Mangalia – politica locală

22 martie 2019

Spitalul Mangalia solicită sprijinul Ambasadei SUA pentru construirea unei noi clădiri

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:02

Reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia solicită sprijinul autorităților americane, în vederea atragerii de investitori interesați de finanțarea unor obiective cu caracter social, pentru unitatea medicală. Într-o scrisoare adresată, recent, Ambasadei Statelor Unite ale Americii, conducerea spitalului expune situația cu care se confruntă la nivelul unității spitalicești din Mangalia, ca urmare a retrocedării iminente a clădirii Pavilionului A, către proprietarul de drept – Crucea Roșie din România.

Deși, imobilul a fost dat în administrare, în urma unui protocol din anul 2003, încheiat cu Primăria Mangalia, respectivul corp de clădire a făcut obiectul unui proces de retrocedare intentat municipalității, de către respectiva instituție. În urma sentinței definitive și irevocabile, potrivit soluției date de instanță, Pavilionul A al clădirii spitalului trebuie ”restituit în natură” către Societatea Națională de Cruce Roșie din România. ”Incertitudinea care planează acum asupra posibilei eliberări a clădirii și logisticii din incinta acesteia pot avea influnțe devastatoare asupra activității noastre cu un puternic impact social. Cu toate acestea, încercăm să găsim soluții, fiind vorba despre Secțiile Neonatologie, Pediatrie și Maternitate-Ginecologie, plus Blocul Operator al acestora. Spitalul ar putea avea de la Primărie, un teren de 1.500 mp, în imediata apropiere a unității sanitare, pentru a fi construit un nou corp de clădire, dar pentru asta transferul terenului este condiționat de existența unei finanțări certe. De aceea, ne-am adresat instituției americane să ne sprijine, mai ales că tot cu ajutorul acestora s-au realizat de-a lungul anilor, o serie de alte proiecte socio-medicale, în orașul nostru”, au declarat reprezentanții conducerii spitalului. Precizăm că spitalul din Mangalia, cu cele patru pavilioane și cel administrativ, are 46 de ani de existență și acordă asistență medicală de specialitate unui numar de peste 65.000 de persoane, număr care se triplează pe perioada sezonului estival.

Replica 22.04.2019

12 Comments

  1. ”Felicitări” lui Iorguș pentru că a lotizat curtea spitalului. Era unul pe aici care zicea că-l susțin.
    ”Felicitări” și celor 14 consilieri (sau mai mulți) fără a căror vot spitalul ar fi avut azi suficient teren să facă o clădire nouă. Cei mai mulți erau din PSD, dar și PNL-ul a pus umărul.

    Scrisoarea către ambasada SUA e vrăjeală. Americanii se implică, dar firav, poate o gresie, o văruială, ceva de genul ăsta.

    Comentariu by lucian visa — 22 martie 2019 @ 17:10

  2. O nelamurire.
    Spitalul are ca obiect de activitate „sanatatea oamenilor”.
    Aceasta „societate crucea rosie, pe cine reprezinta si care e scopul lor, cu acea cladire?? Tare mult as vrea sa le vad „meclele” si sa-i intreb daca ei sint oameni.
    Mai ales ca acolo functioneaza maternitatea, nu sint birouri.
    Acum citiva ani , mare sefa era tov geoana mihaela.

    Comentariu by pop — 23 martie 2019 @ 8:49

  3. https://www.facebook.com/359229514899069/posts/394978791324141/

    Comentariu by Anonim — 23 martie 2019 @ 10:44

  4. Ce isi face omul cu mana lui, se cheama: lucru manual!
    https://www.replicaonline.ro/daca-duminica-ar-fi-alegeri-locale-cu-cine-ati-vota-pentru-primaria-mangalia-385915/

    Comentariu by nabuco — 23 martie 2019 @ 15:55

  5. Sondajul de pe Facebook e făcut tot de Alexandra de la Replica.

    Comentariu by Anonim — 23 martie 2019 @ 18:40

  6. Sondajul a fost comanandat de Moroianu de la alianta AlDE -PNTCD.

    Comentariu by CETATEAN — 24 martie 2019 @ 7:40

  7. http://mangalia.ro/index.php/2018/04/25/ambulatoriu-de-specialitate-cu-fonduri-ue-la-spitalul-municipal-mangalia/

    Comentariu by Mentalistul — 24 martie 2019 @ 13:12

  8. https://www.cotidianul.ro/dancila-despre-mutarea-ambasadei-e-o-opinie-personala/

    Comentariu by nabuco — 24 martie 2019 @ 23:12

  9. legal spitalul din mangalia ar trebui inchis.orice spital are nevoie de o arie de protectie in jur.gratie lui iorgus al nostru n are.
    intotdeauna m am intrebat cum e sa ai vila pe malu marii si la poarta bolnavu cu perfuzii iesit la plimbare.sau ambulanta.frumoasa priveliste
    pentru asta cel ce a facut magaria de a da terenul spitalului aiurea ar trebui sa dispara din politica .

    Comentariu by wow — 26 martie 2019 @ 9:12

  10. ptr 9. – corect, i-am propus noului numit sa faca „parcare cu plata” in zona. Sa-i vedem pe cei cu vile cum isi vor parca masinile siu turistii, in special in fata.
    A refuzat.
    Iorgus s-a ascuns dupa „consilierii au votat”, la fel si cu fosta padure Comorova, unde posibil la final de mandat r c sa mai fie ceva copaci..

    Comentariu by pop — 26 martie 2019 @ 17:22

  11. Evident că primarul trage sforile, dar fără votul consilierilor, nu poate face mare lucru. Deci, la fel de vinovați ca Iorguș, sunt și cei ce i-au aprobat aberația din curtea spitalului.
    La fel și azi. Nu numai Radu e vinovat de distrugerea Mangaliei, ci la fel de vinovați sunt și consilerii PNL și UNPR. E simplu să dăm vina numai pe primar, dar nu e așa.

    Comentariu by lucian visa — 26 martie 2019 @ 18:25

  12. https://www.replicaonline.ro/fiul-unui-cunoscut-medic-hartuit-de-fosta-iubita-femeia-a-fost-internata-cu-forta-la-palazu-386195/
    🙂

    Comentariu by nabuco — 26 martie 2019 @ 21:59

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress