Politica locală

14 martie 2019

Începe reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe. Valoarea investiției – 11,3 milioane de lei!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:47

Primăria Municipiului Mangalia organizează, joi 14 martie, orele 13:00, la sediul Clubului Nautic Callatis, evenimentul prilejuit de lansarea proiectului „REABILITAREA FAȚADELOR, A PICTURII MURALE EXTERIOARE ȘI INTERIOARE, CONSOLIDAREA STRUCTURII DE REZISTENȚĂ, SISTEMATIZAREA CURȚII, REFACEREA ÎMPREJMUIRII, REABILITAREA TUTUROR INSTALAȚIILOR ȘI CONSTRUIRE LUMÂNĂRAR PENTRU BISERICA SF. MARE MUCENIC GHEORGHE”, cod SMIS 119775.

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Mangalia, ca principal beneficiar, în parteneriat cu Parohia Mangalia 1, implementează proiectul în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 5 – ”Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”. Prioritatea de investiții 5.1 SUERD – ”Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale.

Contractul de finanțare nr. 3710/04.02.2019 a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar.

                Obiectivul general al proiectului este reprezentat de conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului cultural local din municipiul Mangalia, județul Constanța, prin reabilitarea, restaurarea și conservarea clădirii și a elementelor valoroase dar și promovarea Bisericii Sf. Mare Mucenic Gheorghe, monument istoric, contribuind astfel la efortul comun național și european de conservare și promovare a identității europene și naționale a fiecarui stat membru, sub deviza „Unitate în diversitate”.

Principalul obiectiv specific vizează reabilitarea fațadelor, a picturii murale exterioare și interioare, consolidarea structurii de rezistență, sistematizarea curții, refacerea împrejmuirii, reabilitarea tuturor instalațiilor, construirea unui nou lumânărar pentru Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe, amplasată pe strada Mihai Viteazu, nr. 7, municipiul Mangalia, județul Constanța, precum și dotarea corespunzătoare a clădirii.

Valoarea totală a proiectului este de 11.339.241,85 lei, din care:

 • valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR (85%): 8.094.813,66 lei;
 • valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național (13%): 1.238.030,31 lei;
 • valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului (2%): 190.466,22 lei;
 • Valoarea neeligibilă, inclusiv TVA: 1.815.931,66 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 53 de luni de la data depunerii, respectiv 01.06.2017 – 31.10.2021.

Prezentarea va fi susținută de către Cristian Radu, primarul Municipiului Mangalia, alături de Dan Ciprian Popa, șef Serviciu Management Proiecte din cadrul Primăriei Mangalia.

editiadesud.ro

8 Comments

 1. Sper să nu fie un kitsch ca proiectul cu betoane de la malul Mării Negre.

  Comentariu by lucian visa — 14 martie 2019 @ 16:49

 2. Tot la „impachetari” …
  https://www.mangalianews.ro/2019/03/modernizarea-sanatoriului-balnear-mangalia-in-evaluare-la-compania-nationala-de-investitii/

  Comentariu by nabuco — 14 martie 2019 @ 21:31

 3. @2 Una tare ! Tare de tot ! PSD-ul central anunta ca incepe autostrada Moldovei…pe contul lor de facebook ! Ei si acolo,printre fel de fel de comenturi mistocaresti,am gasit si unul care-i va face placere…Mentalistului : Valentin Ciuraru M U L T U M I M conducătorului iubit tovarășului Dragnea pentru ca ne face ziua buna și luminoasa. Minte cum respira.
  Propaganda B O L N A V A!

  Comentariu by I.S — 15 martie 2019 @ 22:56

 4. Who the freak is Ciuraru?

  Comentariu by Mentalistul — 16 martie 2019 @ 0:46

 5. Ciurar, ciurari = substantiv comun, care denumeste o persoana oportunista, fara caracter; popular = lingau, persoana care urmareste interesul personal mai presus de orice, iar pentru asta se contrazice chiar pe sine insusi; in jargou = care linge clante, cururi, urechi etc.; care face orice sa-i fie bine lui; Ex. Ciuraru din CL Mangalia, cu nick-name basel000zero, este cel care la ordinul de la partid si de la un pitic numit pe o functie publica de grupuri de interese, cu initialele RC, cu cinism si ipocrizie, scrie pe facebook, grupuri, bloguri ce i se spune si ridica mana ca un tampit din scaunul pe care a afost pus in CL votand orice i se spune, chiar daca totul este impotriva comunitatii si a orasului.

  Comentariu by Anonim — 16 martie 2019 @ 13:03

 6. pt.5
  Chiar asa va permiteti sa spuneti despre dl.Ciuraru?Eu nu cred ca este aceeasi persoana cu ciuraru.Acest celebru maistru militar al Marinei Romane (asa se autointitula el)nu poate face asta .Ocupatiile lui in armata erau votca si furtul de motorina(asta o spun colegii si sefii sai ofiterii)Cand spun sefii si colegii nu ma refer la cei care le-a darmat garajele.Ce spui ca face acum facea si pe vremea cand il pupa in fund pe Iorgus dar a uitat si a sarit repede la alt fund care i-a angajat nevasta la Social.Dar nu este singurul mai are cativa colegi.

  Comentariu by VUCEA DAN — 23 martie 2019 @ 21:13

 7. https://www.replicaonline.ro/o-enoriasa-din-mangalia-care-a-facut-imprumut-bancar-pentru-a-contribui-la-construirea-capelei-militare-isi-cere-banii-inapoi-386306/
  Amin !

  Comentariu by nabuco — 27 martie 2019 @ 14:56

 8. Da, prostia se plăteşte!

  Comentariu by Părintele Contracost — 27 martie 2019 @ 16:49

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress