se mai pune problema de participatie intro dezbatere,din moment ce si consilierilor li se da posibilitatea sa analizeze bugetul propus de miercuri pana…marti ! Sunt orase care au dat posibilitatea cetatenilor sa voteze si sa propuna electronic.In prealabil,bugetul trebuia discutat si cu asociatiile oamenilor de afaceri din teritoriu,nu numai cu cetatenii.In sedinta,s-ar putea ca in plen consilierii sa voteze pentru tinerea sedintei cu usile inchise. Puteti urmari modul de cheltuire al banilor,dimensiune de alocare si eventual puteti compara cu alte „necesitati” De pilda vedeti cat s-a alocat pentru spatii verzi si cat pentru ajutoare sociale (cu sau fara subventii) Ca o parere personala initiala(apropo dee ajutoare sociale) este ca bugetul local s-a transformat in distribuirea unor ajutoare sociale „de lux” de la guvern,via C.J via primarii (indiferent de culoare politica a primarului sau a majoritatii in CL) catre aparatele proprii,marite de „dau pe afara”,catre invatamant si sanatate.Nici nu se mai pune problema de redistribuirea din taxe si impozite,din moment ce s-a ajuns la marirea cu 300% ! Dumnezeu sa ne aibe in paza lui,pen’ca deocamdata Teodorovici& Dragnea sunt dumnezei pe tarlaua asta ! http://www.apd.ro/wp-content/uploads/2015/08/Bugetele-locale-planificate-participativ_Ghid-de-bune-practici.pdf

  Comentariu by I.S — 2 aprilie 2019 @ 10:30

 6. Vedeti acolo cati gologani se mai dau pentru „sustenabilitatea” parcului sau aleea Teilor ,precum si pentru alte obiective. Aveti in fata „concretul”,restul sunt vorbe,diversiuni si campanii electorale !

  Comentariu by I.S — 2 aprilie 2019 @ 10:48

 7. https://www.replicaonline.ro/proprietara-complexului-hotelier-mera-resort-genereaza-un-puz-care-presupune-un-schimb-de-teren-386912/

  Comentariu by nabuco — 2 aprilie 2019 @ 14:14

 8. comentarii si atit. Consilierii-sclavi vor vota nevoile primarului si a gastii lui.

  Comentariu by pop — 2 aprilie 2019 @ 19:05

 9. Daca tot da Radu lalele potențialilor votanți la Casa de Cultura, de ce nu ar face dezbatere publica pe bugetul orașului tot acolo, cu participarea populației ?

  Comentariu by Dab — 3 aprilie 2019 @ 8:36

 10. https://www.replicaonline.ro/sora-claudiei-pavel-intra-in-ferma-ca-sa-i-ceara-socoteala-lui-brigitte-nastase-reactia-concurentilor-386995/
  De ce nu si RC la ferma ca tot are studii de specialitate?

  Comentariu by nabuco — 3 aprilie 2019 @ 10:40

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress